Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 18 August, 11:01

Dagensanalys.se - 21 jul 18 kl. 09:08

Youtube är en gigant inom rörlig bildYoutube har smygit ut information om deras senaste statistik över antalet användare, hur många timmar som tittats och mer. Vi kan konstatera att Youtube är fortsatt giganten inom rörlig bild. Youtube har idag 1,9 miljarder inloggade användare varje månad. Ja, du läste rätt – inloggade användare. Dessa användare ser på 180 miljoner timmar varje dag.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Youtube, Community, Stories, Copyright Match, Youtubes, Insider

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Youtubeär en , gigantinom , rörlig, bild
Dagensanalys.se - 30 maj 17 kl. 14:38

TV och rörlig bild allt viktigare för att locka till sociala medier

Rörlig bild, eller video, får en allt starkare ställning i sociala medier. Och det märks tydligt att konsumenterna uppskattar att titta via t.ex.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 09:34

Svenskarna sträcktittar allt mer på rörlig bild

TV och internetuppkoppling går mer och mer ihop. Samtidigt som TV ökar som plattform för underhållningskonsumtion så är allt mer kopplat till streamingtjänster. Det visar Boxers senaste Fiber- och TV-rapport som tagits fram tillsammans med Kantar SIFO.

Nyteknik - 14 nov 13 kl. 06:30

Täckningen mycket sämre för rörlig bild

Ericsson tycker att operatörerna ska börja mäta mobiltäckningen för appar som Youtube och Spotify, och inte bara för vanliga röstsamtal. Skillnaden är stor, visar en ny rapport..

Dagensanalys.se - 12 jan 18 kl. 09:10

Facebook och YouTube har liknande räckvidd för video i Sverige

I en rapport från MMS framkommer det att Facebooks och YouTubes räckvidd för rörlig bild är ungefär desamma, däremot finns det skillnader i hur länge användarna ser på rörlig bild i de respektive kanalerna. Övriga sociala kanaler ligger betydligt lägre räckvidden. Tittandet på rörlig bild på nätet har ökat kraftigt de senaste åren.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 13:54

Facebook och Youtube vinner mark på svensk webb-TV-marknad

AVOD, eller annonsfinansierad webb-TV, fortsätter växa och tar andelar av de totala annonsinvesteringarna i rörlig bild. Detta syns tydligt när 2016 nu summeras. En förklaring är att tittandet på AVOD ökade under förra året, samtidigt som traditionellt TV-tittande fortsätter minska.

Dagensanalys.se - 10 aug 18 kl. 07:58

Youtube vill nu sätta press på mobiltillverkarna

Det räcker inte längre att bara titta på en video, nu ska du ju uppleva den också. Därför har Youtube dragit igång att rekommendera bästa mobilen för att maxa upplevelsen. Pressen på mobiltillverkarna ökar när världens näst största sajt och världens absolut största inom rörlig bild flyttar ribban några steg uppåt.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Studentvärlden ska få en Youtube-kanal

lund Lundastudenterna Thobias Bergström och Lukas Olsson vill ta vid där Steve, den avsomnade satsningen på student-tv, slutade.
Fast de två vill göra en modernare variant – filmer för studenter som läggs ut på en Youtube-kanal.Thobias Bergström och Lukas Olsson har fått med sig ett 30-tal medarbetare i projektet och de har redan fått finansiering och en lokal av Akademiska föreningen, AF.

Dagensanalys.se - 30 aug 17 kl. 09:44

Youtube fräschar upp både logga och design

Efter tolv år med samma logga och typ samma design gör nu Youtube en uppfräschning av båda. Arbetet ligger i linje med satsningen på Youtube TV och Youtube Red. Det är nästan 12 år sedan som den första loggan blev publik för ett gäng entusiaster som tyckte att det med här med video är hett.

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 12:31

Instagram tar upp kampen med YouTube

Förra veckan kom en rapport som indikerade att YouTube har ett starkt grepp om amerikanska ungdomar. Även om Instagram kommer på en hedrande andraplats vill de nu locka fler till sin egen plattform genom att tillåta länge videoklipp. När YouTube kan locka 85 % av unga med videoklipp vill Instagram givetvis få sin del av kakan.

Dagensanalys.se - 10 nov 17 kl. 10:55

Unga väljer framförallt Netflix och Youtube

Nära 45 procent av svenskarna (15-74 år) tittar på webb-TV en vanlig dag, en hög siffra också internationellt. Men bland unga är räckvidden betydligt högre än så. Hela 60 procent av 15-24-åringarna tittar på webb-TV en vanlig dag.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 08:33

Ännu ett tv-bolag testar AR med fräcka resultat

Allt flera tv-bolag testar att använda AR i sina sändningar. Här är exempel från danska TV som pratar om Tour de France. Här är ännu ett exempel på AR i praktiken: .

Dagensanalys.se - Igår: 08:21

Infograf om UX och alla dessa teorier om vad som fungerar bäst

Att skapa användarvänliga och effektiva onlinetjänster faller inom ett område som heter UX, eller User Experience. Här är en infograf som går igenom olika teorier som används idag inom UX. Onlinetjänster ska inte bara vara snygga, de ska också vara effektiva ur ett användarperspektiv.

Dagensanalys.se - Igår: 17:31

Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse. När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:24

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:03

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:30

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:06

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:17

Box utser ny europachef

Chris Baker kommer att ha rollen som Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box. Han var tidigare chef på SAP Concur och har nu fått uppdraget att få fart på tillväxten internationellt Chris Baker kommer till Box efter nästan fyra år som VD på SAP Concur, där han lett och fått teamen i Storbritannien, Irland, Frankrike, Afrika, Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna att växa. ”Tillväxten på de internationella marknaderna är central i vår långsiktiga strategi”, säger Stephanie Carullo, COO på Box.

Dagensanalys.se - 15 aug 18 kl. 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.