DN > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 22:18

DN - 22 jul 18 kl. 21:40

Svenska Handels: ”Deras krav är ganska lika våra”I New York pågår en utdragen konflikt mellan facket Rwdsu och klädkedjan H&M. I Sverige skulle Handels vara en facklig motpart till arbetsgivaren vid konflikt. Så hur lika är kraven från de två facken?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Handels, New York, Rwdsu, Sverige

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska HandelsDeras , kravär , ganska, likavåra
Expressen - 19 jan 11 kl. 17:08

"Jag och Noomi är ganska lika"

Sverige har inte haft en så ung Guldbaggenominerad skådespelare sen Anton Glanzelius för "Mitt liv som hund". Tehilla Blad, 15, delar roll med Noomi Rapace i "Svinalängorna", och i likhet med sin vuxnare kollega har hon gjort sånt intryck på filmvärlden att hon nu kontaktats av en amerikansk agent. - Vi är ganska lika jag och Noomi, säger Tehilla Blad som själv drömmer om att bli balettdansös..

Dagen - 28 jul 11 kl. 03:00

Daliter i hungerstrejk med krav på lika rättigheter

Hundratals indiska daliter hungerstrejkar sedan i måndags i New Delhi med krav på lika rättigheter. - Vi vill ha rättvisa, jämställdhet och mänsklig värdighet för kristna daliter, säger pastorn Roger Gaikwad.

Trots att begreppet "oberörbara" officiellt förbjöds i Indien 1950 behandlas än i dag många daliter som just oberörbara.

Jmini.se - 25 maj 16 kl. 18:59

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!  ”Dina ID-handlingar är inte korrekta, du har brutit mot lagen och kommer hamna i fängelse” De två lokala moçambiquanska poliserna granskar mig noga och väntar på hur jag ska reagera. Fastän min passk.....

SVT - 07 sep 18 kl. 16:22

Kiese Thelin vill ersätta Toivonen: ”Vi är ganska lika som spelare”

Anfallaren Ola Toivonen är den enda som har tackat för sig efter landslagets succé i fotbolls-VM. Därmed är det också den platsen som finns ”öppen” i startelvan. En som kan ta den är Bayer Leverkusens Isaac Kiese Thelin.

BT - 13 apr 12 kl. 09:00

Handels krav hotade jobben

När man lägger sig 2,1 procentenheter högre än vad industrins parter har kommit överens om är det som upplagt för kostnadsökningar över hela linjen. Handels lönekrav på 4,7 procent per år kommer att verka inflationsdrivande, det står bortom allt tvivel. Att detta i slutändan innebär uppsägningar och att parti- och detaljhandeln blir mer rädda för att anställa borde vara väl känt, även för förhandlarna på fackföreningssidan.

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 11 kl. 04:30

Hårdare krav - men lika många är behöriga

Det har blivit svårare att komma in på gymnasiet. I fjor räckte det med 30 poäng, idag krävs minst 80.
Förra veckan fick alla niondeklassare reda på om de kommer in på sitt förstahandsval till gymnasiet eller inte.

SR - 10 jun 16 kl. 12:17

Nytt krav på lika lön för lika arbete i EU

Det ska vara lika lön för lika arbete i Sverige, även om det handlar om någon från ett annat EU-land, som tillfälligt jobbar här. Det är både EU-kommissionens och den svenska regeringens linje när det så kallade utstationeringsdirektivet är tillbaka på dagordningen i Bryssel igen..

Dagen - 07 jul 11 kl. 09:54

KD och V uppfattas ganska lika

De ideologiska skillnaderna är kanske stora. Men väljarnas bild är att det finns många likheter när det handlar om KD och V, som i en undersökning pekas ut som "stridspatruller".

Stridspatruller är en något tillspetsad bild som undersökningsföretaget Novus drar till med i sin undersökning om väljarnas attityder till svenska partier.

BT - 22 mar 12 kl. 13:03

Handels vill inte ha medling

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal inom handeln ligger nere.
Medlingsinstitutet har meddelat att det inte finns förutsättningar för medling eftersom Handelsanställdas förbund inte vill ha in medlare.
Avtalen inom parti- och detaljhandeln löper ut den 31 mars och berör sammanlagt 225 000 medarbetare.

Affärsvärlden - 12 apr 12 kl. 14:11

Sympatistrejk ska backa upp Handels

Hotell- och restaurangfacket, HRF, lägger på torsdagen ett varsel om sympatistrejk på sju arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö för att stötta Handels krav på att könsbaserade löneskillnader utjämnas..

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Småföretag: Minska personalstyrkan – på rätt sätt

Alla företagare som tvingats säga upp personal vet att det kan vara smärtsamt, även om företagets ekonomi kräver det. Advokaten Louise D'Oliwa berättar om hur man balanserar ansvar inför både företaget och de anställda på ett bra sätt..

DN - 12 timmar sedan

Twitter utvidgar Alex Jones avstängning

Twitter har blockerat ett antal konton med koppling till konspirationsteoretikern Alex Jones och hans högerextrema sajt Infowars. Jones är sedan tidigare avstängd från tjänsten på livstid..

DN - 14 timmar sedan

Saab tar in sex miljarder kronor från ägarna

Försvarsindustrikoncernen Saab planerar en nyemission på cirka sex miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt rapporterar bolaget en förlust för tredje kvartalet..

DN - 15 timmar sedan

Bättre vinst för Swedbank – men tjänar mindre på lån

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 7.061 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 6.

DN - Igår: 19:42

Carl Johan von Seth: Journalistmordet kan grusa saudiska tillväxtplaner

Mohammed bin Salman har krönt sig själv till Saudiarabiens reformkung. Nu förskräcks världen av kronprinsens blodtörst, och planerna på att modernisera den saudiska ekonomin kan grusas av journalistmordet..

DN - Igår: 19:42

Svensk handel med Saudiarabien hittills opåverkad

Den svenska handeln med Saudiarabien är opåverkad av det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Inte heller vapenexporten berörs av skandalen. – Vi har inget sådant fall att ta ställning till just nu, säger Christer Ahlström, generalsekreterare för ISP till DN..

DN - Igår: 14:39

Kamp väntar om Italiens budget

Hårda ord varvas med mjuka när Italien och EU-kommissionen gör sig redo för årets stora budgetkamp i eurozonen. Italien vill gärna diskutera sin budget – men tycks inte planera för några ändringar..

DN - Igår: 09:28

Linus Larsson: Augmented reality-glasögonen kryddar verkligheten

De är klumpiga. Svindyra. Ser inte riktigt kloka ut.

DN - Igår: 08:15

Bensin- och dieselpriser höjs

Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med 15 öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 15:81 kronor..

DN - Igår: 06:57

Bara rikaste hushållet kan köpa bostad i Storstockholm

Stora delar av svenska folket – fyra av sex typhushåll – har små eller obefintliga möjligheter att hyra eller köpa bostad i landets storstadskommuner, i flera fall även i andra delar av landet. Bara det allra rikaste hushållet klarar ett köp i Storstockholm. Det visar en ny bostadsrapport från LO.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.