Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 05:33

Cornucopia - 22 jul 18 kl. 20:16

Vilka partier är regeringsunderlag och vilka partier bildar regering efter valet 2018?Dags för att ta en temperaturmätare på vad bloggens läsare tror är regeringsunderlag, respektive vilka partier som bildar regering efter valet i september 2018.Från vänster till höger.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Rosenbad, Palatset, Arvfurstens, UD, Ratos, MP, FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilka partierär , regeringsunderlagoch vilka , partier, bildar, regering, efter valet 2018
NSD - 21 sep 18 kl. 17:35

Förslaget: ALLA partier bildar samarbete

Det finns ingen klar majoritet i Övertorneå utan samarbete mellan flera partier..

YA - 21 aug 13 kl. 09:33

"Alla småpartier borde ha platser"

Låt alla partier ha en ledamot var i den beredningsgrupp som ska se över den politiska organisationen ? och låt de stora partierna S och M ta in extra adjungerade. Det tänker nu den borgerliga oppositionen föreslå fullmäktige nästa vecka.

Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

Politologerna - 15 jan 14 kl. 11:49

Varför bildas nya partier?

Hösten 2005 disputerade jag på avhandlingen Varför bildas nya partier. Den försöker besvara varför människor bildar nya partier över huvud taget, och varför det blev allt vanligare att nya partier bildades under perioden 1973 – 2002. Studien har fått sina 15 minuter i rampljuset vart fjärde år sedan dess: under valår ringer journalister ringer och vill veta mer om de nya partier som bildats och ställt upp inför valen.

SR - 12 nov 18 kl. 08:13

Ulf Kristersson lägger fram regeringsunderlag

Idag meddelar moderaternas Ulf Kristersson vilka partier som ingår i hans regeringsunderlag. På onsdag kommer riksdagen rösta om Ulf Kristersson som statsminister..

YLE - 05 maj 15 kl. 13:45

Vilka partier vill du se i följande regering?

Som bäst arbetar centerledaren Juha Sipilä på högtryck för att få ihop en regering. Förhandlingar pågår med alla partier och Sannfinländarna verkar vara i en särställning. Inget är ännu uteslutet, men Vänsterförbundets medverkan i kommande regering verkar osannolik.

Dagens Medicin - 03 dec 18 kl. 13:30

Sex partier ska styra Region Jönköpings län

Nystartade Bevara Akutsjukhusen ska ingå i styret i Region Jönköpings län de kommande fyra åren. Sex partier bildar storkoalition..

Skånskan - 13 okt 14 kl. 15:11

Fyra partier bildar helt ny opposition


Valtekniskt samarbete mellan C,MP, V och Fi..

DalaDemokraten - 24 okt 14 kl. 18:09

Två partier bildar majoritet i Säter

Nu har Säters politiska ledning förhandlat klart..

Dalarnas tidningar - 24 okt 14 kl. 18:09

Två partier bildar majoritet i Säter

Nu har Säters politiska ledning förhandlat klart..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökningen är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Hushållen allt mer negativa till bostadspriserna - värst i Stockholm

SEB:s boprisindikator fortsatte att backa rapporterar storbanken. Allra värst är situationen i Stockholm, där hushållen är riktigt negativa. Och som bekant är det mestadels psykologin hos allmänheten som styr bostadsprisernas riktning, dvs nedåt.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Centerpartiet ger nu beskedet att det än så länge inte blir något samarbete med Socialdemokraterna, efter de senaste fem dagarnas förhandlingar. Detta väcker återigen frågan om extraval, även om vi bara sett en talmansrunda än så länge. Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Cornucopia - 19 timmar sedan

C och L röstar inte för avgångsregeringens budget - M+KD-budget går sannolikt igenom

Mediauppgifter nu på morgonen gör gällande att Centerpartiet och Liberalerna inte röstar på avgångsregeringens avgångsbudget. Därmed kommer Moderaternas och Kristdemokraternas borgerliga budget gå igenom med SD:s stöd.Rosenbad och Riksdagen.

Cornucopia - Igår: 20:20

Söndagsenkät: Vad buffrar du som egen företagare?

Dags för en söndagsenkät, angående att gå till jobbet fast man är sjuk. Frågan är om ni som är egna företagare bygger upp en ekonomisk buffert i företaget för bland annat sjukdom?Buffert.

Cornucopia - Igår: 18:17

MP: Kärnkraft för dyrt - subventionerar solkraft med 79 öre per kWh

Miljöpartiets Isabella Lövin menade i sin intervju med Aftonbladet att pengar är viktigare än att rädda klimatet. Kärnkraften är nämligen ett för dyrt sätt att enligt henne. Istället subventionerar partiet solkraft med hela 79 öre per kWh.

Cornucopia - Igår: 11:52

Saab Gripen fyller 30 år

Idag den nionde december är det exakt trettio år sedan Saab Gripen ("JAS 39") flög för första gången.  Med anledning av det höll Saab ett event för inbjudna, inklusive bloggen, i fredags, där man förhandsvisade nedanstående film med den första Gripen-testpiloten och testpiloten för nya Gripen E.Evenemanget i Stockholm handlar förstås om marknadsföring kring nya Gripen E, men innehöll ändå en hel del av intresse.

Cornucopia - Igår: 10:56

Påminnelse: Signerar böcker i Vänersborg idag söndag 13 - 14

En kort påminnelse om att jag signerar böcker hos Akademibokhandeln Vänersborg idag söndag den 9:e december klockan 13:00 - 14:00. Vi ses där!Mina böcker.

Cornucopia - I förrgår: 14:15

Därför går läsarna till jobbet när de är sjuka - skillnad företagare och anställd

Det är stor skillnad mellan varför anställda respektive egna företagare bland bloggens läsare jobbar trots att de är sjuka, rent av går till jobbet istället för att jobba hemma. Anställda har självbilden att bara mesar är sjuka, medan företagarna menar att jobbet inte klarar sig utan dem.
Varför går du till jobbet när du är sjuk?

Cornucopia - I förrgår: 11:33

Dödskors i S&P-500 - lägsta stängningen sedan i maj

Det bredare amerikanska börsindexet S&P-500 utlöste igår ett så kallat dödskors. Detta samtidigt som fredagens stängning var den lägsta sedan i maj.Dagschart S&P-500.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.