DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 15:42

DI - 20 jul 18 kl. 14:30

FED: Risk för inverterad avkastningskurvaDet finns en risk att en invertering av avkastningskurvan är nära förestående. Det sade Fed-chefen i St. Louis James Bullard i ett tal på fredagen, enligt Bloomberg News. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
FED, Fed, St, James Bullard, Bloomberg News

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FED, Riskför , inverterad, avkastningskurva
SvD - 27 mar 14 kl. 05:18

Fed: risk fÖr bubblor nÄr stimulanser avvecklas - bullard

Det finns risker förknippade med att hålla räntenivåerna låga för länge, men det är inte vad Federal Reserve gör. Det finns också risk för att bubblor kan byggas upp även när Fed avvecklar den ackommoderande penningpolitiken, men centralbankens förmåga att upptäcka dem har förbättrats..

SvD - 27 mar 14 kl. 05:18

Fed: risk fÖr bubblor nÄr stimulanser avvecklas - bullard

Det finns risker förknippade med att hålla räntenivåerna låga för länge, men det är inte vad Federal Reserve gör. Det finns också risk för att bubblor kan byggas upp även när Fed avvecklar den ackommoderande penningpolitiken, men centralbankens förmåga att upptäcka dem har förbättrats..

DI - 18 jul 18 kl. 09:24

Fed duckar frågor om handelskrig

Fed ligger inte på autopilot, och duckar delvis vad gäller två aktuella frågor: inverkan från handelskonflikterna och risken för en inverterad avkastningskurva..

E24 - 10 jan 12 kl. 19:42

Fed: risk fÖr instabil ekonomi mÅste beaktas - george

Risken för att ekonomiska policyåtgärder leder till ekonomisk instabilitet måste övervägas innan man vidtar sådana åtgärder..

SvD - 10 mar 15 kl. 06:01

Fed: risk fÖr recession om hÖjning drÖjer fÖr lÄnge - fisher

Federal Reserve bör höja räntan innan ekonomin når full sysselsättning, för att undvika att utlösa en recession..

DI - 10 mar 15 kl. 06:19

Fed: Risk för recession om höjning dröjer för länge

Federal Reserve bör höja räntan innan ekonomin når full sysselsättning, för att undvika att utlösa en recession..

SvD - 10 mar 15 kl. 06:01

Fed: Risk för recession om höjning dröjer

Federal Reserve bör höja räntan innan ekonomin når full sysselsättning, för att undvika att utlösa en recession..

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 09:14

I kväll höjer Fed räntan

Andreas Johnson, USA-ekonom och Fedbevakare på SEB, konstaterar att Feds guidning har visat sig vara framgångsrik, och ”som vanligt råder nästan ingen osäkerhet om det faktiska räntebeslutet”. ”Marknaderna kommer att fokusera på uppdaterade ekonomiska prognoser och deras påverkan på penningpolitiken 2019. Men det finns inte mycket utrymme för Fed att revidera de aktuella prognoserna, och centralbankens medianprognos för räntebanan kommer troligen inte ändras”, skriver han i ett kundbrev.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 09:05

Brantare avkastningskurva efter Yellens tal till kongressen

Räntan på amerikanska statsobligationer med kortare löptider sjönk efter Fed-chefen Janet Yellens tal under gårdagen samtidigt som en högre ränta noterades för 30-åringen. Utvecklingen har dock jämnat ut sig nu på morgonen..

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 10:30

Fed väntas sitta still i båten

Federal Reserve lär med största sannolikhet lämna styrränteintervallet oförändrat, på 2,00-2,25 procent, efter FOMC-mötet den 7-8 november, men samtidigt hålla dörren fortsatt vidöppen för en ny räntehöjning i december. Olika enkäter visar så här långt en total enighet bland analytiker om att Fed väljer att vila på hanen nu, efter att ha höjt styrränteintervallet tre gånger tidigare i år, senast i september. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen visserligen in en sannolikhet på drygt 7 procent att styrränteintervallet ska höjas med 25 punkter även nu på torsdag, men det innebär samtidigt att den inprisade sannolikheten för oförändrad ränta nu är nära 93 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Karl-Petter Thorwaldsson: Det blev en bra lösning

Att lämna landet samtidigt som den utdragna regeringsprocessen får sitt slut har LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson inget emot.  ”Jag har varit väldigt engagerat i detta i ett år nu. Det känns jäkligt skönt att vi får en regering i dag, men också att få tala om något annat än vem som tar vem”, säger han på väg till toppmötet i Davos.

DI - 3 minuter sedan

Triss i knektar för näringslivets frågor

Med sedvanlig beskedlighet läste statsminister Stefan Löfven upp en socialdemokratisk revolution i måndagens regeringsförklaring..

DI - just nu

Experterna: Här är bolagen som är köpvärda efter Sandviks konjunktursignaler

Verkstadsjätten Sandviks kvartalsrapport bekräftar bilden av en konjunktur som bromsar in. Tre experter ger sin syn på utsikterna, och pekar ut flera aktier som är köpvärda efter rapportperiodens startskott. "Ett högintressant tillfälle", säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank..

DI - 15 minuter sedan

ChromoGenics offentliggör prospekt avseende företrädesemission

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, JAPAN, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG..

DI - 15 minuter sedan

Eurogrupp tar upp beredskap för avtalslös brexit

EU-kommissionen ska på måndagseftermiddagen informera euroländernas finansministrar om förberedelser för alla brexitscenarier, särskilt no deal..

DI - 30 minuter sedan

Erik Åsbrink åker ut

Efter 19 år som ordförande för tjänstepensionsjätten Alecta åker Erik Åsbrink ut. Alectas överstyrelse vill nu byta ut den 71-årige tidigare s-politikern..

DI - 45 minuter sedan

Citi: Rimligt anta att USA och Kina når bättre avtal än väntat

Ett positivt genombrott i handelssamtalen mellan Kina och USA är en sannolik eller rimlig utveckling 2019, skriver Citi i en makroprognos för Asien..

DI - 1 timme sedan

Isabella Lövin tar över som miljö- och klimatminister

När Stefan Löfven i dag strax före lunch presenterade den nya regeringen utsågs Isabella Lövin (MP) till chef för miljödepartementet. .

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Klippläge inför rapportfloden

Stockholmsbörsen tuffar på uppåt, men den långsiktiga bilden är svagare. Investtechs analytiker pekar ut tre heta aktier för den som vill göra snabba affärer. Men det gäller att slå till nu – före rapporterna..

DI - 1 timme sedan

Ibrahim Baylan: "Sverige för litet för stora konflikter"

Den nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) vill se en nystart på relationen sedan vinstfrågan skrotats med fyrpartiuppgörelsen. ”Sverige är för litet för konflikter”, säger han. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.