DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 02:21

DI - 22 jul 18 kl. 09:18

Airbus-chefen öppnar för stridsflygfusionFlygjätten Airbus vd Tom Enders skall vara öppen för att fusionera bolagets stridsflygenhet med brittiska BAE Systems enhet. Det rapporterar Sunday Times, enligt Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Airbus, Tom Enders, BAE Systems, Sunday Times, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbus-chefenöppnar för , stridsflygfusion
SvD - 24 feb 16 kl. 18:05

Airbus-chefen: Vi räknar med att leverera över 650 plan

Airbus ökar produktionen av långdistansplanet A330 som bland annat SAS nu får leveranser av. Samtidigt varnar Airbus för att det är en stor utmaning att få fart på produktionen av ett annat långdistansplan, helt nya A350..

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 11 kl. 18:09

Airbus utreds efter dödlig krasch

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus brottsutreds efter en flygkrasch 2009, uppgav Airbus-chefen Thomas Enders på torsdagen. Airbus ansvar för kraschen i Atlanten som krävde 228 liv ska fastställas, och händelsen har delvis skyllts på defekta mätare tillverkade av Airbus. Flygbolaget Air France har anklagats för att inte ha agerat tillräckligt snabbt på uppgifter om att mätare inte fungerat..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 18:16

SAS-chefen: "Vi tar det på stort allvar"

För trångt i de europeiska luftrummen, brist på personal och beställda flygplan som försenats från tillverkaren Airbus. Det är orsakerna till att SAS fått ställa in 700 avgångar hittills i sommar, enligt vice koncernchef Lars Sandahl Sörensen..

YLE - 26 mar 16 kl. 16:28

Toppmoderna flygplan blir lätt försenade

Finnairs Asienflyg har drabbats av kraftiga förseningar. Senast skedde det på långfredagen då planet till Bangkok kom iväg från Helsingfors efter en försening på närmare 19 timmar. Att risken för förseningar är större än vanligt med plantypen A350 har sin förklaring.

TA - 20 mar 14 kl. 12:51

Delar från MH370 kan ha hittats

Foto: TT
Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har hittats i havet med hjälp av satellit. Nu inleds ett intensivt sökande i området, väster om Australien.
Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 20 mar 14 kl. 13:29

Intensiv jakt på flygplansdelar

Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har siktats i havet med hjälp av satellit. Ett intensivt sökande i området, väster om Australien, har hittills inte givit något. Fyra australiska plan har skickats till området, men ännu har ingen rapporterat något fynd.

BT - 28 dec 14 kl. 06:44

Malaysiskt passagerarplan saknas

Ett passagerarplan med 162 personer ombord har försvunnit under en flygning mellan Surabaya i Indonesien och Singapore. Ett intensivt sökande har inletts. Det var myndigheterna i Indonesien som först slog larm om att flygledningen tappat kontakt med flight QZ8501.

BT - 29 dec 14 kl. 04:24

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. - Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

BT - 29 dec 14 kl. 06:14

Saknat plan "på havets botten"

I Javasjön har sökandet efter det saknade planet, Air Asias flight QZ8501 återupptagits. Farhågorna är stora att samtliga 162 ombord omkommit. – Hypotesen är att planet ligger på havets botten, säger Bambang Soelistyo, chefen för det indonesiska räddningsverket, enligt AFP.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Ny biografi: "Uselt självförtroende drev Kamprad"

Ingvar Kamprads vänskap med socialdemokraten Sven-Erik Bucht bidrog till att Ikeagrundaren testamenterade halva sin förmögenhet till Norrland, enligt en ny biografi som avslöjar nya sidor av Ikeagrundaren..

DI - 3 timmar sedan

Följ rapportfloden med Di TV:s extrasändningar

I veckan drar rapportfloden i gång med full styrka. Di TV sätter därför in extrasändningar på torsdags- och fredagsmorgonen..

DI - 4 timmar sedan

Blandad rapport från Alcoa, efterhandel i båda riktningar

Hyfsad start på rapportperioden från aluminiumjätten efter onsdagsbörsens stängning: starkare vinst och omsättning än väntat, men sänkt prognos avseende global aluminiumefterfrågan. Aktien handlas i båda riktningar i New York-börsens skakiga efterhandel..

DI - 4 timmar sedan

New York-börsen ned efter ljus framtidssyn från Fed

Wall Street handlades ned något under en odramatisk onsdagskväll, där höjdpunkten kanske var ett Fedprotokoll som tydde på en enad bild i USA:s centralbank: räntan ska fortsätta höjas gradvis..

DI - 4 timmar sedan

Tobin vinstvarnar, sänker helårsprognos ytterligare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DI - 4 timmar sedan

IBM rasar på falnat hopp om återupprättad omsättningstillväxt

IBM:s kvartalsrapport vittnade om sjunkande försäljning efter ett par kvartal med tillväxt, och aktien rasar 8 procent..

DI - 4 timmar sedan

Trump till sina ministrar: skär kostnader med 5 procent

USA:s president är angelägen om att bättra på landets finanser efter det rekordstora budgetunderskott som rapporterades i måndags..

DI - 5 timmar sedan

Fedledamöter eniga om fortsatta räntehöjningar, något ljusare USA-syn än i augusti

USA:s centralbanksledamöter är eniga om behovet av att fortsätta höja räntor, oavsett president Donald Trumps kritik. Det visar protokollet från senaste räntemötet..

DI - 5 timmar sedan

Svenskt Näringslivs vd sågar politikerna – tre ödesfrågor måste lösas

Jan-Olof Jacke, ny vd på Svenskt Näringsliv, pekar på enorma reformbehov och riktar skoningslös kritik mot svenska politiker.  “Vi har haft uppåt tio år av reformtorka”, säger han..

DI - 5 timmar sedan

På Brexitfronten intet nytt

Storbritanniens premiärminister Theresa May presenterade inget nytt i sitt anförande till EU-toppmötet på onsdagskvällen, enligt Europaparlamentets talman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.