GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 18 August, 06:48

GöteborgsPosten - 22 jul 18 kl. 19:15

Buskbrand i bostadsområdeEtt område på tio gånger tio meter beståendes av buskar och växter brinner på Kastanjevägen i Vänersborg..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Kastanjevägen, Vänersborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Buskbrandi , bostadsområde
YLE - 17 aug 15 kl. 06:07

Bostadsområden i periferin förlorare då flyttvågen går mot centrum

Under sommarmånaderna har fastighetsmäklarna märkt av en liten uppgång i försäljningen av bostäder i centrala stadsdelar i Helsingfors och i södra Esbo. Vi har inga butiker i närheten. All service är ganska långt härifrån.

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Nytt bostadsområde på gång i Fogdaröd

HÖÖR Ett helt nytta bostadsområde på 16 hektar är på gång i Fogdaröd.
Bollen är i rullning efter att politikerna nu gett grönt ljus åt att börja med planarbetet för området.Under sitt senaste möte gjorde kommunstyrelsen tummen upp för den ansökan om planbesked för det nya bostadsområdet i Fogdaröd.

YLE - 30 jan 14 kl. 04:50

Nya bostadsområden tar form i Jakobstad

Nya stora bostadsområden är under planering i Jakobstad. I Björnviken finns ett färdigplanerat område för ett 100-tal bostäder och i Nyåkern för ett 30-tal. Planerna för Fårholmen och Vestersundsby är långt hunna.

YLE - 02 jun 14 kl. 04:47

Råttor trivs i äldre bostadsområden

Råttor har iakttagits på flera håll i Karleby. Det här är ingenting ovanligt, säger en hälsoinspektör i Jakobstad. Råttor är vanligen ett större problem på hösten när det börjar bli kallt, då söker de sig till ställen där de kan få skydd.

Nyan - 22 dec 15 kl. 16:02

Nytt bostadsområde vid stranden i Björkö

Aktiebolaget Väderudden i Kumlinge planerar som bäst ett nytt bostadsområde på Väderholm i Björkö by. Strandtomter ska säljas för bostadsbyggande, är tanken.
Bolaget, som är ett dotterbolag till byggföretaget Norrfjärden Ab, har kallat berörda markägare till samrådsmöte den 28 december.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 17:48

Ung kultur på turné i bostadsområden

MALMÖ Lorensborg fick besök på måndagskvällen av ungdomsnätverket 40 Live i en satsning i höst på att locka fler unga att ta del av Malmös kulturutbud.Under fem dagar besöks några av MKB:s bostadsområden i Malmö, bland annat Rosengård, Kroksbäck och Möllevången. Först ut var utanför Ica på Lorensborg på måndagen.

Nyhetskanalen - 03 jun 12 kl. 22:48

Nigeria: flygplan störtade in i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades.Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

BT - 03 jun 12 kl. 18:02

Flygplan störtade i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades. Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

YLE - 16 maj 13 kl. 05:26

Jordbrukare trötta på att åkermark blir bostadsområden

En del jordbrukare i Karleby har tröttnat på att åkermark görs om till bostadsområden i takt med att staden växer. De vill nu ha en diskussion om hur och vartåt Karleby ska växa. - Vi skövlar åkerjorden och när man ska bygga bostadsområden är det ingen som ifrågasätter det, säger ekobonden Mats Holmqvist.

YLE - 17 jun 14 kl. 10:11

Namnet Yttersundom passar inte på nytt bostadsområde

I Sundom i Vasa har namnet på det nya bostadsområdet väckt debatt. På vägskylten som sattes upp på torsdagen stod det Yttersundom, i måndags var skylten borta. Yttersundom finns redan från tidigare i Sundom och det är ett större område.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Man misstänkt för 19-årings död släppt

Åklagare beslutade under torsdagen att släppa den man som suttit häktad sedan början av juli, misstänkt för vållande till annans död efter ett bråk i centrala Göteborg. Men brottsmisstanken kvarstår..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

SD dominerade sociala medier efter bränderna

På måndagskvällen sattes närmare 100 bilar i brand i Göteborg. Sedan dess har en politisk strid om händelserna rasat i sociala medier.
– Man ger sig ju in i politiken för att man vill nå ut till folk, säger Jörgen Fogelklou, ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Buss och bil i krock utanför Liseberg

En buss har kört in i en bil utanför stora entrén vid Liseberg. Olyckan ska inte vara allvarligt och det finns inga uppgifter om någon personskada. Olyckan har dock orsakat trafikstockning..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Man häktad efter bilbränderna

En 20-årig man häktas på sannolika skäl misstänkt för mordbrand efter bilbränderna som inträffade i Göteborg i måndags.
– Min huvudman förnekar brott både vad det gäller mordbrand och våldsamt upplopp, säger mannens advokat Ulrik Smedberg..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Här drar kräftfisket i Göteborg igång

I dag är det premiär i Göteborgsområdet för det populära kräftfisket. GP följer fiskarna när de samlas vid Delsjön. I år har 90 fiskekort delats ut för dagen och kräftfisket kommer vara indelat i sju olika fiskezoner tillsammans med två båtzoner, enligt sportfiskarna..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Siste mannen i bordellhärva åtalad

Den siste av de inblandade personerna i den bordellhärva i Göteborg som avslöjades tidigare i år, har nu åtalats av åklagare, efter att tre andra personer dömdes tidigare i somras. Utöver mannen åtalas även tre andra män för köp av sexuella tjänster..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Brand i SD:s valtält – misstänks vara anlagt

Ett valtält i Kungsparken tillhörande Sverigedemokraterna har brunnit under natten till fredagen. Vittnen har enligt polisen sett tio svartklädda personen vid tälten strax innan det började brinna. Polisen misstänker i nuläget att någon har tänt på tältet..

GöteborgsPosten - Igår: 15:47

Trumps påhopp äventyrar pressfrihet i världen

Närmare 350 medier i USA slår på ledarplats tillbaka mot att Donald Trump kallar dem "folkets fiende" och "falska nyheter". Reportrar utan gränser varnar för att presidentens retorik kan sprida sig över världen..

GöteborgsPosten - Igår: 15:53

Man begärs häktad för bilbränderna

En 20-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för bilbränderna i Göteborg, uppger Åklagarmyndigheten. Den 19-årige man som också suttit anhållen har släppts, men är fortfarande misstänkt..

GöteborgsPosten - Igår: 15:57

NHL-spelarna drömmer om OS 2022

I Pyeongchang-OS lyste NHL-spelarnas stjärnglans med sin frånvaro. Till Peking 2022 är det alltjämt mycket osäkert – men klart är vad spelarna vill..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.