DI > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 02:51

DI - 26 jul 18 kl. 14:49

Nokias vd: ”Vi förlorar inte marknadsandelar i Nordamerika”Nokias vd Rajeev Suri tillbakavisade spekulationer om att bolaget har förlorat marknadsandelar i Nordamerika. ”Vi förlorar inte marknad inom Nokia Networks i Nordamerika”, sade han vid torsdagens rapportkonferens..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordamerika, Rajeev Suri, Nokia Networks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokiasvd Vi , förlorarinte , marknadsandelari , Nordamerika
Cornucopia - 18 jul 14 kl. 08:57

Microsoft sparkar 18 000 och 25% av Nokias fd anställda i Finland

Igår tillkännagav den feta katten Microsoft (NASDAQ:MSFT) sin största personalnedskärning någonsin, där 18 000 personer. Det ser därmed också ut som att ca 25% av Nokias fd anställda i Finland, numera anställda av Microsoft sedan köpet av den forna mobiltelefongigantens mobiltelefoni, kommer bli av med jobben.

Enligt Wall Street Journal handlar det om ca 1 100 finnar som blir av med jobben.

Sydsvenskan - 27 jan 12 kl. 06:30

Lättnad trots Nokias vinstras

Nokias resultat blev inte fullt lika dåligt som befarat och aktieplacerarna drog en lättnadens suck. Men den sargade mobiltelefontillverkaren har fortfarande enorma utmaningar framför sig.
?

YLE - 03 sep 13 kl. 11:05

Läs Nokias otroliga historia

Nokia grundades år 1865 som Tammerfors träsliperi, men flyttade snart till Nokia utanför Tammerfors. Föregångare inom finländsk trävaruindistri, men sedermera blev gummi en viktig råvara för många olika produkter, t.ex.

YLE - 05 dec 12 kl. 15:47

Nokias 920 börjar säljas i Kina

Kinas och världens största mobiloperatör China Mobile börjar sälja Nokias flaggskeppsmodell 920. China Mobile har 700 miljoner kunder, men säljer inte Apples Iphone. Enligt nyhetsbyrån Reuters har Nokia nu en chans att vinna tillbaka marknadsandelar av Apple i Kina.

HBL - 24 jan 13 kl. 07:19

Frågetecken kring Nokias kassaläge

Nokia publicerar sin årsredovisning i dag klockan 13. År 2012 går till historien som året när bolaget lyckades vända skutan mot lönsamhet, men tog hem priset som den största uppsägaren i Finland.Nokia släppte redan sina största nyheter tidigare i januari då bolaget kom med en omvänd vinstvarning.

HBL - 16 dec 13 kl. 17:49

Nokias pekplatta utmanar inte toppnamnen

Nokias efterlängtade pekplatta steg in på marknaden i sista minuten innan bolaget sålde sin mobilverksamhet till Microsoft. Den nya pekplattan, Lumia 2520, påminner om Lumia-telefonerna. Pekplattans bildskärm har förhållandet 16:9, vilket gör att plattan till sin form är mer avlång än de flesta andra pekplattorna på marknaden.

YLE - 14 jun 12 kl. 11:09

Nokias senaste år en stadig nedgång

Mobiljätten Nokia har haft det tufft den senaste tiden. Här hittar du några plock kring svängarna som bolaget varit med om de senaste två åren. Juni 2010 Nokia förlorar titeln som Helsingforsbörsens största bolag när bankkoncernen Nordea går om Nokia i marknadsvärde.

Computer Sweden - 08 jun 11 kl. 04:26

Nokias kreditbetyg nedgraderat


Kreditvärderingsinstitutet Fitch Rating har sänkt Nokias kreditbetyg på grund av förlustvarning och fallande marknadsandelar..

IDG - 08 jun 11 kl. 04:26

Nokias kreditbetyg nedgraderat

Kreditvärderingsinstitutet Fitch Rating har sänkt Nokias kreditbetyg på grund av förlustvarning och fallande marknadsandelar..

IDG - 27 jan 11 kl. 13:29

Nokia tappar marknadsandelar

Nokias försäljning av smarta telefoner är idag 36 procent högre än för ett år sedan. Ändå rasar bolagets andel av den explosivt snabbväxande smartphone-marknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Investerarens bästa tips: Så investerar du i life science

Life science-sektorn kan ge skydd om den senaste tidens börsoro fortsätter.  Det säger Healthcap-grundaren Björn Odlander som ger sina bästa tips för den som vill investera i sektorn..

DI - 4 timmar sedan

Deutsche Bank: Boliden nu värd ett köp

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Boliden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 240 från 225 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

EU-ministern om Mays brakförlust: Olyckligt

Sveriges EU-minister Ann Linde (S) säger att det brittiska parlamentets nej är olyckligt och kan leda till ett oordnat utträde ur EU. Hon får medhåll av EU-parlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Cecilia Wikström (L)..

DI - 4 timmar sedan

AP-fonderna slutar med kärnvapenaktier

Fjärde AP-fonden har gjort sig av med samtliga fonder som har koppling till kärnvapenindustrin, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet att lämna kärnvapenindustrin är en effekt av de nya regler som trädde i kraft vid årsskiftet och innebär att fonderna ska fästa särskild vikt vid hållbarhet utan att avvika från huvudmålet, nämligen att få svenskarnas pensionspengar att växa..

DI - 4 timmar sedan

Teknikrally på Wall Street – men Goodyear rasade på vinstvarning

New York-börserna stängde på plus under tisdagen där uppgångar i teknikbolag lyfte Nasdaq till klart högre höjder än övriga huvudindex.  Amerikanerna ryckte i stort sett på axlarna åt nederlaget för Theresa May i parlamentsomröstningen kring brexitavtalet..

DI - 5 timmar sedan

Bilfrossa på börsen

Bilaktier tillhör branschförloraren på världens börser. Nedgången har slagit även mot de större svenska underleverantörerna som SKF, Autoliv och Veoneer. En viktig orsak är att bilförsäljningen i Kina i fjol minskade för första gången sedan 1990..

DI - 5 timmar sedan

Juncker beklagar utfallet: "Tiden har snart runnit ut för brexit"

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker beklagar Theresa Mays nederlag i brexitomröstningen och menar att tiden snart har runnit ut för brexit..

DI - 5 timmar sedan

Fackförbunden varnar: "Kompisrekrytering" skadar myndigheten

Monica Rodrigos rekryteringar av tidigare medarbetare på Rättsmedicinalverket har väckt stor irritation på EBM, bland annat har de tre fackförbunden markerat. ”Det förvånar mig att de säger så”, säger generaldirektören, som menar att de missade sin chans att klaga..

DI - 5 timmar sedan

Kritiken mot EBM-chefen: Uppfann toppjobb till gamla kollegor

Ekobrottsmyndighetens nya generaldirektör har hämtat tre nyckelmedarbetare från sin gamla arbetsplats Rättsmedicinalverket. En riggad process, enligt hård intern kritik som Di nu kan avslöja..

DI - 7 timmar sedan

Brakförlust för May

Parlamentet i Storbritannien säger nej till regeringens utträdelseavtal ur EU. Nu väntar ett ovisst läge där resultatet kan bli allt från nyval till ingen brexit alls. Följ dramatiken i Di TV:s direktsändning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.