Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 19 August, 15:14

Cornucopia - 21 jul 18 kl. 12:33

Halverad försäljning hos bostadsutvecklarnaNyhetsbyrån Direkt har gjort en genomgång av de stora bostadsutvecklarnas byggstarter och konstaterar att försäljingen under andra kvartalet har halverats jämfört med 2017. Att försäljningen ökat sedan första kvartalet ska ses som en säsongseffekt och inte att marknden återhämtat sig.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Direkt, Stockholm, Skanska, Properties, Veidekke, Skanskas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halverad, försäljning, hos, bostadsutvecklarna
DI - 20 jul 18 kl. 10:42

Halverad försäljning för bostadsutvecklarna

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det andra kvartalet redovisar en i stort sett halverad försäljning av bostäder från det andra kvartalet 2017, men samtidigt har de sålt över 50 procent fler bostäder än under det första kvartalet. Det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Direkt har gjort..

Affärsvärlden - 20 jul 18 kl. 09:34

Genomgång: Bostadsutvecklarnas kvartalsförsäljning

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det andra kvartalet redovisar en i stort sett halverad försäljning av bostäder från det andra kvartalet 2017, men samtidigt har de sålt över 50 procent fler bostäder än under det första kvartalet..

DN - 11 apr 18 kl. 11:59

Halverad försäljning av ettor i Stockholm

Antalet ettor som såldes i Stockholms innerstad i mars var hälften så många som i februari. För fyror har försäljningen sjunkit med en dryg fjärdedel. – Det visar att det skärpta amorteringskravet haft störst effekt på mindre lägenheter, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet som tagit fram statistiken.

PrivataAffärer - 20 jul 18 kl. 13:15

Halverad försäljning av bostäder jämfört med andra kvartalet ifjol

Det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Direkt har gjort. För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen i Sverige sjunkit 49 procent från det andra kvartalet 2017, men samtidigt ökat med 54 procent från det första kvartalet. Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de sjunkit med 50 procent från det andra kvartalet i fjol och stigit med 16 procent från det första kvartalet.

BT - 17 dec 14 kl. 01:45

Halverad vinst för Volvos ägare

Volvo PV:s kinesiska ägare Geely varnar för att årets vinst kommer att halveras, uppger Financial Times. Enligt biltillverkaren beror bakslaget på sämre försäljning och raset för den ryska rubeln. - Företagets vinstvarning stärker ytterligare vår övertygelse om att det här bolaget har allvarliga problem, säger analytikern Max Warburton.

Mobil - 06 jul 15 kl. 16:07

HTC:s försäljning halverad

Under andra kvartalet störtdök HTC:s försäljning, till hälften av förra årets nivå..

SmålandsPosten - 14 jun 13 kl. 07:08

Skräm inte bort framtidstron hos våra ungdomar

?Nu i juni går studenter ut från skolan runt om i vårt län, för att ge sig ut i vuxen­livet. Många påbörjar högskole- och universitetsstudier redan till hösten, medan andra söker sig ut i arbetslivet.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 14 kl. 01:47

Halverad vinst för Volvos ägare

Volvo PV:s kinesiska ägare Geely varnar för att årets vinst kommer att halveras, uppger Financial Times. Enligt biltillverkaren beror bakslaget på sämre försäljning och raset för den ryska rubeln. — Företagets vinstvarning stärker ytterligare vår övertygelse om att det här bolaget har allvarliga problem, säger analytikern Max Warburton..

SvD - 17 dec 14 kl. 01:45

Halverad vinst för Volvos ägare

Volvo PV:s kinesiska ägare Geely varnar för att årets vinst kommer att halveras, uppger Financial Times. Enligt biltillverkaren beror bakslaget på sämre försäljning och raset för den ryska rubeln..

DI - 17 dec 14 kl. 06:25

Halverad vinst för Volvos ägare

Volvo PV:s kinesiska ägare Geely varnar för att årets vinst kommer att halveras, uppger Financial Times. Enligt biltillverkaren beror bakslaget på sämre försäljning och raset för den ryska rubeln..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Min arbetsryggsäck: Hazard4 Officer

Dags för lite pryleri. Sedan våren 2016 är inte längre en Hazard4 Kato min EDC- och arbetsväska, utan en lite större väska, ryggsäcken Hazard4 Officer. Nedan följer lite bilder och kommentarer kring väskan.

Cornucopia - 20 timmar sedan

En timme kvar på auktion 4/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 4/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #7 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 14:16

Att ta ut en vinst

"Högst värden på kontot när vederbörande dör vinner!"Att ta en vinst är en konst som många glömmer bort. Och då menar jag inte att sälja med vinst och inte sitta girigt kvar med hopp om större vinster, utan om att flytta ut vinster från marknaden och omsätta dem i något verkligt, som inte är siffror på en skärm.

Cornucopia - Igår: 11:12

Med Miljöpartiet i regeringen bröts minskningarna av CO2 och kopplades åter till tillväxten

Sedan Miljöpartiets statsbudgetar började gälla 2016 (2015 var en alliansbudget) har de svenska CO2-utsläppen återigen börjat öka och kan hårdare kopplas till tillväxten. Under alliansens budgetar 2007 - 2015 var kopplingen tillväxt och CO2-utsläpp bruten alla år utom 2010, och vi lyckades både minska CO2-utsläpp och ha en växande svensk ekonomi.
Förändring CO2-utsläpp och BNP, samt budgetblock kodat som rött respektive blått.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 3/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 3/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #6 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 14:55

Fredagsmys: Foto på den mytologiska Postnordenhörningen

Dags för lite fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att lyckas fotografera den mytologiska PostNordenhörningen, vilket jag klarade av härom veckan?Där bakom syrénbusken skymtar PostNordenhörningen fram, underarten Logistics.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Prepping: Din bil som nödströmsgenerator

Med en växelriktare kan din fossilbil faktiskt fungera som en slags enkel nödströmsgenerator, med avsevärt lägre ljudvolym än ett riktigt reservkraftverk, men kanske inte lika effektiv. Fast i ett krisläge är det ändå en fungerande lösning givet förberedelser.
En 850 W fyrkantsvågväxelriktare och två 300 W sinusväxelriktare.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 2/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 2/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #5 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 17:28

Någon slags semester närmaste dagarna

De närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad. Jag ska promenera i lite backar tillsammans med min sambo Lena Padukova med sällskap i några dagar, utrustad med ryggsäck.

Cornucopia - I förrgår: 15:55

Höstsol nu som pocket

Slutligen finns nu min senaste roman Höstsol som pocket. Du hittar den hos alla välsorterade bokhandlare, inklusive Akademibokhandeln och Pocketshop, samt hos Adlibris för 54:- SEK och Bokus för 55:- SEK.
Höstsol på pocket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.