Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 23:04

Dagensanalys.se - 06 aug 18 kl. 18:37

Chefredaktören på Mittmedia: ”Alla inser givetvis att all framtid ligger i de digitala kanalerna”Den som vill bilda sig en uppfattning om dagsläget och framtidstron inom den svenska landsortspressen gör rätt i att söka kontakt med Daniel Nordström som är chefredaktör på Mittmedia. Han är en av de offensiva mittfältarna, chefredaktör för en grupp av tidningar, som är en av de mäktigaste mediekoncernerna utanför storstäderna. Vi fick en pratstund med Daniel och hans syn på framtiden och tidningsbranschen i synnerhet.  
Daniel Nordström är Chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och lt.se och de digitala vlt.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Mittmedia, Daniel Nordström, Daniel, Nordström, Chefredaktör,  vlt, Tidning, Posten, posten, Allehanda, Under, Sverige, Facebook, Google, kuriren, Västerbottens-Kuriren, UNT, Norrbottens-Kuriren, NSD, Luleå, Norrbotten, Gota Media, TV, VLT, Västerås, Nordicom, Aftonbladet, Expressen, Aftonbladets, Expressens, DN, SvD, Örnsköldsviks Allehanda, Äldre, Strategiskt, Länstidningen Södertälje, Hall Media, Media, Norran, VK, Plus, Spotify, JMG, Kvalitetsjournalistik, Knutby Torg, Norrtälje, Sveriges, Fler, Framtidens Journalistik, Styrelseordförande, Sveriges Annonsörer, En, Vad, Bonniers, Dagens Media

Dela artikeln

112 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefredaktören, MittmediaAlla , inser, givetvisatt , all, framtid, ligger i de digitala kanalerna
HBL - 03 sep 13 kl. 15:26

Nye chefredaktören för HS: Högklassig journalistik det avgörande

Förutsättningen är att de kan erbjuda läsarna ett högklassigt innehåll. ? Alla kanaler ?

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 23:15

Facket saknar förtroende för chefredaktören

Foto: Bosse Nilsson
Fackklubben på Norra Skåne och Skånska Dagbladet samlade under onsdagseftermiddagen omkring 50 medlemmar för ett möte gällande situationen på Norra Skåne.
Efter att mötet var avslutat stod medlemmarna eniga och gemensamt bakom ett uttalande:– Vi kräver att chefredaktör Mimmi Bernfalk–Karlsson avgår. Det är för att kollektivet anser att hon har svikit sin roll som ansvarig utgivare, sa Thorbjörn Wester, tillförordnad ordförande i Journalistförbundets fackklubb på Norra Skåne och Skånska Dagbladet, direkt efter mötet.

Kristianstadsbladet - 08 maj 14 kl. 07:26

Vill att chefredaktören avgår


Journalisterna på tidningarna Norra Skåne i Hässleholm och Skånska Dagbladet i Malmö kräver att Norra Skånes chefredaktör avgår. Kravet ställdes under ett möte på onsdagskvällen med journalistklubbarna på de båda tidningarna, rapporterar flera nyhetsmedier. Tidningarna ingår i samma koncern.

BT - 08 maj 14 kl. 07:26

Vill att chefredaktören avgår

Journalisterna på tidningarna Norra Skåne i Hässleholm och Skånska Dagbladet i Malmö kräver att Norra Skånes chefredaktör avgår. Kravet ställdes under ett möte på onsdagskvällen med journalistklubbarna på de båda tidningarna, rapporterar flera nyhetsmedier. Tidningarna ingår i samma koncern.

BT - 08 maj 14 kl. 08:36

Vill att chefredaktören avgår

Journalisterna på tidningarna Norra Skåne i Hässleholm och Skånska Dagbladet i Malmö kräver att Norra Skånes chefredaktör avgår. Kravet ställdes under ett möte på onsdagskvällen med journalistklubbarna på de båda tidningarna, rapporterar flera nyhetsmedier. Tidningarna ingår i samma koncern.

HBL - 05 mar 13 kl. 15:16

Chefredaktören för Nykypäivä avskedad

Tapani Mäkinen, chefredaktören för Samlingspartiets huvudorgan Nykypäivä, har avskedats. Mäkinen har lotsat tidningen sedan 2009.Pekka Kivelä, styrelseordförande för tidningens förlag KansalliskustannusOy, vill inte avslöja anledningen till åtgärden.

YLE - 13 feb 15 kl. 05:06

Chefredaktören på ÖT avgår

Chefredaktören för Österbottens Tidning Margareta Björklund väljer att lämna tidningen. Björklund avgår direkt utan uppsägningstid, skriver Vasabladet. - Beslutet att avgå är mitt eget.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 08:08

Dåligt förtroende för chefredaktören


Som kommentar till grävdagen säger chefredaktören till läsarna att Norra Skåne ska fortsätta granska makten och att tidningen inte är gjord för 50 politiker eller 50 journalister, utan att tidningen är gjord för dess läsare, allt annat borde vara en självklarhet anser jag som än är läsare.Att då det som föranlett denna turbulens, med att avskilja en reporter för fortsatt grävande som avslöjat en mängd tvivelaktiga affärer för oss läsare är enligt mitt sätt att se inte den tidning jag har behov av, men ett tidigare uttal av chefredaktören efter en omröstning av journalistfackets medlemmars förtroende gav resultat, enligt referat, att 49 procent saknade förtroende men att de sex procent som sade sig ha förtroende var nog, då frå

Dagens Media - 25 mar 14 kl. 10:19

Chefredaktören för Se & Hör får gå

Hänt Extras chefredaktör Bo Liljeberg tar över Se & Hör samt TV-guiden. Därmed får den nuvarande chefredaktören Carina Löfkvist lämna sitt jobb..

