Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 23 October, 13:24

Liknande nyheter

Taggar: Låtinte , Alliansenoch SD , svikalandets , sjuka
GöteborgsPosten - 27 dec 15 kl. 05:00

Alliansen måste sluta svika sina väljare

När regeringen och alliansens ledare för precis ett år sedan slöt Decemberöverenskommelsen var det ett demokratiskt övertramp. Nu måste Alliansen så fort som möjligt samlas kring ett eget budgetförslag för att inte svika sina väljare, skriver bland andra Finn Bengtsson (M)..

Nyheter 24 - 11 maj 11 kl. 07:56

Trots opinionsras ? c och kd vill inte svika alliansen


Opinionsläget är konsekvent dåligt för regeringens småpartier. Är det dags att lämna alliansen? Samtidigt som moderaterna seglat förbi socialdemokraterna som Sveriges största parti tappar allianskamraterna rejält i de flesta opinionsmätningarna efter valet.

Alliansfritt Sverige - 08 feb 12 kl. 10:29

Hårdare sjukregler och spricka i Alliansen att vänta
HYCKLERI. Efter att Aftonbladet lyft fram ett fall där en 19-årig kvinna med cancer "föll mellan stolarna" i det sociala skyddsnätet går nu Kristdemokraternas egen toppbloggare Peter Soliander ut med besked: det är inte kristdemokraternas fel - det är Moderaternas. Soliander är förvisso en bloggare utan viktiga uppdrag (så vitt vi kan se), men han har gång på gång visat att han är skicklig på att läsa av strömningarna inom KD:
Så, några skyller på kristdemokraterna för att de sitter i regeringen, men alla vet att det är moderaterna som styr socialförsäkringsfrågan och en spricka i Alliansen är inte tillåten ?

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 13:40

Med Moderaterna i spetsen säljer alliansen ut gamla och sjuka i Mölndal

Det kommunalt drivna Fässbergshemmet i västsvenska Mölndal har sålts ut till en privat aktör. Alliansen drev igenom beslutet att privatisera äldreboendet med minsta möjliga marginal efter att Kristdemokraterna valde att lägga ner sin röst. - Vi stödjer inte motiveringen att det fungerar dåligt på Fässbergshemmet.

Alliansfritt Sverige - 12 sep 14 kl. 15:50

Vi måste prata om hur vi behandlar sjuka människor i det här landet

I debatten om en sjukvårdsreform president Obama ville driva igenom i USA 2009 gick en frispråkig man vid namn Alan Grayson, kongressledamot från Florida, och tog ordet i representanthuset. Han kunde äntligen presentera Republikanernas sjukvårdsplan. Den var mycket enkel, sa han, och den gick ut på att människor inte skulle bli sjuka och om de ändå blev det - skulle de dö snabbt.

Sydöstran - 04 maj 18 kl. 16:00

Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska

Sex av tio medlemmar i IF Metall är oroliga att de inte skulle klara sin ekonomi vid en längre tids sjukdom, visar en ny undersökning från Novus. Det finns tyvärr fog för den oron. Trots att regeringen har tagit bort den bortre tidsgränsen som alliansen införde finns det fortfarande brister i vår gemensamma sjukförsäkring.

Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

I Moderaternas Sveriges tvingas sjuka söka jobb som inte finns

Vad som döljer sig bakom Moderaternas "arbetslinje" är vår egen omänsklighet. Sedan 2006 har den borgerliga regeringen gjort livet svårare för arbetslösa och sjuka då dessa människor tvingas söka efter jobb som inte finns. Det är svårt för långtidsarbetslösa och sjuka människor att få jobb på en arbetsmarknad där till och med högutbildade människor inte kan få jobb.

Alliansfritt Sverige - 10 apr 12 kl. 00:00

Alliansen bröt vallöfte - dödstal dubblades

SUICIDPOLITIK. Det tog bara två år för Alliansen i Stockholms stad att svika vallöftet att samtliga servicehus skulle få vara kvar. Istället för ett i högre grad offentligt finansierat vårdboende med tillgång till vårdpersonal dygnet runt, skulle man bygga om till trygghetsboenden, där de gamla själva skulle få bekosta en större del av kakan.

BT - 05 apr 13 kl. 13:47

Vad har alliansen lyckats med?

Alliansen hade då den bildades ett par stora mål. Man ville komma till bukt med utanförskapet och man ville lösa massarbetslöshetens gissel. Sverige har sedan dess utvecklats i en högst deprimerande riktning, skriver Per Carlsson (S).

Alliansfritt Sverige - 11 jun 13 kl. 07:06

Alliansen: bli helst inte sjuk i sommar

I sommar är det bäst att en håller sig frisk. Det är nämligen så att ett av Sveriges största sjukhus, dit patienter från hela landet skickas, inte har tillräckligt med personal under sommaren. Kanske tänker Alliansen att Sveriges befolkning inte blir särskilt sjuka under sommarmånaderna, att lite brist på vårdpersonal inte kommer att vara något större bekymmer.

Alliansfritt Sverige - 31 aug 14 kl. 15:40

Efter åtta år: Högre arbetslöshet med alliansen

Kommer ni ihåg hur det lät i valrörelsen 2006? Det var massarbetslöshet i Sverige då, enligt högern. Den då borgerliga oppositionen pratade engagerat om hur många människor som inte hade ett arbete att gå till, hur människor fastnade i åtgärder och så vidare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.