GöteborgsPosten > Lokalt

Wednesday, 17 October, 20:34

Liknande nyheter

Taggar: Buskbrandi , bostadsområde
Sydöstran - 5 timmar sedan

Två nya bostadsområden planeras i Olofström

Två nya bostadsområden kan bli aktuella. – När marken blir för dyr i storstäderna kommer byggboomen hit, säger kommunstyrelsens ordförande..

YLE - 17 aug 15 kl. 06:07

Bostadsområden i periferin förlorare då flyttvågen går mot centrum

Under sommarmånaderna har fastighetsmäklarna märkt av en liten uppgång i försäljningen av bostäder i centrala stadsdelar i Helsingfors och i södra Esbo. Vi har inga butiker i närheten. All service är ganska långt härifrån.

YLE - 13 jun 15 kl. 07:02

Riskabelt med segregerade bostadsområden

Det finns i Finland och Sverige ett flyttningsmönster som leder till minskad etnisk mångfald: Stambefolkningen flyttar bort från områden där invandrartätheten blir större. Det sker ett åtskiljande – en segregering. Ändå anser man att tanken om välfärdssamhället måste höra ihop med en välfungerande arbets- och bostadsmarknad där alla erbjuds samma möjligheter.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Nytt bostadsområde på gång i Fogdaröd

HÖÖR Ett helt nytta bostadsområde på 16 hektar är på gång i Fogdaröd.
Bollen är i rullning efter att politikerna nu gett grönt ljus åt att börja med planarbetet för området.Under sitt senaste möte gjorde kommunstyrelsen tummen upp för den ansökan om planbesked för det nya bostadsområdet i Fogdaröd.

YLE - 30 jan 14 kl. 04:50

Nya bostadsområden tar form i Jakobstad

Nya stora bostadsområden är under planering i Jakobstad. I Björnviken finns ett färdigplanerat område för ett 100-tal bostäder och i Nyåkern för ett 30-tal. Planerna för Fårholmen och Vestersundsby är långt hunna.

YLE - 02 jun 14 kl. 04:47

Råttor trivs i äldre bostadsområden

Råttor har iakttagits på flera håll i Karleby. Det här är ingenting ovanligt, säger en hälsoinspektör i Jakobstad. Råttor är vanligen ett större problem på hösten när det börjar bli kallt, då söker de sig till ställen där de kan få skydd.

Nyan - 22 dec 15 kl. 16:02

Nytt bostadsområde vid stranden i Björkö

Aktiebolaget Väderudden i Kumlinge planerar som bäst ett nytt bostadsområde på Väderholm i Björkö by. Strandtomter ska säljas för bostadsbyggande, är tanken.
Bolaget, som är ett dotterbolag till byggföretaget Norrfjärden Ab, har kallat berörda markägare till samrådsmöte den 28 december.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 17:48

Ung kultur på turné i bostadsområden

MALMÖ Lorensborg fick besök på måndagskvällen av ungdomsnätverket 40 Live i en satsning i höst på att locka fler unga att ta del av Malmös kulturutbud.Under fem dagar besöks några av MKB:s bostadsområden i Malmö, bland annat Rosengård, Kroksbäck och Möllevången. Först ut var utanför Ica på Lorensborg på måndagen.

Nyhetskanalen - 03 jun 12 kl. 22:48

Nigeria: flygplan störtade in i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades.Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

BT - 03 jun 12 kl. 18:02

Flygplan störtade i bostadsområde

På väg från Abuja till Lagos i Nigeria störtade plötsligt ett passagerarflygplan rakt in i ett tätbefolkat bostadsområde. Ingen ombord tros ha överlevt kraschen och flera människor på marken dödades. Passagerarplanet hade knappt hunnit en timme på väg från Nigerias huvudstad Abuja till landets folkrikaste stad Lagos när något plötsligt gick fel.

YLE - 16 maj 13 kl. 05:26

Jordbrukare trötta på att åkermark blir bostadsområden

En del jordbrukare i Karleby har tröttnat på att åkermark görs om till bostadsområden i takt med att staden växer. De vill nu ha en diskussion om hur och vartåt Karleby ska växa. - Vi skövlar åkerjorden och när man ska bygga bostadsområden är det ingen som ifrågasätter det, säger ekobonden Mats Holmqvist.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Truckdriver–Andreas filmer visar sanningen i trafiken

Med en så kallad dashkamera filmar lastbilsföraren Anders Cöster, 35, var enda meter han kör i trafiken. Filmerna gör nu succé på nätet där tittarna både förfaras över bilisternas usla trafikvett men även charmas av Sveriges fantastiska natur.
– Det finns två typer av tittare, de som gillar det brutala och de som gillar naturen, säger chauffören..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Försökte råna kvinnor – bad om ursäkt och tog i hand

De maskerade männen gick fram till kvinnan som nyss stigit av tåget i Nödinge. Hon fick en pistol intryckt i bröstet samtidigt som de unga männen bad om hennes pengar.
Detta var duons andra rånförsök denna lördagskväll.

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Två bilar har krockat på Björlandavägen

Två bilar har krockat på Björlandavägen. Räddningstjänst och ambulans är på plats. Björlandavägen avstängd i båda riktningarna.

GöteborgsPosten - Igår: 17:01

Göteborgs sjukhuskompani övar för krig

Östra Sverige har just angripits med kryssningsmissiler och på Västkusten utför utländska förband omfattande sabotageoperationer. Det är scenariot för den stora militära sjukvårdsövning som pågår i Göteborg.
– I en krigssituation kan chefsläkaren tvingas välja – alla kommer inte att överleva, säger kommendörkapten Tomas Westerling..

GöteborgsPosten - Igår: 19:57

Misstänkt skottlossning i Haga

En misstänkt skottlossning uppges ha ägt rum i Haga i Göteborg. Två maskerade personer ska ha setts lämna platsen på moped..

GöteborgsPosten - Igår: 18:33

Trafikverket ser ljuset i slutet av tunneln

Marieholmstunneln tre jättelika tunneldelar är på plats och anslutna. Om några veckor är möjligt att vandra torrskodd från ena till andra änden. Men redan i helgen får allmänheten en möjlighet att kika in i tunnelmynningen från Hisingssidan..

GöteborgsPosten - Igår: 17:09

Långa köer efter krock på E6

En olycka mellan en personbil och en lastbil har under eftermiddagen skapat långa köer i trafiken längs E6 i södergående riktning..

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 16:05

Moped brann på Kronogården

Vid tio i fyra larmades Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund till Skördegatan, Kronogården, i Trollhättan för att släcka en brinnande moped..

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 17:04

En personbil inblandad i olycka

En personbil har hamnat i diket efter att ha väjt för ett båtsläp som vikt sig ut i vägen. Trafiken har stoppats i väntan på bärgare..

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 19:29

Hästar på schemat vid nytt gymnasium

En friskolekoncern planerar för ett nytt gymnasium i centrala Trollhättan. Från och med nästa höst ska elever kunna plugga program med inriktning hund, häst, natur och äventyr..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.