Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 11:32

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:04

Ledarkollen: Hyrläkare är inte tecken på krisIdag handlar ledarkollen om sjukvården, om polisens uppgift i samband med valet i september, snedfördelningen på landets högskolor och valets vikigaste fråga. PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Annan vinkling på krisen inom vården DI skriver om bristen på personal inom vården: “Dessutom är det viktigt att inse att vårdens problem i stor utsträckning är just personalbristen. Det är exempelvis givet att sommarekvationen inte går ihop. Det finns inte några arbetslösa sjuksköterskor att tala om – så vem ska vara sommarvikarie när ordinarie personal har semester?” Polisens viktiga uppgift under valet i september DN skriver om demokratins f
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ledarkollen, Dagens PS, Sverige, DI, DN, Ludvika, NMR, ETC, Handelshögskolan, Stockholm, Kungliga, Chalmers, Göteborg, Expressen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkollen, Hyrläkareär inte , tecken, kris
YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 15:45

Stopp för hyrläkare oroar läkare

I Östersund införs totalstopp för stafettläkare. Nu finns oro för liknande åtgärder på fler platser, eftersom landstingen ska minska sina kostnader för hyrläkare rejält. - De som får betala är patienterna, säger Ove Andersson, Svenska distriktsläkarföreningen.

YA - 18 nov 13 kl. 09:12

Kostnaderna för hyrläkare minskar

Region Skåne har minskat kostnaderna för hyrläkare med två miljoner kronor det första halvåret 2013 för primärvården. Men inom sjukhusen är det annorlunda.
Hyrläkare, eller stafettläkare, är anställda av bemanningsföretag och kan tas in med kort varsel där det finns läkarbrist.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 13:48

Inte längre dyra hyrläkare

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Höga kostnader för hyrläkare för några år sedan är inte längre ett problem för CSK.
-Det rör sig om kanske 3 miljoner kronor, i en budget på 1,8 miljarder kronor, säger ekonomichefen Anders Lundin.Radio Kristianstad hade i förra veckan ett inslag om kostnader för hyrläkare, enligt vilket CSK haft högst kostnader i Skåne -två år i rad.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 17:19

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka, trots att målet är att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:40

Hyrläkare ger höga kostnader

I dagsläget saknar Högsby hälsocentral helt och hållet fasta läkare. Det gör Högsby till den kommun i länet som är mest beroende av hyrläkare. En situation som varken personal, patienter eller politiker uppskattar.

YLE - 29 aug 14 kl. 06:19

Trots hyrläkare hålls Karisjouren stängd

Jouren vid Karis hälsostation hålls fortsättningsvis stängd. Raseborg försöker nu åtgärda läkarbristen genom att köpa in två hyrläkare men det innebär inte automatiskt att jouren vid Karis hälsostation öppnar igen. Jouren vid Karis hälsostation har varit stängd i tre veckor och är det också nästa vecka, meddelar Raseborgs stad.

Opinionen.se - 13 jan 14 kl. 15:45

Svårt stoppa hyrläkare


Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats. I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

TA - 13 jan 14 kl. 15:44

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften.Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Trots bostadskris – färre nya lägenheter byggs

Preliminär statistik visar att det påbörjades nybyggnation av cirka 53 000 lägenheter under 2018. Det är 16 procent färre lägenheter jämfört med 2017 då 62 879 lägenheter började byggas, enligt statistik från SCB. I flerbostadshus påbörjades cirka 42 250 lägenheter under året vilket är 15 procent färre än under 2017.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rejält drag i svensk e-handel

Den svenska e-handeln uppgick till 77 miljarder kronor under 2018, vilket motsvarar en tillväxt om 15 procent från året innan. Det framgår av Postnords e-barometer. 2018 beskrivs som en milstolpe inom e-handeln eftersom den stod för all tillväxt i sällanköpsvaruhandeln och tog försäljningsandelar från fysiska butiker.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marknaden för fjällstugor fortsatt het

Den svenska fastighetsmarknaden går fortsatt trögt, men fjällmarknaden röner ett fortsatt stort intresse. Det visar en undersökning som Fastighetsbyrån låtit göra. Marknaden präglas av såväl budgivningar som stigande priser.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Då släpper Huawei sin flaggskeppstelefon

Kinesiska jätten Huawei kommer att släppa sin senaste flaggskeppstelefon P30 den 26 mars. Det twittrade telekomföretaget i natt. Precis som i fjol kommer lanseringen att ske i Paris.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Techbjässen stuvar om i toppen

Apple har börjat möblera om i ledningen för en framtid där man är mindre beroende av Iphone-försäljningen. Enligt Wall Street Journal påbörjades processen förra året och har sett flera personer rekryteras och andra befordras. Bland de att få ta klivet upp finns John Giannandrea, som är chef inom artificiell intelligens och som numera ingår i ledningsgruppen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenskflykten till Spanien avtar

Svenskarnas sug för spanska bostäder gick ned rejält under sista kvartalet 2018. Antalet köp uppgick till 746 stycken och motsvarar en minskning med 29,7 procent från samma period året innan. Det framgår av en ny rapport från spanska inskrivnings­myndig­heten Registradores.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Huaweis grundare: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei har i en exklusiv intervju med BBC sagt att det inte finns någon chans att USA krossar hans företag. Zhengfei sade också att gripandet av hans dotter och Huaweis finanschef, Meng Wanzhou, var politiskt motiverat. Hon står anklagad av USA för bland annat penningtvätt och bedrägeri.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Blandad utveckling på Asienbörserna

Börserna i Asien-regionen visar relativt små förändringar på tisdagen. I fokus står handelssamtalen mellan Kina och USA. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,10 procent till 21 302,65, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,28 procent till 1 606,52.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ahlsell ansöker om avnotering

Styrelsen för teknikhandelsbolaget Ahlsell Styrelsen har på begäran av Quimper, som ägs av CVC Fonder, fattat beslut om att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande. Sista dag för handel i bolagets aktier vid Nasdaq Stockholm kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Skanska landar jätteorder i USA

Byggbolaget Skanska har fått en order om 96 miljoner dollar, motsvarande 860 miljoner kronor, av Riverside County Transportation Commission. Byggjätten skall bredda motorvägen State Route 60 i Riverside, Kalifornien, USA, enligt ett pressmeddelande. Affären inkluderas i orderingången för det första kvartalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.