Barometern > Nyheter

Sunday, 19 August, 15:15

Barometern - 23 jul 18 kl. 17:22

Matilda Wärenfalk (S) begär möte för krisledningsnämndenMatilda Wärenfalk (S) begär att krisledningsnämnden i Mörbylånga kommun skyndsamt kallas till sammanträde. ”Om vi ska kunna fatta rätt beslut måste vi veta hur läget ser ut.” .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Wärenfalk, Mörbylånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matilda, WärenfalkS , begär, möteför , krisledningsnämnden
Barometern - 21 apr 16 kl. 06:51

Wärenfalk blir gruppledare för S

Det blir Matilda Wärenfalk som tar över som gruppledare när Carina Adolfsson Elgestam flyttar utomlands..

Barometern - 09 aug 18 kl. 12:00

Wärenfalk: ”Konstigt att det aldrig blir rätt”

Högstadiefrågan har följt med under hela mandatperioden. Men bygget borde ha startat för länge sedan, säger oppositionsledaren Matilda Wärenfalk (S)..

YLE - 27 nov 15 kl. 11:50

För Matilda är matematik en lek

Matildas mamma Katarina Westeren-Hagnäs säger att Matildas matematisk-naturvetenskapliga begåvning märktes tidigt, men föräldrarna tänkte inte så mycket på att det var något speciellt med det. - Matilda är vårt första barn, så vi tänkte bara att alla barn var som hon. Men i något skede då hon var liten så märkte vi att hon löste saker så väldigt fort, säger Katarina.

Magazin24 - 19 jun 12 kl. 20:12

Inget OS för Matilda

Det är nu klart att det inte blir OS för Matilda Ekholm. Nu har både tingsrätten och hovrätten avslagit Matilda Ekholms och Svenska bordtennisförbundets begäran att Matilda ska få utnyttja den plats i OS som hon lyckats att kvalificera sig till. Tingsrätten skrev i sitt utlåtande att, "Tingsrätten anser att Matilda Ekholm inte har visat sannolika skäl för sitt anspråk gentemot SOK.

DN - 19 apr 15 kl. 00:01

Varför dog Matilda?


Matilda var bara tre år när hennes mor tog hennes liv. Tanja var sex när hon dödades av sin mamma och sin ­mormor. Vad var det som hände?

NT - 10 feb 18 kl. 19:06

Matilda gasade i omhoppningen

Bra häst och och taktisk begåvning betalar sig..

Barometern - 02 jun 14 kl. 21:07

Poppis löparfest för de unga sprinters

1 600 barn, tusentals nära och kära, 150 funktionärer, parkeringsinferno och feststämning - Kalvinknatet växer snabbt. Dubbelt så många deltog jämfört med i fjol. – Det är helt otroligt.

YLE - 24 nov 16 kl. 13:38

Luciainsamlingen ger hjälp när det riktigt kört ihop sig

I somras fick sexåriga Damien Skuthälla delta i ett familjekraftläger som ordnades för pengar insamlade under luciakampanjen och han minns hur roligt han hade. -Jag tyckte om att simma och jag gjorde både bakåtvolt och framåtvolt. Då man gör bakåtvolter i luften är det nästan som att man flyger.

YLE - 11 dec 15 kl. 17:40

Riksåklagarens blogg väcker uppseende på sociala medier

Riksåklagaren Matti Nissinen är förbluffad över att hans bloggtext om Finland, flyktingar och den tudelning frågan leder till bland finländarna väcker så starkt gensvar. Reaktionerna visar att jag rör vid en viktig smärtpunkt i det finländska samhället, säger han. - Flyktingfrågan tycks fungera som en slags åskledare för finländarna.

