Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 15:18

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:04

Ledarkollen: Hyrläkare är inte tecken på krisIdag handlar ledarkollen om sjukvården, om polisens uppgift i samband med valet i september, snedfördelningen på landets högskolor och valets vikigaste fråga. PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Annan vinkling på krisen inom vården DI skriver om bristen på personal inom vården: “Dessutom är det viktigt att inse att vårdens problem i stor utsträckning är just personalbristen. Det är exempelvis givet att sommarekvationen inte går ihop. Det finns inte några arbetslösa sjuksköterskor att tala om – så vem ska vara sommarvikarie när ordinarie personal har semester?” Polisens viktiga uppgift under valet i september DN skriver om demokratins f
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ledarkollen, Dagens PS, Sverige, DI, DN, Ludvika, NMR, ETC, Handelshögskolan, Stockholm, Kungliga, Chalmers, Göteborg, Expressen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkollen, Hyrläkareär inte , tecken, kris
YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 15:45

Stopp för hyrläkare oroar läkare

I Östersund införs totalstopp för stafettläkare. Nu finns oro för liknande åtgärder på fler platser, eftersom landstingen ska minska sina kostnader för hyrläkare rejält. - De som får betala är patienterna, säger Ove Andersson, Svenska distriktsläkarföreningen.

YA - 18 nov 13 kl. 09:12

Kostnaderna för hyrläkare minskar

Region Skåne har minskat kostnaderna för hyrläkare med två miljoner kronor det första halvåret 2013 för primärvården. Men inom sjukhusen är det annorlunda.
Hyrläkare, eller stafettläkare, är anställda av bemanningsföretag och kan tas in med kort varsel där det finns läkarbrist.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:40

Hyrläkare ger höga kostnader

I dagsläget saknar Högsby hälsocentral helt och hållet fasta läkare. Det gör Högsby till den kommun i länet som är mest beroende av hyrläkare. En situation som varken personal, patienter eller politiker uppskattar.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 13:48

Inte längre dyra hyrläkare

Arkiv: Bertil Ericson/SCANPIX
Höga kostnader för hyrläkare för några år sedan är inte längre ett problem för CSK.
-Det rör sig om kanske 3 miljoner kronor, i en budget på 1,8 miljarder kronor, säger ekonomichefen Anders Lundin.Radio Kristianstad hade i förra veckan ett inslag om kostnader för hyrläkare, enligt vilket CSK haft högst kostnader i Skåne -två år i rad.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 17:19

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka, trots att målet är att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

YLE - 29 aug 14 kl. 06:19

Trots hyrläkare hålls Karisjouren stängd

Jouren vid Karis hälsostation hålls fortsättningsvis stängd. Raseborg försöker nu åtgärda läkarbristen genom att köpa in två hyrläkare men det innebär inte automatiskt att jouren vid Karis hälsostation öppnar igen. Jouren vid Karis hälsostation har varit stängd i tre veckor och är det också nästa vecka, meddelar Raseborgs stad.

Opinionen.se - 13 jan 14 kl. 15:45

Svårt stoppa hyrläkare


Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften. Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats. I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

TA - 13 jan 14 kl. 15:44

Svårt stoppa hyrläkare

Landstingens kostnader för hyrläkare fortsätter att öka trots målet att de ska minska med hälften.Att sätta stopp för hyrläkare kan ta längre tid än vad SKL tidigare har hoppats.
I Jämtland beslutade landstingspolitikerna i somras att det skulle bli stopp för stafettläkare i primärvården i Östersund, men beslutet drogs snart tillbaka eftersom man såg risker för patientsäkerheten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Guldläge: Rea på Stockholmsbostäder

Bostadsutvecklaren Oscar Properties rear ut ett 40-tal lägenheter i fyra av sina nya bostadsrättsföreningar i Stockholm. Det gäller 79& Park på Gärdet, Nybrogatan 19, No. 4 i Nacka och Bageriet på Kvarnholmen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Aktietips i höst: Håll dig på hemmaplan

