Expressen > Nyheter

Thursday, 18 October, 03:05

Expressen - 20 jul 18 kl. 09:37

Skogsbränderna sprider sig – trots vattenbomberSkogsbränderna fortsätter att härja i Sverige. I Gävleborgs län vattnebombar franska och italienska flygplan – men bränderna sprider sig. Branden i Ljusdals kommun sprider sig in mot Härjedalen, rapporterar P4 Gävleborg.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Gävleborgs, Ljusdals, Härjedalen, P4 Gävleborg

Dela artikeln

3301 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbränderna, spridersig trots , vattenbomber
Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 10:57

Sverige: Bränderna sprider sig – hotar byggnader

Boende i brandområdet i Älvdalen i Dalarna uppmanas nu att snarast utrymma. Skogsbränderna sprider sig och hotar byggnader. Samtidigt bekämpar brandflygen från Italien bränderna i Jämtland som snabbt växer i de torra skogarna..

Skånskan - 10 aug 18 kl. 09:05

EU-stödet under skogsbränderna störta någonsin

Inrikes Helikoptrar, brandmän och flygplan, det stöd Sverige mottagit kring sommarens skogsbränderna är det största brandbekämpningsstödet inom EU någonsin, rapporterar Sveriges radio. – Hade vi inte fått flygunderstöd hade vi inte fått stopp på branden så pass snabbt som vi fick, säger Johan Szymanski, som var räddningsledaren vid den stora branden i Älvdalen till Sveriges radio. Tillsammans med det nordiska räddningstjänstsamarbetet Nordred har EU bistått med ett 30-tal flyg och helikoptrar, ett 80-tal markfordon och runt 450 personer för att hjälpa till med släckningsarbetet med de skogsbränder som härjat runt om i landet.

SR - 23 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 23 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på runt 30 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Nytt brandflygplan på väg, den här gången från Portugal.

SR - 24 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 24 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige. Värst drabbat är Gävleborgs län, Dalarna, Jämtlands län och Västernorrland. Det finns just nu sex VMA utfärdade på grund av skogsbränderna.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna.Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.
Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

BT - 06 aug 14 kl. 14:50

Skogsbränderna blir inte fler

Den stora skogsbranden i Västmanland har skapat ny oro för klimatförändringarna. Men i statistiken syns ingen ökning av antalet skogsbränder i Sverige.Antalet bränder i landet har varierat kraftigt ända sedan 1950-talet - men någon tydlig långsiktig trend är omöjlig att se.

DN - 19 jul 18 kl. 16:39

Många frivilliga rycker in när skogsbränderna härjar

Många frivilliga har hört av sig för att hjälpa till med skogsbränderna som härjar just nu.  På två dagar har privatpersoner skänkt närmare 120.000 kronor till Härjedalens kommun för att hjälpa till med förnödenheter.

SR - 22 jul 18 kl. 23:59

Ekots direktrapportering om skogsbränderna 22 juli

Skogsbränderna fortsätter härja runt om i Sverige och sammanlagt brinner det på närmare 50 platser. Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland. Konvojen från Polen med ett 40-tal brandbekämpningsfordon har nu kommit fram till Sveg Detta är en avslutad direktrapport.

Aftonbladet - 24 jun 12 kl. 11:41

Skogsbränderna sprider sig i Colorado

Hundratals människor evakuerade..

UNT - 03 aug 14 kl. 21:17

Skogsbränderna sprider sig återigen

På söndagseftermiddagen är skogsbranden i västra delarna av Sala fortfarande inte under kontroll..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen utreder misstänkt överfall i Sollefteå

Ett misstänkt överfall på en person har skett i stadsparken i Sollefteå, skriver polisen på sin hemsida.Polisen utreder händelsen och har undersökt platsen.Polisen är för tillfället mycket förtegen om händelsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Sverige med i EU:s stora krisövning: "Drar erfarenheter"

Svåra kriser hanteras bäst i samarbete med andra. Nu har EU:s hittills största övning i krishantering precis avslutats i Rumänien – där deltagare från Sverige och 33 andra länder deltog. – Vi drar mycket erfarenheter av detta, säger Peter Holmström, samverkansofficer vid MSB.

Expressen - 7 timmar sedan

TV: Se Brottscentralen 17 oktober

 .

Expressen - 2 timmar sedan

En gripen för grovt brott i Östersund

Polisen utreder ett grovt brott utanför Östersund, skriver myndigheten på sin hemsida.En person är gripen.Polisen är förtegen kring händelsen..

Expressen - 3 timmar sedan

Sigrid Rausing om sin brors tystnad – efter Evas död

Hans Kristian Rausing blev fri från droger efter hustrun Evas död. Nu berättar systern, Sigrid Rausing, om sin brors missbruk och hur det förändrade hans personlighet.  – Efter hennes död blev det en otrevlig tystnad, säger hon under sitt framträdande på Internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm.

Expressen - 3 timmar sedan

Nytt värmerekord: Aldrig varit varmare så sent på året

Värmen som kom in under helgen har fortsatt på onsdagen. I småländska Målilla uppmättes hela 21,4 grader på eftermiddagen. Något som är rekord – aldrig tidigare har det varit så varmt så långt in på hösten, skriver SVT.

Expressen - 3 timmar sedan

Två bilar i allvarlig krock – kvinna svårt skadad

En allvarlig trafikolycka har inträffat i Sandviken på onsdagskvällen. – Två bilar är inblandade i en våldsam kollision. En är svårt skadad, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisen i region Mitt.

Expressen - 3 timmar sedan

Systern om Hans Rausings tystnad efter fruns död

Hans Rausing blev fri från droger efter hustrun Evas död. Nu berättar systern, Sigrid Rausing, om sin brors missbruk och hur det förändrade hans personlighet.  – Efter hennes död blev det en otrevlig tystnad, säger hon under sitt framträdande på Internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm.

Expressen - 4 timmar sedan

Kronprinsessans möte med tre av ledarna i Mellanöstern

AMMAN/BEIRUT. Kronprinsessan Victoria träffar tre viktiga ledare i Mellanöstern på en och samma dag. Jordaniens kung Abdullah, Libanons president Michel Aoun och Libanons premiärminister Saad Hariri.

Expressen - 4 timmar sedan

SD-toppen Jomshof: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion.Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.