DN > Ekonomi

Thursday, 18 October, 02:44

DN - 20 jul 18 kl. 20:21

Gränsfrågan på Irland fortsätter grusa BrexitförhandlingarnaPremiärminister Theresa May kräver att övriga EU-länder ändrar sin syn i gränsfrågan på Irland för att komma framåt i Brexitförhandlingarna. Båda parter bedyrar att gränsen ska vara öppen efter brittiska EU-utträdet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Irland, Brexitförhandlingarna, Theresa May, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsfrågan, Irlandfortsätter , grusa, Brexitförhandlingarna
DN - 14 dec 17 kl. 12:43

Annika Ström Melin: Gränsfrågan på Irland kan fortfarande stjälpa slutligt avtal

Under årets sista EU-toppmöte som inleds på torsdagen väntas EU-ledarna ge grönt ljus åt nästa fas i förhandlingarna om Brexit. Men gränsfrågan på Irland är inte löst och parterna tvistar redan om vad förra veckans uppgörelse innebär.      .

DN - 04 dec 17 kl. 12:27

Uppgifter inför Brexitmöte: Genombrott nära i gränsfrågan

Brexitförhandlingarna bränner till på måndagen, när Storbritanniens premiärminister Theresa May träffar höga EU-företrädare för att finna sista minuten-lösningar på flera knutar. Inför mötet hördes politiker tala om ett möjligt genombrott i den tuffa frågan om den irländska gränsen. EU-ordföranden Donald Tusk har ställt in en Mellanösternresa på grund av det känsliga läget..

SR - 04 dec 17 kl. 15:26

Lösning av gränsfråga nära – Brexit inför ett genombrott

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att hålla en presskonferens där han väntas berätta om lösningen av en viktig brexit-fråga, den om gränsen med Storbritannien. Det kan bana väg för en bred brexit-överenskommelse. EU-kommissionens ordförande Donald Tusk twittrade vid lunchtid att brexitförhandlingarna är nära ett genombrott efter framstegen i frågan om den irländska gränsen.

SR - 02 dec 17 kl. 20:47

Irländsk gränsfråga kan stjälpa brexitavtal

Förhandlingarna om hur gränsen mellan Nordirland och Irland ska hanteras efter brexit riskerar att leda till att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal. Det säger John Bruton till Ekot, han hade en viktig roll när fredsavtalet förhandlades fram i Nordirland på 90-talet..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 16:24

Brexit: allt fler bitar på plats

Allt fler bitar faller på plats i förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Men gränsfrågorna på Irland strular än – och kring framtida relation har samtalen ännu inte inletts..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Tunga aktieägare i Facebook: Avgå Zuckerberg

Representanter för flera tunga fonder med aktier i Facebook kräver nu Mark Zuckerbergs avgång. Istället vill man ersätta Facebookgrundaren med en oberoende ordförande..

DN - 3 timmar sedan

Inget nytt toppmöte om Brexit – kanske

Det blir inget nytt toppmöte om Storbritanniens utträde ur EU den 17–18 november. Beskedet kom sent på onsdagskvällen..

DN - 9 timmar sedan

Svenska företag pekas ut i Nordeahärvan

Flera svenska företag pekas ut som mottagare av smutsiga transaktioner i penningtvättsanklagelserna mot Nordea. Företagen ska ha tagit emot hundratusentals dollar från suspekta avsändare för tjänster som inte alls har med deras verksamhet att göra.  Härvan utreds nu av Ekobrottsmyndigheten..

DN - 10 timmar sedan

Sverige mest konkurrenskraftiga ekonomin i Norden

Stark digital dynamik och ekonomisk stabilitet placerar Sverige på plats nio i Världsekonomiskt Forums nya globala konkurrensindex.  – Men nästa regering måste ta ett grepp om skatterna och kompetensförsörjningen, säger ekonomiprofessor Thomas Andersson..

DN - 10 timmar sedan

Musk köper Tesla-aktier för 178 miljoner

Elbilstillverkaren Tesla bekräftar att bolaget kommer att ge ut och sälja Tesla-aktier för 20 miljoner dollar, motsvarande cirka 178 miljoner kronor, till bolagets grundare och storägare Elon Musk..

DN - 11 timmar sedan

Investors vd om metoo: Företagen har sett över viktiga processer

Efter onsdagens positiva kvartalssläpp kommenterar Investors vd Johan Forsell den mer osäkra konjunktursutvecklingen och den utdragna regeringsbildningen. – Det skapar osäkerhet och försenar viktiga politiska åtgärder, säger han till DN..

DN - 12 timmar sedan

Strandhäll: Kritiken är rättmätig

”Kritiken är rättmätig”, säger socialminister Annika Strandhäll om den nya rapport som sågar de drastiska bytena av mål för Försäkringskassan. Fokus ändrades från att öka förtroendet till att nå ett siffermål. ”Vi kunde konstatera att det kantrade”, säger Strandhäll, som hoppas på större politisk enighet om sjukförsäkringen..

DN - 18 timmar sedan

Arbetsförmedlingen hjälper företagen med ny videotjänst

För småföretag är det en stor utmaning att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens. Arbetsförmedlingens nya videorekryteringsverktyg hjälper företagen att hitta rätt personal. Men samtidigt varnar forskare för att ytlighet går före kompetens.

DN - Igår: 21:58

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver SVT Nyheter Sörmland..

DN - Igår: 20:09

Uppgift: Nordea kopplas tillpenningtvätt

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till en talesman för myndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.