Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 18:47

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:04

Ledarkollen: Hyrläkare är inte tecken på krisIdag handlar ledarkollen om sjukvården, om polisens uppgift i samband med valet i september, snedfördelningen på landets högskolor och valets vikigaste fråga. PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Annan vinkling på krisen inom vården DI skriver om bristen på personal inom vården: “Dessutom är det viktigt att inse att vårdens problem i stor utsträckning är just personalbristen. Det är exempelvis givet att sommarekvationen inte går ihop. Det finns inte några arbetslösa sjuksköterskor att tala om – så vem ska vara sommarvikarie när ordinarie personal har semester?” Polisens viktiga uppgift under valet i september DN skriver om demokratins f
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ledarkollen, Dagens PS, Sverige, DI, DN, Ludvika, NMR, ETC, Handelshögskolan, Stockholm, Kungliga, Chalmers, Göteborg, Expressen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkollen, Hyrläkareär inte , tecken, kris
YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 15:45

Stopp för hyrläkare oroar läkare

I Östersund införs totalstopp för stafettläkare. Nu finns oro för liknande åtgärder på fler platser, eftersom landstingen ska minska sina kostnader för hyrläkare rejält. - De som får betala är patienterna, säger Ove Andersson, Svenska distriktsläkarföreningen.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

YA - 18 nov 13 kl. 09:12

Kostnaderna för hyrläkare minskar

Region Skåne har minskat kostnaderna för hyrläkare med två miljoner kronor det första halvåret 2013 för primärvården. Men inom sjukhusen är det annorlunda.
Hyrläkare, eller stafettläkare, är anställda av bemanningsföretag och kan tas in med kort varsel där det finns läkarbrist.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:40

Hyrläkare ger höga kostnader

I dagsläget saknar Högsby hälsocentral helt och hållet fasta läkare. Det gör Högsby till den kommun i länet som är mest beroende av hyrläkare. En situation som varken personal, patienter eller politiker uppskattar.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 13:48

Inte längre dyra hyrläkare

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Höga kostnader för hyrläkare för några år sedan är inte längre ett problem för CSK.
-Det rör sig om kanske 3 miljoner kronor, i en budget på 1,8 miljarder kronor, säger ekonomichefen Anders Lundin.Radio Kristianstad hade i förra veckan ett inslag om kostnader för hyrläkare, enligt vilket CSK haft högst kostnader i Skåne -två år i rad.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 17:19

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka, trots att målet är att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

YLE - 29 aug 14 kl. 06:19

Trots hyrläkare hålls Karisjouren stängd

Jouren vid Karis hälsostation hålls fortsättningsvis stängd. Raseborg försöker nu åtgärda läkarbristen genom att köpa in två hyrläkare men det innebär inte automatiskt att jouren vid Karis hälsostation öppnar igen. Jouren vid Karis hälsostation har varit stängd i tre veckor och är det också nästa vecka, meddelar Raseborgs stad.

Opinionen.se - 13 jan 14 kl. 15:45

Svårt stoppa hyrläkare


Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats. I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

TA - 13 jan 14 kl. 15:44

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften.Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Så ändras finansieringen för onlinecasinon

Spelmarknaden växer. Enligt statistik på statista.com har den globala marknaden för onlinespel ökat varje år sedan 2009.

Dagens PS - Igår: 07:58

Han köpte lyxbostäder för Nissan-pengar

Nissans utgående styrelseordförande Carlos Ghosn använde 17,8 miljoner dollar från ett inrättat dotterbolag till att köpa en lägenhet i Rio de Janeiro och ett hus i Beirut. Det rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor. Uppgifterna kommer dagen efter att Nissan gått ut och sagt att Ghosn använt företagets tillgångar till personliga ändamål.

Dagens PS - 6 timmar sedan

CNN-hyllad julmarknad lockar besökare

Kan du gissa vilken julmarknad det är som fått uppmärksamhet av nyhetsbjässen? Det är Tallinns julmarknad i Estland som enligt CNN är en av världens bästa. Det är i vart fall världens äldsta och den firar i år 577 år.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Hushållens skuldberg största riskfaktorn

Det slår Riksbanken fast i sin senaste stabilitetsrapport, framgår det i ett pressmeddelande. Riksbanken med riksbankschefen Stefan Ingves (bilden) efterlyser åtgärder inom bostadspolitiken och skattepolitiken för att komma till rätta med hushållens höga och växande skuldsättning. ”Det är viktigt att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt”, framhåller Riksbanken och fortsätter: ”Om osäkerheten på bostadsmarknaden består, eller om bostadspriserna faller ytterligare, finns det en risk för att fler aktörer på bostadsmarknaden får problem.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Möbeljätten varslar 7.500 anställda

Den svenska möbeljätten gör om organisationen vilket betyder att 7.500 tjänster kommer att försvinna, varav 650 varslas i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 08:26

Årets julklapp – en riktig outsider

Nyss kom  beskedet. Årets julklapp är en jätteskräll. Eller vad säger du?

Dagens PS - 6 timmar sedan

Knäckte Googlekonto – på fem minuter

Längre tid än så tog det inte att hacka kontot. Nu får teleoperatörerna kritik. ”Det är en miss av telefonoperatörerna att de inte verifierar användaren mer.

Dagens PS - Igår: 07:31

Familjen räddar många småföretagare

Nära och kära ställer upp med lån när externa finansiärer sviker. Även om banklån fortfarande är den vanligaste finansieringsformen hänger många småföretagares existens på släktingars och vänners goda vilja. 14 procent av företagen uppger i Företagarnas årliga undersökning att lån från familj, vänner eller ägare finansierat en eller flera investeringar det senaste året.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kundprotester tvingar Nordea att nyanställa

Nordea ska under hösten rekrytera över 200 personer i Finland sedan kunder sagt att det varit svårt att nå bankens kundtjänst. Det framgår av ett pressmeddelande. De flesta av de nyanställda kommer att jobba på bankens kundservice, vilket betyder bemötande av kunder via telefon och chatt-kanal.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ledarkollen: Är det här alltid bra?

Dagens ledarkoll handlar om det politiska spelet, om sexualbrotten, om religionens förödande makt över människor och om skadegörelse. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Vad är en ”bred” överenskommelse?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.