Expressen > Nyheter

Monday, 21 January, 18:55

Expressen - 22 jul 18 kl. 10:18

Eldningsförbud – då satte någon eld i ett plaststaketFlera bränder och skadegörelser har inträffat i Sydsverige under lördagsnatten. I Helsingborg uppgavs fyra ungdomar slå sönder bilar – och i Kalmar har polisen under morgonen larmats till en bilbrand. Trots eldningsförbudet har någon under natten satt fyr på ett plaststaket i Svedala. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Helsingborg, Kalmar, Svedala

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldningsförbud, , sattenågon , eldi ett , plaststaket
Jmini.se - 04 jun 16 kl. 10:25

Nu är det eldningsförbud i Jönköpings kommun

Från och med fredag 3 juni är det förbjudet att göra upp öppen eld utomhus i Jönköpings kommun. Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus. Vid eldningsförbud gäller också förbud att använda fyrverk.....

SmålandsPosten - 17 jul 13 kl. 11:06

Stor brandrisk medför eldningsförbud i hela länet

Vid lunchtid på onsdagen togs beslut om eldningsförbud i hela länet av beredsskapsdirektören vid Länsstyrelsen Kronoberg.
? Vi utfärdar inte beslut om vi vet att det kommer regna imorgon, alla prognoser talar för att det kommer vara varmt i flera dagar nu.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

BT - 22 jul 13 kl. 15:12

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 15:10

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

BT - 05 jun 13 kl. 17:57

Eldningsförbud i hela Sjuhärad

Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund har utfärdat ett eldningsförbud i hela Sjuhärad. Brandrisken bedöms vara fyra på en sexgradig skala. Förbudet innebär att det nu endast är tillåtet att använda öppen eld i grillar i anslutning till bostads- och fritidshus eller vid särskilda grillplatser på marken.

BT - 22 jul 14 kl. 20:23

Eldningsförbud utfärdat i Sjuhärad

Strax efter en skogsbrand i Tämta utfärdade räddningstjänsten eldningsförbud i hela Sjuhärad. Ett område på 50 gånger 100 meter eldhärjades innan räddningstjänsten fick kontroll på branden. – Det var på väg att sprida sig ganska rejält, så vi kom i tid kan man säga, förklarar Niklas Ignell, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

UT - 22 jul 14 kl. 22:54

Eldningsförbud i Sjuhärad efter brand

Räddningstjänsten reagerar på torkan. Under tisdagskvällen utfärdades eldningsförbud i Sjuhärad. Utlösande faktor för det utfärdade förbudet var en skogsbrand vid 18-tiden i Tämta i Borås kommun – en brand som räddningstjänsten dock relativt snabbt fick kontroll över.

Alingsås tidning - 01 jun 16 kl. 16:41

Eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda

Räddningstjänsten inför nu eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda – beslutet gäller med omedelbar verkan.
Värmen och avsaknaden av nederbörd har resulterat i att det är ovanligt torrt i skog och mark. Med det har risken för bränder ökat avsevärt.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Eldningsförbud i hela Värmland

Länsstyrelsen i Värmland beslutade på onsdagen att det från och med torsdag klockan 08.00 råder eldningsförbud i hela länet. Eldningsförbud innebär att all öppen eld är förbjuden utomhus..

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 14 kl. 17:26

Inget eldningsförbud på Valborg


Det är torrt i skog och mark men det råder inget eldningsförbud i södra Skåne under Valborg. Räddningstjänsten avråder dock annan eldning tills det kommit regn.Räddningstjänsten syd skriver att "den eld som du startar är du ansvarig för till den är släckt".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Tullens beslag: 6 miljoner cigaretter – hittills i år

Två män dömdes i dag av Malmö tingsrätt för smuggling av 3 miljoner cigaretter som har ett uppskattat värde på cirka 4,6 miljoner kronor.På kort tid har nu dömts fyra män som försökt smuggla in 6 miljoner cigaretter – värda sammanlagt 9,5 miljoner kronor till Skåne..

Expressen - 15 minuter sedan

Simlärare fick utslag – bassängen stängs

Varmbadet på Valhalla i Göteborg har fått stängas sedan simlärare fått allergiska hudutslag.Bassängen renoverades under hösten och hann bara hålla öppet i en månad.– Det är jättetråkigt.

Expressen - 30 minuter sedan

Nya bevisningen i terrormålet: Chattade om bombtillverkning

Rättegången mot de tre män som misstänks för att ha planerat ett terrordåd med sprängmedel fortsätter. På måndagen presenterade åklagaren ny bevisning i fallet. Enligt åklagaren styrker materialet att misstänkte David Idrisson haft kännedom om hur man tillverkar en bomb.

Expressen - 45 minuter sedan

Olycka vid E6 – lyktstolpe över vägen

En olycka har inträffat vid E6 i höjd med Kodemotet.Flera bilar ska vara inblandade – och enligt räddningstjänsten har en bil hamnat i diket.– Det ligger en nedkörd lyktstolpe över vägen, så det går inte att köra förbi, säger Lars Larsson vid räddningstjänsten..

Expressen - 2 timmar sedan

LIVE-TV: Mays nya plan för Brexit

 .

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Theresa May ger besked om plan B för Brexit

Det är en avgörande dag för Theresa May.Nu ska hon presentera sin plan B för det brittiska parlamentet – som ska förhindra att landet kraschar ur EU utan avtal.– Det går väldigt bra tack, säger Brexitminister Stephen Barclay till Sky News..

Expressen - 2 timmar sedan

Så många vapen tog polisen i Araby 2018

En polis blev under 2018 knivskuren i Araby i Växjö.Samtidigt ser polisen att det intensiva arbetet i området gett resultat.– Vi har jobbat intensivt i Araby under ett antal år med målet att Araby ska kunna strykas från listan över särskilt utsatta områden, säger gruppchefen Admir Smailagic i ett uttalande..

Expressen - 2 timmar sedan

Busch Thor sågar Ygemans comeback

Efter IT-skandalen på Transportstyrelsen gör Anders Ygeman comeback i regeringen som energi- och digitaliseringsminister.Han har nytt förtroende av Stefan Löfven – men misstroendet i oppositionen lever kvar.– Det säger någonting om Stefan Löfvens ledarskap.

Expressen - 3 timmar sedan

Bildts hyllning – till nya EU-ministern

Toppdiplomat, delansvarig för den kritiserade tsunamihanteringen och mångårig rådgivare åt Olof Palme.Den nya EU-ministern Hans Dahlgren har en lång politisk bakgrund – och hyllas nu av den tidigare statsministern Carl Bildt.– Kompetent och erfaren, ingen tvekan om det, säger Bildt om Dahlgren i en video på Twitter..

Expressen - 3 timmar sedan

Flera ombud kan säga upp avtal med Postnord

Paketkaos och utrymmesbrist får postombuden att gå på knä.Flera Ica-butiker väljer att inte förnya sina avtal med Postnord och fler mindre utlämningsställen kan välja samma väg.– Vi tycker det är jättetråkigt och hade gärna sett att de fanns med i nästa avtalsperiod också, säger Anette Ryhagen, chef för Postnords ombudsnät i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.