Expressen > Nyheter

Friday, 14 December, 13:50

Expressen - 20 jul 18 kl. 09:37

Skogsbränderna sprider sig – trots vattenbomberSkogsbränderna fortsätter att härja i Sverige. I Gävleborgs län vattnebombar franska och italienska flygplan – men bränderna sprider sig. Branden i Ljusdals kommun sprider sig in mot Härjedalen, rapporterar P4 Gävleborg.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Gävleborgs, Ljusdals, Härjedalen, P4 Gävleborg

Dela artikeln

3302 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbränderna, spridersig trots , vattenbomber
Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 10:57

Sverige: Bränderna sprider sig – hotar byggnader

Boende i brandområdet i Älvdalen i Dalarna uppmanas nu att snarast utrymma. Skogsbränderna sprider sig och hotar byggnader. Samtidigt bekämpar brandflygen från Italien bränderna i Jämtland som snabbt växer i de torra skogarna..

Skånskan - 10 aug 18 kl. 09:05

EU-stödet under skogsbränderna störta någonsin

Inrikes Helikoptrar, brandmän och flygplan, det stöd Sverige mottagit kring sommarens skogsbränderna är det största brandbekämpningsstödet inom EU någonsin, rapporterar Sveriges radio. – Hade vi inte fått flygunderstöd hade vi inte fått stopp på branden så pass snabbt som vi fick, säger Johan Szymanski, som var räddningsledaren vid den stora branden i Älvdalen till Sveriges radio. Tillsammans med det nordiska räddningstjänstsamarbetet Nordred har EU bistått med ett 30-tal flyg och helikoptrar, ett 80-tal markfordon och runt 450 personer för att hjälpa till med släckningsarbetet med de skogsbränder som härjat runt om i landet.

SR - 23 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 23 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på runt 30 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Nytt brandflygplan på väg, den här gången från Portugal.

SR - 24 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 24 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige. Värst drabbat är Gävleborgs län, Dalarna, Jämtlands län och Västernorrland. Det finns just nu sex VMA utfärdade på grund av skogsbränderna.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna.Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.
Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

BT - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna. Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

DN - 19 jul 18 kl. 16:39

Många frivilliga rycker in när skogsbränderna härjar

Många frivilliga har hört av sig för att hjälpa till med skogsbränderna som härjar just nu.  På två dagar har privatpersoner skänkt närmare 120.000 kronor till Härjedalens kommun för att hjälpa till med förnödenheter.

SR - 22 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 22 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på närmare 50 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Konvojen från Polen med ett 40-tal brandbekämpningsfordon har nu kommit fram till Sveg Detta är en avslutad direktrapport.

Aftonbladet - 24 jun 12 kl. 11:41

Skogsbränderna sprider sig i Colorado

Hundratals människor evakuerade..

UNT - 03 aug 14 kl. 21:17

Skogsbränderna sprider sig återigen

På söndagseftermiddagen är skogsbranden i västra delarna av Sala fortfarande inte under kontroll..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

JUST NU: Stor polisinsats i Malmö – polisen förtegen

Ett antal polispatruller har deltagit i en stor insats på Lindängen i Malmö på fredagseftermiddagen.På bilder från platsen syns poliser som ser ut att tillhöra insatsstyrkan.– Vi är på plats för att kontrollera uppgifter om ett eventuellt brott, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i region syd.

Expressen - 3 timmar sedan

TV: Lööf: M och S kan inte tolerera varandra

 .

Expressen - 30 minuter sedan

Ladda hemma-bidraget skrotas i nya budgeten

Moderaternas och Kristdemokraternas budget för 2019 skrotar två bidrag. Både ladda hemma-bidraget och Klimatklivet reduceras eller plockas bort.– Det här är en katastrof.

Expressen - 15 minuter sedan

Inträdesavgiften till museum senareläggs

Den som vill gå in gratis på statliga museer får lite extra tid på sig.Det eftersom förändringarna i fri entré-reformen nu skjuts fram tre månader, till den 1 april, uppger DN.– Vi har lyssnat på berörda personer som basar över de aktuella museerna, uppger Roland Utbult (KD) kulturpolitisk talesperson för tidningen..

Expressen - 30 minuter sedan

Bebisen Reuben bets ihjäl av familjens hundar

Nyfödde Reuben McNulty attackerades av familjens två hundar – Staffordshire bullterrierna Fizzy och Dottie.Han fördes med livshotande skador till sjukhus där han kämpat för sitt liv.Reuben förlorade dock kampen och har nu avlidit – knappt en månad gammal..

Expressen - 15 minuter sedan

”Centerns enda sätt för att inte tappa ansiktet”

Efter två misslyckade statsministeromröstningar ställs det politiska spelet på sin spets. Vilket blir talmannens nästa steg?Expressens statsvetare Jenny Madestam svarar på frågor om regeringsbildningen – och eventuellt extra val.

Expressen - 45 minuter sedan

EU vägrar vika sig för May – förbereder brexit-krasch

EU gör sig förberedda på en "No Deal"-brexit under toppmötet i Bryssel.Theresa May försökte under torsdagen få till en omförhandling – men möttes av ett blankt nej, uppger Daily Mail. – Det är inte öppet för förhandling, säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk..

Expressen - 45 minuter sedan

Bröderna separeras – efter att de stampat ihjäl sin vän

Tillsammans gav sig Milan och Mladen Milanovic ut på en våldsturné genom Stockholm.De stampade ihjäl en vän, stal en bil och attackerade hotellpersonal.Nu sätter Kriminalvården stopp för brödernas samröre:De skickas till olika fängelser – 40 mil ifrån varandra..

Expressen - 45 minuter sedan

Från sexigt till skamligt – hårdare lagar tvingar rökarna att fimpa

För inte så länge sedan låg tobaksröken tung över Sverige.Vi bolmade för fullt på sjukhus och restauranger, i flygplan och skolor.Men allt mer skärpta lagar tvingar rökarna att fimpa på offentliga platser – och nästa år blir det rökning förbjuden också på uteserveringar..

Expressen - 1 timme sedan

Grannarnas jul saboteras: ”En julhatare här på landet"

Någon har bestulit grannarna i Eggby på delar av julen.I förra veckan släcktes årets julbelysning ned – inte ens den gemensamma granen fick lysa som väntat. – Jag tror att vi har en egen liten julhatare här på landet, säger Marthina Stäpel, boende i området..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.