Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 21:52

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 08:48

Facebook ökar både antalet användare och vinsten men aktien dalarFacebook som haft en otrolig resa fram tills nu dalar vad det gäller nya användare men trots att man håller ekonomin intakt föll aktien på börsen. Att hela tiden öka antalet användare för att blidka aktiemarknaden är en galen strategi, men något som Facebook riktat in sig på av någon anledning. Kanske för att det är enklare att förstå hur många nya användare en tjänst har än att fatta variabler som time spent, engagement, returns, churn och mer. Eftersom nu antalet användare på Facebook bara ökat med 1,54 procent senaste kvartalet dalade aktien i ren protest med 21 procent.
Idag världens rubriker att vara i ”katastrofläge” och sia om att Facebook är på väg att gå under.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, GDPR, EPS, Zuckerberg, Messenger, Q2

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, ökar, bådeantalet , användareoch , vinstenmen , aktien, dalar
Dagensanalys.se - Igår: 03:30

Facebook har koll på användare som inte ens har ett konto

En ny studie avslöjar att sociala medier som Facebook och Twitter kan lära sig en himla massa om användare som inte ens har ett konto. Bakom studien finner vi forskare från University of Vermont som upptäckt att det räcker med att sociala medier har tillgång till information från åtta vänner eller kontakter för att lära sig en massa om en användare som inte har något konto på plattformen. För att komma fram till den här insikten analyserade forskarna data från 14.

Nyhetskanalen - 04 okt 12 kl. 13:55

Facebook har en miljard användare

Facebook har nu en miljard användare som loggar in på det sociala nätverket varje månad.Användarna har sammantaget tryckt på "gilla" 1 130 miljarder gånger, lagt upp 219 miljarder fotografier och checkat in på olika ställen 17 miljarder gånger, skriver BBC.Grundaren Mark Zuckerberg skriver på sin egen facebook-sida att facebook är det han är mest stolt över i livet..

DI - 20 jun 16 kl. 15:24

Spotify ökar andelen betalande användare

Spotify har i dag 100 miljoner användare globalt, bekräftar bolaget. En knapp tredjedel av dem betalar en månadsavgift för tjänsten..

DN - 30 apr 13 kl. 00:20

Facebook tappar användare framför datorn

Facebook förlorar miljontals användare varje månad. Orsaken tros vara att användarna vänder sig till andra, nyare, sociala forum så som Instagram..

SN - 14 dec 15 kl. 15:15

Elgiganten och Facebook-användare utnyttjas i bluff

Bedragare härjar på Facebook och utnyttjar vanliga användare för att sprida bluffen. Tävlingen ser ut att komma från Elgiganten och du påstås kunna vinna en tv om du betalar fem kronor..

Affärsvärlden - 11 jan 17 kl. 09:44

Stillfront ökar antalet aktiva användare

Stillfront meddelar att det genomsnittliga antalet MAU, det vill säga aktiva månadsanvändare, ökade med 30 procent under det fjärde kvartalet jämfört med det tredje och uppgick till 289.729..

DrivaEget - 08 sep 15 kl. 09:20

Fusket ökar bland Swish-användare

 Pengar  Det blir allt vanligare att det slarvas med bokföringen av företagare som använder Swish enligt en ny undersökning som Skatteverket gjort. Läs vidare, kommentera eller dela.

Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 06:43

Facebook tappar användare men tjänar ändå mer pengar

Facebook firar ett högre resultat än väntat, efter att delårsrapporten blev offentlig igår. Antalet användare ökar inte som tidigare men det gör inget för bolaget tjänar ändå mer pengar. Facebook har verkligen blivit en sann pengamaskin som Google, Microsoft och Apple.

Dagensanalys.se - 30 nov 17 kl. 10:45

Facebook öppnar upp för mass-spam av sina användare på Messenger

Facebook bekräftar nu att de skapat en funktion som låter företag skicka ut massmeddelanden via Messenger. Enligt en enkel ”pay-to-reach” modell kan ett företag betala pengar för att kunna skicka ut meddelanden till massor av människor samtidigt. Det hela uppmärksammades först av twittraren @phwd, och därefter bekräftade Facebook uppgifterna.

