Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 18 October, 17:35

Dagensanalys.se - 21 jul 18 kl. 09:08

Youtube är en gigant inom rörlig bildYoutube har smygit ut information om deras senaste statistik över antalet användare, hur många timmar som tittats och mer. Vi kan konstatera att Youtube är fortsatt giganten inom rörlig bild. Youtube har idag 1,9 miljarder inloggade användare varje månad. Ja, du läste rätt – inloggade användare. Dessa användare ser på 180 miljoner timmar varje dag.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Youtube, Community, Stories, Copyright Match, Youtubes, Insider

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Youtubeär en , gigantinom , rörlig, bild
Dagensanalys.se - 30 maj 17 kl. 14:38

TV och rörlig bild allt viktigare för att locka till sociala medier

Rörlig bild, eller video, får en allt starkare ställning i sociala medier. Och det märks tydligt att konsumenterna uppskattar att titta via t.ex.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 09:34

Svenskarna sträcktittar allt mer på rörlig bild

TV och internetuppkoppling går mer och mer ihop. Samtidigt som TV ökar som plattform för underhållningskonsumtion så är allt mer kopplat till streamingtjänster. Det visar Boxers senaste Fiber- och TV-rapport som tagits fram tillsammans med Kantar SIFO.

Nyteknik - 14 nov 13 kl. 06:30

Täckningen mycket sämre för rörlig bild

Ericsson tycker att operatörerna ska börja mäta mobiltäckningen för appar som Youtube och Spotify, och inte bara för vanliga röstsamtal. Skillnaden är stor, visar en ny rapport..

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 09:10

Facebook och YouTube har liknande räckvidd för video i Sverige

I en rapport från MMS framkommer det att Facebooks och YouTubes räckvidd för rörlig bild är ungefär desamma, däremot finns det skillnader i hur länge användarna ser på rörlig bild i de respektive kanalerna. Övriga sociala kanaler ligger betydligt lägre räckvidden. Tittandet på rörlig bild på nätet har ökat kraftigt de senaste åren.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 13:54

Facebook och Youtube vinner mark på svensk webb-TV-marknad

AVOD, eller annonsfinansierad webb-TV, fortsätter växa och tar andelar av de totala annonsinvesteringarna i rörlig bild. Detta syns tydligt när 2016 nu summeras. En förklaring är att tittandet på AVOD ökade under förra året, samtidigt som traditionellt TV-tittande fortsätter minska.

Dagensanalys.se - 10 aug 18 kl. 07:58

Youtube vill nu sätta press på mobiltillverkarna

Det räcker inte längre att bara titta på en video, nu ska du ju uppleva den också. Därför har Youtube dragit igång att rekommendera bästa mobilen för att maxa upplevelsen. Pressen på mobiltillverkarna ökar när världens näst största sajt och världens absolut största inom rörlig bild flyttar ribban några steg uppåt.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Studentvärlden ska få en Youtube-kanal

lund Lundastudenterna Thobias Bergström och Lukas Olsson vill ta vid där Steve, den avsomnade satsningen på student-tv, slutade.
Fast de två vill göra en modernare variant – filmer för studenter som läggs ut på en Youtube-kanal.Thobias Bergström och Lukas Olsson har fått med sig ett 30-tal medarbetare i projektet och de har redan fått finansiering och en lokal av Akademiska föreningen, AF.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 09:44

Youtube fräschar upp både logga och design

Efter tolv år med samma logga och typ samma design gör nu Youtube en uppfräschning av båda. Arbetet ligger i linje med satsningen på Youtube TV och Youtube Red. Det är nästan 12 år sedan som den första loggan blev publik för ett gäng entusiaster som tyckte att det med här med video är hett.

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 12:31

Instagram tar upp kampen med YouTube

Förra veckan kom en rapport som indikerade att YouTube har ett starkt grepp om amerikanska ungdomar. Även om Instagram kommer på en hedrande andraplats vill de nu locka fler till sin egen plattform genom att tillåta länge videoklipp. När YouTube kan locka 85 % av unga med videoklipp vill Instagram givetvis få sin del av kakan.

