BT > Nyheter

Friday, 14 December, 08:20

BT - 20 jul 18 kl. 06:02

Skogsbrandforskaren: ”Kan brinna här också”Det brinner på flera platser i Sverige. Nu åker fler brandmän från Sjuhärad för att delta i släckningsarbetet. BT har pratat med skogsbrandforskare Johan Sjöström vid Rise. – Vi tror att risken för stora skogsbränder kommer att öka i framtiden, säger han..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Sjuhärad, Johan Sjöström, Rise

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SkogsbrandforskarenKan , brinnahär också
Barometern - 08 aug 13 kl. 17:04

Gastub började brinna

Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen spärrade polisen av ett område på 300 meter på en åker vid Karlevistenen kring en traktor efter att en gastub börjat brinna. Vid 17:30 var faran över och avspärrningen kunde hävas. En lantbrukare och en mekaniker försökte laga traktorn när gastuben small och började brinna.

Barometern - 15 sep 13 kl. 12:02

Kylskåp började brinna i lägenhet

Ett avstängt kylskåp i en lägenhet på Klappervägen i Smedby började brinna när det sattes på igen. Det skapade en mycket giftig rökutveckling och lägenheten måste nu totalsaneras, men inga människor kom till skada. Branden inträffade omkring kvart över tio på söndagsförmiddagen och brandkåren fick snabbt kontroll över utvecklingen.

Dalarnas tidningar - 03 okt 15 kl. 15:24

Lamborghini började brinna under färd

En sportbil började brinna under färd vid 15-tiden på lördagen. Det var vid en vänstersväng vid Tolvmilavägen i Bomsarvet som det plötsligt small till och började brinna i bilen. En person fanns i bilen när det började brinna, men personen klarade sig ut ur fordonet oskadd..

Västerbottens Folkblad - 16 jun 18 kl. 21:17

Bil övertänd – började brinna under färd

SOS alarm larmades under lördagskvällen om att en personbil börjat brinna under färd. När räddningstjänsten kom fram till platsen var bilen helt övertänd. Larmet kom in vid 20.

Västerbottens Folkblad - 05 mar 11 kl. 15:54

Skoter började brinna

OSTVIK En snöskoter började brinna strax efter lunchtid på lördagen. OSTVIK En snöskoter började brinna strax efter lunchtid på lördagen. Skotern var fulltankad när den fattade eld.

Kristianstadsbladet - 14 apr 11 kl. 13:51

Bil började brinna efter olycka

På torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E 22, i höjd med Tollarp Frukt och Bär.
Det var vid 13.45-tiden som en personbil körde in i en annan bakifrån i höjd med avfarten mot Tollarp Frukt och Bär.

Sydsvenskan - 25 apr 11 kl. 20:22

Bil i garage började brinna

Vid 17-tiden började det brinna i en bil som stod parkerad i ett garage på Gussnavavägen i Skårby, utanför Ystad.
Ägaren befann sig i garaget och höll på att svetsa när det tog fyr i hjulhuset. Man försökte släcka elden med en pulversläckare, men det gick inte att stoppa elden från att sprida sig.

Magazin24 - 29 jun 11 kl. 07:58

Maskin började brinna

Sent på tisdagskvällen började det brinna på Componenta i Virsbo. En maskin hade blivit överhettad och börjat brinna.
När räddningstjänsten anlände rådde det kraftig rökutveckling..

Västerbottens Folkblad - 30 aug 11 kl. 15:44

Dumper började brinna

NORDMALING Strax efter två började en dumper brinna vid Gabrielsberget, Nordmaling. NORDMALING Strax efter två började en dumper brinna vid Gabrielsberget, Nordmaling. Branden, som var snabbt släckt, fick fäste bakom hytten och hade orsaatss av läckande hydraulolja.

Magazin24 - 08 nov 11 kl. 15:14

Bil började brinna på Västeråsvägen

Vid 15-tiden på tisdagen började en bil brinna på Västeråsvägen. Räddningstjänsten ryckte ut till korsningen Västeråsvägen-Arbmansväg där en personbil börjat brinna.
Efter några minuter var branden släckt.

BT - 30 nov 11 kl. 17:45

Bil började brinna under färd

En personbil totalförstördes tidigare i dag vid en brand på Sjödalsvägen mellan Sätila och Ubbhult. Händelsen skedde runt klockan 17.30.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Handeln väntas hålla emot

Trots en väntad vikande konjunktur spås hushållens köpvanor hålla ekonomin uppe. HUI Research spår i en ny prognos att detaljhandeln håller farten även nästa år. I år väntas tillväxten i handeln landa på 2,5 procent för att hålla samma fart 2019, särskilt lyft av dagligvaruhandeln.

BT - 15 minuter sedan

Fortsatt ras på EU:s bilmarknad

Nybilsförsäljningen i Europa rasade åtta procent i november, jämfört med samma månad förra året. Nya utsläppsregler ses som förklaringen till försäljningstappet. Alla bilmodeller måste ha klarat det nya utsläppstestet WLTP för att få säljas inom EU från den 1 september - om man inte har beviljats dispens.

BT - 45 minuter sedan

Skott mot radhus i Malmö - personer i huset

Skott avlossades mot ett radhus i södra Malmö under natten. Flera personer befann sig i huset men ingen kom till skada, uppger polisen på sin hemsida. Polisen larmades vid 01-tiden efter att det hörts höga smällar.

BT - 30 minuter sedan

Italiensk exkommunist ska gripas i Brasilien

En domare i Brasilien har beordrat att den vänsterradikala aktivisten Cesare Battisti ska gripas och utvisas till Italien, där han är dömd för fyra mord på 1970-talet. Italien har länge krävt att 63-åringen ska utlämnas till sitt hemland.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Indisk gruva översvämmad - flera befaras döda

Minst 13 personer befaras ha dött efter att ha blivit instängda när en gruva översvämmades i delstaten Meghalaya i nordöstra Indien, uppger polisen. Räddningsarbetare har försökt pumpa ut vattnet från ett stort dike som svämmades över under tisdagen. - Vi gör vårt bästa för att nå dem.

BT - 1 timme sedan

Skådespelaren Sondra Locke död

Den amerikanska skådespelaren och regissören Sondra Locke är död. Hon avled i sviterna av cancer i sitt hem i Los Angeles i november, skriver Variety. Hon blev 74 år.

BT - 45 minuter sedan

Inga fler gripna i terrorärendet

Mannen som gripits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott är fortfarande anhållen. Enligt Säkerhetspolisen har inga fler personer frihetsberövats.(TT).

BT - 1 timme sedan

Magnus Carlsson: ”Vem var ihop med vem? Borås är ett stressmoment för mig!”

BarbadosMagnus, SchlagerMagnus, JulMagnus och FristadsMagnus. Kärt barn har många namn. BT mötte upp julens mest aktuella boråsare Magnus Carlsson för att prata om det stundande jubileet, musikaldrömmarna och varför Melodifestivalen aldrig är ett avslutat kapitel i boken om hans liv..

BT - 1 timme sedan

Löfven prövas av riksdagen - nederlag väntar

I dag röstas Stefan Löfven (S) sannolikt ner som statsministerkandidat av riksdagen. Om så sker kommer talmannen Andreas Norlén att fortsätta sina försök att hitta en kandidat som kan tolereras av riksdagen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.