Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 04:46

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 17:11

Skogsstyrelsen lanserar skogsbrandkartaSkogsstyrelsen har precis lanserat skogsbranddata i en karttjänst, vilket inkluderar branddetektion från Soumi NPP-satellit. Kartan är anpassad för att kunna användas som webapp i mobiltelefon, och kan ge stöd till operativ personal.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Soumi NPP, GPS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsstyrelsen, lanserar, skogsbrandkarta
Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

BT - 18 apr 13 kl. 08:46

Skogen körs sönder i Sjuhärad - Skogsstyrelsen: "värre än väntat"

Sönderkörda skogar är inte bara fult ? det är också ett miljöproblem. Just nu gör Skogsstyrelsen en storsatsning på att hitta skador med hjälp av helikopter.

NSD - 11 nov 11 kl. 16:52

Skogsstyrelsen överklagar

Skogsstyrelsen väljer att överklaga förvaltningsrättens dom om avverkningen i Änokdeltat. - Det här är för oss en principiellt viktig dom och med detta får vi möjlighet att utveckla en bättre praxis, säger Monika Stridsman, generaldirektör, Skogsstyrelsen..

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 19:19

Fel pension i Skogsstyrelsen

I tio år har Skogsstyrelsen gjort felaktiga pensionsavsättningar för över 4 000 personer. Den statliga myndigheten kommer inte att göra om avsättningarna – och facket GS kräver en oberoende utredning. Enligt Dagens Arbete kan det röra sig om totalt 4 650 personer som sedan 2003 arbetat åt Skogsstyrelsen med lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Västerbottens Folkblad - 28 apr 16 kl. 16:32

Lärkeryd i Skogsstyrelsen

Norras koncernchef, Pär Lärkeryd, tar plats i styrelsen för Skogsstyrelsen de näsrkommande tre åren efter regeringen beslut i dag. –​ Det är en mycket kompetent samling kvinnor och män som nu fått uppdraget att lotsa Skogsstyrelsen in i framtiden. Det är spännande år vi har framför oss, särskilt ser jag fram emot genomförandet av vårt […].

SVT - 20 apr 17 kl. 06:02

Här svarar Skogsstyrelsen på kritiken

Få beslut från Skogsstyrelsen har blivit så kritiserade. Generaldirektören Herman Sundqvist fick det hett om öronen när han beslutade att man tills vidare pausar inventeringar av nyckelbiotoper i Norrlands inland i början av mars. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen anser att nyckelbiotopsbegreppet fungerar dåligt i de stora skogsområden i nordväst där det fortfarande finns skogar som är mindre påverkade av skogsbruk.

Dalarnas tidningar - 14 maj 17 kl. 06:12

Skogsstyrelsen om skogsägarnas oro över hot mot brukande- och äganderätten

Skogsstyrelsen upplever kritiken mot dem som delvis osaklig.
– Vi har identifierat problemen - och vi vill hitta vägar till något bättre. Debattklimatet nu gynnar inte en bra lösning, säger Emma Anderson chef för Skogsstyrelsen norra Dalarna..

DalaDemokraten - 28 jun 17 kl. 06:30

Skogsstyrelsen: Betesskadorna är fortsatt på oacceptabel nivå - dags för jägarna att ta sitt ansvar

Det är nu fem år sedan den nya älgförvaltningen infördes i Sverige, där ett av målen var att kraftigt minska betesskadorna av vilt och på så sätt öka produktionen i skogen. Så har det tyvärr inte blivit. Skadorna är fortsatt på en oacceptabel nivå.

Regeringen - 13 dec 17 kl. 13:21

Uppdrag till Skogsstyrelsen att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna

Regeringen uppdrar åt Skogsstyrelsen, Sveriges geologiska undersökning, Trafikverket, Naturvårdsverket och länsstyrelserna att, arbeta för enklare vägar till jobb och i samarbete verka för att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna. Insatserna ska koordineras och samordnas av Skogsstyrelsen så att de kompletterar varandra. Målgruppen är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

SVT - 18 jul 18 kl. 20:39

Skogsstyrelsen: ”Använd fler drönare för att bekämpa skogsbränder”

Skogsstyrelsen uppmanar de kommunala räddningstjänsterna att använda fler drönare för att bekämpa skogsbränder. Det är en billig och bra metod för att snabbt spåra misstänka bränder och få överblick av omfattningen, anser Skogsstyrelsen..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Sveriges försvar kan inte vänta - börja förhandla försvarsbudget nu!

