Expressen > Nyheter

Monday, 22 October, 16:17

Expressen - 22 jul 18 kl. 10:18

Eldningsförbud – då satte någon eld i ett plaststaketFlera bränder och skadegörelser har inträffat i Sydsverige under lördagsnatten. I Helsingborg uppgavs fyra ungdomar slå sönder bilar – och i Kalmar har polisen under morgonen larmats till en bilbrand. Trots eldningsförbudet har någon under natten satt fyr på ett plaststaket i Svedala. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Helsingborg, Kalmar, Svedala

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldningsförbud, , sattenågon , eldi ett , plaststaket
Jmini.se - 04 jun 16 kl. 10:25

Nu är det eldningsförbud i Jönköpings kommun

Från och med fredag 3 juni är det förbjudet att göra upp öppen eld utomhus i Jönköpings kommun. Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att göra upp alla former av öppen eld utomhus. Vid eldningsförbud gäller också förbud att använda fyrverk.....

SmålandsPosten - 17 jul 13 kl. 11:06

Stor brandrisk medför eldningsförbud i hela länet

Vid lunchtid på onsdagen togs beslut om eldningsförbud i hela länet av beredsskapsdirektören vid Länsstyrelsen Kronoberg.
? Vi utfärdar inte beslut om vi vet att det kommer regna imorgon, alla prognoser talar för att det kommer vara varmt i flera dagar nu.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

BT - 22 jul 13 kl. 15:12

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 15:10

Eldningsförbud på flera håll

Det fortsätter att vara soligt och fint väder i södra halvan av landet under helgen, medan den norra får ostadigt väder veckan ut. Men från början av nästa vecka sträcker sig högtrycket även över norra Sverige. Det blir alltså lämpligt semesterväder i hela landet, enligt SMHI.

BT - 05 jun 13 kl. 17:57

Eldningsförbud i hela Sjuhärad

Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund har utfärdat ett eldningsförbud i hela Sjuhärad. Brandrisken bedöms vara fyra på en sexgradig skala. Förbudet innebär att det nu endast är tillåtet att använda öppen eld i grillar i anslutning till bostads- och fritidshus eller vid särskilda grillplatser på marken.

BT - 22 jul 14 kl. 20:23

Eldningsförbud utfärdat i Sjuhärad

Strax efter en skogsbrand i Tämta utfärdade räddningstjänsten eldningsförbud i hela Sjuhärad. Ett område på 50 gånger 100 meter eldhärjades innan räddningstjänsten fick kontroll på branden. – Det var på väg att sprida sig ganska rejält, så vi kom i tid kan man säga, förklarar Niklas Ignell, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

UT - 22 jul 14 kl. 22:54

Eldningsförbud i Sjuhärad efter brand

Räddningstjänsten reagerar på torkan. Under tisdagskvällen utfärdades eldningsförbud i Sjuhärad. Utlösande faktor för det utfärdade förbudet var en skogsbrand vid 18-tiden i Tämta i Borås kommun – en brand som räddningstjänsten dock relativt snabbt fick kontroll över.

Alingsås tidning - 01 jun 16 kl. 16:41

Eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda

Räddningstjänsten inför nu eldningsförbud i Alingsås och Vårgårda – beslutet gäller med omedelbar verkan.
Värmen och avsaknaden av nederbörd har resulterat i att det är ovanligt torrt i skog och mark. Med det har risken för bränder ökat avsevärt.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Eldningsförbud i hela Värmland

Länsstyrelsen i Värmland beslutade på onsdagen att det från och med torsdag klockan 08.00 råder eldningsförbud i hela länet. Eldningsförbud innebär att all öppen eld är förbjuden utomhus..

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 14 kl. 17:26

Inget eldningsförbud på Valborg


Det är torrt i skog och mark men det råder inget eldningsförbud i södra Skåne under Valborg. Räddningstjänsten avråder dock annan eldning tills det kommit regn.Räddningstjänsten syd skriver att "den eld som du startar är du ansvarig för till den är släckt".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Risk för snökaos när vintern slår till tidigt

Nyss var det högsommarvärme långt uppe i Norrland. Nu trycker vintern tillbaka med snö och kyla.Ett nederbördsområde som väntas ge säsongens första snöfall över norra Götaland och södra Svealand bildas över Nordsjön.

Expressen - 30 minuter sedan

Bil voltade i olycka – ligger på taket

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka i Skanör där en bil uppges ha voltat.Det är oklart om någon har skadats fysiskt..

Expressen - 45 minuter sedan

Första snön på väg in över Sydsverige

Nu är hösten på väg.På tisdagen får Sydsverige hård vind, och fram emot helgen kan det bli snöfall.– Det blir ordenligt kallt i hela landet, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 45 minuter sedan

Flicka påkörd av bil

En flicka blev vid 14-tiden påkörd av en bil i Överkalix i Norrbotten.Hon ska föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget är oklart..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Stefan Borg, SD, avgår från sin post

Stefan Borg, Sverigedemokraternas gruppledare i Hörby, skulle ha blivit partiets förste kommunstyrelseordförande i landet. Men nu avgår han, meddelar partiet i ett pressmeddelande. ”Den mediala uppmärksamhet som riktats mot min person har gjort det omöjligt för partiet i Hörby att i stället fokusera på det som är det viktiga” skriver Stefan Borg i pressmeddelandet..

Expressen - 2 timmar sedan

Mammans förvåning när hon tittade in i sonens mun

Den nyblivna tvåbarnsmamman Tara O'Byrne fick en chock när hon vaknade upp på morgonen och gjorde den minst sagt oväntade upptäckten i sin elva veckor gamle son Oscars mun. – Jag blev livrädd men nu kan jag se det roliga med det hela, säger Tara..

Expressen - 2 timmar sedan

Det pekar uppåt för Donald Trump

USA:s president Donald Trump har haft en del goda nyheter på sistone.Här kommer en till.Han har aldrig varit så här populär som president..

Expressen - 2 timmar sedan

Miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien

Det är Tyskland som sticker ut i kritiken mot Saudiarabien över mordet på journalisten Jamal Khashoggi.Sverige har hittills hållit en lägre profil i kritiken.Många miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien..

Expressen - 2 timmar sedan

Betyg ändrades – efter intrång i skolans databas

En okänd person har tagit sig in i en friskolas betygskatalog.Intrånget avslöjades av en rutinkontroll.– Det är hemskt om någon elev är så desperat att komma in på en utbildning, säger rektor Joakim Olefeldt..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna överfölls – fick inte ringa 112

En kvinna som blev utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök hamnade i en sådan lång telefonkö hos polisen att hon på kvällen för brottet valde att ge upp att försöka kontakta dem.Istället valde hon att prata med en polispatrull som träffade på av en slump dagen därpå, uppger polisen på sin hemsida.”Det är beklagligt att kontaktytorna till polisen i det här fallet orsakat att polisen inte kan vidta viktiga utredningsåtgärder i anslutning till att brottet har begåtts”, skriver polisen i Värmland i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.