Dagensanalys.se - 10 nov 17 kl. 10:55

Unga väljer framförallt Netflix och Youtube

Nära 45 procent av svenskarna (15-74 år) tittar på webb-TV en vanlig dag, en hög siffra också internationellt. Men bland unga är räckvidden betydligt högre än så. Hela 60 procent av 15-24-åringarna tittar på webb-TV en vanlig dag.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Ny våg av produkter ser till att hela familjen blir reklamfri

En fjärdedel av alla svenskar använder en reklamblockerare. Nu ska fler företag sko sig på att allt fler svenskar väljer att blockera reklamen. Ett av dessa är AdGuard Home som ser till att hela familjen blir reklamfri, hela tiden.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

”Alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå” PostNord diskuterar teknisk utveckling

PostNord vill vara det mest framträdande logistikföretaget inom teknisk utveckling. De blandar stabilitet med det lite lätt rebelliska. ”Vi började med konsumenttelefoner och alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå!

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Zound Industries väljer MediaCom

Zound väljer att inleda ett samarbete med MediaCom i Stockholm som sträcker sig från lokala marknadsstrategier på flera marknader till medieplanering & köp. -Zound har gett oss förtroendet att bli deras nya partner och vi kan inte vara stoltare! De är ett superspännande och framgångsrikt företag med stora planer för framtiden.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

IoT når brytpunkten

Det är 2018 och flera av oss har redan omfamnat idén om att prata till en smart högtalare i våra hem. Alexa från Amazon eller Google Assistant hjälper oss med vardagliga saker som att skapa inköpslistor, tända lampan i hallen och mer. IT-utvecklingen hjälper oss framåt och får oss att omfamna helt nya beteenden, som när vi började använda robotdammsugare för att automatisera städningen av våra hem.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Passa på att besöka AWS Pop-up loft i Stockholm

I måndags slogs dörrarna upp till Amazon Web Services (AWS) pop-up loft för startups och teknikföretag. Jag fick chansen att sitta ner med Eric Morales, Senior Manager Startup and VC business på AWS för att prata om vad de gör och vad syftet med loftet är. Att göra pop-up loft på detta sätt är något som AWS gjort länge och man har även två permanenta loft, ett i San Francisco och ett i New York.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Facebook visste om att deras siffror var uppblåsta

Facebook kände till långt innan det uppdagades att deras statistik för videovisningar var fel, avslöjar dokument som lämnats in till rätten. Det är tidningen TheVerge som skriver att Facebook fortsatte leverera felaktig statistik, om antalet videovisningar, till annonsörer ett helt år efter att det först togs upp. Statistiken fick annonsörer att tro att användare på Facebook spenderade mer tid på att titta på video hos Facebook än någon annan plattform.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

WARC har studerat den perfekta mediemixen

Globala marknadsföringsförbundet WARC har studerat den perfekta mediemixen och kommit fram till att desto större budget desto mer tv. I sin databas har WARC 840 olike case studies, mellan åren 2009 och 2017, som de studerat för att ta reda på hur mycket som allokeras till vad. Några intressanta fakta är: Framgångsrika varumärken spenderar i snitt 69 procent av sin budget på en kombination av tv och digitalt.

Dagensanalys.se - Igår: 17:26

Så här gör de narr av reklambranschen

I parodin ”Meet Grant” får vi träffa en man i sina bästa år som lever i ett kaos präglat av sitt jobb inom reklambranschen. .

Dagensanalys.se - Igår: 14:53

Första året med ny varumärkeslag

Ett år har gått sedan den nya varumärkeslagen började gälla i EU och det är nu möjligt att registrera rörelsevarumärken i Europa. 20 procent av de ansökningar som kommit in under året kommer från Sverige, enligt ny statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram på årsdagen. – Generellt är det många användare som vill vänta och se utvecklingen för de ansökningar som kommit in hittills innan de söker, men siffrorna tyder på att svenska företag i förhållande till övriga länder visar en nyfikenhet och vilja att prova nytt, säger Magnus Ahlgren, juristchef på design- och varumärkesavdelningen på PRV, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV.

Dagensanalys.se - Igår: 14:51

Flest nyregistrerade spelkonton hos utländska spelbolag

Till nyår måste alla spelbolag som vill verka i Sverige ha licens för det. Men redan idag är det många svenskar som har spelkonton hos de ännu utlandsreglerade bolagen. Mediavision kan i sin senaste analys slå fast att nära 60 procent av alla 18–74-åringar har ett personligt konto hos åtminstone en spelsajt – i Sverige eller utomlands.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.