DN > Ekonomi

Friday, 14 December, 08:44

DN - 20 jul 18 kl. 20:21

Gränsfrågan på Irland fortsätter grusa BrexitförhandlingarnaPremiärminister Theresa May kräver att övriga EU-länder ändrar sin syn i gränsfrågan på Irland för att komma framåt i Brexitförhandlingarna. Båda parter bedyrar att gränsen ska vara öppen efter brittiska EU-utträdet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Irland, Brexitförhandlingarna, Theresa May, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsfrågan, Irlandfortsätter , grusa, Brexitförhandlingarna
DN - 14 dec 17 kl. 12:43

Annika Ström Melin: Gränsfrågan på Irland kan fortfarande stjälpa slutligt avtal

Under årets sista EU-toppmöte som inleds på torsdagen väntas EU-ledarna ge grönt ljus åt nästa fas i förhandlingarna om Brexit. Men gränsfrågan på Irland är inte löst och parterna tvistar redan om vad förra veckans uppgörelse innebär.      .

DN - 04 dec 17 kl. 12:27

Uppgifter inför Brexitmöte: Genombrott nära i gränsfrågan

Brexitförhandlingarna bränner till på måndagen, när Storbritanniens premiärminister Theresa May träffar höga EU-företrädare för att finna sista minuten-lösningar på flera knutar. Inför mötet hördes politiker tala om ett möjligt genombrott i den tuffa frågan om den irländska gränsen. EU-ordföranden Donald Tusk har ställt in en Mellanösternresa på grund av det känsliga läget..

SR - 04 dec 17 kl. 15:26

Lösning av gränsfråga nära – Brexit inför ett genombrott

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att hålla en presskonferens där han väntas berätta om lösningen av en viktig brexit-fråga, den om gränsen med Storbritannien. Det kan bana väg för en bred brexit-överenskommelse. EU-kommissionens ordförande Donald Tusk twittrade vid lunchtid att brexitförhandlingarna är nära ett genombrott efter framstegen i frågan om den irländska gränsen.

SR - 02 dec 17 kl. 20:47

Irländsk gränsfråga kan stjälpa brexitavtal

Förhandlingarna om hur gränsen mellan Nordirland och Irland ska hanteras efter brexit riskerar att leda till att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal. Det säger John Bruton till Ekot, han hade en viktig roll när fredsavtalet förhandlades fram i Nordirland på 90-talet..

SR - 05 nov 18 kl. 05:30

Gränsbor oroliga över brexit

Med knappt fem månader kvar till Storbritanniens utträde ur EU är många människor oroliga vid gränsen mellan Irland och Nordirland. Gränsfrågan har ännu inte fått någon lösning i brexitförhandlingarna som den här veckan går in i ett intensivt skede..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 16:24

Brexit: allt fler bitar på plats

Allt fler bitar faller på plats i förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Men gränsfrågorna på Irland strular än – och kring framtida relation har samtalen ännu inte inletts..

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

SJ-lösenord läckta – samtliga användare tvingas byta

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

DN - 9 timmar sedan

Åklagare i Lundin Petroelum-målet skickade hemlighetsstämplad namnlista – av misstag

Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordförande Ian Lundin är sedan 2016 delgivna misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan.  Under utredningen hemlighetsstämplade åklagare Henrik Attorps en namnlista på målsäganden i målet för att de inte skulle utsättas för påtryckningar.  Nu rapporterar Expressen att åklagare av misstag skickat listan med alla namnen till Lundin Petroleum.

DN - 17 timmar sedan

Katrine Marçal: Theresa May behöver få till ett julmirakel för att lösa Irlandsgränsen

Det politiska kaoset i Storbritannien kan kokas ned till gränsen mellan Nordirland och Irland. .

DN - 18 timmar sedan

Gröna klimatfonden ska bli mer effektiv

FN:s Gröna klimatfond som ska bistå fattiga länder i klimatarbetet har hittills haft en del problem. Men nu är flera av dem på väg att lösas, bland annat ses stadgar över så att det framtida arbetet kan bli mer effektivt, enligt Lennart Båge, fondens medordförande..

DN - 20 timmar sedan

Sexanklagelser pressar USA-scouters ekonomi

De amerikanska pojkscouternas organisation överväger att ansöka om rekonstruktion. Orsakerna är krympande medlemsantal och stigande juridiska kostnader relaterade till anklagelser om sexövergrepp, rapporterar Wall Street Journal..

DN - 22 timmar sedan

Boverket: Nyproduktion av bostäder minskar

Nyproduktion av bostäder minskar. Det slår Boverkets generaldirektör Anders Sjelvgren fast när han på torsdagen presenterade läget på bostadsmarknaden..

DN - 23 timmar sedan

EU ska ”undersöka” om britterna kan få ytterligare försäkringar

EU-sidan är redo att ”undersöka om det går att ge ytterligare försäkringar” till London angående Brexitavtalet. Det framgår av ett utkast inför torsdagens EU-toppmöte som Reuters läst. Men det klargörs samtidigt att det inte är fråga om någon ändring i avtalet..

DN - Igår: 08:24

Fondavgifter äter upp din pension

Pensionsspararna har förlorat 29 miljarder kronor på fondtorgets höga avgifter under de senaste sju åren. Riksrevisionen vill att regeringen höjer kraven på fondförvaltarnas redovisning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.