Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 16 December, 20:25

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 17:11

Skogsstyrelsen lanserar skogsbrandkartaSkogsstyrelsen har precis lanserat skogsbranddata i en karttjänst, vilket inkluderar branddetektion från Soumi NPP-satellit. Kartan är anpassad för att kunna användas som webapp i mobiltelefon, och kan ge stöd till operativ personal.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Soumi NPP, GPS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsstyrelsen, lanserar, skogsbrandkarta
NSD - 11 timmar sedan

Skogsstyrelsen: "Vi erbjuder det vi kan erbjuda"

Ingen fastighetsägare tvingas till avtal om att skydda skog – men samråd med Skogsstyrelsen måste ske innan avverkning i område med nyckelbiotop..

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

BT - 18 apr 13 kl. 08:46

Skogen körs sönder i Sjuhärad - Skogsstyrelsen: "värre än väntat"

Sönderkörda skogar är inte bara fult ? det är också ett miljöproblem. Just nu gör Skogsstyrelsen en storsatsning på att hitta skador med hjälp av helikopter.

NSD - 11 nov 11 kl. 16:52

Skogsstyrelsen överklagar

Skogsstyrelsen väljer att överklaga förvaltningsrättens dom om avverkningen i Änokdeltat. - Det här är för oss en principiellt viktig dom och med detta får vi möjlighet att utveckla en bättre praxis, säger Monika Stridsman, generaldirektör, Skogsstyrelsen..

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 19:19

Fel pension i Skogsstyrelsen

I tio år har Skogsstyrelsen gjort felaktiga pensionsavsättningar för över 4 000 personer. Den statliga myndigheten kommer inte att göra om avsättningarna – och facket GS kräver en oberoende utredning. Enligt Dagens Arbete kan det röra sig om totalt 4 650 personer som sedan 2003 arbetat åt Skogsstyrelsen med lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Västerbottens Folkblad - 28 apr 16 kl. 16:32

Lärkeryd i Skogsstyrelsen

Norras koncernchef, Pär Lärkeryd, tar plats i styrelsen för Skogsstyrelsen de näsrkommande tre åren efter regeringen beslut i dag. –​ Det är en mycket kompetent samling kvinnor och män som nu fått uppdraget att lotsa Skogsstyrelsen in i framtiden. Det är spännande år vi har framför oss, särskilt ser jag fram emot genomförandet av vårt […].

SVT - 20 apr 17 kl. 06:02

Här svarar Skogsstyrelsen på kritiken

Få beslut från Skogsstyrelsen har blivit så kritiserade. Generaldirektören Herman Sundqvist fick det hett om öronen när han beslutade att man tills vidare pausar inventeringar av nyckelbiotoper i Norrlands inland i början av mars. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen anser att nyckelbiotopsbegreppet fungerar dåligt i de stora skogsområden i nordväst där det fortfarande finns skogar som är mindre påverkade av skogsbruk.

Dalarnas tidningar - 14 maj 17 kl. 06:12

Skogsstyrelsen om skogsägarnas oro över hot mot brukande- och äganderätten

Skogsstyrelsen upplever kritiken mot dem som delvis osaklig.
– Vi har identifierat problemen - och vi vill hitta vägar till något bättre. Debattklimatet nu gynnar inte en bra lösning, säger Emma Anderson chef för Skogsstyrelsen norra Dalarna..

DalaDemokraten - 28 jun 17 kl. 06:30

Skogsstyrelsen: Betesskadorna är fortsatt på oacceptabel nivå - dags för jägarna att ta sitt ansvar

Det är nu fem år sedan den nya älgförvaltningen infördes i Sverige, där ett av målen var att kraftigt minska betesskadorna av vilt och på så sätt öka produktionen i skogen. Så har det tyvärr inte blivit. Skadorna är fortsatt på en oacceptabel nivå.

Regeringen - 13 dec 17 kl. 13:21

Uppdrag till Skogsstyrelsen att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna

Regeringen uppdrar åt Skogsstyrelsen, Sveriges geologiska undersökning, Trafikverket, Naturvårdsverket och länsstyrelserna att, arbeta för enklare vägar till jobb och i samarbete verka för att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna. Insatserna ska koordineras och samordnas av Skogsstyrelsen så att de kompletterar varandra. Målgruppen är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

FTF: Krävs medellön för att inte endast få garantipension

Fackförbundet FTF uppger enligt en artikel hos SvD att det krävs medellön för att få högre pension än garantipensionen. Mer än hälften av svenskarna framöver kommer alltså bara nå garantipensionsnivåer, då medellönen är högre än medianlönen.
Skaffa förstoringsglas.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Blir det en fjärde statsministeromröstning blir det extraval

Om det blir en fjärde statsministeromröstning efter nästa försök, kommer denna misslyckas och vi kommer få ett extraval. Orsaken är att Sverigedemokraterna har noll att förlora och allt att vinna på att rösta nej i den sista statsministervoteringen, vem denne än är. Den tredje, nästa statsministeromröstningen blir alltså avgörande för om vi får ett extraval.

Cornucopia - 7 timmar sedan

82 mil med elbil på en dag

Under lördagen körde vi drygt 82 mil elbil, Sätila - Västerås och tillbaka. Nedan är en redogörelse för resan med detaljer.
Sveriges näst äldsta Tesla Supercharger-station är den i Arboga.

Cornucopia - Igår: 19:14

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-talet. I blogginlägget nedan finns en prognos för hur det ser ut framöver om denna spegling fortsätter. För procentsats på nedgången från dagsläget, och när botten i kraschen i så fall nås, läs vidare nedan.

Cornucopia - Igår: 13:14

Oscar Properties: "Barnsligt peka finger" - det är Finansinspektionens fel

Oscar Properties VD är intervjuad i SvD som en fortsatt del i bolagets PR-kampanj att lyckas få sålt osäljbara lägenheter. I artikeln säger han att det är barnsligt att peka finger på någon för bostadsmarknadens problem - men säger själv att det är Finansinspektionens fel.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - Igår: 09:36

Nya bottnar på de amerikanska börserna

Fredagens handel stängde med nya bottnar i de amerikanska börsindexen. Index har inte varit så här lågt sedan runt april, vilket förstås är betydligt bättre än Stockholmsbörsen, som varit och nosat på nivåer från 2016.Dagschart S&P-500.

Cornucopia - I förrgår: 17:46

Fredagsmys: Julstressen

"Ge mig en ordentlig lågkonjunktur och fungerande postgång, eller ge mig döden!"Dags för lite übermüsigt frädagsmys igen. Det mysigaste i år är förstås julstressen.

Cornucopia - I förrgår: 13:43

Kan laddhybriderna stå sig mot nya generationen elbilar?

Laddhybridbilarna ligger nu i samma prisklass som den nya generationens elbilar; Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric och Tesla Model 3. Frågan är hur den dyra kompromisslösningen laddhybrid ska klara sig i priskonkurrensen?
Tesla Model 3.

Cornucopia - I förrgår: 11:32

Ökad fart nedåt - bostadspriserna föll i hela Sverige

Valueguard rapporterar om omfattande nedgångar i bostadspriserna i hela Sverige i november, på mellan -0.4 och -1.6%.

Cornucopia - I förrgår: 10:10

Stor rädsla för räntehöjning - Borg mfl desperata

Igår rapporterade SCB om marginellt fallande inflationssiffror. Nedgången om 0.3 procentenheter används bland annat av fd finansminister Anders Borg som argument för att Riksbanken inte ska höja räntan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.