Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 14 August, 13:15

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 17:11

Skogsstyrelsen lanserar skogsbrandkartaSkogsstyrelsen har precis lanserat skogsbranddata i en karttjänst, vilket inkluderar branddetektion från Soumi NPP-satellit. Kartan är anpassad för att kunna användas som webapp i mobiltelefon, och kan ge stöd till operativ personal.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Soumi NPP, GPS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsstyrelsen, lanserar, skogsbrandkarta
Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

BT - 18 apr 13 kl. 08:46

Skogen körs sönder i Sjuhärad - Skogsstyrelsen: "värre än väntat"

Sönderkörda skogar är inte bara fult ? det är också ett miljöproblem. Just nu gör Skogsstyrelsen en storsatsning på att hitta skador med hjälp av helikopter.

NSD - 11 nov 11 kl. 16:52

Skogsstyrelsen överklagar

Skogsstyrelsen väljer att överklaga förvaltningsrättens dom om avverkningen i Änokdeltat. - Det här är för oss en principiellt viktig dom och med detta får vi möjlighet att utveckla en bättre praxis, säger Monika Stridsman, generaldirektör, Skogsstyrelsen..

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 19:19

Fel pension i Skogsstyrelsen

I tio år har Skogsstyrelsen gjort felaktiga pensionsavsättningar för över 4 000 personer. Den statliga myndigheten kommer inte att göra om avsättningarna – och facket GS kräver en oberoende utredning. Enligt Dagens Arbete kan det röra sig om totalt 4 650 personer som sedan 2003 arbetat åt Skogsstyrelsen med lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Västerbottens Folkblad - 28 apr 16 kl. 16:32

Lärkeryd i Skogsstyrelsen

Norras koncernchef, Pär Lärkeryd, tar plats i styrelsen för Skogsstyrelsen de näsrkommande tre åren efter regeringen beslut i dag. –​ Det är en mycket kompetent samling kvinnor och män som nu fått uppdraget att lotsa Skogsstyrelsen in i framtiden. Det är spännande år vi har framför oss, särskilt ser jag fram emot genomförandet av vårt […].

SVT - 20 apr 17 kl. 06:02

Här svarar Skogsstyrelsen på kritiken

Få beslut från Skogsstyrelsen har blivit så kritiserade. Generaldirektören Herman Sundqvist fick det hett om öronen när han beslutade att man tills vidare pausar inventeringar av nyckelbiotoper i Norrlands inland i början av mars. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen anser att nyckelbiotopsbegreppet fungerar dåligt i de stora skogsområden i nordväst där det fortfarande finns skogar som är mindre påverkade av skogsbruk.

Dalarnas tidningar - 14 maj 17 kl. 06:12

Skogsstyrelsen om skogsägarnas oro över hot mot brukande- och äganderätten

Skogsstyrelsen upplever kritiken mot dem som delvis osaklig.
– Vi har identifierat problemen - och vi vill hitta vägar till något bättre. Debattklimatet nu gynnar inte en bra lösning, säger Emma Anderson chef för Skogsstyrelsen norra Dalarna..

DalaDemokraten - 28 jun 17 kl. 06:30

Skogsstyrelsen: Betesskadorna är fortsatt på oacceptabel nivå - dags för jägarna att ta sitt ansvar

Det är nu fem år sedan den nya älgförvaltningen infördes i Sverige, där ett av målen var att kraftigt minska betesskadorna av vilt och på så sätt öka produktionen i skogen. Så har det tyvärr inte blivit. Skadorna är fortsatt på en oacceptabel nivå.

