Skånskan > Nyheter

Monday, 21 January, 15:47

Skånskan - 20 jul 18 kl. 06:08

Ordinerades Proviva – visade sig ha hjärtsviktESLÖV En patient som visade sig ha svår hjärtsvikt upplevde att hon inte blev tagen på allvar på vårdcentralen i Eslöv. Hon reagerade också över att hon fick rådet att äta fruktdrycken Proviva.
Efter en granskning av IVO bedöms vården hon fick ”som rimlig”.Missnöjet med bemötandet på en vårdcentral i Eslöv ledde till att kvinnan lämnade in ett skriftligt klagomål till Inspektionen för vård och omsorg (IVO.
I klagomålet återger kvinnan hur hon vid flera tillfällen kontaktade vårdcentralen eftersom hon hade svårt att andas och hade hjärtklappning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Proviva, ESLÖV En, Eslöv, IVO, Inspektionen

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordinerades, Proviva, visadesig ha , hjärtsvikt
Expressen - 13 jan 14 kl. 08:57

Hade hjärtproblem: "Köp stödstrumpor"

Kvinnan fick diagnosen knäartros och ordinerades stödstrumpor. Men i själva verket led hon av en allvarlig hjärtsjukdom. Två dagar senare kom in akut med förmaksflimmer och hjärtsvikt.

HBL - 30 jun 14 kl. 03:46

Migränyogan utmanar stressamhället

Migränyogan kryper långsamt fram som ett alternativ till läkemedelsföretagens produkter. Kritikerna fnyser att bevisad effekt saknas, anhängarna säger att migrän är kroppens varningsrop.Fysioterapeut Daniela Lindqvist sitter på golvet, rak i ryggen med benen i kors och talar med lugn, nästan lite mässande, röst.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Dog av infarkt efter miss på vårdcentralen

HÖÖR En 80-årig man som sökt hjälp på vårdcentralen i Höör avled kort därpå av en hjärtinfarkt i sitt hem.
Efter hans död visade det sig att vårcentralen gjort ett ödesdigert misstag i samband med mannens första besök.Den 80-årige mannen sökte förra sommaren hjälp på vårdcentralen efter tilltagande besvär från bröstet.

Barometern - 05 okt 13 kl. 09:49

Kritik mot läkare efter kvinnas död

En läkare får kritik sedan han inte tagit EKG på en patient som två dagar senare avled på grund av hjärtmuskelinflammation. Patienten, en kvinna i 50-årsåldern, sökte sig till hälsocentralen på grund av bristande ork, bröstsmärtor och andningssvårigheter.
Läkaren som undersökte kvinnan bedömde att hon drabbats av influensa och ordinerade hostdämpande medicin.

YA - 12 jan 14 kl. 13:40

Knäartros var i själva verket hjärtproblem

Vårdcentralen i Sjöbo ställde diagnosen knäartros och ordinerade stödstrumpor. Egentligen var den medelålders kvinnan allvarligt hjärtsjuk. Nu har händelsen Lex Maria-anmälts.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 09:24

Rätt diagnos tack vare doktor House


En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter.Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 14 kl. 09:27

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos — tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt..

BT - 07 feb 14 kl. 09:26

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos - tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

BT - 07 feb 14 kl. 09:53

Rätt diagnos tack vare doktor House

En tysk patient fick rätt diagnos – tack vare tv-serien House. Till slut visade det sig att hjärtbesvären berodde på den koboltförgiftning han hade drabbats av på grund av en felaktig protes, skriver Dagens Nyheter. Av oförklarlig anledning drabbades mannen av en rad olika symtom, som låg ämnesomsättning, feber, hörselnedsättning, synproblem och svår hjärtsvikt.

Barometern - 25 jun 14 kl. 18:51

Läkare anmäls för grova fel

Två lex Maria-anmälningar har riktats mot en hyrläkare på Emmaboda hälsocentral. Enligt chefsläkare rör det sig om mycket riskabla felbehandlingar. Anmälningarna enligt lex Maria har lämnats till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Unga killar angrep polisen

ESLÖV Tre killar i 16-18-årsåldern vandaliserade två polisbilar på Rönneberga i söndags vid 17-tiden.
Två polispatruller befann sig i området för att göra en husrannsakan i ett annat ärende, när de tre killarna kom fram och krossade rutor till båda polisbilarna och orsakade stora plåtskador genom att kasta sten. Båda bilarna fick bogseras från platsen.

Skånskan - 45 minuter sedan

Bröt sig in i garage

ESLÖV Någon bröt sig in i ett garage på Skolgatan i helgen. Tjuven ska ga försökt ta sig in i bilen som stod där, men misslyckats. Polisen har fått in en anmälan om olaga intrång och försök till stöld ur bil..

Skånskan - 45 minuter sedan

62-åring vandaliserade bilar – Hämnd på tidigare svärföräldrarna

Kävlinge När dotterns förhållande med pojkvännen tog slut hämnades den 62-årige Kävlingebon – på svärföräldrarna.
Beväpnad med kniv och hammare vandaliserade han båda deras bilar.Det hann bara gå några dagar från att dotterns förhållande med pojkvännen tog slut till att hennes pappa utkrävde hämnd.

Skånskan - 1 timme sedan

Fick sladd och körde in i räcke på E22

Trafik En personbil fick sladd på E22 i höjd med Hörby Norra i norrgående riktning och körde in i ett räcke.Larmet om olyckan kom in till SOS 13.18.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal godis för 7 000

Skurup Någon bröt sig in i Nils Holgersson-
hallen i Skurup natten mellan lördag och söndag. Där hade det varit turnéring under helgen och Rydsgårds AIF hade laddat upp med mycket läsk och godis. Tjuven stal livsmedel tillhörande kiosken värda 7 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Biltjuvar greps direkt

ESLÖV Polisen kunde i söndags morse vid sjutiden gripa två biltjuvar i Trollsjökvarteren. Polisen fick in ett larm från Tempelgatan om ett pågående försök att stjäla en bil där. Två personer kunde strax senare gripas en bit därifrån.

Skånskan - 2 timmar sedan

Körkortslösa stoppades

ESLÖV Polisen stoppade två körkotslösa bilförare i lördags kväll. En 26-årig man från Halmstad som tidigare dömts för olovlig körning stnnades på Vävaregränd i Eslöv och en 46-årig kvinna från Höör stoppades på Östra vägen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tom Kristensson klar för Bergslagsrallyt

MOTORSPORT Tom Kristensson är klar för Bergslagsrallyt. Lördagens SM-tävling blir ett viktigt avstamp inför Svenska rallyt.Hörbyföraren är precis hemkommen från ett landslagsläger i Åre, innan det redan på onsdag bär av norrut igen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två greps för skadegörelse

YSTAD En polispatrull rykte ut efter att en person hade ringt om två män som hade slagit sönder en ruta på en bil i centrum. När de var på väg fick polisen ytterligare ett samtal om en krossad bilruta. De fann två män och grep dem misstänkta för skadegörelse på fem bilar på Lilla Östergatan och Trädgårdsgatan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Man greps för misshandel

YSTAD När en polispatrull höll sig närheten av en krog i söndags vid 01.20-tiden kom en väktare ut med en 30-årig man med sårskador. Han hade misshandlats i krogen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.