DN > Ekonomi

Friday, 17 August, 16:53

DN - 20 jul 18 kl. 20:21

Gränsfrågan på Irland fortsätter grusa BrexitförhandlingarnaPremiärminister Theresa May kräver att övriga EU-länder ändrar sin syn i gränsfrågan på Irland för att komma framåt i Brexitförhandlingarna. Båda parter bedyrar att gränsen ska vara öppen efter brittiska EU-utträdet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Irland, Brexitförhandlingarna, Theresa May, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsfrågan, Irlandfortsätter , grusa, Brexitförhandlingarna
DN - 14 dec 17 kl. 12:43

Annika Ström Melin: Gränsfrågan på Irland kan fortfarande stjälpa slutligt avtal

Under årets sista EU-toppmöte som inleds på torsdagen väntas EU-ledarna ge grönt ljus åt nästa fas i förhandlingarna om Brexit. Men gränsfrågan på Irland är inte löst och parterna tvistar redan om vad förra veckans uppgörelse innebär.      .

DN - 04 dec 17 kl. 12:27

Uppgifter inför Brexitmöte: Genombrott nära i gränsfrågan

Brexitförhandlingarna bränner till på måndagen, när Storbritanniens premiärminister Theresa May träffar höga EU-företrädare för att finna sista minuten-lösningar på flera knutar. Inför mötet hördes politiker tala om ett möjligt genombrott i den tuffa frågan om den irländska gränsen. EU-ordföranden Donald Tusk har ställt in en Mellanösternresa på grund av det känsliga läget..

SR - 04 dec 17 kl. 15:26

Lösning av gränsfråga nära – Brexit inför ett genombrott

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att hålla en presskonferens där han väntas berätta om lösningen av en viktig brexit-fråga, den om gränsen med Storbritannien. Det kan bana väg för en bred brexit-överenskommelse. EU-kommissionens ordförande Donald Tusk twittrade vid lunchtid att brexitförhandlingarna är nära ett genombrott efter framstegen i frågan om den irländska gränsen.

SR - 02 dec 17 kl. 20:47

Irländsk gränsfråga kan stjälpa brexitavtal

Förhandlingarna om hur gränsen mellan Nordirland och Irland ska hanteras efter brexit riskerar att leda till att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal. Det säger John Bruton till Ekot, han hade en viktig roll när fredsavtalet förhandlades fram i Nordirland på 90-talet..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 16:24

Brexit: allt fler bitar på plats

Allt fler bitar faller på plats i förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Men gränsfrågorna på Irland strular än – och kring framtida relation har samtalen ännu inte inletts..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - 2 timmar sedan

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - 6 timmar sedan

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - 6 timmar sedan

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - 7 timmar sedan

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - 20 timmar sedan

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - Igår: 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - Igår: 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..

DN - Igår: 09:16

Lindex lyfter under andra kvartalet

Finskägda klädkedjan Lindex lyckades öka försäljningen och lyfta resultatet rejält under andra kvartalet..

DN - Igår: 09:00

Så klarar du studentbudgeten

275.231 studenter börjar i dagarna på en universitets- eller högskoleutbildning enligt Universitets- och högskolerådet. För många blir studietiden en ekonomisk chock.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.