YLE - 02 sep 16 kl. 16:54

Nya chefredaktören: "Jag vill synliggöra både människor och platser i nejden"

Tidningen Östnyland kommer i framtiden att satsa starkare på de digitala kanalerna. Den nya chefredaktören utlovar också mera och snabbare bevakning. - Jag ser hela regionen som tidningens bevakningsområde.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

Nielsen och Microsoft i samarbete om data för FMCG

Nielsen och Microsoft har börjat samarbeta om data för FMCG (fast moving consumer goods) och detaljhandeln. Idén är att förse marknaden med insikter i vad konsumenterna föredrar. Konsumentinsikter om varumärken är a och o för att kunna konkurrera.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

YouTube har större påverkan än Instagram och bloggar

Troot Network tillsammans med OMD har idag släppt en studie kring användarbeteendet på bl.a. YouTube, bloggar och Instagram.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Europeisk e-sportsliga bara för kvinnor lanseras nästa år

Nästa år lanseras en ny e-sportliga enbart för kvinnor med målet att skapa en mer jämställd och inkluderande spelvärld, det rapporterar M3. Womens Esport League riktar sig just till kvinnor för att kunna erbjuda en miljö fri från trakasserier och hot, vilket är vanligt förekommande i spelvärlden. Bakom satsningen är spelplattformen Challengermode och e-sportföreningen Female League.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Netflix testar ett mer prisvärt abonnemang endast för mobilen

Netflix testar en billigare prenumerationstjänst endast för mobilen för att locka fler användare i Asien och andra tillväxtmarknader. För närvarande pågår ett test i Malaysia där användarna får använda tjänsten för 4 dollar i månaden, ungefär halva priset jämfört med deras billigaste abonnemang. En talesperson för Netflix berättar att det pågår liknande test i några få länder, men vill inte lämna mer detaljer än så.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Klas och Vilhelm säljer sitt bolag till USA

Svenska Yellow Brand Protection, som hittar piratkopior på nätet, säljs till amerikanska Corsearch för en okänd summa pengar. Yellow Brand Protection grundades 2014 och har utvecklat en mjukvara som konstant skannar nätet efter misstänkta annonser för piratkopierade varor. Systemet söker efter piratkopior av produkter på nätet och här, inte förvånande, är Kina en enorm marknad för bolaget.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Här är Sveriges mest rekommenderade varumärken

YouGov BrandIndex lanserar nu Sveriges mest rekommenderade varumärken 2018. Det är den mobila betaltjänsten Swish som är det mest rekommenderade varumärket och Huawei är varumärket med den största positiva förändringen. Swish är återigen det mest rekommenderade varumärket enligt YouGov BrandIndex men är i år tätt följt av det trådlösa hemmaljudsystemet Sonos, som är ett nytt varumärke på tio-i-topplistan.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

PR-verktyg baserat på AI och maskininlärning lanseras i Sverige

Hypefactors, ett danskt bolag lanseras nu på den svenska marknaden, ett PR-verktyg baserat på AI och maskininlärning vars funktioner kan liknas vid en blandning av Mynewsdesk och Retriever. Fokus är på affärsnyttan av PR då man via sina algoritmer kan ge ett tydligt värde på ett företags genomslag i förtjänade kanaler. Sverigechef blir William Krafft som lämnar rollen som Byråansvarig hos konkurrenten Mynewsdesk.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

”Handeln är på tårna och vi bedömer att Black Friday kommer att fortsätta att växa kraftigt”

Årets Black Friday inträffar 23 november och är handelns näst viktigaste försäljningstillfälle under året. Nästan 4 av 10 handlare räknar med en ökad försäljning och bland konsumenterna planerar 47 procent att handla under Black Friday. Totalt beräknas dagen omsätta mellan 6,3 och 6,6 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Readly lanserar Readly Ads

Nu introducerar magasinappen Readly digitala annonsformatet Readly Ads. Annonsformatet Readly Ads introduceras till början som ett pilotprojekt i Sverige och kommer under nästa år även lanseras i Tyskland och England. Med hjälp av Readly Ads kan annonsörer lära känna sin målgrupp och få data på hur deras annonser engagerar.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Smarta uppkopplade städer är framtiden

Intervju med Phil Beecher från Wi Sun För tio år sedan började Wi Sun med att arbeta fram olika typer av smarta mätare och man började att standardisera kommunikationen mellan dem. Nästa steg var att börja arbeta fram en gemensam industristandard lik wifi som är mer anpassad för B2B än B2C med IOT – Internet of Things – tekniken. Man kan med Wi Sun tekniken koppla ihop det offentliga rummet på ett modernt sätt så att vi får smarta städer som läser av och kommunicerar med hjälp av modern teknologi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.