SR > Nyheter

Wednesday, 21 November, 20:48

SR - 30 jul 18 kl. 10:58

Skogsbränder under kontroll - boende åker hemPå måndag morgon finns det enligt SOS Alarm 14 stycken pågående bränder i landet. Helgens släckningsarbete har gett gott resultat på flera håll i landet. Men idag väntas kraftig åska med risk för blixtnedslag i nordöstra Ångermanland och i Västerbottens kustland. Risken för bränder i skog och mark är fortsatt hög, men kan vara på väg att minska tillfälligt på flera håll enligt SMHI. .
Läs mer på SR
Läs mer om:
SOS Alarm, Ångermanland, Västerbottens, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbränderunder , kontroll, boende, åker, hem
Länstidningen i Jämtland - 16 jul 18 kl. 17:44

Fortsatt stor risk för skogsbränder – MSB ansöker om brandbekämpningsflyg från EU

Ett antal omfattande skogsbränder har redan utbrutit och risken för fler är fortsatt stor runt om i landet. Därför ansöker nu MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, om brandbekämpningsflyg från EU..

Länstidningen i Jämtland - 10 timmar sedan

Sommarens skogsbränder i Jämtlands län kostade 70 miljoner

Kostnaden för bekämpningen av sommarens skogsbränder i Jämtland och Härjedalen blev tre gånger....

BT - 01 aug 14 kl. 11:41

Svårsläckta skogsbränder rasar

Två svårsläckta skogsbränder rasar fortfarande utanför Ånge och mellan Sala och Surahammar. Räddningstjänster har bekämpat bränderna sedan i går och får nu hjälp av helikoptrar. Under hela natten och morgonen har räddningstjänsten försökt att få kontroll över den omfattande skogsbrand som rasar mellan Sala och Surahammar.

DN - 24 jul 18 kl. 00:25

Grekiska skogsbränder utom kontroll – boende uppmanas fly sina hem

Flera skogsbränder rasade utom räddningstjänstens kontroll runt om i Grekland under måndagen. Många hem har förstörts, boende uppmanas evakuera och nu ber myndigheterna om EU-hjälp..

Nerikes Allehanda - 03 jul 15 kl. 15:15

Skogsbränder är under kontroll

Fredagseftermiddagen var hektisk för räddningstjänsten. Två skogsbränder bekämpades. Båda är på kvällen under kontroll..

Dalarnas tidningar - 11 maj 16 kl. 17:10

Skogsbränder spred sig fort men är nu under kontroll

Med tre minuters mellanrum inkom larm om två skogsbränder i Mora kommun, den ena på Sollerön vid campingen och den andra mellan Ryssa och Gesunda. Det är ett område på cirka tio kvadratmeter som började brinna, men elden spred sig fort. Vid 17.

Trelleborgs Allehanda - 06 jun 16 kl. 20:40

Flera skogsbränder utan kontroll

Det är extremt torrt i delar av södra Sverige och risken för skogsbränder är stor. Under helgen har räddningstjänster runt om i landet kämpat med flera skogsbränder..

YA - 06 jun 16 kl. 20:40

Flera skogsbränder utan kontroll

Det är extremt torrt i delar av södra Sverige och risken för skogsbränder är stor. Under helgen har räddningstjänster runt om i landet kämpat med flera skogsbränder..

Kristianstadsbladet - 06 jun 16 kl. 20:40

Flera skogsbränder utan kontroll

Det är extremt torrt i delar av södra Sverige och risken för skogsbränder är stor. Under helgen har räddningstjänster runt om i landet kämpat med flera skogsbränder..

Sydöstran - 22 jun 17 kl. 11:03

Skogsbränder i Portugal under kontroll

De värsta av de skogsbränder som sedan i lördags rasar i Portugal är nu under kontroll. Det säger myndigheterna, efter att brandmän i går släckt den jättelika brand som härjat i närheten av samhället Pedrógão Grande.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Handelskonflikten mellan Kina och USA trappas upp

Handelskonflikten mellan USA och Kina ser ut att trappas upp. I en ny rapport till den amerikanska kongressen konstateras att Kina inte gjort någonting för att möta USA:s krav på mer ”rättvisa” villkor i handeln mellan länderna..

SR - 1 timme sedan

Jemenmöte hålls i Sverige

Fredssamtal om kriget i Jemen ska hållas i Sverige i början av december. Det säger USA:s försvarsminister Jim Mattis sedan FN-sändebudet Martin Griffiths träffat företrädare för Huthirebellerna i Jemens huvudstad Sanaa..

SR - 2 timmar sedan

Olagligt trålfiske svårt att bevisa

Havs- och Vattenmyndigheten har inte gått vidare rättsligt mot fiskebåtar som misstänks för att ha fiskat i zoner med trålförbud..

SR - 2 timmar sedan

Byggbolag drar sig ur moskébygge efter brottsmisstankar

Byggbolaget NCC drar sig ur ett planerat bygge av en moské i Rinkeby i Stockholm efter att nyckelpersoner bakom finansieringen har häktats, misstänkta för grov ekonomisk brottslighet..

SR - 2 timmar sedan

KD: alliansen bör enas om budgetförslag i utskott

M och KD kommer inte att lägga ett gemensamt budgetförslag i riksdagen. Men Kristdemokraterna vill att alliansen tillsammans ska försöka ändra delar i övergångsregeringens budget..

SR - 3 timmar sedan

Spänt inför möte mellan May och Juncker

Ikväll möts Storbritanniens premiärminister Theresa May och EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker för att få ihop de sista detaljerna inför söndagens brexitmöte..

SR - 4 timmar sedan

Första dykningarna vid miljöfarliga vraket

Undersökningarna som försvarets dykare har gjort av vraket Skytteren är ett steg på vägen mot att tömma vraket på olja..

SR - 4 timmar sedan

Bakgrund: Därför är Jemen en av vår tids värsta katastrofer

En av de värsta humanitära katastroferna i modern tid. Eller ett helvete på jorden som, Sveriges Radios korrespondent Johan-Mathias Sommarström uttryckte det. Han var på plats i Jemen tidigare i år och så här sa han om sina upplevelser i en krönika då..

SR - 5 timmar sedan

Ekonomiprofessorn: Nödvändigt av Ikea att fokusera på digital handel

Att Ikea varslar många och planerar att anställa på nytt är ett logiskt steg för att klara omställningen från analog till digital handel, säger Ulf Johansson, professor i företagsekonomi vid Lunds Universitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.