Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 September, 06:27

Världen Idag - 30 jul 18 kl. 05:00

Fossiler och verklighetenOm evolutionsteorin är sann, borde det vara så att ju större skillnad det är mellan olika djur eller växter, desto fler mellanformer borde det finnas. De fynd av fossil man gjort visar systematiskt raka motsatsen till vad man förväntat sig enligt evolutionsteorin, skriver Mats Molén..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Mats Molén

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fossileroch , verkligheten
Nerikes Allehanda - 28 jun 16 kl. 16:35

Skattjakt på fossiler och bergkristall

Nu är fossil- och mineraljakten ”Geolog för en dag” för barn i gång för fullt. Alla är välkomna, berättar ledaren för skattjakten där barnen får ta med sig de fossiler och mineraler de hittar, Noorullah Aria..

SmålandsPosten - 24 maj 17 kl. 04:00

Jakt på fossiler

Inom naturen finns en grupp växter och djur som kallas levande fossiler. Det är nu levande livsformer som är snarlika sådana man funnit i fossil form och som ofta har mycket få eller inga levande släktingar. Ett annat kännetecken är att arterna återfinns i särpräglade biotoper.

Cornucopia - 09 jan 16 kl. 11:11

I fablernas land: Romson och Fridolin hälsar på i verkligheten

"I valrörelsen uttryckte vi oss ofta hårt och förenklat [...] . Det har krockat med den verklighet regeringen har att hantera" - Åsa Romson och hen Fridolin 
Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook).

BT - 19 jul 11 kl. 00:25

När politiken möter verkligheten

Det jag alltid har uppskattat med verkligheten är att den är absolut. Det spelar ingen roll hur mycket vi anstränger oss. Retorisk akrobatik och intellektuella krumbukter göre sig icke besvär.

SVT Debatt - 14 jun 13 kl. 13:05

Verkligheten har kommit ikapp siffertrixaren Reinfeldt

UNGDOMSARBETSLÖSHET Regeringens arrogans har drivit allt fler unga till utanförskap. Hur mycket Fredrik Reinfeldt än påstår att Alliansens åtgärder gett ökad sysselsättning, kan han inte förneka att andelen unga utan arbete är mycket högre i Sverige än i våra nordiska grannländer ? och över snittet i EU.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 19:00

Verkligheten överträffar verklighetsministern

VERKLIGHETEN. Vad är Schlingman till för i regeringen? Konstitutionsutskottet har i vilket fall ingen aning.

BT - 11 okt 11 kl. 00:30

När Reinfeldt synar verkligheten i sömmarna

Det är en gråmulen måndag förmiddag i Kinna. Statsminister Fredrik Reinfeldt är ute på ännu ett av sina besök i verkligheten utanför Stockholms tullar. Drygt 160 resor runt om i Sverige har det blivit under fem år som statsminister.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Verkligheten överträffar dikten

1 Vad är kärnan i saken?En skatteutredning om Stephen Kinnock, som resulterade i beslut om att han inte varit skattskyldig i Danmark åren 2007?09.

Kristianstadsbladet - 12 aug 13 kl. 11:13

Marie Lundquist osäkrar verkligheten

Hon passar illa i det mediala landskap där "storyn" är mer betydelsefull än litteraturen. Men författaren Marie Lundquist bryr sig inte. Viktigare än att synas är att skriva böcker som får läsaren att känna sig mindre ensam i världen.

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 13 kl. 11:13

Marie Lundquist osäkrar verkligheten

Hon passar illa i det mediala landskap där "storyn" är mer betydelsefull än litteraturen. Men författaren Marie Lundquist bryr sig inte. Viktigare än att synas är att skriva böcker som får läsaren att känna sig mindre ensam i världen.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

Vår älskade Jesus lyfter in det viktiga perspektivet på förvaltarskap: evighetsperspektivet.

Matt 6:19–24 1 Joh 2:15–17 En ungdomspastor vid namn Stefan predikade en gång i tiden om att vi ungdomar inte skulle gå så nära kanten som möjligt, utan vara så långt borta ifrån den som möjligt. Han menade kanten eller gränsen till synden. Det var en mycket bra predikan som jag många gånger återkommit till i mitt arbete med människor.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och ingen är gripen. – Det är en samlingslokal som ligger i nära anslutning till kyrkan, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm, till TT.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Flera kristna kom in i riksdagen

Välkända kristna profiler Roland Utbult och Tuve Skånberg, båda KD, har fått fortsatt förtroende i riksdagen. Det har även centerpartisten Daniel Bäckström, ordförande i riksdagens kristna grupp och Alexander Christiansson (SD), son till den kände kristne sångaren Ulf Christiansson..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Sverigeaktuelle Kirk Franklin försonas med sin pappa

På fredag kommer artisten Kirk Franklin till Sverige. I ett inlägg på Instagram berättar han nu att han alltid hatat sin biologiska pappa, men att detta förändrats sedan han häromdagen fått bud om att pappan var dödssjuk. ”Hur kan jag predika vad jag inte praktiserar”, skriver han..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Dramatik i samband med polischefs avgång

Israelerna har under veckan varit upptagna med skiftet av landets högsta polischef, Roni Alsheich. I en presskonferens meddelade säkerhetsminister Gilad Erdan att Alsheichs period inte kommer att förlängas med fyra år, vilket har varit praxis för tidigare polischefer. Alsheich måste därför avgå i december.

Världen Idag - 18 timmar sedan

25 år sedan samtalen i Oslo – nu utvärderas avtalet

Det är 25 år sedan Osloavtalet skrevs under, avtalet som förde terroristen Yassir Arafat till Ramallah och upprättade det palestinska självstyret (PA). I dagarna analyseras och utvärderas avtalet av både israeler och palestinska araber. Dr Einat Wilf, tidigare parlamentsledamot för det israeliska Laborpartiet, säger att Osloavtalet ”i en tillbakablick ser mindre ut som en triumf och mer som ett uselt fiasko”.

Världen Idag - Igår: 06:00

Ryssland anklagar Israel för nedskjutet plan

Ett ryskt plan ska ha skjutits ned av syriskt luftvärn i Syrien — men Moskva lägger skulden på Israel. Ryssland kallar nu upp Israels ambassadör till utrikesdepartementet i Moskva..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer att leda till fred. Hur som helst måste vi leva med dess konsekvenser, under lång tid. Det finns många orsaker till att avtalet inte ledde fram till sitt mål.

Världen Idag - 18 timmar sedan

S-riksdagsman: ”Israel bedriver etnisk rensning”

Israel är en ”apartheidstat” som bedriver ”etnisk rensning” och staten Israels tillkomst är ett ”kontinuerligt övergrepp mot palestinier”. Det menar Jamal El-Haj, den riksdagskandidat för Socialdemokraterna som fick flest personröster i Malmö och som nu tar plats i riksdagen..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Stridande V-kandidat missade riksdagen

Världen idag avslöjade innan valet att Said Hadrous, nummer sju på Vänsterpartiets lista i Skåne läns västra, leder den terrorhyllande organisationen Grupp 194 lokalt och att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Hadrous kom inte in i riksdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.