Expressen > Nyheter

Friday, 17 August, 16:52

Expressen - 20 jul 18 kl. 09:37

Skogsbränderna sprider sig – trots vattenbomberSkogsbränderna fortsätter att härja i Sverige. I Gävleborgs län vattnebombar franska och italienska flygplan – men bränderna sprider sig. Branden i Ljusdals kommun sprider sig in mot Härjedalen, rapporterar P4 Gävleborg.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Gävleborgs, Ljusdals, Härjedalen, P4 Gävleborg

Dela artikeln

3306 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbränderna, spridersig trots , vattenbomber
Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 10:57

Sverige: Bränderna sprider sig – hotar byggnader

Boende i brandområdet i Älvdalen i Dalarna uppmanas nu att snarast utrymma. Skogsbränderna sprider sig och hotar byggnader. Samtidigt bekämpar brandflygen från Italien bränderna i Jämtland som snabbt växer i de torra skogarna..

Skånskan - 10 aug 18 kl. 09:05

EU-stödet under skogsbränderna störta någonsin

Inrikes Helikoptrar, brandmän och flygplan, det stöd Sverige mottagit kring sommarens skogsbränderna är det största brandbekämpningsstödet inom EU någonsin, rapporterar Sveriges radio. – Hade vi inte fått flygunderstöd hade vi inte fått stopp på branden så pass snabbt som vi fick, säger Johan Szymanski, som var räddningsledaren vid den stora branden i Älvdalen till Sveriges radio. Tillsammans med det nordiska räddningstjänstsamarbetet Nordred har EU bistått med ett 30-tal flyg och helikoptrar, ett 80-tal markfordon och runt 450 personer för att hjälpa till med släckningsarbetet med de skogsbränder som härjat runt om i landet.

SR - 23 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 23 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på runt 30 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Nytt brandflygplan på väg, den här gången från Portugal.

SR - 24 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 24 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige. Värst drabbat är Gävleborgs län, Dalarna, Jämtlands län och Västernorrland. Det finns just nu sex VMA utfärdade på grund av skogsbränderna.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna.Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.
Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

BT - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna. Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

DN - 19 jul 18 kl. 16:39

Många frivilliga rycker in när skogsbränderna härjar

Många frivilliga har hört av sig för att hjälpa till med skogsbränderna som härjar just nu.  På två dagar har privatpersoner skänkt närmare 120.000 kronor till Härjedalens kommun för att hjälpa till med förnödenheter.

SR - 22 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 22 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på närmare 50 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Konvojen från Polen med ett 40-tal brandbekämpningsfordon har nu kommit fram till Sveg Detta är en avslutad direktrapport.

Aftonbladet - 24 jun 12 kl. 11:41

Skogsbränderna sprider sig i Colorado

Hundratals människor evakuerade..

UNT - 03 aug 14 kl. 21:17

Skogsbränderna sprider sig återigen

På söndagseftermiddagen är skogsbranden i västra delarna av Sala fortfarande inte under kontroll..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Han kan köra bilen – som ingen vill köpa: ”En dröm”

Formel 1-bilen är unik, välvårdad och framför allt snabb. Den har varit ute på marknaden i sex år och mängder har uppmärksammat bilfirmans försök att bli av med Nick Heidfelds gamla vrålåk.Men nu finns det en öppning för att det nio miljoner dyra fordonet åtminstone ska få luftas.

Expressen - 1 timme sedan

Nya fynd i skogen är från försvunna Fatima

De kvarlevor som hittades i ett skogsområde i Västerås i juni tillhör Fatima Berggren, 57, som försvann förra året.Det står klart efter en rättsgenetisk undersökning.– Fyndplatsen talade för att det var kvarlevor från den 57-åriga kvinnan som påträffats och det är bra att det nu är bekräftat, säger åklagaren Jenny Alriksson i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

MQ vinstvarnar – värmen slog hårt mot försäljningen

Den varma sommaren har slagit hårt mot klädkejdan MQ:s försäljningen.Bolaget vinstvarnade på fredagseftermiddagen och aktien rasade när nyheten blev känd."Den ovanligt varma sommaren har bidragit till minskad trafik, lägre försäljning samt en högre nedsättningsgrad", skriver företaget..

Expressen - 1 timme sedan

Zlatans klädmärke skrotas – satsningen blev för dyr

Zlatans klädmärke A–Z skrotas efter två års verksamhet, skriver Dagens industri.Satsningen blev för dyr uppger tillverkaren..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: En död i svår trafikolycka

En allvarlig trafikolycka har inträffat i Västerås kommun, det skriver Aftonbladet. Enligt tidningen är det två bilar inblandade och totalt sju personer som är drabbade. En person är död, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 2 timmar sedan

Man försvunnen – sökinsats pågår

En man uppges ha försvunnit i Brösarp.Polisen söker med hund i området..

Expressen - 2 timmar sedan

Ny mätning: KD klarar riksdagsspärren

En ny opinionsmätning från DN/Ipsos visar att Ebba Busch Thor klarar spärren till riksdagen.

Expressen - 2 timmar sedan

SVT:s miss under partiledarutfrågningen

Under SVT:s partiledarutfrågning med Ebba Busch Thor lästes två Twitterinlägg upp för att spegla tittarnas reaktioner på sociala medier.Men SVT missade att ett av inläggen kom från kristdemokraternas tidigare pressekreterare.– Det var första gången vi sände i går och det var väldigt stressigt, säger Eva Landahl, programchef på SVT Nyheter..

Expressen - 3 timmar sedan

Svenska Akademin hotas av ännu en kris

Nobelstiftelsen har ställt krav på Svenska Akademien för att de ska få dela ut Nobelpriset i litteratur: En ny kommitté.Men Akademien vill inte gå med på kraven.Det avslöjar brevväxling som Dagens Nyheter tagit del av..

Expressen - 3 timmar sedan

Åkessons motangrepp mot Wallström: ”Ovän med alla”

I en intervju med DN påstod utrikesminister Margot Wallström (S) att ett SD med ökat inflytande kan få förödande konsekvenser för svensk utrikespolitik.Nu kontrar partiledaren Jimmie Åkesson – och går till hårt motangrepp:– I dag har vi ett socialdemokratiskt parti som samarbetar med antisemitiska terrororganisationer, säger SD-ledaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.