Regeringen - 13 dec 17 kl. 13:21

Uppdrag till Skogsstyrelsen att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna

Regeringen uppdrar åt Skogsstyrelsen, Sveriges geologiska undersökning, Trafikverket, Naturvårdsverket och länsstyrelserna att, arbeta för enklare vägar till jobb och i samarbete verka för att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna. Insatserna ska koordineras och samordnas av Skogsstyrelsen så att de kompletterar varandra. Målgruppen är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

SVT - 18 jul 18 kl. 20:39

Skogsstyrelsen: ”Använd fler drönare för att bekämpa skogsbränder”

Skogsstyrelsen uppmanar de kommunala räddningstjänsterna att använda fler drönare för att bekämpa skogsbränder. Det är en billig och bra metod för att snabbt spåra misstänka bränder och få överblick av omfattningen, anser Skogsstyrelsen..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Affärsutveckling: Spotify börjar med datingapp

"Vi träffades på Spotify."Här har Spotify en affärsidé. Spotify expanderar verksamheten och använder tjänsten som bas för en dejtingapp.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Valpåverkande samordnade omfattande bilbrandsattentat

Med start nästan exakt 21:00 började bilar i stor omfattning samordnat antändas på flera platser i landet, av svartklädda maskerade grupper. Oavsett vem som ligger bakom och oavsett orsaken kommer detta ha valpåverkande effekter för SD, med viss symmetri mot hur MP nyttjat sommarens skogsbränder. Samtidigt bryter dessa bilbränder det normala mönstret, och förklaring till beteendet saknas menar kriminologen Manne Gerell.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Auktion 2/10 av signerat och numrerat exemplar av Höstregn

Så var det dags för nästa auktion av numrerade och signerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Nu finns auktion 2/10 ute och hittas här. Auktion 1/10 pågår fortfarande och ledande bud ligger i skrivande stund på 2 101:- SEK.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Övning: Sätt ihop en regering med YouGovs opinionsresultat

För att illustrera det kommande minst sagt spännande parlamentariska läget kan man använda YouGovs julimätning av opinionen. Att pussla ihop en regering ur de siffrorna gör att svaret blir Stefan Löven (s).Sängkammarblicken är tydlig: Fyra år till!

Cornucopia - 23 timmar sedan

Välfärden måste ner till u-landsnivå - släpper ut 2 ton CO2 per svensk

Det svenska välfärdssamhället och den höga nivån av offentlig service är ohållbar. Denna genererar 2 ton CO2. Inte bara hushållen i Sverige måste sänka sig till u-landsnivå, utan välfärd och offentlig service måste också ner på u-landsnivå för att göra Sverige klimatsmart.

Cornucopia - Igår: 09:42

Valueguard: Bostadspriserna fortsätter nedåt

Enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex fortsatte priserna nedåt under juli månad, mätt på de städer där volymerna är stora nog för statistisk signifikans.Fortsatt blåsigt.I hela landet föll det sammanlagda indexet med 0.

Cornucopia - Igår: 19:22

Söndagsenkät: Hur mycket har din bostad fallit i pris sedan toppen?

Dags för en söndagsenkät. Hur mycket bedömer du (eller värderingar som Booli) att din bostad fallit sedan toppen? För min del är det 8% om man ska tro Booli.

Cornucopia - Igår: 18:22

Stort hackerangrepp mot finska statliga websajter

Ett stort distribuerat hackerangrepp har skett mot finska statliga websajter under dagen, ett sk distribuerat överbelastningsangrepp (DDOS). Eftersom nätsäkerhetspersonal inte är några amatörer, så är problemet förstås åtgärdat nu efter några timmar och websajterna kommer online igen.
Finska flaggan.

Cornucopia - Igår: 13:55

Auktion 1/10 av signerat och numrerat exemplar av Höstregn

Så var det dags för de årliga auktionerna av min nya roman, i form av tio signerade och numererade exemplar. Vi börjar förstås med exemplar 1/10, och auktionen hittas här.Hela omslaget till Höstregn.

Cornucopia - I förrgår: 12:47

Fyra år med MP i regeringen - inga minskningar av svenska CO2-utsläpp

Under de fyra år som gått sedan "Miljöpartiet" tog plats i regeringen minskar inte de svenska utsläppen av fossil CO2 via svensk energikonsumtion. Partiet uppmanar nu idioter att rösta på dem igen enligt definitionen att idioti är att upprepa något och förvänta sig ett annorlunda resultat. Man har inte ens på fyra år sedan skogsbranden i Västmanland lyckats genomföra några åtgärder för att hantera skogsbränder, vilket partiet nu hävdar är förutsedda effekter av klimatförändringar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.