Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 October, 14:54

Skånskan - 20 jul 18 kl. 06:08

Ordinerades Proviva – visade sig ha hjärtsviktESLÖV En patient som visade sig ha svår hjärtsvikt upplevde att hon inte blev tagen på allvar på vårdcentralen i Eslöv. Hon reagerade också över att hon fick rådet att äta fruktdrycken Proviva.
Efter en granskning av IVO bedöms vården hon fick ”som rimlig”.Missnöjet med bemötandet på en vårdcentral i Eslöv ledde till att kvinnan lämnade in ett skriftligt klagomål till Inspektionen för vård och omsorg (IVO.
I klagomålet återger kvinnan hur hon vid flera tillfällen kontaktade vårdcentralen eftersom hon hade svårt att andas och hade hjärtklappning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Proviva, ESLÖV En, Eslöv, IVO, Inspektionen

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordinerades, Proviva, visadesig ha , hjärtsvikt
Expressen - 13 jan 14 kl. 08:57

Hade hjärtproblem: "Köp stödstrumpor"

Kvinnan fick diagnosen knäartros och ordinerades stödstrumpor. Men i själva verket led hon av en allvarlig hjärtsjukdom. Två dagar senare kom in akut med förmaksflimmer och hjärtsvikt.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Dog av infarkt efter miss på vårdcentralen

HÖÖR En 80-årig man som sökt hjälp på vårdcentralen i Höör avled kort därpå av en hjärtinfarkt i sitt hem.
Efter hans död visade det sig att vårcentralen gjort ett ödesdigert misstag i samband med mannens första besök.Den 80-årige mannen sökte förra sommaren hjälp på vårdcentralen efter tilltagande besvär från bröstet.

Barometern - 05 okt 13 kl. 09:49

Kritik mot läkare efter kvinnas död

En läkare får kritik sedan han inte tagit EKG på en patient som två dagar senare avled på grund av hjärtmuskelinflammation. Patienten, en kvinna i 50-årsåldern, sökte sig till hälsocentralen på grund av bristande ork, bröstsmärtor och andningssvårigheter.
Läkaren som undersökte kvinnan bedömde att hon drabbats av influensa och ordinerade hostdämpande medicin.

YA - 12 jan 14 kl. 13:40

Knäartros var i själva verket hjärtproblem

Vårdcentralen i Sjöbo ställde diagnosen knäartros och ordinerade stödstrumpor. Egentligen var den medelålders kvinnan allvarligt hjärtsjuk. Nu har händelsen Lex Maria-anmälts.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 09:24

Rätt diagnos tack vare doktor House


En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter.Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 09:27

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos — tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt..

BT - 07 feb 14 kl. 09:26

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

BT - 07 feb 14 kl. 09:53

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos – tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Barometern - 25 jun 14 kl. 18:51

Läkare anmäls för grova fel

Två lex Maria-anmälningar har riktats mot en hyrläkare på Emmaboda hälsocentral. Enligt chefsläkare rör det sig om mycket riskabla felbehandlingar. Anmälningarna enligt lex Maria har lämnats till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

82 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till ny ägare

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Östraby 9077 i Hörby av Rada AB. Ny ägare är Kerrar Hassan Al-Battat, 31 år, från Malmö. Priset blev 403 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2018.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ny brand kan vara hatbrott

Landskrona En brand uppstod natten mot tisdagen i lokaler på Omnibusgatan som innehåller ett mångkulturellt center.Intill ligger det nyöppnad härbärget Kolet och här fanns risk för spridning av elden.
Inledningsvis rubricerar polisen händelsen som mordbrand.

Skånskan - 45 minuter sedan

70-talshus på 166 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Marcus Persson, 28, och Martina Hellberg, 25, har tagit över fastigheten på Ringvägen 38 i Höör från Ulla Margareta Månsson. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 1 600 000 kronor. Huset är byggt 1978 och har en boyta på 166 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Mindre hus på 60 kvadratmeter i Bjärsjölagård, Sjöbo har fått ny ägare

Sjöbo Christina Persson, 59 år, har tagit över fastigheten på adressen Bjärsjölagårdsvägen 14 i Bjärsjölagård, Sjöbo från Bibbi Berglund. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 750 000 kronor. Huset byggdes 1925 och har en boyta på 60 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Hus på 97 kvadratmeter sålt i Skurup

Skurup Fastigheten på adressen Havberg 148 i Skurup har fått en ny ägare. Köpare är Linda Margareta Bengtsson, 44 år, från Bara, och säljare är Suzan Olsson. Köpet blev klart i september 2018 och priset blev 2 495 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tomt i Skurups kommun har fått nya ägare

Hans Simon Torbjörn Mårtensson och Marika Kiss, båda 30 år, från Rydsgård, är nya ägare till tomten Örsjö 17:41 i Skurups kommun. Säljare är Edit Szigeti. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och priset blev 500 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 146 kvadratmeter från 1942 sålt i Höör

Höör Leif Persson, 30, och Maria Andréa Svensson, 31, sedan tidigare boende på just Bokeslundsvägen, har tagit över fastigheten på adressen Bokeslundsvägen 28A i Höör från Monica Birgitta Larsson. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 1 500 000 kronor. Det 146 kvadratmeter stora huset är byggt 1942.

Skånskan - 3 timmar sedan

Misstänkt tjuv hade hagelgevär

Sjöbo Ett hagelgevär hittades hemma hos en av männen som sitter anhållna misstänkta för bland annat ha stulit en bil samt snus och trisslotter på Coop på Sjöbo väst.Det var på måndagseftermiddagen som polisen gjorde en husrannsakan i den 24-årige mannens bostad i Sjöbo.
– Han saknar licens och är nu även misstänkt för vapenbrott, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Skånskan - 3 timmar sedan

Cyklist påkörd av stadsbuss

MALMÖ En kvinnlig cyklist i 20-årsåldern har polisanmält en stadsbusschaufför för smitning.
Det var vid 18-tiden på måndagen som kvinnan korsade Centralplan på en cykelbana när hon blev påkörd av en buss.
Stadsbussen träffade bakre delen på cykeln, vilket ledde till att kvinnan ramlade omkull och slog sig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.