Skånskan > Nyheter

Monday, 20 August, 20:23

Skånskan - 20 jul 18 kl. 06:08

Ordinerades Proviva – visade sig ha hjärtsviktESLÖV En patient som visade sig ha svår hjärtsvikt upplevde att hon inte blev tagen på allvar på vårdcentralen i Eslöv. Hon reagerade också över att hon fick rådet att äta fruktdrycken Proviva.
Efter en granskning av IVO bedöms vården hon fick ”som rimlig”.Missnöjet med bemötandet på en vårdcentral i Eslöv ledde till att kvinnan lämnade in ett skriftligt klagomål till Inspektionen för vård och omsorg (IVO.
I klagomålet återger kvinnan hur hon vid flera tillfällen kontaktade vårdcentralen eftersom hon hade svårt att andas och hade hjärtklappning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Proviva, ESLÖV En, Eslöv, IVO, Inspektionen

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordinerades, Proviva, visadesig ha , hjärtsvikt
Expressen - 13 jan 14 kl. 08:57

Hade hjärtproblem: "Köp stödstrumpor"

Kvinnan fick diagnosen knäartros och ordinerades stödstrumpor. Men i själva verket led hon av en allvarlig hjärtsjukdom. Två dagar senare kom in akut med förmaksflimmer och hjärtsvikt.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Dog av infarkt efter miss på vårdcentralen

HÖÖR En 80-årig man som sökt hjälp på vårdcentralen i Höör avled kort därpå av en hjärtinfarkt i sitt hem.
Efter hans död visade det sig att vårcentralen gjort ett ödesdigert misstag i samband med mannens första besök.Den 80-årige mannen sökte förra sommaren hjälp på vårdcentralen efter tilltagande besvär från bröstet.

Barometern - 05 okt 13 kl. 09:49

Kritik mot läkare efter kvinnas död

En läkare får kritik sedan han inte tagit EKG på en patient som två dagar senare avled på grund av hjärtmuskelinflammation. Patienten, en kvinna i 50-årsåldern, sökte sig till hälsocentralen på grund av bristande ork, bröstsmärtor och andningssvårigheter.
Läkaren som undersökte kvinnan bedömde att hon drabbats av influensa och ordinerade hostdämpande medicin.

YA - 12 jan 14 kl. 13:40

Knäartros var i själva verket hjärtproblem

Vårdcentralen i Sjöbo ställde diagnosen knäartros och ordinerade stödstrumpor. Egentligen var den medelålders kvinnan allvarligt hjärtsjuk. Nu har händelsen Lex Maria-anmälts.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 09:24

Rätt diagnos tack vare doktor House


En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter.Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 09:27

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos — tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt..

BT - 07 feb 14 kl. 09:26

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

BT - 07 feb 14 kl. 09:53

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos – tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Barometern - 25 jun 14 kl. 18:51

Läkare anmäls för grova fel

Två lex Maria-anmälningar har riktats mot en hyrläkare på Emmaboda hälsocentral. Enligt chefsläkare rör det sig om mycket riskabla felbehandlingar. Anmälningarna enligt lex Maria har lämnats till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

TFF spelar cupmatch i Hässleholm

FOTBOLL På tisdagskvällen spelar Trelleborgs FF bortamatch mot Hässleholms IF i svenska cupen.I cupens andra omgång ställs alltså TFF mot division två-laget Hässleholms IF.
Salif Camara Jönsson som var avstängd mot Malmö FF i lördags är tillbaka i truppen och väntas spela.

Skånskan - 1 timme sedan

Alice tillbaka i Lugis damlag

HANDBOLL Alice Jacobsen går åter in i en tränarroll i sin gamla klubb Lugi. Hon kommer under säsongen att assistera damlagets tränare Dragan Brljevic.Under måndagen meddelade Lugi att klubben knyter till sig Alice Jacobsen som assisterande tränare.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängelse för bedragare

SKÅNE Det blev fängelse i två år och åtta månader för den 44-årige man som stått åtalad vid Malmö tingsrätt för att ha lurat till sig bland annat lastbilar, grävmaskiner och hjullastare för miljonbelopp.
Enligt rätten rör det sig om flera fall av bedrägerier och grova bedrägerier.Den 51-årige man som stod åtalad för samma brott frias däremot.

Skånskan - 2 timmar sedan

Succé för blågult i U18-EM

HANDBOLL De svenska U18-herrarna blev europamästare i kroatiska Varazdin. Island besegrades i EM-finalen med 32–27, efter hela elva mål av YIF-aren Ludvig Hallbäck.– Det är helt magiskt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Drygt fyra års fängelse för knarkcentral

MALMö Fängelse i fyra år och tre månader.
Det blev straffet för den 51-årige Malmöbo som misstänks ha haft en knarkcentral i sin bostad.
Mannen avslöjades med flera tusen narkotikaklassade tabletter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lurades att löpa falsk iPhone

SVEDALA Svedalabon trodde han köpte en Iphone men väl hemma visade sig innehållet vara något helt annat.
Det var på söndagen som Svedalabon bestämde träff på Ica Kvantum med en man som via Blocket lagt ut att han sålde en Iphone. Mannen visade kvitto från en teliabutik i Lund och mobilen låg med plast i en originalask.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sjöbobor får tycka till om tryggheten

Sjöbo På måndagen skickade polisen ut sin årliga trygghetsmätning till invånarna i Sjöbo kommun. Polisen vill bland annat veta vilka eventuella problem som man upplever i sitt bostadsområde och om man har varit utsatt för brott under det senaste året.
I slutet av enkäten ställs också några frågor om vad man tycker om polisens verksamhet i det närområde som man bor i.

Skånskan - 3 timmar sedan

Någon stal verktyg ur bil för 100 000 kronor

Skurup En man blev bestulen på verktyg värda cirka 100 000 kronor i veckan. Han hade parkerat sin firmabil på en gård i Skurup och när han kom tillbaka på söndagen hade någon brutit upp bilen.
Alla verktyg var borta.

Skånskan - 3 timmar sedan

Valsedlar skickades till fel kommun

Ystad/Vellinge Under föregående vecka ska ett okänt antal Vellingebor ha fått hemYstadsmoderaternas valsedlar i sina brevlådor.Vice ordföranden för Moderaterna i Ystad Johan Wahlgren berättar att det är Moderaternas förening i Malmö som ansvarar för utskicken av valsedlarna.
– De har anlitat ett företag för detta.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kameror ökar tryggheten

Hässleholm/Skåne Järva i Stockholm och Pågatågstrafiken i Skåne är Arrivas mest utsatta platser med hot, våld och kränkningar mot personalen.Förra året beslutade Arriva att testa kroppsburna kameror på Pågatågen där personalen upplever större otrygghet och utsatthet för våld.
Tågvärdarna har deltagit i en enkät och intervjuats om upplevelsen av kroppskamerorna i pilotprojektet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.