GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 14 December, 13:42

Liknande nyheter

Taggar: Buskbrandi , bostadsområde
YLE - 17 aug 15 kl. 06:07

Bostadsområden i periferin förlorare då flyttvågen går mot centrum

Under sommarmånaderna har fastighetsmäklarna märkt av en liten uppgång i försäljningen av bostäder i centrala stadsdelar i Helsingfors och i södra Esbo. Vi har inga butiker i närheten. All service är ganska långt härifrån.

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Nytt bostadsområde på gång i Fogdaröd

HÖÖR Ett helt nytta bostadsområde på 16 hektar är på gång i Fogdaröd.
Bollen är i rullning efter att politikerna nu gett grönt ljus åt att börja med planarbetet för området.Under sitt senaste möte gjorde kommunstyrelsen tummen upp för den ansökan om planbesked för det nya bostadsområdet i Fogdaröd.

YLE - 30 jan 14 kl. 04:50

Nya bostadsområden tar form i Jakobstad

Nya stora bostadsområden är under planering i Jakobstad. I Björnviken finns ett färdigplanerat område för ett 100-tal bostäder och i Nyåkern för ett 30-tal. Planerna för Fårholmen och Vestersundsby är långt hunna.

YLE - 02 jun 14 kl. 04:47

Råttor trivs i äldre bostadsområden

Råttor har iakttagits på flera håll i Karleby. Det här är ingenting ovanligt, säger en hälsoinspektör i Jakobstad. Råttor är vanligen ett större problem på hösten när det börjar bli kallt, då söker de sig till ställen där de kan få skydd.

Nyan - 22 dec 15 kl. 16:02

Nytt bostadsområde vid stranden i Björkö

Aktiebolaget Väderudden i Kumlinge planerar som bäst ett nytt bostadsområde på Väderholm i Björkö by. Strandtomter ska säljas för bostadsbyggande, är tanken.
Bolaget, som är ett dotterbolag till byggföretaget Norrfjärden Ab, har kallat berörda markägare till samrådsmöte den 28 december.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 17:48

Ung kultur på turné i bostadsområden

MALMÖ Lorensborg fick besök på måndagskvällen av ungdomsnätverket 40 Live i en satsning i höst på att locka fler unga att ta del av Malmös kulturutbud.Under fem dagar besöks några av MKB:s bostadsområden i Malmö, bland annat Rosengård, Kroksbäck och Möllevången. Först ut var utanför Ica på Lorensborg på måndagen.

Nyhetskanalen - 03 jun 12 kl. 22:48

Nigeria: flygplan störtade in i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades.Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

BT - 03 jun 12 kl. 18:02

Flygplan störtade i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades. Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

YLE - 16 maj 13 kl. 05:26

Jordbrukare trötta på att åkermark blir bostadsområden

En del jordbrukare i Karleby har tröttnat på att åkermark görs om till bostadsområden i takt med att staden växer. De vill nu ha en diskussion om hur och vartåt Karleby ska växa. - Vi skövlar åkerjorden och när man ska bygga bostadsområden är det ingen som ifrågasätter det, säger ekobonden Mats Holmqvist.

YLE - 17 jun 14 kl. 10:11

Namnet Yttersundom passar inte på nytt bostadsområde

I Sundom i Vasa har namnet på det nya bostadsområdet väckt debatt. På vägskylten som sattes upp på torsdagen stod det Yttersundom, i måndags var skylten borta. Yttersundom finns redan från tidigare i Sundom och det är ett större område.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Bonusar till forskare vid Handelshögskolan stoppas

Forskare vid Handelshögskolan har under tolv års tid fått tiotusentals kronor i bonusar när deras artiklar publicerats i framstående tidskrifter. Efter en granskning stoppas nu systemet..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Larm om explosion på skola

Ett larm om en explosion på en skola i norra Göteborg inkom till SOS Alarm på fredagsförmiddagen..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 10:43

Åtal mot MUF-medlem skjuts upp

I morgon skulle åklagare Daniel Veivo Pettersson väcka åtal mot den MUF-medlem som efter en konferens misstänks för våldtäkt. Men så kommer det inte att bli.
– Fler personer behöver förhöras, säger han..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 07:30

Benny Augustsson föreslås bli kommunstyrelsens ordförande

Efter att Marie Dahlin avgick i förra veckan blir nu Benny Augustsson Socialdemokraternas kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande.
- Men jag vill inte föregå några demokratiska beslut, säger han..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 18:47

Inga nyårsfyrverkerier i Vänersborg

I år får Vänersborgarna klara sig utan det traditionella fyrverkeriet under nyårsfirandet i staden..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 10:48

Tidigare MUF-medlem åtalas misstänkt för våldtäkt

En ung man som förgrep sig sexuellt på en kvinna under Moderaternas Ungdomsförbunds konferens i Vänersborg för en månad sedan åtalades på onsdagen i Vänersborgs tingsrätt misstänkt för våldtäkt..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 12:51

Hallå där, årets lucia

Alexandra Larsson, 29 år, kröntes till årets lucia i Vänersborg. Alexandra berättar om uppdraget och vem hon är..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 21:36

Samlar in mat till behövande

– Jul och påsk, det är då behovet är som störst, säger Leif Helldin på Vänersborgs och Väne-Ryrs församling. För tredje gången inleder de samarbetet med Ica Kvantum i Vänersborg där butikens kunder hjälper till att fylla kundvagn efter kundvagn med mat till behövande familjer..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 22:07

Julbingo med Rickard Olsson

"Jul i arenan" flyttar ut på stan och samtidigt blir det bingo med Bingolottos programledare Rickard Olsson.
– Jag har aldrig varit i Vänersborg tidigare så det ska bli spännande, säger han..

GöteborgsPosten - 06 dec 18 kl. 06:52

Körde av vägen och in i ett träd

En bilist körde på torsdagsmorgonen av vägen och in i ett träd på en sidoväg till E45:an mellan Frändefors och Brålanda. Kvinnan ska inte ha fått några allvarliga skador..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.