Expressen > Nyheter

Sunday, 19 August, 15:13

Expressen - 22 jul 18 kl. 10:18

Eldningsförbud – då satte någon eld i ett plaststaketFlera bränder och skadegörelser har inträffat i Sydsverige under lördagsnatten. I Helsingborg uppgavs fyra ungdomar slå sönder bilar – och i Kalmar har polisen under morgonen larmats till en bilbrand. Trots eldningsförbudet har någon under natten satt fyr på ett plaststaket i Svedala. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Helsingborg, Kalmar, Svedala

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldningsförbud, , sattenågon , eldi ett , plaststaket
Jmini.se - 04 jun 16 kl. 10:25

Nu är det eldningsförbud i Jönköpings kommun

Från och med fredag 3 juni är det förbjudet att göra upp öppen eld utomhus i Jönköpings kommun. Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus. Vid eldningsförbud gäller också förbud att använda fyrverk.....

SmålandsPosten - 17 jul 13 kl. 11:06

Stor brandrisk medför eldningsförbud i hela länet

Vid lunchtid på onsdagen togs beslut om eldningsförbud i hela länet av beredsskapsdirektören vid Länsstyrelsen Kronoberg.
? Vi utfärdar inte beslut om vi vet att det kommer regna imorgon, alla prognoser talar för att det kommer vara varmt i flera dagar nu.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

BT - 22 jul 13 kl. 15:12

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 15:10

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

BT - 05 jun 13 kl. 17:57

Eldningsförbud i hela Sjuhärad

Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund har utfärdat ett eldningsförbud i hela Sjuhärad. Brandrisken bedöms vara fyra på en sexgradig skala. Förbudet innebär att det nu endast är tillåtet att använda öppen eld i grillar i anslutning till bostads- och fritidshus eller vid särskilda grillplatser på marken.

BT - 22 jul 14 kl. 20:23

Eldningsförbud utfärdat i Sjuhärad

Strax efter en skogsbrand i Tämta utfärdade räddningstjänsten eldningsförbud i hela Sjuhärad. Ett område på 50 gånger 100 meter eldhärjades innan räddningstjänsten fick kontroll på branden. – Det var på väg att sprida sig ganska rejält, så vi kom i tid kan man säga, förklarar Niklas Ignell, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

UT - 22 jul 14 kl. 22:54

Eldningsförbud i Sjuhärad efter brand

Räddningstjänsten reagerar på torkan. Under tisdagskvällen utfärdades eldningsförbud i Sjuhärad. Utlösande faktor för det utfärdade förbudet var en skogsbrand vid 18-tiden i Tämta i Borås kommun – en brand som räddningstjänsten dock relativt snabbt fick kontroll över.

Alingsås tidning - 01 jun 16 kl. 16:41

Eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda

Räddningstjänsten inför nu eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda – beslutet gäller med omedelbar verkan.
Värmen och avsaknaden av nederbörd har resulterat i att det är ovanligt torrt i skog och mark. Med det har risken för bränder ökat avsevärt.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Eldningsförbud i hela Värmland

Länsstyrelsen i Värmland beslutade på onsdagen att det från och med torsdag klockan 08.00 råder eldningsförbud i hela länet. Eldningsförbud innebär att all öppen eld är förbjuden utomhus..

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 14 kl. 17:26

Inget eldningsförbud på Valborg


Det är torrt i skog och mark men det råder inget eldningsförbud i södra Skåne under Valborg. Räddningstjänsten avråder dock annan eldning tills det kommit regn.Räddningstjänsten syd skriver att "den eld som du startar är du ansvarig för till den är släckt".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Nya detaljen på Arlas paket: ”Vi vill hjälpa folk att förstå”

Nu inför Arla den nya detaljen på mjölkpaketen som de hoppas ska minska matsvinn och därmed också klimatpåverkan.En stämpel ska hjälpa folk inse att de kan lukta, smaka och titta på produkterna för att avgöra om de är ätbara – i stället för att bara lita blint på bäst föredatum..

Expressen - 30 minuter sedan

Spårvagn och bil i kollision

En spåvagn och en personbil har kolliderat mellan Stigbergstorget och Masthuggstorget i Göteborg.Räddningstjänsten har ryckt ut på larmet..

Expressen - 45 minuter sedan

Sno Meghans, Kates & Pippas budgetstil

De brittiska hertiginnorna har blivit stilikoner, vars outfits säljer slut på nolltid.Men ibland är deras kläder faktiskt mindre exklusiva – inhandlade på Topshop, Zara eller J.Crew.

Expressen - 1 timme sedan

V kräver uppmärksammad kandidat att ta avstånd från valaffischer

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) har tidigare petats från Vänsterpartiets riksdagslista.Nu kräver partiet att hon ska ta avstånd från att människor satt upp valaffischer med en bild på henne och budskapet "feminism ska gälla alla".– Det är folket som väljer, jag kan inte stoppa människor från att rösta på mig, säger Amineh Kakabaveh..

Expressen - 1 timme sedan

Så blev Ivanka och Jared Vita husets mäktigaste par

NEW YORK. Ivanka Trump är fast besluten att vara kvar i Washington.Hon och maken Jared Kushner har överlevt sina fiender och beskrivs nu som mäktigare än någonsin.

Expressen - 1 timme sedan

Eva Engbergs mördare vill slippa fängelse – nobbas

Amir Zamani, 52, utvisades på livstid för 21 år sen – men stannade kvar i Sverige och fortsatte begå brott.2017 mördade han Eva Engberg, 60.Zamani är dömd till livstids fängelse för mordet – men han vill inte ta straffet.

Expressen - 4 timmar sedan

Oväntat stor spridning för MP:s lådcykeluttalande

MP-politikern Karin Svensson Smiths uttalande om lådcyklar har spridit sig som en löpeld.Det har nu engagerat mer än vad Miljöpartiets alla Facebookinlägg har gjort totalt – hittills i år.– Andra fokuserar på att missförstå oss, säger partiets språkrör Gustav Fridolin..

Expressen - 2 timmar sedan

Drottning Margrethes ord om svenska invandringen

När drottning Margrethe tog emot franska journalister inför Emmanuel Macrons kommande statsbesök var hon tydlig med en sak.Om man vill bo i Danmark, ska man följa det danska sättet att leva på.– Det är viktigt att de som kommer till vårt land vet att de nu är i Danmark, och att det finns ett visst sätt att leva på – som de inte kan undgå, sa hon till Ekstrabladet.

Expressen - 2 timmar sedan

SD-kvinna om svenskhet: ”Född och ha svenska föräldrar”

I en intervju med Aftonbladet hävdade lokalpolitikern Elisabeth Peterson att man ska vara född som svensk och ha svenska föräldrar för att vara svensk. Nu ska Sverigedemokraternas Medlemsutskott ta upp frågan.– Generellt gäller dock att den som inte ställer sig bakom principen om öppen svenskhet inte kan vara medlem eller företrädare för SD på någon nivå, kommenterar Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna, enligt Sveriges Radio P4..

Expressen - 2 timmar sedan

Tre bilar i trafikolycka

Tre bilar är inblandade i en trafikolycka vid Skåneporten, i Örkelljunga.En av förarna klagar på bröstsmärta och kommer att föras till sjukhus med ambulans.Polis och ambulans finns på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.