Aftonbladet > Nyheter

Monday, 21 January, 14:29

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , Alliansenoch SD , svikalandets , sjuka
GöteborgsPosten - 27 dec 15 kl. 05:00

Alliansen måste sluta svika sina väljare

När regeringen och alliansens ledare för precis ett år sedan slöt Decemberöverenskommelsen var det ett demokratiskt övertramp. Nu måste Alliansen så fort som möjligt samlas kring ett eget budgetförslag för att inte svika sina väljare, skriver bland andra Finn Bengtsson (M)..

Nyheter 24 - 11 maj 11 kl. 07:56

Trots opinionsras ? c och kd vill inte svika alliansen


Opinionsläget är konsekvent dåligt för regeringens småpartier. Är det dags att lämna alliansen? Samtidigt som moderaterna seglat förbi socialdemokraterna som Sveriges största parti tappar allianskamraterna rejält i de flesta opinionsmätningarna efter valet.

Alliansfritt Sverige - 08 feb 12 kl. 10:29

Hårdare sjukregler och spricka i Alliansen att vänta
HYCKLERI. Efter att Aftonbladet lyft fram ett fall där en 19-årig kvinna med cancer "föll mellan stolarna" i det sociala skyddsnätet går nu Kristdemokraternas egen toppbloggare Peter Soliander ut med besked: det är inte kristdemokraternas fel - det är Moderaternas. Soliander är förvisso en bloggare utan viktiga uppdrag (så vitt vi kan se), men han har gång på gång visat att han är skicklig på att läsa av strömningarna inom KD:
Så, några skyller på kristdemokraterna för att de sitter i regeringen, men alla vet att det är moderaterna som styr socialförsäkringsfrågan och en spricka i Alliansen är inte tillåten ?

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:40

Med Moderaterna i spetsen säljer alliansen ut gamla och sjuka i Mölndal

Det kommunalt drivna Fässbergshemmet i västsvenska Mölndal har sålts ut till en privat aktör. Alliansen drev igenom beslutet att privatisera äldreboendet med minsta möjliga marginal efter att Kristdemokraterna valde att lägga ner sin röst. - Vi stödjer inte motiveringen att det fungerar dåligt på Fässbergshemmet.

Alliansfritt Sverige - 12 sep 14 kl. 15:50

Vi måste prata om hur vi behandlar sjuka människor i det här landet

I debatten om en sjukvårdsreform president Obama ville driva igenom i USA 2009 gick en frispråkig man vid namn Alan Grayson, kongressledamot från Florida, och tog ordet i representanthuset. Han kunde äntligen presentera Republikanernas sjukvårdsplan. Den var mycket enkel, sa han, och den gick ut på att människor inte skulle bli sjuka och om de ändå blev det - skulle de dö snabbt.

Sydöstran - 04 maj 18 kl. 16:00

Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska

Sex av tio medlemmar i IF Metall är oroliga att de inte skulle klara sin ekonomi vid en längre tids sjukdom, visar en ny undersökning från Novus. Det finns tyvärr fog för den oron. Trots att regeringen har tagit bort den bortre tidsgränsen som alliansen införde finns det fortfarande brister i vår gemensamma sjukförsäkring.

Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

I Moderaternas Sveriges tvingas sjuka söka jobb som inte finns

Vad som döljer sig bakom Moderaternas "arbetslinje" är vår egen omänsklighet. Sedan 2006 har den borgerliga regeringen gjort livet svårare för arbetslösa och sjuka då dessa människor tvingas söka efter jobb som inte finns. Det är svårt för långtidsarbetslösa och sjuka människor att få jobb på en arbetsmarknad där till och med högutbildade människor inte kan få jobb.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 12 kl. 00:00

Alliansen bröt vallöfte - dödstal dubblades

SUICIDPOLITIK. Det tog bara två år för Alliansen i Stockholms stad att svika vallöftet att samtliga servicehus skulle få vara kvar. Istället för ett i högre grad offentligt finansierat vårdboende med tillgång till vårdpersonal dygnet runt, skulle man bygga om till trygghetsboenden, där de gamla själva skulle få bekosta en större del av kakan.

BT - 05 apr 13 kl. 13:47

Vad har alliansen lyckats med?

Alliansen hade då den bildades ett par stora mål. Man ville komma till bukt med utanförskapet och man ville lösa massarbetslöshetens gissel. Sverige har sedan dess utvecklats i en högst deprimerande riktning, skriver Per Carlsson (S).

Barometern - 11 jan 19 kl. 18:33

Alliansen dödförklaras av M och KD

Moderaterna och Kristdemokraterna anklagar Centerns ledning för att svika alla borgerliga väljare. Om dagens besked blir verklighet så spräcker det Alliansen, säger moderatledaren Ulf Kristersson..

YA - 11 jan 19 kl. 19:26

Regeringsbildningen: Alliansen dödförklaras av M och KD

Moderaterna och Kristdemokraterna anklagar Centerns ledning för att svika alla borgerliga väljare. – Om dagens besked blir verklighet så spräcker det Alliansen, säger moderatledaren Ulf Kristersson..

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Här bor du billigast på lyxhotell

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Kamala Harris ställer upp i USA:s presidentval

Aftonbladet - 1 timme sedan

Fastklämda i krock med lastbil

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Billig mat – 7 recept som räddar januari

Aftonbladet - 10 timmar sedan

Alkoholismen är inte klasslös

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Bianca Ingrosso: ”Jag är singel”

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Stefan Löfven presenterar sin nya regering

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.