DN > Ekonomi

Monday, 20 August, 03:36

DN - 22 jul 18 kl. 21:40

Svenska Handels: ”Deras krav är ganska lika våra”I New York pågår en utdragen konflikt mellan facket Rwdsu och klädkedjan H&M. I Sverige skulle Handels vara en facklig motpart till arbetsgivaren vid konflikt. Så hur lika är kraven från de två facken?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Handels, New York, Rwdsu, Sverige

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska HandelsDeras , kravär , ganska, likavåra
Expressen - 19 jan 11 kl. 17:08

"Jag och Noomi är ganska lika"

Sverige har inte haft en så ung Guldbaggenominerad skådespelare sen Anton Glanzelius för "Mitt liv som hund". Tehilla Blad, 15, delar roll med Noomi Rapace i "Svinalängorna", och i likhet med sin vuxnare kollega har hon gjort sånt intryck på filmvärlden att hon nu kontaktats av en amerikansk agent. - Vi är ganska lika jag och Noomi, säger Tehilla Blad som själv drömmer om att bli balettdansös..

Dagen - 28 jul 11 kl. 03:00

Daliter i hungerstrejk med krav på lika rättigheter

Hundratals indiska daliter hungerstrejkar sedan i måndags i New Delhi med krav på lika rättigheter. - Vi vill ha rättvisa, jämställdhet och mänsklig värdighet för kristna daliter, säger pastorn Roger Gaikwad.

Trots att begreppet "oberörbara" officiellt förbjöds i Indien 1950 behandlas än i dag många daliter som just oberörbara.

Jmini.se - 25 maj 16 kl. 18:59

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!  ”Dina ID-handlingar är inte korrekta, du har brutit mot lagen och kommer hamna i fängelse” De två lokala moçambiquanska poliserna granskar mig noga och väntar på hur jag ska reagera. Fastän min passk.....

BT - 13 apr 12 kl. 09:00

Handels krav hotade jobben

När man lägger sig 2,1 procentenheter högre än vad industrins parter har kommit överens om är det som upplagt för kostnadsökningar över hela linjen. Handels lönekrav på 4,7 procent per år kommer att verka inflationsdrivande, det står bortom allt tvivel. Att detta i slutändan innebär uppsägningar och att parti- och detaljhandeln blir mer rädda för att anställa borde vara väl känt, även för förhandlarna på fackföreningssidan.

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 11 kl. 04:30

Hårdare krav - men lika många är behöriga

Det har blivit svårare att komma in på gymnasiet. I fjor räckte det med 30 poäng, idag krävs minst 80.
Förra veckan fick alla niondeklassare reda på om de kommer in på sitt förstahandsval till gymnasiet eller inte.

SR - 10 jun 16 kl. 12:17

Nytt krav på lika lön för lika arbete i EU

Det ska vara lika lön för lika arbete i Sverige, även om det handlar om någon från ett annat EU-land, som tillfälligt jobbar här. Det är både EU-kommissionens och den svenska regeringens linje när det så kallade utstationeringsdirektivet är tillbaka på dagordningen i Bryssel igen..

Dagen - 07 jul 11 kl. 09:54

KD och V uppfattas ganska lika

De ideologiska skillnaderna är kanske stora. Men väljarnas bild är att det finns många likheter när det handlar om KD och V, som i en undersökning pekas ut som "stridspatruller".

Stridspatruller är en något tillspetsad bild som undersökningsföretaget Novus drar till med i sin undersökning om väljarnas attityder till svenska partier.

BT - 22 mar 12 kl. 13:03

Handels vill inte ha medling

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal inom handeln ligger nere.
Medlingsinstitutet har meddelat att det inte finns förutsättningar för medling eftersom Handelsanställdas förbund inte vill ha in medlare.
Avtalen inom parti- och detaljhandeln löper ut den 31 mars och berör sammanlagt 225 000 medarbetare.

Affärsvärlden - 12 apr 12 kl. 14:11

Sympatistrejk ska backa upp Handels

Hotell- och restaurangfacket, HRF, lägger på torsdagen ett varsel om sympatistrejk på sju arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö för att stötta Handels krav på att könsbaserade löneskillnader utjämnas..

Expressen - 27 apr 18 kl. 14:22

”Vi träffade rätt ganska tidigt...”

Hästen Lionel är Solvallatränaren Daniel Redéns vapen i Olympiatravets final på lördag. Paralympiern Helene Ripa tycker hästar är vackra men har ingen vana alls av de stora, fyrbenta. I veckan träffades de för att prata träning, hästar och sätt att tänka som idrottsutövare.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 10:41

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

DN - Igår: 05:21

Rusning inför pengabyte i Venezuela

Många venezuelaner panikhandlar i helgen, inför en valutareform på måndag. I hyperinflationens Venezuela ska fem nollor strykas från valutan. Enligt president Nicolás Maduro ska den nya varianten vara knuten till kryptovalutan petro..

DN - I förrgår: 13:31

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - I förrgår: 14:25

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - I förrgår: 10:39

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - I förrgår: 10:32

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - I förrgår: 09:00

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - 16 aug 18 kl. 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - 16 aug 18 kl. 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - 16 aug 18 kl. 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.