DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 10:27

DI - 23 jul 18 kl. 06:48

Trump svingar mot Irans president: Hota aldrig USA igenUSA:s president varnade, via Twitter, på måndagsmorgonen svensk tid Irans president Hassan Rouhani att "aldrig någonsin hota" USA igen. Utspelet kommer efter ett tal där Irans president varnat för att en konfrontation mellan länderna skulle vara "alla krigs moder". .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Irans, USA, Twitter, Hassan Rouhani

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, svingarmot , Irans, president, Hota, aldrig, USA, igen
DI - 25 sep 18 kl. 13:32

Trump avvisar möte med Irans president

Det har spekulerats om ett möte mellan USA:s president Donald Trump och Irans president Hassan Rohani i samband med att de talar i generalförsamlingen under årets FN-vecka i New York. Men det är inte aktuellt, meddelar båda sidor..

DI - 06 maj 18 kl. 09:44

Irans president: USA kommer att få ångra sig som aldrig förr

Irans president Hassan Rohani säger att landet är förberett på om Donald Trump väljer att lämna kärnenergiavtalet, och att USA skulle få ångra ett sådant beslut. ”Vi har planer på att stå emot vilket beslut som Trump än tar gällande kärnenergiavtalet. Om USA lämnar avtalet kommer man att få ångra sig som aldrig förr, sade han i ett tv-sänt tal på söndagen.

Expressen - 24 nov 18 kl. 16:20

Irans president uppmanar muslimer att enas mot USA

I våras beslöt USA:s president Donald Trump att återinföra sanktioner mot Iran. Nu uppmanar Irans president Hassan Rouhani muslimer i hela världen att förenas mot USA, rapporterar Reuters.  – Att ge efter för väst lett av Amerika vore förräderi mot vår religion, säger president Rouhani i ett tv-sänt tal.

SVT - 13 okt 17 kl. 22:04

Irans president: Trumps anmärkningar inget annat än inbillade anklagelser

Irans president Hassan Rohani slår tillbaka mot USA:s president Donald Trump efter att han kallat Iran för ”en fanatisk regim”.

SvD - 28 jan 17 kl. 10:57

Irans president: Inte rätt tid att bygga murar

Irans president Hassan Rouhani kritiserar sin amerikanske kollega Donald Trump för planerna på att bygga en mur längs gränsen mot Mexiko..

SVT - 06 maj 18 kl. 10:00

Irans president Hassan Rohani: USA kommer att ångra sig

Irans president Hassan Rohani säger att landet är förberett på om Donald Trump väljer att lämna kärnenergiavtalet, och att USA skulle få ångra ett sådant beslut..

Världen Idag - 17 sep 13 kl. 09:02

Översvämma Irans president med brev

Översvämma irans president med brev. Det är uppmaningen från Amerikanska centret för lag och rättvisa, ACLJ, i deras hittills största kampanj någonsin, skriver Christianpost.comMålet är att sända tusentals brev varje vecka till irans nye president Hassan Rouhani med begäran om att den amerikanske pastorn Said Abedini ska släppas ur fängelse.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 17 kl. 10:21

Irans president träffar Putin i Moskva

Rysslands president Vladimir Putin träffar i dag Irans president Hassan Rohani som gör sitt första statsbesök till landet. En talesperson för Irans regering har sagt att ledarna ska diskutera konflikten i Syrien och terrorism och extremism, samtidigt so.

Världen Idag - 30 sep 13 kl. 00:00

Obama uppmanar Irans president att släppa fängslade pastorn Abedini

Det redan historiska telefonsamtalet mellan Obama och Irans president Hassan Rohani beskrivs som ett diplomatiskt genombrott i relationen mellan Iran och USA. Det var första gången som landets presidenter talade med varandra sedan den islamiska revolutionen 1979.Huvudämnet för samtalet var Irans kärnenergiprogram, men ett av de övriga ämnen som kom upp var den fängslade iransk-amerikanske pastorn Saeed Abedini som suttit i det ökande Evin-fängelset i ett års tid, rapporterar Christian.

Regeringen - 04 feb 14 kl. 08:05

Bildt träffar Irans president

Utrikesminister Carl Bildt besöker Iran den 3-6 februari. Besöket sker på inbjudan av Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif, och är ett av flera utrikesministerbesök från EU den senaste tiden. Det är det första svenska utrikesministerbesöket i landet sedan Anna Lindh var där 2002.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Fortsatt stor brist på arbetskraft

Arbetsgivare i mängder av yrken har fortsatt svårt att hitta personal, i flera av yrkena har bristen på arbetssökande dessutom ökat, visar Statistiska centralbyråns arbetskraftsbarometer för 2018..

DI - 15 minuter sedan

Massvis med byggtillstånd som inte används

Det finns tiotusentals byggtillstånd där det bara är att sätta spaden i marken, men där arbetet inte kommer i gång. Kommunernas färdiga detaljplaner skulle räcka till omkring 160.000 bostäder..

DI - 15 minuter sedan

SAAB gör ytterligare Virtual Reality-uppdrag med Bublar Group

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB har fått i uppdrag att vidareutveckla projektet Carl-Gustaf Experience (CGE) i Virtual Reality (VR). Projektet startar omedelbart och löper in i det första kvartalet 2019. CGE VR skapades ursprungligen av dotterbolaget tillsammans med den svenska försvarskoncernen SAAB under 2017 baserat på granatgeväret Carl-Gustaf..

DI - 30 minuter sedan

SAS utvecklar Eurobonus – ska gå att dela poäng

SAS har beslutat om förändringar i sitt Eurobonussystem där det bland anat ska bli möjligt att dela poäng med familj och vänner. .

DI - 30 minuter sedan

Hornbach rasar efter vinstvarning

Det tyska bygghandelsbolaget Hornbach faller på Frankfurtbörsen i spåren av en vinstvarning..

DI - 45 minuter sedan

Juncker: Storbritannien kan inte riva upp brexitavtalet

Det finns inget utrymme att omförhandla Storbritanniens utträdesavtal. Men utrymme finns för ytterligare tolkningar. Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett tal i Europaparlamentet på tisdagen..

DI - 45 minuter sedan

Rejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall

Rejlers har tecknat nytt ramavtal med Vattenfall Eldistribution som gäller från den 1 januari 2019 och två år framåt, med möjlighet till förlängning upp till fem år..

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank: Fler bostadsbolag kommer att slukas

Nedgången på bomarknaden fortsätter under 2019, spår Danske Bank i en ny rapport om fastighetsmarknaden, som Di tagit del av. Bankens analytiker tror även att fler av de mindre bostadsutvecklarna kommer att slukas av större konkurrenter..

DI - 45 minuter sedan

SCB: Skriande arbetskraftsbrist inom skola och vård

Arbetsgivarna rapporterar fortsatt brist på utbildade inom många områden. Störst är bristen på nyutexaminerade med gymnasiala yrkesutbildningar. Även den utbredda bristen inom skolan och vården kvarstår.

DI - 1 timme sedan

Familjen Lundin utökar i IPC

Familjen Lundin har på måndagen via bolaget Nemesia Sarl köpt aktier i International Petroleum för cirka 23,5 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.