Det rådet ger en av två experter som guidar dig inför en eventuellt skakig börshöst. ”I det här scenariot har vi förordat att man ska hålla sig på hemmaplan. Då tittar vi fastighetsbolagen där jag lyft fram Hufvudstaden och Wihlborgs och i andra hand byggbolagen med Peab och JM”, säger Martin Guri, nordisk chefsstrateg på Kepler Cheuvreux, till Di.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Budrykte eldar på nedtryckt aktie

Kursen var strax före klockan 10 upp med nära 9 procent. Det är den danska smyckesjätten Pandora som sticker i väg uppåt på Köpenhamnsbörsen efter rykten om uppköp. Enligt dessa rykten – som Bloomberg rapporterar om och som publiceras i den italienska tidningen Sole – är det ett riskkapitalbolag som vill köpa in sig i smyckesjätten.

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 11:32

Fondproffs spår kryptovaluta-revansch

Botten är nådd och nu vänder det upp, tror fondförvaltaren. Den tidigare hedgefondförvaltaren och kryptoinvesteraren Michael Novogratz twittrade på torsdagen att kryptovalutor bottnat och att det nu är dags för en uppryckning. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Valueguard: Priserna på bostäder går upp

I Stockholm har bostadsrättspriserna stigit 1,2 i månadstakt medan priserna är upp med 0,1 respektive 0,5 procent i Göteborg och Malmö. Villapriserna har stigit med 1,4 procent i Stockholm och är upp med 5,4 respektive 4,7 procent i Göteborg och Malmö. Prisindex för privatägda bostäder steg med 1,9 procent mellan juli och augusti enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Uppdaterad analys: Vinstvarning oroar

Pareto upplever att Zalandos vinstvarning är oroväckande och väntar sig att aktien handlas ned 7 till 10 procent i dag på att företaget sänker rörelseresultat-prognosen för helåret med cirka 20 procent. Det framgår av en analysuppdatering. Investmentbanken anser att det är mycket nedslående med en så stor nedrevidering bara en månad efter den senaste kvartalsuppdateringen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ledarkollen: Vad sysslar Kina med?

I dag handlar ledarkollen om den usla svenska gränsbevakningen, om att Kina varnar sina medborgare för Sverige, om det politiska käbblet och om liberalismens kris i Storbritannien. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kaoset DI sätter fingret på läget: ”15 dagar som malde ned politiken – så skulle man kunna beskriva det skede regeringsfrågan befinner sig i.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Svenska doldisens startup lockar Uber

Prislappen, om affären blir av, kan bli cirka 22 miljarder kronor. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg News om att förhandlingar pågår mellan den amerikanska taxiapptjänsten Uber och svensken Magnus Olsson, som enligt sajten drabbades av en hjärnblödning 2011 och ett år efter det grundade sitt bolag Careem tillsammans med Abdullah Elyas och Mudassir Sheikha. Magnus Olsson hade då gått och funderat på vad han ville göra.

Dagens PS - 8 timmar sedan

H&M-konkurrent vinstvarnar

E-handelsbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, väljer att utfärda en vinstvarning för 2018. Bolaget uppger i ett pressmeddelande att den ovanligt varma och långa sommaren samt försenade omställningen till höst/vinter-säsongen har haft en negativ påverkan på intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet. För helåret 2018 spår Zalando att intäktstillväxten hamnar i ”den nedre delen” av intervallet 20-25 procent, mot tidigare ”nedre halvan” av samma intervall.

Dagens PS - 8 timmar sedan

18 september: Här är dagens affärsagenda

Håll koll på business-almanackan, Dagens PS hjälper dig. Börs
Rapporter
Phase Holographic delårsrapport Utländska rapporter
Chemometec bokslutskommuniké Stämmor
13:30 Micropos Medical extra bolagsstämma
16:00 Devport extra bolagsstämma Investerarmöte
08:30 Victoria Park investerarmöte – Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium
09:00 Magnolia Bostad investerarmöte – Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium
09:30 Amasten investerarmöte – Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium
10:15 SSM investerarmöte – Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium
10:45 Trianon investerarmöte – Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium
11:00-12:00 Compare-IT telefonkonferens
1Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.