Nyheter 24 - 07 feb 14 kl. 11:36

Svensk Facebookgrupp mobbar och sprider hat"Användare är fria att publicera"

Cecilia Gustavssons lillasyster är 13 år. För tre dagar sedan blev hon uthängd i Facebookgruppen "Totalt ointressant information" med en bild och hånfulla kommentarer kring hennes sätt att sminka sig.– Hon mår kasst.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Acast får sin första Chief Product Officer och samtidigt ny CTO

Acast har utsett bolagets medgrundare, Johan Billgren, till företagets första Chief Product Officer (CPO). Sedan Acast startades 2014, har Johan Billgren verkat som Chief Technology Officer (CTO) med ansvar för uppbyggnaden av ett professionellt teknikteam, lanseringar av nya produkter och tjänster samt införandet av dynamiska ljudfiler för placering av reklam i podcastinspelningarna. Som CTO medföljde även ansvaret för Acasts samtliga produktioner och utnämningen till CPO är en följd av att bolaget nu delar upp ovan nämnda ansvar i två delar.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Elon ökar försäljning på webben med 44 procent

Elon ökar digitala försäljningen under 2018 med 44 procent. Ökningen är ett resultat av en tydlig satsning från företaget med ny expertis, optimerad sajt och smartare kampanjer. ”Vi har tidigare under hösten offentliggjort vår vision om att bli ledande inom e-handel och siffrorna för helåret visar att vi är på god väg,” säger Stefan Lebrot, vd på Elon.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Adobe köper Allegorithmic för att ta 3D in till marknadsavdelningen

Adobe har köpt företaget Allegorithmic som är specialister på att skapa lösningar för 3D. Lösningarna används ofta inom spelvärlden och kan nu även användas inom digital marknadsföring. “We are seeing an increasing appetite from customers to leverage 3D technology across media, entertainment, retail and marketing to design and deliver fully immersive experiences,” säger Scott Belsky, chief product officer and executive vice president, Creative Cloud på
Adobe.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Viktigt med mobiloptimerad hemsida

Google vill göra webben mobilvänlig. Under 2017 började man därför rulla ut sitt mobile-first index och från och med 2018 gäller mobile-first fullt ut. Det betyder att Google i första hand kommer spindla mobilversionen av din hemsida.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Videospel slår både film och serier

Intäkterna för videospel nådde nytt rekord under 2018, hela 43,8 miljarder dollar, en ökning med 18 procent från föregående år. De nästan 44 miljarderna överstiger siffran för streamingtjänster, som beräknas uppgå till ungefär 28,8 miljard dollar, enligt en ny rapport. Videospel och annat relaterat innehåll har blivit den nya källan till underhållning för en hel generation.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Har Adobe hittat Holy Grail för kampanjer och mätningar?

För att komma runt problemen med Cookies har Adobe tagit fram ett nytt mått som de kallar för People Metric. Enligt dem är det nämligen så att en person har i snitt 1,14 enheter, vilket är good enough för Adobe, som nu använder måttet för både kampanjer och mätningar. Här är definitionen enligt Adobe: ”The People metric is the count of people (or groups of devices) based on Adobe’s Device Graph.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Enkel guide till digital marknadsföring

Digital marknadsföring, vad är det? Många av våra läsare kommer till oss för att lära sig något. Därför har vi satt ihop en enkel guide till grunderna inom digital marknadsföring.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

”Alla verksamheter av en viss storlek gynnas mycket av en chatbot”

Sedan sommaren 2016 har det norska teknologibolaget Convertelligence vuxit från 2 till 35 anställda. Genom ett samarbete med Sopra Steria Scale up ska startup-bolaget hitta nya marknader för sina chatbots. – Alla verksamheter av en viss storlek gynnas mycket av en chatbot, oavsett om det är till internt bruk eller riktat mot kunder.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Magento lanserar Progressive Web Applications

Appens glansdagar är över anser Adobe-ägda Magento nu lanserar Progressive Web Applications. Enligt en undersökning av Forrester visar det sig att bara 10 procent av deras kunder använder deras app för att genomföra ett köp. Därför lanserar nu Adobe-ägda Magento nu Progressive Web Applications, som låter företag skapa en ny generation av webbapplikationer.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Podcastslyssnande ökar i Sverige

I delmätningen 2018:2 av ORVESTO Konsument redovisas räckvidder för 44 av Sveriges största podcasts. Kantar Sifo som genomfört mätningen kommenterar resultatet: Under sommarmånaderna (när denna mätning är genomförd) har Sifo sett att konsumtion av podcastslyssnande ökar, och kanske till viss del ersätter print och digital läsning. Det här avspeglar sig i mätningen då ökningarna i denna omgång är mer betydande än förra omgången.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.