Skånskan > Nyheter

Friday, 19 October, 15:29

Liknande nyheter

Taggar: Den egensinniga, mikrobilen, jubilerar
Helsingborgs Dagblad - 13 dec 12 kl. 11:05

Mikrobilen ? charmtroll med evigt liv

Från praktiskt transportmedel till kultfordon. För 50 år sedan var mikrobilen en vanlig syn på vägarna. Nu vårdas den ömt av entusiaster som väcker uppmärksamhet var de än kommer körande..

SvD - 30 jun 12 kl. 21:45

Egensinniga politiker blottlade sprickorna

Egensinniga politiker blottlade sprickorna.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 15 kl. 04:00

Ju fler populister som får makten i svenska kommuner desto fler egensinniga beslut.

Styrningen av ett demokratiskt samhälle bygger på maktdelning. Var och en gör sitt med personligt ansvar och respekt för lagar och regler. Vackert tänkt men så fungerar det ju långtifrån alltid.

Jönköpingsnytt - 05 mar 11 kl. 08:14

Consid jubilerar ? och vill expandera i Jönköping

Det snabbväxande IT-företaget Consid jubilerar dubbelt, fyller tio år som företag och fem år i Jönköping..

Jönköpingsnytt - 09 apr 11 kl. 10:46

Jönköpings Golfklubb jubilerar

I år jubilerar Jönköpings Golfklubb. Med sina 75 år är man äldst i Småland, och den 14:e äldsta golfklubben i Sverige. Nu blickar man fram emot ett 2011 som kommer bjuda på en rad aktiviteter för att uppmärksamma jubileet..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jul 14 kl. 11:23

Stark kvinna jubilerar

Att äga samma rörelse i tre decennier är inte så vanligt, än mera ovanligt blir det när man pratar pub. Ägt både pub och rörelse i 30 år har dock Annelie Kjärsgård gjort – i sommar jubilerar hennes Café Palladium..

Sydsvenskan - 05 nov 14 kl. 04:00

Gyllins drängar jubilerar med lokalt drama

På lördag sjunger Gyllins drängar ett egenskrivet drama på Bjärehovsskolan.
Manskören Gyllins drängar fyller tio år och jubilerar med att sätta upp ett drama med lokal anknytning på lördag.
– Bjärredsborna får smaka på lite av Bjärreds historia, säger Lars Edgren..

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 15 kl. 12:19

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile.

Sydsvenskan - 19 jun 15 kl. 12:19

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile.

SvD - 19 jun 15 kl. 12:25

Messi jubilerar mot Jamaica

Än så länge har Lionel Messis landslagskarriär präglats mer av tårar än titlar. När den snart 28-årige argentinaren jubilerar med sin hundrade landskamp för det argentinska fotbollslandslaget gör han det utan titlar. En titeltorka han vill avsluta i pågående Copa America i Chile..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Muf-bas: legalisera droger

Kävlinge ”Så jävla kul när min polare va ute och körde moppe med kokain på sig och blev stoppad av polisen”.
Alexandra Wallin, ordförande i Muf Kävlinge, har de senaste dagarna redogjort för sin liberala syn på narkotika på mikrobloggen Twitter.– Jag har aldrig uppmanat någon att ta droger, och jag har aldrig själv tagit droger, det är inte för mig.

Skånskan - 30 minuter sedan

Jobbjakt fick fart efter kritik

ESLÖV Kontaktförsöken med företag som förhoppningsvis kan ta emot socialbidragstagare har fått fart efter den kritik som riktats från politiskt håll.Det var i september som Bernt Nilsson (S), ordförande i nämnden för arbete och försörjning, gav uttryck för sitt missnöje med förvaltningens ansträngningar.
Han menade att det krävdes större ansträngningar för att få socialbidragstagare mot sysselsättning.

Skånskan - 30 minuter sedan

Jaga knark och fartdårar

Kommunen och polisen har skrivit medborgarlöften för Skurups kommun.
De handlar om otrygga platser, narkotika och trafik.
– Bra, tycker kommunstyrelseordförande Magnus Alm (S) som anser att det sätter större press på polisen.

Skånskan - 30 minuter sedan

S vill se hyresrätter i nya Sockerstan

STAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp vill att det byggs hyresrätter och inte enbart bostadsrätter i Sockerstan.Därför yrkade S på återremiss av markanvisningsavtalet för del av Brågarp 6:1, Sockerstan etapp 1.
– Vi ville återremittera ärendet för att undersöka möjligheterna att bygga hyresrätter i stället för bostadsrätter i området, säger oppositionsrådet Pierre Sjöström (S).

Skånskan - 30 minuter sedan

Höstsalong med stor variation på museet

HÖRBY På söndag är det vernissage för den årliga höstsalongen på Hörby museum.
Nio utställare – alla från Skåne – är representerade denna gången, och bland annat visas fotografier, keramik och oljemålningar.Carmen Chor Faunbäck från Höör 25-årsjubilerade som konstnär i fjol, och ställer ut i Hörby för andra gången.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stor villa på 210 kvadratmeter i Abbekås har fått nya ägare

Abbekås Lena Monika Rose-Marie Enestråle och Sven Johan Anders Enestråle, båda 36 år, har tagit över fastigheten på Tennisvägen 23 i Abbekås från Jan-Anders och Gertrud Hjalmar. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 3 895 000 kronor. Huset byggdes 2006 och har en boyta på 210 kvadratmeter.

Skånskan - 30 minuter sedan

Studentlägenheter på vinden

MALMÖ En vind på Davidshallsgatan i centrala Malmö ska byggas om till studentlägenheter. Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov. Den befintliga vinden ska byggas om till sju studentlägenheter.

Skånskan - 1 timme sedan

Smycken borta efter inbrott

Lund Smycken blev bytet vid ett bostadsinbrott på Andreas Rydelius väg under torsdagen. Inbrottslarmet gick i gång och det konstaterades att någon tagit sig in via ett fönster på baksidan..

Skånskan - 1 timme sedan

Stal tandborsthuvuden

Lund En månads fängelse respektive villkorlig dom blev påföljden för två män som stulit 32 paket med tandborsthuvuden och minst 25 förpackningar med rakblad från en butik. Männen som iakttogs av väktare, inledningsvis via övervakningskamera, har erkänt. Att den ene döms till fängelse beror på att han återfallit i likartad brottslighet..

Skånskan - 1 timme sedan

Dömd får behålla kniv

Lund En 16-årig pojke som i somras ertappades med en kniv på allmän plats har dömts till 40 dagsböter. Men tingsrätten ogillade åklagarens yrkande om förverkande av kniven. Orsaken är att den tillhör hans familj och är till för fritidsändamål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.