DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 13:02

Liknande nyheter

Taggar: Airbus-chefenöppnar för , stridsflygfusion
SvD - 24 feb 16 kl. 18:05

Airbus-chefen: Vi räknar med att leverera över 650 plan

Airbus ökar produktionen av långdistansplanet A330 som bland annat SAS nu får leveranser av. Samtidigt varnar Airbus för att det är en stor utmaning att få fart på produktionen av ett annat långdistansplan, helt nya A350..

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 11 kl. 18:09

Airbus utreds efter dödlig krasch

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus brottsutreds efter en flygkrasch 2009, uppgav Airbus-chefen Thomas Enders på torsdagen. Airbus ansvar för kraschen i Atlanten som krävde 228 liv ska fastställas, och händelsen har delvis skyllts på defekta mätare tillverkade av Airbus. Flygbolaget Air France har anklagats för att inte ha agerat tillräckligt snabbt på uppgifter om att mätare inte fungerat..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

YLE - 26 mar 16 kl. 16:28

Toppmoderna flygplan blir lätt försenade

Finnairs Asienflyg har drabbats av kraftiga förseningar. Senast skedde det på långfredagen då planet till Bangkok kom iväg från Helsingfors efter en försening på närmare 19 timmar. Att risken för förseningar är större än vanligt med plantypen A350 har sin förklaring.

TA - 20 mar 14 kl. 12:51

Delar från MH370 kan ha hittats

Foto: TT
Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har hittats i havet med hjälp av satellit. Nu inleds ett intensivt sökande i området, väster om Australien.
Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 20 mar 14 kl. 13:29

Intensiv jakt på flygplansdelar

Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har siktats i havet med hjälp av satellit. Ett intensivt sökande i området, väster om Australien, har hittills inte givit något. Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 28 dec 14 kl. 06:44

Malaysiskt passagerarplan saknas

Ett passagerarplan med 162 personer ombord har försvunnit under en flygning mellan Surabaya i Indonesien och Singapore. Ett intensivt sökande har inletts. Det var myndigheterna i Indonesien som först slog larm om att flygledningen tappat kontakt med flight QZ8501.

BT - 29 dec 14 kl. 04:24

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. - Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

BT - 29 dec 14 kl. 06:14

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. – Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stor oenighet om nästa steg

Efter tre månader utan ny regering har S och M ett särskilt ansvar att lösa regeringsknuten, enligt Centerns Annie Lööf. Men KD-ledaren Ebba Busch Thor har en helt annan bild av läget. .

DI - 15 minuter sedan

Från blodpudding till tryffel – bra tryck hos nya kvartersfavoriten

I blickfånget längst uppe vid Tegnérgatans krön tronar författaren och dramatikern August Strindberg i form av Carl Eldhs monumentala staty. Precis i gathörnet närmast statyn öppnade i höstas restaurang Nabo, ett träffsäkert namn. Nabo betyder granne, mest på norska men ibland även på svenska, och Strindberg bodde de sista åren av sitt liv i kvarteret intill, i Blå Tornet..

DI - 30 minuter sedan

FI redigerade dokument – kan ha agerat brottsligt

Finansinspektionen raderade delar av dokument innan de lämnades ut till Svenska Dagbladet. Det medger generaldirektören Erik Thedéen för tidningen..

DI - 30 minuter sedan

Karlsson: Nyval “rimligaste alternativet”

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson ser nyval som ett allt mer sannolikt och rimligt scenario. “Vi är redo och vi förbereder oss för det”..

DI - 45 minuter sedan

Fingerprint åker jo-jo på fallande Stockholmsbörs, Nordea stiger

Stockholmsbörsen tar lunch med stadigt surt fredagshumör – OMXS30 faller 0,7 procent och OMXSPI backar 0,8 procent. Nordea kliver upp som vinnaraktie på storbolagslistan..

DI - 45 minuter sedan

CloudRepublic AB (publ) förvärvar Falco Sweden AB

CloudRepublic har idag tecknat avtal om att förvärva Falco Sweden AB, som hjälper kunder att digitalisera och transformera sin verksamhet. Falco beräknas omsätta 4 MSEK under 2018 med en rörelsemarginal om ca 500 tkr..

DI - 45 minuter sedan

Bra år för blankarjätten – avkastning på 18 procent

Hedgefonden Muddy Waters Capital, specialist på blankningar och offentlig kritik mot börsbolag, har i år haft en avkastning på 18 procent. Det uppger en källa med insyn för Business Insider..

DI - 1 timme sedan

Attendos avyttring av sjukvårdsverksamhet godkänns i Finland

Finska konkurrensmyndigheten ger nu sitt godkännande för Attendo att avyttra den finska sjukvårdsverksamheten till Terveystalo. Affären presenterades i maj i år..

DI - 1 timme sedan

Ryska centralbanken höjer styrräntan

Den ryska centralbanken höjde på fredagen styrräntan med 25 punkter till 7,75 procent (7,50)..

DI - 1 timme sedan

Volkswagens leveranser ned 5,4 procent i november

Volkswagen-koncernen levererade 940.900 fordon i november, vilket är 5,4 procent lägre jämfört med året innan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.