YLE - 27 nov 15 kl. 11:50

Vetenskapsläger för särbegåvade ungdomar

Det är ett läger där unga naturvetarbegåvningar från Norden får ägna sig åt att under några dagar jobba tillsammans kring temat grön energi. - Det var roligt med miljöombyte, och undervisningen var inte sådan att vi satt i ett klassrum och skrev av det som stod på tavlan, utan vi fick göra saker, hade tävlingar och fick utmaningar, säger Matilda som var yngst på lägret. Fem meter nylon Till exempel konstruerade ungdomarna en modellbåt som kördes på grön energi, och så hade de olika tävlingar där man bland annat skulle göra eget nylon.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Krav på stopp för engångsgrillar

De stora livsmedelskedjorna införde tillfälligt säljstopp på grillprodukter under sommarens extremvärme. Nu överväger Axfood att helt sluta sälja engångsgrillar, rapporterar SVT Nyheter. - Det är ju egentligen en dålig produkt av andra orsaker än just bränderna.

Barometern - 1 timme sedan

TV: ”Lättare än jag trodde – vill göra det igen”

Vissa lovar vid målgången att aldrig mer göra en Ironman. Anna Granath från Kalmar RC kände helt annorlunda. – Det var lättare än jag trodde, jag vill göra det igen..

Barometern - 45 minuter sedan

L vill satsa på fler spetsutbildningar

Liberalerna vill satsa på fler spetsutbildningar i grund- och gymnasieskolan. Spetsutbildningarna ska permanentas, bli dubbelt så många och kunna ge meritpoäng för högskolestudier, anser partiet.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Xi tar ton mot korruption

Den kinesiska militären måste stå emot korruptionens lockelse och trappa upp kampen mot mutor och fiffel. Det anser Kinas president Xi Jinping, som de senaste sex åren har drivit en kampanj mot korruptionen i landet. Xi har flera gånger nämnt just militären i sina utfall mot besticklighet.

Barometern - 1 timme sedan

TV: ”Min läkare är inte glad och mamma är jättearg”

En månad innan Ironman kraschade Joanna Swica med cykeln och fick flygas med ambulanshelikopter till sjukhus med bland annat bruten näsa. Trots det tog hon sig på lördagen i mål på Ironman Kalmar. – Min läkare är inte glad på mig och mamma är jättearg, säger hon..

Barometern - 1 timme sedan

Rennie Mirro berättar om övergrepp

Skådespelaren och artisten Rennie Mirro berättar i sitt "Sommar i P1" på söndagen att han blev sexuellt utnyttjad som barn, av en person i familjens närhet, i mitten av 80-talet. - Som liten grabb blev jag sexuellt utnyttjad.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Hel djurpark till salu i Danmark

Har du alltid drömt om ett liv fyllt av kameler, lamor och känguruer? Då har du chansen att göra ett riktigt fynd. Över 400 djur fördelat på 80 arter är nu till salu för 4,5 miljoner danska kronor.

Barometern - 1 timme sedan

Tänak vann VM-rallyt i Tyskland

Estländaren Ott Tänak vann VM-deltävlingen i rally i Tyskland. Toyotaförararen var 39,2 sekunder före belgaren Thierry Neuville i Hyundai på andra plats och med finländaren Esapekka Lappi i Toyota på tredje plats, slagen med en minut. Ledningen i VM-sammandraget behåller Neuville.

Barometern - 1 timme sedan

Stor insats efter kapsejsad båt

Två personer har fallit i vattnet från en styrpulpetbåt vid Soteskär, norr om Smögen. En stor räddningsinsats pågår för att få upp de två ur vattnet. Sjöfartsverkets helikopter, lotsbåt, kustbevakningens flyg och Svenska sjöräddningssällskapet samarbetar i räddningsoperationen.

Barometern - 1 timme sedan

Hungerstrejkande rysk aktivist till sjukhus

Den hungerstrejkande ryske aktivisten Sergej Udaltsov har drabbats av uttorkning och förts till sjukhus, enligt observatörer och hans egna sociala medier. Udaltsov, som står långt till vänster, avtjänar ett månadslångt straff för att ha organiserat protester. Hungerstrejken har pågått i fem dagar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.