Sveriges försvar kan inte vänta på att vi eventuellt inte får en ny regering innan det är för sent att klubba nästa års budget. Då en stor konsensus råder i riksdagen att Sverige behöver rusta upp och öka försvarsanslagen måste förhandlingar om en minsta nivå man kan vara överens om påbörjas omgående, och läggas in i expeditionsregeringens budget.
Sveriges försvar kan inte vänta, när det blåser upp i vårt närområde.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Noll räckviddsångest med korrekt information

Som alltid gör korrekt och trovärdig information man kan lita på att man inte behöver vara orolig. På detta vis får man också noll räckviddsångest när man har elbil, när man kan lita på att bilens informationssystem levererar korrekt uppgifter om kvarvarande räckvidd. Något fossilbilar inte brukar göra, då det anses vara noll i räckvidd kvar när man kör på den sk reserven.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Bo billigt i villa i vackra nordöstra Skåne

Medan vi har en bostadsbubbla i våra storstadsområden finns det områden som minst sagt kan sägas vara prisvärda. Ett sådant är vackra nordöstra Skåne, där jag var och föreläste i Östra Göinge kommun igår, samt besökte en småföretagare i läsekretsen. Här får man en villa för runt miljonen.

Cornucopia - 19 timmar sedan

NCC gör förlust

Byggbolaget NCC har knoppat av sin verksamhet för bostadsrätter till Bonava, men rapporterar ändå preliminära förluster för tredje kvartalet, sedan man gjort reservationer för tvister, garantier och nedskrivningar på 1 545 MSEK. Man avvecklar också vägunderhållsavdelningen. Uppenbarligen är det inte helt enkelt att tjäna pengar i den svenska bygg- och anläggningsbranschen, som är tänkt att rädda mixade byggbolag när den luckrativa bostadsrättsbubblan spruckit.

Cornucopia - Igår: 14:17

Tesla nu större än Mercedes och Audi i USA - snart ikapp BMW

Tesla sålde fler personbilar än Mercedes och Audi i USA under tredje kvartalet rapporteras i Forbes. BMW sålde fortfarande fler, med 1 500 bilar jämfört med Tesla, men förväntas petas ner under fjärde kvartalet.
Sveriges antagligen vackraste Tesla Supercharger-station vid Toftaholm i Ljunby kommun.

Cornucopia - Igår: 11:46

Föreläsning i Broby / Östra Göinge ikväll

Upprepning av tidigare påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kulturhuset Vita Skolan (biblioteket) i Broby, i Östra Göinge kommun på måndag klockan 19:00 - 20:00. Jag kommer även signera böcker.

Cornucopia - Igår: 11:04

Bloggens kränktshetsindex vecka 41

Dags för ett försök till ett nytt återkommande inslag på bloggen i form av kränkthetsindex. Alltså de fem blogginlägg den gångna veckan, som genererat flest kommentarer i förhållande till sidvisningar.
Kränk.

Cornucopia - Igår: 07:29

Nordirland-frågan hindrar avtal om Brexit

Enligt Reuters ska förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU brutit samman på grund av oenighet i formuleringar kring Nordirland ska hanteras. Ombyggnad pågår.Bägge sidor av förhandlingarna verkar vilja låta Nordirland ha ett särstatus kontra EU, med fri rörelse över gränsen mellan Storbritannien och Irland.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Söndagsenkät: Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning?

Dags för en kort söndagsenkät. Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning? Gärna detaljer i kommentarsfältet.

Cornucopia - I förrgår: 12:50

Ren S-regering enda alternativet?

Då statsministern inte ska få över 50% av rösterna mot sig så är kanske en ren S-regering enda alternativet. Med löften om kompromisser åt höger och vänster kan Stefan Löfven (S) bilda en ren minoritetsregering, som inte får en majoritet av riksdagen mot sig. Och detta utan att få minsta stöd från SD:s 17.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.