Världen Idag > Nyheter

Saturday, 16 February, 23:21

Liknande nyheter

Taggar: En plats för både, kyrkovanaoch , kyrkoovana
Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Rob Bells nya bok rör upp känslorna

Häromveckan trängde pastorn Rob Bell bort många världskändisar och stora nyhetshändelser från mikrobloggen Twitter: Hans bok om himmel och helvete var ett av de mest omdiskuterade ämnena världen över. Och då är den ändå outgiven, den släpps först på måndag.

Rob Bell har rört upp känslor i många år, åt båda håll.

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Ledare måste skapa en kultur för tillväxt

Vad gör kristna ledare för att skapa en kultur som främjar tillväxt i sina kyrkor? Det är den viktigaste uppgiften som en ledare har - att skapa en jordmån för den växt som Gud ger.

Inte långt efter att vår kyrka hade öppnat fick jag ett e-postmeddelande från Gabrielle.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Han gjorde volontärer av sina konfirmander

Upplands Väsby. Emanuel Alenklint startade en konfirmation med volontärprofil, och lockade in flera kyrkoovana ungdomar till sin pingstkyrka. Dagen har utnämnt 24-åringen till årets förebild.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 09:00

Kyrkoherdarna blickar framåt

Foto: Drago Prvulovic
Kyrkoherdar i nordöstra Skåne hoppas på egenskaper liknande Antje Jackeléns hos efterträdaren i Lunds stift.
Kristianstadsbladet pratade med några kyrkoherdar i nordöstra Skåne som samfällt gratulerade Svenska kyrkan till nya ärkebiskopen. De fick också frågan om önskemål om egenskaper hos efterträdaren.?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Världen idag-redaktör bokdebuterar

Anna Karlsson arbetar som redaktör på Världen idag. I mars släpps hennes debutroman ”Inte som du tror” på Sjöbergs förlag. Vi ringde upp henne för att ställa några frågor om boken..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Migrationsverket kallas till utfrågning i riksdagsutskott

Socialförsäkringsutskottet, som också bereder migrationsfrågor och asylpolitik, vill tala med Migrationsverket innan man beslutar om att eventuellt låta snabbutreda hanteringen av asylärenden med koppling till religion..

Världen Idag - 10 timmar sedan

”Så hittar vi en väg bort från genusideologin”

Hur står du upp för det du tror är sant i en tid då genusideologi får allt större inflytande? Tipset från två kristna profiler som Världen idag pratat med stavas – mod. – Vi har demokrati och yttrandefrihet – ska man då inte få säga vad man tycker?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Strid ström av anmälningar till stor barnledarkonferens

Hur kan kyrka och hem samspela för att ge barnen en hållbar och väl förankrad tro? Det kommer att vara fokus när den fjärde upplagan av ekumeniska barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” genomförs den 15-17 mars i Uppsala. Intresset är mycket stort..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Kan man älska sina fiender?

Jesus sa ”älska era fiender och be för dem som förföljer er” (Matt 5:44). Det ligger i sakens natur att jag inte gillar min fiende – för annars skulle personen inte vara min fiende. Hur kan jag då älska någon jag inte gillar?

Världen Idag - 23 timmar sedan

Ditt viktigaste lopp!

Det kommer antagligen inte stå en jätte i skolmatsalen på måndag som du kan slåss mot, din Goliat kanske är en annan typ av utmaning eller kommer i en annan form. Kanske gör Gud dig uppmärksam på den som sitter ensam i matsalen, eller ger dig en idé som skulle göra din klasskompis glad. Kliv fram och ge det du har, din slangbella, för att stå upp mot orättvisa eller leva för någon annan.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Flera tankar i huvudet om invandringen

Det har nästan blivit uttjatat att vi behöver förmågan att hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Icke desto mindre är det sant. Mycket av den polarisering som präglar det offentliga samtalet har med detta att göra – både förmågan till och intresset för en bredare analys lyser ofta med sin frånvaro.

Världen Idag - Igår: 16:40

Vill avslöja genushysteri på svenska lärosäten

Exemplen på hur radikal genusideologi tar över på svenska lärosäten var så många, att journalisten Ivar Arpi omöjligt kunde få plats med dem i sina ledartexter i Svenska Dagbladet. Därför skriver han nu en bok om fenomenet. – Det är värre än jag trodde, säger han..

Världen Idag - Igår: 16:14

Trump redo utlysa nödläge för murbygge

Donald Trump kommer att skriva under kongressens budgetkompromiss. Men för att få pengar till sina murplaner kommer presidenten också att utlysa ett nationellt nödläge..

Världen Idag - Igår: 16:17

Netanyahu: Historisk enighet mot Iran

Förhoppningen var att samla stöd för en enad front mot Iran. Men Mellanösternmötet i Polen tycks snarare bidra till att fördjupa schismen mellan USA och EU. Vicepresident Mike Pence anklagar sina europeiska allierade för att försöka bryta sanktionerna mot Teheran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.