Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 February, 02:50

Världen Idag - 30 jul 18 kl. 05:00

Fossiler och verklighetenOm evolutionsteorin är sann, borde det vara så att ju större skillnad det är mellan olika djur eller växter, desto fler mellanformer borde det finnas. De fynd av fossil man gjort visar systematiskt raka motsatsen till vad man förväntat sig enligt evolutionsteorin, skriver Mats Molén..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Mats Molén

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fossileroch , verkligheten
Nerikes Allehanda - 28 jun 16 kl. 16:35

Skattjakt på fossiler och bergkristall

Nu är fossil- och mineraljakten ”Geolog för en dag” för barn i gång för fullt. Alla är välkomna, berättar ledaren för skattjakten där barnen får ta med sig de fossiler och mineraler de hittar, Noorullah Aria..

SmålandsPosten - 24 maj 17 kl. 04:00

Jakt på fossiler

Inom naturen finns en grupp växter och djur som kallas levande fossiler. Det är nu levande livsformer som är snarlika sådana man funnit i fossil form och som ofta har mycket få eller inga levande släktingar. Ett annat kännetecken är att arterna återfinns i särpräglade biotoper.

Cornucopia - 09 jan 16 kl. 11:11

I fablernas land: Romson och Fridolin hälsar på i verkligheten

"I valrörelsen uttryckte vi oss ofta hårt och förenklat [...] . Det har krockat med den verklighet regeringen har att hantera" - Åsa Romson och hen Fridolin 
Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook).

BT - 19 jul 11 kl. 00:25

När politiken möter verkligheten

Det jag alltid har uppskattat med verkligheten är att den är absolut. Det spelar ingen roll hur mycket vi anstränger oss. Retorisk akrobatik och intellektuella krumbukter göre sig icke besvär.

Cornucopia - 29 nov 18 kl. 17:07

"Självkörande bilar tar jobben" - inte i verkligheten i alla fall

"It never rains in Southern California."Neoludditerna fortsätter att tjata om hur automatisering, robotisering och självkörande bilar ska ta våra jobb och göra alla arbetslösa, fast det aldrig hänt i världshistorien att inte automatisering lett till välstånd och ännu fler jobb. Efter lite vinterkörning över landet kan jag konstatera att det inte lär försvinna några jobb i Sverige, i synnerhet inte vintertid.

SVT Debatt - 14 jun 13 kl. 13:05

Verkligheten har kommit ikapp siffertrixaren Reinfeldt

UNGDOMSARBETSLÖSHET Regeringens arrogans har drivit allt fler unga till utanförskap. Hur mycket Fredrik Reinfeldt än påstår att Alliansens åtgärder gett ökad sysselsättning, kan han inte förneka att andelen unga utan arbete är mycket högre i Sverige än i våra nordiska grannländer ? och över snittet i EU.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Skånskan - 11 jan 19 kl. 18:00

Soilwork aktuella med Verkligheten

Skånebördiga Soilwork har levererat melodisk dödsmetall till världen i hela tjugotre år vid det här laget, men det är först nu de synar livets realiteter. Verkligheten är i alla fall titeln på kvintettens nya och elfte album, som släpps nu under årets första månad. Men varför en svensk titel på ett i vanlig ordning engelskspråkigt verk, underar måhända vän av ordning.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 19:00

Verkligheten överträffar verklighetsministern

VERKLIGHETEN. Vad är Schlingman till för i regeringen? Konstitutionsutskottet har i vilket fall ingen aning.

BT - 11 okt 11 kl. 00:30

När Reinfeldt synar verkligheten i sömmarna

Det är en gråmulen måndag förmiddag i Kinna. Statsminister Fredrik Reinfeldt är ute på ännu ett av sina besök i verkligheten utanför Stockholms tullar. Drygt 160 resor runt om i Sverige har det blivit under fem år som statsminister.

Sydsvenskan - 10 okt 12 kl. 06:30

Verkligheten överträffar dikten

1 Vad är kärnan i saken?En skatteutredning om Stephen Kinnock, som resulterade i beslut om att han inte varit skattskyldig i Danmark åren 2007?09.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för gravida. Det skriver Christian Post..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Här är brevet från handläggaren på Migrationsverket

Tankar från Migrationsverket.

Världen Idag - 12 timmar sedan

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord och filosofiska utläggningar om Paulus radikala omvändelse..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Religiöst delat Nigeria utan kristen presidentkandidat

Samtidigt som orosmolnen tonar upp sig inför lördagens, plötsligt en vecka senarelagda, presidentval i Nigeria, finns bland kristna väljare en kluven inställning till vad som sker inom politiken i detta Afrikas mest folkrika land. I landet, som har runt 190 miljoner invånare, finns nämligen inte längre någon kristen sydnigerian bland de båda huvudkandidaterna. Istället är det två muslimer, båda från det islamdominerade norra Nigeria, som de två dominerande partierna valt ut som sina företrädare: Sittande presidenten Muhammadu Buhari från det regerande mitten-vänsterpartiet APC (Alla framstegsvänligas kongress) möter Atiku Abubakar från oppositionens mitten-högerrörelse PDP (Folkets demokratiska parti).

Världen Idag - 14 timmar sedan

Handläggare avslöjar jargong på Migrationsverket

Utbredd okunskap i frågor som rör religion och kristen tro. Så beskriver en anställd kvinna på Migrationsverket läget bland kollegorna på verket i ett brev till Världen idag. I brevet lyfter hon fram jargongen och hur snacket går bland de anställda när asylsökande konvertiter kommer på tal..

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Min enkla, okomplicerade tro har hållit genom ett långt liv”

För mer än 60 år sedan bestämde sig Göthe Carlson för att ge sitt liv till Jesus. I dag, med ”facit i hand”, har han aldrig ångrat sitt val, som avgjorde hela fortsatta livsinriktningen..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Plus och minus – också en bi-syssla?

Orangutanger, schimpanser, spindlar och fåglar – det är exempel på djur som studier har visat kan räkna addition och/eller subtraktion. Nu hävdar australiska och franska forskare att honungsbin, trots sina små hjärnor, också kan läggas till på den listan..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Chip i handen testas på svenskt badhus

Äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås ska erbjuda sina besökare ett mikrochip i handen för användning vid entré, betalning och förvaring. – Vi ser fram emot att utvärdera biohacking, säger badhusets verksamhetschef..

Världen Idag - Igår: 00:00

Tiggeri – en fråga om mänskliga rättigheter?

Frågan om tiggeriförbudets vara eller icke vara har på nytt hamnat i debattens centrum. I december slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att det omtalade förbudet i Vellinge – som särskilt avser ”kommersiella områden” på fem olika platser inom kommunen – var förenligt med ordningslagen. Därmed upphävdes också de lägre instansernas domslut, som gick i en annan riktning.

Världen Idag - Igår: 00:00

Judehat på tillväxt i Europa

Som regelbunden kolumnist i Världen idag känns det trist att behöva upprepa sig. Allt sedan jag började skriva kolumner i denna tidning har jag noterat hur antisemitismen ökat i Europa. Trots krafttag från bland annat Europeiska kommissionen har situationen inte förbättrats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.