Skånskan > Nyheter

Friday, 22 February, 17:37

Liknande nyheter

Taggar: Den egensinniga, mikrobilen, jubilerar
Helsingborgs Dagblad - 13 dec 12 kl. 11:05

Mikrobilen ? charmtroll med evigt liv

Från praktiskt transportmedel till kultfordon. För 50 år sedan var mikrobilen en vanlig syn på vägarna. Nu vårdas den ömt av entusiaster som väcker uppmärksamhet var de än kommer körande..

SvD - 30 jun 12 kl. 21:45

Egensinniga politiker blottlade sprickorna

Egensinniga politiker blottlade sprickorna.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 15 kl. 04:00

Ju fler populister som får makten i svenska kommuner desto fler egensinniga beslut.

Styrningen av ett demokratiskt samhälle bygger på maktdelning. Var och en gör sitt med personligt ansvar och respekt för lagar och regler. Vackert tänkt men så fungerar det ju långtifrån alltid.

Jönköpingsnytt - 05 mar 11 kl. 08:14

Consid jubilerar ? och vill expandera i Jönköping

Det snabbväxande IT-företaget Consid jubilerar dubbelt, fyller tio år som företag och fem år i Jönköping..

Jönköpingsnytt - 09 apr 11 kl. 10:46

Jönköpings Golfklubb jubilerar

I år jubilerar Jönköpings Golfklubb. Med sina 75 år är man äldst i Småland, och den 14:e äldsta golfklubben i Sverige. Nu blickar man fram emot ett 2011 som kommer bjuda på en rad aktiviteter för att uppmärksamma jubileet..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jul 14 kl. 11:23

Stark kvinna jubilerar

Att äga samma rörelse i tre decennier är inte så vanligt, än mera ovanligt blir det när man pratar pub. Ägt både pub och rörelse i 30 år har dock Annelie Kjärsgård gjort – i sommar jubilerar hennes Café Palladium..

Sydsvenskan - 05 nov 14 kl. 04:00

Gyllins drängar jubilerar med lokalt drama

På lördag sjunger Gyllins drängar ett egenskrivet drama på Bjärehovsskolan.
Manskören Gyllins drängar fyller tio år och jubilerar med att sätta upp ett drama med lokal anknytning på lördag.
– Bjärredsborna får smaka på lite av Bjärreds historia, säger Lars Edgren..

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 15 kl. 12:19

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile.

Sydsvenskan - 19 jun 15 kl. 12:19

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile.

SvD - 19 jun 15 kl. 12:25

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Klart med extra lärarpengar

SJÖBO Politikerna i kommunstyrelsen var helt överens – kollegorna i familjenämnden får två extra miljoner att anställa fler lärare för.
Nämnden får ett tilläggsanslag ”i syfte att öka personaltätheten i förskole- och grundskoleklass.”
Som SkD tidigare berättat så var det oklart för Sjöbo när kommunen tog sin budget i december om och hur mycket man kunde räkna med i statliga anslag eftersom regeringens budget togs sent.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kvinna får sänkt straff för knivhugg

ystad Den 20-åriga kvinnan som dömdes för grov misshandel i november i fjol efter att ha huggit en kniv i en man i Löderup får fängelsestraffet på 2,4 år sänkt med ett år av hovrätten.Kvinnan hade huggit en kniv vid nyckelbenet på mannen, en granne i Löderup, i september 2018. Knivhugget skadade mannens ena lungsäck och det uppstod ett brott i ett revben.

Skånskan - 15 minuter sedan

Större förskola kostar 5,5 miljoner

SVARTE Nybyggnaden av uteförskolan i Svarte beräknas kosta 5 500 000 kronor. Det utökade antalet barn är anledningen till investeringen. I dag har uteförskolan 15 barn men efter investeringen kommer det att finnas plats för 30 barn.

Skånskan - 15 minuter sedan

Koloniförening köper mark

YSTAD Ystads djurkoloniförening Klondyke får köpa arrenderad mark i Öja för 700 000 kronor av kommunen. I köpet ingår tolv belysningsstolpar som finns inom koloniområdet.
Köpet hänger samman med att djurkolonin står inför stora investeringar för avloppet eftersom de ledningar som finns på området i dåligt skick.

Skånskan - 45 minuter sedan

Döms för att ha tafsat i bassäng

LUND En man som tafsade på två minderåriga flickor i bassängen på Källbybadet i Lund i somras döms för sexuellt ofredande.Flickorna var då 11 och 12 år och simmade i bassängen när mannen med sin ena hand rörde vid först den ena flickans underliv utanpå baddräkten och lite senare även tog på den andra flickans rumpa utanpå hennes badkläder. Flickorna blev rädda, äcklade och chockade och upplevde efter händelsen också att mannen, som är i 45-årsåldern, höll sig nära dem och stirrade på dem.

Skånskan - 1 timme sedan

Med slughet lurades han på pengar

Malmö En 29-årig man döms för 114 brott relaterat till grovt bedrägeri då han utnyttjat en sjuk mans bankkort.Enligt domen är det uppenbart att den utsatte mannen haft svårt att värja sig mot att någon annan har använt sig av hans kontokort med hänvisning till hans hälsotillstånd.
Det har framgått att männen varit bekanta sedan tidigare men oklart på vilket sätt.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängslad man glömdes i verkstaden

Malmö Inför en inlåsning på fängelset i Fosie hittades inte en av de intagna.
Han låg och sov på golvet i verkstaden. En likande incident hände för cirka ett år sedan.

Skånskan - 1 timme sedan

Slagen med baseballträ

ESLÖV En 24-årig man blev under torsdagskvällen slagen i huvudet med ett baseballträ på Villavägen i centrala Eslöv. Han fick ett sår uppe på huvudet.
Mannen tog sig själv till akutmottagningen.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Vill ha mer politik på nätet”

ESLÖV Kommunalrådet Johan Andersson (S) hoppas att Eslövs kommun snart ska kunna börja publicera dagordningar, handlingar och protokoll till de kommunala nämnderna på den egna hemsidan igen.Juridiska avdelningen vid kommunledningskontoret har utrett saken efter Johan Anderssons utspel i saken, som refererades i Skånskan för någon månad sedan.
Det pågår ett arbete både på lokal och central nivå för att försöka luckra upp de väldigt stränga reglerna som i princip omöjliggör publicering av politiska beslut och ärenden på Internet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Uteblev från mönstring – åtalas

Staffanstorp En 18-årig staffanstorpsbo uteblev från sin mönstring i höstas, trots att han visste att han var kallad. 18-åringen hade nämligen bekräftat kallelsen.
Nu åtalas han för brott mot lagen om totalförsvarsplikt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.