BT > Nyheter

Tuesday, 14 August, 13:15

BT - 20 jul 18 kl. 06:02

Skogsbrandforskaren: ”Kan brinna här också”Det brinner på flera platser i Sverige. Nu åker fler brandmän från Sjuhärad för att delta i släckningsarbetet. BT har pratat med skogsbrandforskare Johan Sjöström vid Rise. – Vi tror att risken för stora skogsbränder kommer att öka i framtiden, säger han..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Sjuhärad, Johan Sjöström, Rise

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SkogsbrandforskarenKan , brinnahär också
Barometern - 08 aug 13 kl. 17:04

Gastub började brinna

Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen spärrade polisen av ett område på 300 meter på en åker vid Karlevistenen kring en traktor efter att en gastub börjat brinna. Vid 17:30 var faran över och avspärrningen kunde hävas. En lantbrukare och en mekaniker försökte laga traktorn när gastuben small och började brinna.

Barometern - 15 sep 13 kl. 12:02

Kylskåp började brinna i lägenhet

Ett avstängt kylskåp i en lägenhet på Klappervägen i Smedby började brinna när det sattes på igen. Det skapade en mycket giftig rökutveckling och lägenheten måste nu totalsaneras, men inga människor kom till skada. Branden inträffade omkring kvart över tio på söndagsförmiddagen och brandkåren fick snabbt kontroll över utvecklingen.

Dalarnas tidningar - 03 okt 15 kl. 15:24

Lamborghini började brinna under färd

En sportbil började brinna under färd vid 15-tiden på lördagen. Det var vid en vänstersväng vid Tolvmilavägen i Bomsarvet som det plötsligt small till och började brinna i bilen. En person fanns i bilen när det började brinna, men personen klarade sig ut ur fordonet oskadd..

Västerbottens Folkblad - 16 jun 18 kl. 21:17

Bil övertänd – började brinna under färd

SOS alarm larmades under lördagskvällen om att en personbil börjat brinna under färd. När räddningstjänsten kom fram till platsen var bilen helt övertänd. Larmet kom in vid 20.

Västerbottens Folkblad - 05 mar 11 kl. 15:54

Skoter började brinna

OSTVIK En snöskoter började brinna strax efter lunchtid på lördagen. OSTVIK En snöskoter började brinna strax efter lunchtid på lördagen. Skotern var fulltankad när den fattade eld.

Kristianstadsbladet - 14 apr 11 kl. 13:51

Bil började brinna efter olycka

På torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E 22, i höjd med Tollarp Frukt och Bär.
Det var vid 13.45-tiden som en personbil körde in i en annan bakifrån i höjd med avfarten mot Tollarp Frukt och Bär.

Sydsvenskan - 25 apr 11 kl. 20:22

Bil i garage började brinna

Vid 17-tiden började det brinna i en bil som stod parkerad i ett garage på Gussnavavägen i Skårby, utanför Ystad.
Ägaren befann sig i garaget och höll på att svetsa när det tog fyr i hjulhuset. Man försökte släcka elden med en pulversläckare, men det gick inte att stoppa elden från att sprida sig.

Magazin24 - 29 jun 11 kl. 07:58

Maskin började brinna

Sent på tisdagskvällen började det brinna på Componenta i Virsbo. En maskin hade blivit överhettad och börjat brinna.
När räddningstjänsten anlände rådde det kraftig rökutveckling..

Västerbottens Folkblad - 30 aug 11 kl. 15:44

Dumper började brinna

NORDMALING Strax efter två började en dumper brinna vid Gabrielsberget, Nordmaling. NORDMALING Strax efter två började en dumper brinna vid Gabrielsberget, Nordmaling. Branden, som var snabbt släckt, fick fäste bakom hytten och hade orsaatss av läckande hydraulolja.

Magazin24 - 08 nov 11 kl. 15:14

Bil började brinna på Västeråsvägen

Vid 15-tiden på tisdagen började en bil brinna på Västeråsvägen. Räddningstjänsten ryckte ut till korsningen Västeråsvägen-Arbmansväg där en personbil börjat brinna.
Efter några minuter var branden släckt.

BT - 30 nov 11 kl. 17:45

Bil började brinna under färd

En personbil totalförstördes tidigare i dag vid en brand på Sjödalsvägen mellan Sätila och Ubbhult. Händelsen skedde runt klockan 17.30.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Larm om terrängbrand i Svenljunga

Larmet kom in 12:51 till SOS. .

BT - 30 minuter sedan

Stort ras vid motorvägsbro i Italien

En motorvägsbro i Genua i nordvästra Italien har kollapsat. Lokal räddningstjänst och polis har ännu inga uppgifter om skadade eller döda men befarar att fordon har fallit ned i gapet som öppnat sig vid raset.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Boråspolisen om bilbränderna: “Vi är observanta och följer läget”

Patruller från Sjuhärad skickades till Göteborg för att hjälpa till under måndagens bilbränder. Men än så länge görs inga förberedelser för att något liknande skulle ske i Borås..

BT - 15 minuter sedan

Utredning om polisskjutning drar ut på tiden

Utredningen av den händelse där poliser sköt en 20-årig man till döds i Stockholm väntas enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten ta "åtskilliga veckor" att slutföra. Den döde 20-åringen hade Downs syndrom och lekte med en leksakspistol när han sköts av poliser.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Varning för havstulpaner i Östersjön

Båtar förtöjda i Östersjön riskerar att drabbas av angrepp från havstulpaner de närmaste veckorna. Nu varnar Svenska båtunionen båtägarna, så att de ska hinna tvätta bort kräftdjuren innan de växer sig fast på skroven.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Lägsta arbetslösheten på 43 år

Arbetslösheten i Storbritannien når rekordlåga nivåer. Under det andra kvartalet föll arbetslösheten i landet till den lägsta nivån på nästan ett halvt sekel, enligt siffror från landets nationella statistikbyrå. Mellan april och juni sjönk andelen arbetslösa i Storbritannien till 4,0 procent.

BT - 30 minuter sedan

Salah riskerar böter efter bilkörning

I en video syns Mohamed Salah köra bil samtidigt som han använder sin mobiltelefon, vilket är olagligt i Storbritannien. Egyptierns Premier Leauge-klubb Liverpool agerar i frågan och har gjort polisen medvetna om materialet. Det finns i nuläget ingen information om när videon är tagen eller av vem.

BT - 30 minuter sedan

Alliansen vill få fler att köra klimatsmart

Förnybart flygbränsle är ett av klimatförslagen som Allianens partledare lägger fram under en presskonferens. - Vi vill ha resultat före symbolpolitik, säger C-ledaren Annie Lööf.(TT).

BT - 1 timme sedan

M avfärdar Löfvens migrationsbeskrivning

Statsminister Stefan Löfven anser att Sverige inte kan återinföra regler som gör det lättare att få asyl igen. Han hävdar att det var Alliansregeringens lagstiftning som bäddade för flyktingströmmen hösten 2015, trots att hans egen regering accepterade den.(TT).

BT - 1 timme sedan

Stockholms södra utrymd - inga tåg stannar

Polisen har utrymt stationen Stockholms södra sedan ett misstänkt farligt föremål har hittats. Föremålet ska undersökas av tekniker. - Det är ett föremål som är påträffat, och vi arbetar på plats, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.