Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 21 November, 04:34

Världen Idag - 30 jul 18 kl. 05:00

Fossiler och verklighetenOm evolutionsteorin är sann, borde det vara så att ju större skillnad det är mellan olika djur eller växter, desto fler mellanformer borde det finnas. De fynd av fossil man gjort visar systematiskt raka motsatsen till vad man förväntat sig enligt evolutionsteorin, skriver Mats Molén..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Mats Molén

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fossileroch , verkligheten
Nerikes Allehanda - 28 jun 16 kl. 16:35

Skattjakt på fossiler och bergkristall

Nu är fossil- och mineraljakten ”Geolog för en dag” för barn i gång för fullt. Alla är välkomna, berättar ledaren för skattjakten där barnen får ta med sig de fossiler och mineraler de hittar, Noorullah Aria..

SmålandsPosten - 24 maj 17 kl. 04:00

Jakt på fossiler

Inom naturen finns en grupp växter och djur som kallas levande fossiler. Det är nu levande livsformer som är snarlika sådana man funnit i fossil form och som ofta har mycket få eller inga levande släktingar. Ett annat kännetecken är att arterna återfinns i särpräglade biotoper.

Cornucopia - 09 jan 16 kl. 11:11

I fablernas land: Romson och Fridolin hälsar på i verkligheten

"I valrörelsen uttryckte vi oss ofta hårt och förenklat [...] . Det har krockat med den verklighet regeringen har att hantera" - Åsa Romson och hen Fridolin 
Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook).

BT - 19 jul 11 kl. 00:25

När politiken möter verkligheten

Det jag alltid har uppskattat med verkligheten är att den är absolut. Det spelar ingen roll hur mycket vi anstränger oss. Retorisk akrobatik och intellektuella krumbukter göre sig icke besvär.

SVT Debatt - 14 jun 13 kl. 13:05

Verkligheten har kommit ikapp siffertrixaren Reinfeldt

UNGDOMSARBETSLÖSHET Regeringens arrogans har drivit allt fler unga till utanförskap. Hur mycket Fredrik Reinfeldt än påstår att Alliansens åtgärder gett ökad sysselsättning, kan han inte förneka att andelen unga utan arbete är mycket högre i Sverige än i våra nordiska grannländer ? och över snittet i EU.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 19:00

Verkligheten överträffar verklighetsministern

VERKLIGHETEN. Vad är Schlingman till för i regeringen? Konstitutionsutskottet har i vilket fall ingen aning.

BT - 11 okt 11 kl. 00:30

När Reinfeldt synar verkligheten i sömmarna

Det är en gråmulen måndag förmiddag i Kinna. Statsminister Fredrik Reinfeldt är ute på ännu ett av sina besök i verkligheten utanför Stockholms tullar. Drygt 160 resor runt om i Sverige har det blivit under fem år som statsminister.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Verkligheten överträffar dikten

1 Vad är kärnan i saken?En skatteutredning om Stephen Kinnock, som resulterade i beslut om att han inte varit skattskyldig i Danmark åren 2007?09.

Kristianstadsbladet - 12 aug 13 kl. 11:13

Marie Lundquist osäkrar verkligheten

Hon passar illa i det mediala landskap där "storyn" är mer betydelsefull än litteraturen. Men författaren Marie Lundquist bryr sig inte. Viktigare än att synas är att skriva böcker som får läsaren att känna sig mindre ensam i världen.

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 13 kl. 11:13

Marie Lundquist osäkrar verkligheten

Hon passar illa i det mediala landskap där "storyn" är mer betydelsefull än litteraturen. Men författaren Marie Lundquist bryr sig inte. Viktigare än att synas är att skriva böcker som får läsaren att känna sig mindre ensam i världen.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Befrielseprojektet som leder till ett moras

Idéer har konsekvenser. Det är därför idédebatten är så viktig. Även om det ibland tar tid innan konsekvenserna av en idé slår igenom, ligger de som frö i idéerna och väntar på att blomma ut.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Läkarassisterade självmord het skiljelinje i Europa

I Sverige har, på det stora hela, frågan om läkarassisterade självmord inte nått fram som en central skiljelinje i valrörelserna. Hittills, får väl tilläggas. Annorlunda är det på den europeiska kontinenten.

Världen Idag - 17 timmar sedan

69-åring vill definiera om sig till 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Holländsk 69-åring vill identifiera sig som 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Pannkakor öppnar hjärtan på stan

– Vi startade för att vi såg ett behov att möta människor och dela med oss av vår tro, berättar Albin Mauritzon vid Pannkakskyrkan i Örebro som sedan i februari 2016 gräddar pannkakor på stan och pratar om Jesus. Pannkakskyrkan startade i Uppsala 2006 och har sedan dess spridit sig till många orter..

Världen Idag - Igår: 12:00

"Kritiska djurstudier" möter ökat intresse

Att avskaffa djurförtrycket är målet med ”Kritiska djurstudier” som är en slags genusvetenskap för djur. Intresset för ämnesområdet växer, berättar forskaren Helena Pedersen. – Vi tittar på hur olika former av underordning och förtryck i samhället förhåller sig till varandra, säger hon till Världen idag..

Världen Idag - Igår: 08:36

KD-profil lyfter fram ensamhet som nationellt hot

Visst har han känt sig ensam då och då, som när han flyttade till en ny stad för att studera. Men det som fått Kristdemokraternas förste vice partiledare att föreslå en strategi för att tackla den svenska ensamheten är insikten om det pris samhället betalar för ensamheten. – Mänsklig gemenskap har faktiskt en kostnadsbesparande effekt, säger Jakob Forssmed..

Världen Idag - Igår: 08:36

Inspireras av brittisk ensamhetsminister

Ett dödshot för individer och kostnad för samhällsekonomin. Ensamhetens konsekvenser har fått uppmärksamhet i Storbritannien där regeringen lanserat en nationell strategi och utsett en ensamhetsminister..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så kallat livstidsstraff är 16 år – eller egentligen 25 år, men med villkorlig frigivning efter två tredjedelar av strafftiden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.