DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 15:20

DI - 22 jul 18 kl. 21:18

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen flugaNär surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urshultsbagarn, Urshult

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hos, småländska, Urshultsbagarnär , surdegingen , fluga
SN - 21 mar 15 kl. 17:52

Karies allt vanligare hos sörmländska barn

Svenska sexåringar har för dålig tandhälsa visar statistik från Socialstyrelsen. Sörmländska sexåringar är sämre än rikssnittet..

YLE - 24 aug 15 kl. 14:21

Finländska företag känner av Kinas kräftgång

Tillväxten i Kina är fortfarande hög, men den har minskat från tidigare år. Det märks hos de finländska företag som etablerat sig i landet. Nedgången i den kinesiska ekonomin syns hos de finländska företag som redan länge verkar i Kina.

YLE - 01 apr 14 kl. 11:00

PISA: Finländska elever bäst i Europa på problemlösning

PISA 2012-undersökningen visar att de finländska eleverna fick högst poäng av alla de europeiska länderna i problemlösning.
Av OECD-länderna var bara Sydkorea, Japan och Kanada bättre. Uthållighet och öppenhet för olika lösningar var finländarna överlägset bäst på.

Nyan - 21 mar 15 kl. 18:10

Omskriven internatskola letar åländska elever

Den svenska internatskolan Lundsbergs vill värva åländska elever. Skolan, som 2013 prickades och stängdes av skolinspektionsnämnden för en kortare tid, säger att man breddar sin marknadsföring till andra länder. Med en helsidesannons i tidningen Åland hoppas man väcka intresset hos de åländska ungdomarna.

Nyan - 23 sep 15 kl. 07:46

Tio flyktingar ansökte om asyl hos åländska polisen

I går inledde tio personer, varav sju barn, sin asylprocess hos den åländska polisen.
I måndags fick polisen på Åland information om att det kan finnas tio personer på Rosella som verkar vara påväg mot Åland för att ansöka om asyl.

– Vi ställde i ordning och kontaktade Röda Korset.

YLE - 01 sep 15 kl. 04:06

Finländska bloggare gör reklam i smyg

Att bloggare samarbetar med företag har blivit allt vanligare. Mot betalning kan en bloggare till exempel tala om en viss produkt eller upplevelse som företaget säljer. Problemet är att flera finländska bloggare låter bli att nämna att det handlar om kommersiellt samarbete, vilket lätt kan lura publiken.

DI - 23 feb 17 kl. 21:31

Utländska ägare säljer svenska välfärdsbolag

Debatten om vinster i välfärden har satt avtryck hos de utländska investerarna. I slutet av förra året sålde de svenska välfärdsbolag, rapporterar Dagens Nyheter..

YLE - 12 okt 18 kl. 16:00

26 tjänster bort från åländska Paf

26 tjänster försvinner hos det åländska spelbolaget Paf. Det klarnade i dag då resultatet av samarbetsförhandlingarna som pågått i sex veckor blev färdigt. Av dem är det 20 tjänster på Åland och sex i Helsingfors..

Nerikes Allehanda - 23 aug 14 kl. 00:19

Kris hos Indianernas motståndare

Det är kris hos småländska Dackarna inför tisdagens SM-kvartsfinal mot Indianerna..

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 09:10

Svensk journalistik 2014 - översätt utländska journalisters arbete

Ett typexempel på en grundläggande anledning till mediakrisen seglade upp igår. Varför läsa svenska media, när det enda de kan göra är leverera korta artiklar om Sverige och utlandsrapporteringen handlar allt mer om att göra korta innehållslösa översättningar av utländska journalisters arbete?

Även när det gäller artiklar om Sverige får man ofta längre och mer innehåll på engelska, jämför t ex artiklar jag länkat till om den svenska bostadsbubblan hos t ex WSJ Nordic.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Erik Åsbrink åker ut

Efter 19 år som ordförande för tjänstepensionsjätten Alecta åker Erik Åsbrink ut. Alectas överstyrelse vill nu byta ut den 71-årige tidigare s-politikern..

DI - 15 minuter sedan

Citi: Rimligt anta att USA och Kina når bättre avtal än väntat

Ett positivt genombrott i handelssamtalen mellan Kina och USA är en sannolik eller rimlig utveckling 2019, skriver Citi i en makroprognos för Asien..

DI - 45 minuter sedan

Isabella Lövin tar över som miljö- och klimatminister

När Stefan Löfven i dag strax före lunch presenterade den nya regeringen utsågs Isabella Lövin (MP) till chef för miljödepartementet. .

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Klippläge inför rapportfloden

Stockholmsbörsen tuffar på uppåt, men den långsiktiga bilden är svagare. Investtechs analytiker pekar ut tre heta aktier för den som vill göra snabba affärer. Men det gäller att slå till nu – före rapporterna..

DI - 1 timme sedan

Ibrahim Baylan: "Sverige för litet för stora konflikter"

Den nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) vill se en nystart på relationen sedan vinstfrågan skrotats med fyrpartiuppgörelsen. ”Sverige är för litet för konflikter”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

IMF: Global BNP-prognos sänks igen – varnar för ökad handelsoro

Den globala ekonomin fortsätter att expandera men tillväxttakten har dämpats ytterligare och riskerna mot utsikterna väger över mot nedsidan. .

DI - 1 timme sedan

Demokraternas Kamala Harris kandiderar till presidentvalet 2020

Demokraternas senator Kamala Harris i Kalifornien kandiderar till utnämningen som presidentkandidat i valet 2020. Det meddelade hon på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Bolund avvaktar med besked om skatteförändringar på bomarknaden

Finansmarknadsminister Per Bolund kommer att som ny ansvarig för bostadsfrågorna i regeringen ”sätta igång med full fart” att utreda de förändringar på bostadsmarknaden som man enats om i 73-punktsprogrammet. En annan fråga han kommer att driva är ett mer hållbart byggande. .

DI - 1 timme sedan

Sandviks vd: Vi behöver förbättra oss på gruvområdet

Verkstadsföretaget Sandvik behöver genomföra mer förbättringar inom gruvområdet. Det uppgav vd Björn Rosengren vid rapportpresentationens frågestund..

DI - 2 timmar sedan

Campingjätte blir stor så in i Norden efter sammanslagning

Norgebaserade riskkapitalbolaget Norvestor köper upp svenska campingkedjan First Camp och slår samman den med Nordic Camping & Resort, som man redan äger till 92,3 procent. Det hopslagna campingbolaget blir rekordstort i Norden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.