DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 14:24

DI - 22 jul 18 kl. 21:18

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen flugaNär surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urshultsbagarn, Urshult

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hos, småländska, Urshultsbagarnär , surdegingen , fluga
SN - 21 mar 15 kl. 17:52

Karies allt vanligare hos sörmländska barn

Svenska sexåringar har för dålig tandhälsa visar statistik från Socialstyrelsen. Sörmländska sexåringar är sämre än rikssnittet..

YLE - 24 aug 15 kl. 14:21

Finländska företag känner av Kinas kräftgång

Tillväxten i Kina är fortfarande hög, men den har minskat från tidigare år. Det märks hos de finländska företag som etablerat sig i landet. Nedgången i den kinesiska ekonomin syns hos de finländska företag som redan länge verkar i Kina.

YLE - 01 apr 14 kl. 11:00

PISA: Finländska elever bäst i Europa på problemlösning

PISA 2012-undersökningen visar att de finländska eleverna fick högst poäng av alla de europeiska länderna i problemlösning.
Av OECD-länderna var bara Sydkorea, Japan och Kanada bättre. Uthållighet och öppenhet för olika lösningar var finländarna överlägset bäst på.

Nyan - 21 mar 15 kl. 18:10

Omskriven internatskola letar åländska elever

Den svenska internatskolan Lundsbergs vill värva åländska elever. Skolan, som 2013 prickades och stängdes av skolinspektionsnämnden för en kortare tid, säger att man breddar sin marknadsföring till andra länder. Med en helsidesannons i tidningen Åland hoppas man väcka intresset hos de åländska ungdomarna.

Nyan - 23 sep 15 kl. 07:46

Tio flyktingar ansökte om asyl hos åländska polisen

I går inledde tio personer, varav sju barn, sin asylprocess hos den åländska polisen.
I måndags fick polisen på Åland information om att det kan finnas tio personer på Rosella som verkar vara påväg mot Åland för att ansöka om asyl.

– Vi ställde i ordning och kontaktade Röda Korset.

YLE - 01 sep 15 kl. 04:06

Finländska bloggare gör reklam i smyg

Att bloggare samarbetar med företag har blivit allt vanligare. Mot betalning kan en bloggare till exempel tala om en viss produkt eller upplevelse som företaget säljer. Problemet är att flera finländska bloggare låter bli att nämna att det handlar om kommersiellt samarbete, vilket lätt kan lura publiken.

DI - 23 feb 17 kl. 21:31

Utländska ägare säljer svenska välfärdsbolag

Debatten om vinster i välfärden har satt avtryck hos de utländska investerarna. I slutet av förra året sålde de svenska välfärdsbolag, rapporterar Dagens Nyheter..

YLE - 12 okt 18 kl. 16:00

26 tjänster bort från åländska Paf

26 tjänster försvinner hos det åländska spelbolaget Paf. Det klarnade i dag då resultatet av samarbetsförhandlingarna som pågått i sex veckor blev färdigt. Av dem är det 20 tjänster på Åland och sex i Helsingfors..

Nerikes Allehanda - 23 aug 14 kl. 00:19

Kris hos Indianernas motståndare

Det är kris hos småländska Dackarna inför tisdagens SM-kvartsfinal mot Indianerna..

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 09:10

Svensk journalistik 2014 - översätt utländska journalisters arbete

Ett typexempel på en grundläggande anledning till mediakrisen seglade upp igår. Varför läsa svenska media, när det enda de kan göra är leverera korta artiklar om Sverige och utlandsrapporteringen handlar allt mer om att göra korta innehållslösa översättningar av utländska journalisters arbete?

Även när det gäller artiklar om Sverige får man ofta längre och mer innehåll på engelska, jämför t ex artiklar jag länkat till om den svenska bostadsbubblan hos t ex WSJ Nordic.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Möjlighet att investera i Comintelli som visar hög tillväxt i snabbt växande marknad

Comintelli AB är ett svenskt mjukvaruföretag som grundades 1999 som en spin-off från Ericsson. Bolaget har utvecklat och licensierar ut en molnbaserad tjänst för omvärldsbevakning och analys kallad Intelligence2day®. Tjänsten används idag av såväl mindre företag som större globala organisationer, bl.

DI - 15 minuter sedan

Harley-Davidson levererar stark kvartalsrapport

Motorcykeljätten Harley-Davidson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet per aktie blev 45 procent högre än analytikerna räknat med..

DI - 15 minuter sedan

Profilgruppen ökar vinst och omsättning

Profilgruppen redovisar ett resultat efter skatt på 16,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (15,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:29 kronor (1:87). Nettoomsättningen uppgick till 354 miljoner kronor (314).

DI - 30 minuter sedan

SEB-strategen: Fem fyndaktier efter börsfallen

Rapportsäsongen hittills har mötts av överdrivet sura miner på börsen. Flera aktier är “för billiga”, anser SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall..

DI - 45 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 1,5 miljoner

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs har köpt en aktiepost till ett värde av 1,5 miljoner kronor. Det framgår av finansinspektionens insynslista..

DI - 45 minuter sedan

Consiliums orderingång ned 7 procent hittills i år

Consiliums orderingång har minskat 7 procent under perioden januari-september i år jämfört med motsvarande period förra året. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Caterpillars vinst i linje med väntat – men aktien tappar i förhandeln

Den amerikanska verkstadsjätten Caterpillar, som bland annat konkurrerar med Atlas Copco och Volvo, redvisar en vinst i linje med förväntningarna för det tredje kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Verizons justerade vinst något bättre än väntat

Amerikanska Verizon levererade en justerad vinst på 1,22 dollar per aktie för det tredje kvartalet. Analytikerna förväntningar låg på 1,19 dollar per aktie enligt Bloombergs analytikersammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Ogräsmedlet är rena giftet för jättens aktie

Ett amerikanskt domslut att ogräsmedlet Roundup "troligen" orsakar cancer sätter press på det tyska kemi- och läkemedelsbolaget Bayer. Aktiekursen hade vid lunchtid på tisdagen fallit med över 8 procent på Frankfurtbörsen..

DI - 1 timme sedan

Investors vd miljonköper aktier i Atlas Copco

Investors vd Johan Forssell miljonköper aktier i verkstadsjätten Atlas Copco efter förra veckans rapport. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.