Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 22:32

Cornucopia - 22 jul 18 kl. 20:16

Vilka partier är regeringsunderlag och vilka partier bildar regering efter valet 2018?Dags för att ta en temperaturmätare på vad bloggens läsare tror är regeringsunderlag, respektive vilka partier som bildar regering efter valet i september 2018.Från vänster till höger.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Rosenbad, Palatset, Arvfurstens, UD, Ratos, MP, FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vilka partierär , regeringsunderlagoch vilka , partier, bildar, regering, efter valet 2018
NSD - 21 sep 18 kl. 17:35

Förslaget: ALLA partier bildar samarbete

Det finns ingen klar majoritet i Övertorneå utan samarbete mellan flera partier..

YA - 21 aug 13 kl. 09:33

"Alla småpartier borde ha platser"

Låt alla partier ha en ledamot var i den beredningsgrupp som ska se över den politiska organisationen ? och låt de stora partierna S och M ta in extra adjungerade. Det tänker nu den borgerliga oppositionen föreslå fullmäktige nästa vecka.

Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

Politologerna - 15 jan 14 kl. 11:49

Varför bildas nya partier?

Hösten 2005 disputerade jag på avhandlingen Varför bildas nya partier. Den försöker besvara varför människor bildar nya partier över huvud taget, och varför det blev allt vanligare att nya partier bildades under perioden 1973 – 2002. Studien har fått sina 15 minuter i rampljuset vart fjärde år sedan dess: under valår ringer journalister ringer och vill veta mer om de nya partier som bildats och ställt upp inför valen.

SR - 12 nov 18 kl. 08:13

Ulf Kristersson lägger fram regeringsunderlag

Idag meddelar moderaternas Ulf Kristersson vilka partier som ingår i hans regeringsunderlag. På onsdag kommer riksdagen rösta om Ulf Kristersson som statsminister..

YLE - 05 maj 15 kl. 13:45

Vilka partier vill du se i följande regering?

Som bäst arbetar centerledaren Juha Sipilä på högtryck för att få ihop en regering. Förhandlingar pågår med alla partier och Sannfinländarna verkar vara i en särställning. Inget är ännu uteslutet, men Vänsterförbundets medverkan i kommande regering verkar osannolik.

Dagens Medicin - 03 dec 18 kl. 13:30

Sex partier ska styra Region Jönköpings län

Nystartade Bevara Akutsjukhusen ska ingå i styret i Region Jönköpings län de kommande fyra åren. Sex partier bildar storkoalition..

Skånskan - 13 okt 14 kl. 15:11

Fyra partier bildar helt ny opposition


Valtekniskt samarbete mellan C,MP, V och Fi..

DalaDemokraten - 24 okt 14 kl. 18:09

Två partier bildar majoritet i Säter

Nu har Säters politiska ledning förhandlat klart..

Dalarnas tidningar - 24 okt 14 kl. 18:09

Två partier bildar majoritet i Säter

Nu har Säters politiska ledning förhandlat klart..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Voice Integrate Nordic: "Wow, fasiken också"

"Vi vet inte när det hände, men troligtvis har någon under en uppdatering helt enkelt stoppat in en internetsladd i hårddisken. Då fick den en ip-adress, och då var det fritt fram [...] wow, fasiken också" - VD:n Voice Integrate Nordic till DN.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Boksignering Östersund ikväll onsdag 17:00 - 18:00

Lite kort varsel kanske, men ikväll signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Östersund mellan klockan 17:00 och stängningsdags 18:00. Adressen är Prästgatan 45 och vi ses där!Mina böcker.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Avanza bötfälls 35 MSEK av FI för pensionsförsäkringsslarv

Avanza Pension varnas av Finansinspektionen (FI) och bötfälls på hela 35 miljoner kronor för att ha slarvat med avsättningarna i pensionsförsäkringar. Bristande avsättningar har inneburit att styrelse och ledning har saknat kunskap om solvensläget och konsumentskyddet har varit hotat. Det hela visar på motpartsrisken i allt sparande, som förutsätter att motparten faktiskt gör det den säger sig göra.

Cornucopia - Igår: 18:33

Foton: Landcruiser-kontinenten

Tänkte skriva några inlägg om Tanzania (tan-zania) och Kilimanjaro de kommande dagarna, så har semestern åtminstone resulterat i något produktivt. Men först lite bilder på de allerstädes närvarande Toyota Landcruiser.Toyota Landcruiser.

Cornucopia - Igår: 12:05

Kronan faller - högsta guldpriset i SEK/g någonsin

Under förmiddagen noterades det högsta guldpriset mätt i svenska kronor någonsin. Detta på fortsatt fallande krona sedan Riksbanken varit oförmögen att fortsätta höja räntan. Riksbanken kallar sin sänkta BNP-prognos för "den starka konjunkturen".

Cornucopia - Igår: 09:10

Nordnorge och Svalbard möjligt ryskt mål?

I Norge pågår en aktiv försvarsdebatt om Nordnorge och Svalbard, samtidigt som krafter vill att Norge accepterar den olagliga ryska annekteringen av Krim. Ett sådant godkännande skulle dock öppna upp för en repris av Krim på Svalbard och i Nordnorges Sör-Varanger, där det finns ryska minoriteter.
Nedlagda ryska kolgruvan och gruvstaden Pyramiden på Svalbard.

Cornucopia - I förrgår: 17:18

Din hjärna på konspirationsteorier

Så hur fungerar egentligen hjärnan på konspirationsteoretiker undrar mer balanserade människor. Hjärnforskaren Shannon Odell har svaren i en av sina Your Brain on Blank nedan. Kan ju vara bra att se för en del personer i behov av ökad självinsikt.

Cornucopia - I förrgår: 14:15

Varför Tesla Wall Connector?

Teslas laddbox Wall Connector är kanske den billigaste laddboxen på marknaden, och har även en unik Tesla-funktion. Laddboxen kan vara ett tips för er som nu i februari - mars kommer få er Tesla Model 3.Tesla Wall Charger.

Cornucopia - I förrgår: 10:01

Varit offline sedan 6:e februari - har det hänt något?

Sedan den 6:e februari har jag varit offline pga bergsbestigning av Kilimanjaro och safari på bonusdagarna pga snabbare bestigning än planerat, undantaget korta intervall enskilda dagar. Jag är fortfarande mestadels offline, men ordningen är återställd i morgon. Så länge undrar jag om det hänt något väsentligt i Sverige och världen under min frånvaro?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.