DN > Ekonomi

Monday, 21 January, 14:35

DN - 22 jul 18 kl. 21:40

Svenska Handels: ”Deras krav är ganska lika våra”I New York pågår en utdragen konflikt mellan facket Rwdsu och klädkedjan H&M. I Sverige skulle Handels vara en facklig motpart till arbetsgivaren vid konflikt. Så hur lika är kraven från de två facken?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Handels, New York, Rwdsu, Sverige

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska HandelsDeras , kravär , ganska, likavåra
Expressen - 19 jan 11 kl. 17:08

"Jag och Noomi är ganska lika"

Sverige har inte haft en så ung Guldbaggenominerad skådespelare sen Anton Glanzelius för "Mitt liv som hund". Tehilla Blad, 15, delar roll med Noomi Rapace i "Svinalängorna", och i likhet med sin vuxnare kollega har hon gjort sånt intryck på filmvärlden att hon nu kontaktats av en amerikansk agent. - Vi är ganska lika jag och Noomi, säger Tehilla Blad som själv drömmer om att bli balettdansös..

Dagen - 28 jul 11 kl. 03:00

Daliter i hungerstrejk med krav på lika rättigheter

Hundratals indiska daliter hungerstrejkar sedan i måndags i New Delhi med krav på lika rättigheter. - Vi vill ha rättvisa, jämställdhet och mänsklig värdighet för kristna daliter, säger pastorn Roger Gaikwad.

Trots att begreppet "oberörbara" officiellt förbjöds i Indien 1950 behandlas än i dag många daliter som just oberörbara.

Jmini.se - 25 maj 16 kl. 18:59

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!

Jönköping och Maputo egentligen ganska lika!  ”Dina ID-handlingar är inte korrekta, du har brutit mot lagen och kommer hamna i fängelse” De två lokala moçambiquanska poliserna granskar mig noga och väntar på hur jag ska reagera. Fastän min passk.....

SVT - 07 sep 18 kl. 16:22

Kiese Thelin vill ersätta Toivonen: ”Vi är ganska lika som spelare”

Anfallaren Ola Toivonen är den enda som har tackat för sig efter landslagets succé i fotbolls-VM. Därmed är det också den platsen som finns ”öppen” i startelvan. En som kan ta den är Bayer Leverkusens Isaac Kiese Thelin.

BT - 13 apr 12 kl. 09:00

Handels krav hotade jobben

När man lägger sig 2,1 procentenheter högre än vad industrins parter har kommit överens om är det som upplagt för kostnadsökningar över hela linjen. Handels lönekrav på 4,7 procent per år kommer att verka inflationsdrivande, det står bortom allt tvivel. Att detta i slutändan innebär uppsägningar och att parti- och detaljhandeln blir mer rädda för att anställa borde vara väl känt, även för förhandlarna på fackföreningssidan.

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 11 kl. 04:30

Hårdare krav - men lika många är behöriga

Det har blivit svårare att komma in på gymnasiet. I fjor räckte det med 30 poäng, idag krävs minst 80.
Förra veckan fick alla niondeklassare reda på om de kommer in på sitt förstahandsval till gymnasiet eller inte.

SR - 10 jun 16 kl. 12:17

Nytt krav på lika lön för lika arbete i EU

Det ska vara lika lön för lika arbete i Sverige, även om det handlar om någon från ett annat EU-land, som tillfälligt jobbar här. Det är både EU-kommissionens och den svenska regeringens linje när det så kallade utstationeringsdirektivet är tillbaka på dagordningen i Bryssel igen..

Dagen - 07 jul 11 kl. 09:54

KD och V uppfattas ganska lika

De ideologiska skillnaderna är kanske stora. Men väljarnas bild är att det finns många likheter när det handlar om KD och V, som i en undersökning pekas ut som "stridspatruller".

Stridspatruller är en något tillspetsad bild som undersökningsföretaget Novus drar till med i sin undersökning om väljarnas attityder till svenska partier.

BT - 22 mar 12 kl. 13:03

Handels vill inte ha medling

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal inom handeln ligger nere.
Medlingsinstitutet har meddelat att det inte finns förutsättningar för medling eftersom Handelsanställdas förbund inte vill ha in medlare.
Avtalen inom parti- och detaljhandeln löper ut den 31 mars och berör sammanlagt 225 000 medarbetare.

Affärsvärlden - 12 apr 12 kl. 14:11

Sympatistrejk ska backa upp Handels

Hotell- och restaurangfacket, HRF, lägger på torsdagen ett varsel om sympatistrejk på sju arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö för att stötta Handels krav på att könsbaserade löneskillnader utjämnas..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.