Corren > Nyheter

Sunday, 19 August, 15:15

Liknande nyheter

Taggar: Osäker, framtidutan , kärnkraft
Politikerbloggen - 10 jan 13 kl. 07:00

Att satsa på kärnkraft är att se klimathotet i vitögat


REPLIK. I sin replik till mitt tidigare inlägg om kärnkraften i Sverige delar Martin Solberg och Erik Lindman-Mata (GU) flera kloka synvinklar, föga förvånande drar de ändå fel slutsatser. Det skriver Ester Hedin (KD), miljöpolitisk talesperson KDU, i ett replikskifte.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:01

Kärnkraft 2.0 eller egen solpanel på varje tak

FN:s klimatpanel IPCC har publicerat en rapport om den globala klimatförändringen som rekommenderar att världen fasar ut användningen av fossila bränslen inom det här århundradet. Frågan är vad vi ska använda i stället för stenkol och olja. Mark Lynas är en brittisk vetenskapsjournalist och miljöaktivist som skrivit flera böcker om den globala uppvärmningen och miljöfrågor.

YA - 12 sep 13 kl. 03:55

Svensk kärnkraft utan framtid

I dag kommer nära hälften av den svenska elproduktionen från kärnkraft. Om man kräver att kärnkraften ska avvecklas bör man direkt få motfrågan: Hur ska svensk industri kunna överleva utan tillgång till billig och driftsäker elproduktion?
När Stefan Löfven i början av 2012 utsågs till partiledare för Socialdemokraterna var det många som förväntade sig att partiet nu äntligen skulle sätta ner foten och ta ställning för fortsatt kärnkraft i Sverige eftersom Löfven sedan tidigare var en varm anhängare av kärnkraft.

Trelleborgs Allehanda - 12 sep 13 kl. 03:55

Svensk kärnkraft utan framtid

I dag kommer nära hälften av den svenska elproduktionen från kärnkraft. Om man kräver att kärnkraften ska avvecklas bör man direkt få motfrågan: Hur ska svensk industri kunna överleva utan tillgång till billig och driftsäker elproduktion?
När Stefan Löfven i början av 2012 utsågs till partiledare för Socialdemokraterna var det många som förväntade sig att partiet nu äntligen skulle sätta ner foten och ta ställning för fortsatt kärnkraft i Sverige eftersom Löfven sedan tidigare var en varm anhängare av kärnkraft.

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 08:53

Gröna Studenter: Kärnkraft står för en uråldrig energipolitik

C-studenter tog i veckan tydlig ställlning för kärnkraften. "Centerstudenter är oärliga i sin argumentation om att energisektorn väljer mellan status quo och utfasning av kärnkraften", menar Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund i en replik till C-studenternas. I en debattartikel publicerad på Supermiljöbloggen den 29/3 tar Centerstudenter ton för kärnkraftens överlevnad.

Supermiljöbloggen - 29 mar 16 kl. 12:01

C-studenter: Svensk kärnkraft har fortfarande en viktig roll att fylla i Europa och världen

Svenska Dagbladet publicerar idag ett debattinlägg från C-studenterna med titeln "Kärnkraften behövs för klimatets skull" i vilken C-studenterna tar ställning för att bevara den svenska kärnkraften. Här på Supermiljöbloggen publicerar vi Centerstudenternas mer utförliga inlägg i ämnet.  Klimatavtalet i Paris var förmodligen 2010-talets största miljöpolitiska framgång.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Politikerbloggen - 23 dec 12 kl. 07:00

Att satsa på kärnkraft är att strunta i framtiden


REPLIK. Gång på gång så har kärnkraften visat sin svaghet genom att tvingas stänga ner, med säkerhetsbrist som anledning. Det skriver Erik Lindman-Mata och Martin Solberg, Grön ungdoms klimatgrupp, i en replik till Ester Hedins (KD) debattartikel på TV4/Politikerbloggen.

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 12:37

Ingen ny kärnkraft i Sverige – så togs beskedet emot

Strålsäkerhetsmyndigheten har lagt ner arbetet med att behandla Vattenfalls ansökan om nya reaktorer, kan Sveriges Radios Ekot i dag avslöja. Vattenfall ansökte sommaren 2012 om att få ersätta en till två av sina befintliga kärnkraftsreaktorer med nya. Men när regeringspartierna i sin energiöverenskommelse i höstas meddelade att ”Vattenfalls planer på att förbereda för byggandet av ny kärnkraft avbryts”, ledde det snart till att Vattenfall avbröt sitt analysarbete.

YLE - 20 aug 17 kl. 12:53

Barkbåtar mot kärnkraft seglade iväg över Bottenviken

På den svenska sidan av Bottenviken fortsätter kärnkraftsmotståndare att kämpa mot kärnkraftsbygget i Pyhäjoki.
På lördagen ordnades en manifestation där man symboliskt släppte iväg barkbåtar som man hoppas ska nå Finland. Det är nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken som står bakom lördagens manifestation.

Fler nyheter från Corren

Corren - 15 minuter sedan

Valaffischer förstörda och stulna

Ytterligare ett fall av förstörda valaffischer har anmälts till polisen..

Corren - 15 minuter sedan

Bråk på HVB-hem för ungdomar

Polisen larmades till ett bråk på ett boende för ungdomar i Linköpings kommun strax efter klockan 11..

Corren - 45 minuter sedan

17-årige Samuelsson imponerade i Libk

Dubbla mål av Simon Palmén och Oskar Seth..

Corren - 1 timme sedan

LIVE: Följ Elfsborg-IFK här

IFK Norrköping tappade poäng i toppstriden senast mot Hammarby, och fick det inte att lossna offensivt trots spelövertag..

Corren - 1 timme sedan

Höga förväntningar inför skolstarten

På tisdag kastas 304 mjölbybarn in i en ny verklighet..

Corren - 1 timme sedan

"Det här känns som en magisk plats"

Teaterscenen på Godegårds festplats var spelplats när den nystartade gruppen Teater Tundra gav sin familjeförställning "Kampen om skogen"..

Corren - 3 timmar sedan

Tredje gången SD:s valstuga utsätts för skadegörelse

Skadegörelsen mot Sverigedemokraternas husvagn, som fungerar som valstuga, ser ut att bli en följetong..

Corren - 3 timmar sedan

Ett avslappnat och vackert SM

Säg SM och ni tänker prestige och blodigt allvar i kamp om medaljer..

Corren - 3 timmar sedan

Trevlig men smal Knickedick

I lördags bjöd den ideella föreningen Knickedick in till gårdsfest för 15:e året i rad..

Corren - 4 timmar sedan

16-åring debutvann på Mantorp

I sin blott tredje start i karriären lyckades Jesper Ljungeskog vinna sitt första lopp som kusk bakom Elegant Frost i Mantorp i lördags..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.