Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 21 November, 19:51

Liknande nyheter

Taggar: En plats för både, kyrkovanaoch , kyrkoovana
Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Rob Bells nya bok rör upp känslorna

Häromveckan trängde pastorn Rob Bell bort många världskändisar och stora nyhetshändelser från mikrobloggen Twitter: Hans bok om himmel och helvete var ett av de mest omdiskuterade ämnena världen över. Och då är den ändå outgiven, den släpps först på måndag.

Rob Bell har rört upp känslor i många år, åt båda håll.

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Ledare måste skapa en kultur för tillväxt

Vad gör kristna ledare för att skapa en kultur som främjar tillväxt i sina kyrkor? Det är den viktigaste uppgiften som en ledare har - att skapa en jordmån för den växt som Gud ger.

Inte långt efter att vår kyrka hade öppnat fick jag ett e-postmeddelande från Gabrielle.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Han gjorde volontärer av sina konfirmander

Upplands Väsby. Emanuel Alenklint startade en konfirmation med volontärprofil, och lockade in flera kyrkoovana ungdomar till sin pingstkyrka. Dagen har utnämnt 24-åringen till årets förebild.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 09:00

Kyrkoherdarna blickar framåt

Foto: Drago Prvulovic
Kyrkoherdar i nordöstra Skåne hoppas på egenskaper liknande Antje Jackeléns hos efterträdaren i Lunds stift.
Kristianstadsbladet pratade med några kyrkoherdar i nordöstra Skåne som samfällt gratulerade Svenska kyrkan till nya ärkebiskopen. De fick också frågan om önskemål om egenskaper hos efterträdaren.?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Pastorspar slutar i Hillsong Göteborg

Pastorsparet Anders och Camilla Olsson har beslutat sig för att lämna Hillsong Göteborg efter 13 år som campuspastorer i församlingen. – Gud har lagt en börda i oss att se andra delar av vårt land blomstra när det gäller tillväxt, säger Anders Olsson..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Handeln tar över julkalendern

Choklad, smink, leksaker eller gröt. Allt kan du få i din julkalender numera. – Handeln använder alla medel den kan och det gäller också julkalendrar, säger Jonas Engman vid Nordiska museet som forskar kring våra ritualer..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Kyrkomöte tog upp konfessionella skolor

En lång debatt om konfessionella friskolor utspelade sig när Svenska kyrkans kyrkomöte samlades i Uppsala i början av veckan för att fatta beslut. Även frågan om kyrkans mission blev föremål för en lång debatt..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Abortkritiker: Nu identifierar jag mig som kvinna

Den australiske senatorn Barry O’Sullivan tröttnade på argumentet att han som religiös man inte har mandat att diskutera abortfrågan. – I dag tillkännager jag mitt kön som kvinna, sade han under en parlamentsdebatt nyligen..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vem får bygga i Davids stad?

Det som i dag kal­las ”Davids stad”, och alltså var den plats där kung David byggde sin huvudstad för 3 000 år sedan, ligger lite utanför Jerusalems södra stadsmur. Under de senaste etthundrafyrtio åren har äventyrare och arkeologer upptäckt enorma mängder historiskt material som kastat ljus över en rad bibliska historier. Gihonkällan, Hiskias tunnel, Siloadammen, huvudgatan till Tempelplatsen och det som sannolikt är Davids palats, är några av höjdpunkterna.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Netanyahu överdriver – säger hans koalitionspartner

Den senaste veckan har varit full av politiska manövrar och saltomortaler i Israel. Politiska kommentatorer har haft svårt att hänga med i alla svängar, och det har varit helt omöjligt att förutsäga nästa drag. Det hela började då försvarsministern Avigdor Liberman avgick i protest mot vad han ansåg vara en silkesvante-behandling av Hamas.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vad kommer förändras av ett val?

Även om det kan ta några extra månader, så är Israel på väg mot nyval. Detta kommer att prägla nästan alla beslut som tas av regeringen och oppositionen den närmsta tiden. Den faktor som utlöst kapplöpningen mot valdagen är Hamas senaste terrorkampanj.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Befrielseprojektet som leder till ett moras

Idéer har konsekvenser. Det är därför idédebatten är så viktig. Även om det ibland tar tid innan konsekvenserna av en idé slår igenom, ligger de som frö i idéerna och väntar på att blomma ut.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Läkarassisterade självmord het skiljelinje i Europa

I Sverige har, på det stora hela, frågan om läkarassisterade självmord inte nått fram som en central skiljelinje i valrörelserna. Hittills, får väl tilläggas. Annorlunda är det på den europeiska kontinenten.

Världen Idag - Igår: 11:09

69-åring vill definiera om sig till 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.