DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 16:55

DI - 22 jul 18 kl. 09:18

Airbus-chefen öppnar för stridsflygfusionFlygjätten Airbus vd Tom Enders skall vara öppen för att fusionera bolagets stridsflygenhet med brittiska BAE Systems enhet. Det rapporterar Sunday Times, enligt Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Airbus, Tom Enders, BAE Systems, Sunday Times, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbus-chefenöppnar för , stridsflygfusion
SvD - 24 feb 16 kl. 18:05

Airbus-chefen: Vi räknar med att leverera över 650 plan

Airbus ökar produktionen av långdistansplanet A330 som bland annat SAS nu får leveranser av. Samtidigt varnar Airbus för att det är en stor utmaning att få fart på produktionen av ett annat långdistansplan, helt nya A350..

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 11 kl. 18:09

Airbus utreds efter dödlig krasch

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus brottsutreds efter en flygkrasch 2009, uppgav Airbus-chefen Thomas Enders på torsdagen. Airbus ansvar för kraschen i Atlanten som krävde 228 liv ska fastställas, och händelsen har delvis skyllts på defekta mätare tillverkade av Airbus. Flygbolaget Air France har anklagats för att inte ha agerat tillräckligt snabbt på uppgifter om att mätare inte fungerat..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

YLE - 26 mar 16 kl. 16:28

Toppmoderna flygplan blir lätt försenade

Finnairs Asienflyg har drabbats av kraftiga förseningar. Senast skedde det på långfredagen då planet till Bangkok kom iväg från Helsingfors efter en försening på närmare 19 timmar. Att risken för förseningar är större än vanligt med plantypen A350 har sin förklaring.

TA - 20 mar 14 kl. 12:51

Delar från MH370 kan ha hittats

Foto: TT
Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har hittats i havet med hjälp av satellit. Nu inleds ett intensivt sökande i området, väster om Australien.
Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 20 mar 14 kl. 13:29

Intensiv jakt på flygplansdelar

Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har siktats i havet med hjälp av satellit. Ett intensivt sökande i området, väster om Australien, har hittills inte givit något. Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 28 dec 14 kl. 06:44

Malaysiskt passagerarplan saknas

Ett passagerarplan med 162 personer ombord har försvunnit under en flygning mellan Surabaya i Indonesien och Singapore. Ett intensivt sökande har inletts. Det var myndigheterna i Indonesien som först slog larm om att flygledningen tappat kontakt med flight QZ8501.

BT - 29 dec 14 kl. 04:24

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. - Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

BT - 29 dec 14 kl. 06:14

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. – Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Räntor och valutor: Liran tappar igen

Räntorna följde överlag börserna ned under avslutningen av veckan, samtidigt som den turkiska liran åter var under press.  Europaräntorna sjönk generellt 2-3 punkter, förutom italienska räntor som steg 3-5 punkter. USA-räntorna var svagt ned, med den tioåriga statsobligationen på 2,85 procent.

DI - 10 minuter sedan

USA-börser: Tesla faller tungt

De ledande New York-börserna handlades svagt nedåt på fredagen. Investerare inväntar tydligare signaler kring uppgifterna om nya förhandlingar mellan USA och Kina. .

DI - 15 minuter sedan

Guldbolaget rasar efter dödliga bussattacken

Guldbolaget Semafos aktie tappar på fredagseftermiddagen. Detta sedan bolaget delgivit att en buss som transporterat anställda till Mana-gruvan i Burkina Faso attackerats av beväpnade personer tidigare i dag. .

DI - 30 minuter sedan

Vd:n ökar innehavet i Spotlight-bolaget

Nanologicas vd Andreas Bhagwani har efter att en nyemission avslutats ökat sin andel av kapitalet till 10,1 procent, från tidigare 9,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Ledamot miljonköper Zetadisplay

Anders Pettersson har under gårdagen, den 16 augusti, köpt 100 000 stycken aktier i Zetadisplay där han är styrelseledamot. .

DI - 45 minuter sedan

Lyft för viktiga amerikanska index

USA:s ledande indikatorer steg 0,6 procent i juli, jämfört med månaden före..

DI - 45 minuter sedan

Michigan-index: Amerikanskt konsumentförtroende sjönk

University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet sjönk till 95,3 i augusti jämfört med 97,9 i juli..

DI - 1 timme sedan

Ny storblankare i Oriflame

Hedgefonden Bodenholm, del av Brummer Multi Strategy, har dykt upp som storblankare i Oriflame och är korta 0,52 procent av kapitalet..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Nu riskerar storbolags-vd:n en snabb sorti

Kronan tycks bryta ett historiskt mönster inför det stundande valet, konstaterar Di:s experter i veckans avsnitt av Analyspodden. För en storbolags-vd ökade dessutom risken för en snabb sorti efter en misslyckad rapport i veckan..

DI - 1 timme sedan

Grekland tar emot migranter från Tyskland

Tyskland och Grekland har enats om ett avtal som går ut på att Grekland tar tillbaka flyktingar och migranter som registrerats i landet och sedan tagit sig till Tyskland, rapporterar AFP med hänvisning till tyska inrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.