Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 21:10

Dagensanalys.se - 20 jul 18 kl. 00:54

Disney köper 21st Century Fox för 71 miljarder dollar



Efter en lång budgivningskamp med bland andra Comcast har Disney lyckats buda hem 21st Century Fox för 71 miljarder dollar. Walt Disney Company har köpt 21st Century Fox för 71 miljarder dollar framför ögonen på Comcast som stoppade sin budgivning efter 65 miljarder dollar. Comcast är istället helt fokuserade på att köpa Sky, vilken Fox äger 39 procent av, för 34 miljarder dollar. Med andra ord kommer det att finnas nära 30 miljarder dollar kvar hos Comcast för fler uppköp. ”I’d like to congratulate Bob Iger and the team at Disney and commend the Murdoch family and Fox for creating such a desirable and respected company,” kommenterade Comcast vd Brian Roberts Disneys köp av 21st Century Fox.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Century Fox, Comcast, Disney, Disney Company, Sky, Fox, Bob Iger, Murdoch, Brian Roberts Disneys, Disneys, FX, National Geographic, Star India, Walt Disney Company, Hulu

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Disney, köper, 21st, Century, Foxför 71 , miljarder, dollar
IDG - 14 dec 17 kl. 14:30

Megaaffär: Disney köper 21st Century Fox underhållningstillgångar


Rubert Murdochs mediaimperium krymper men bankkontona sväller rejält när Disney köper 20th Century Fox, Sky och andra tillgångar till ett astronomiskt pris..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 17 kl. 13:06

Disney köper 21st Century Fox

Två filmbjässar ska bli en, när Walt Disney köper huvuddelen av 21st Century Fox. Prislappen är 52,4 miljarder dollar i aktier, motsvarande 440 miljarder kronor, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Båda företagens aktier uppges stiga i förhandeln på Wall s.

DN - 14 dec 17 kl. 13:43

Disney köper 21st century fox

Walt Disney company köper majoriteten av mediakonglomeratet 21st century fox. Därmed tar de över varumärken som Avatar, The Simpsons och National Geographic..

SR - 14 dec 17 kl. 13:40

Disney köper 21st Century Fox

Två filmbjässar ska bli en, när Walt Disney köper huvuddelen av 21st Century Fox..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 17 kl. 13:06

Filmjätten Disney köper 21st Century Fox

Hårt pressad av strömningstjänster som Amazon och Netflix slår filmbjässen Disney till med storsläggan och köper huvuddelen av konkurrenten 21st Century Fox. Prislappen är 52,4 miljarder dollar i aktier, motsvarande 440 miljarder kronor, skriver amerik.

GöteborgsPosten - 14 dec 17 kl. 14:09

Filmjätten Disney köper 21st Century Fox

Hårt pressad av strömningstjänster som Amazon och Netflix slår filmbjässen Disney till med storsläggan och köper huvuddelen av konkurrenten 21st Century Fox..

SVT - 14 dec 17 kl. 13:34

Disney köper 21st Century Fox

Mediamogulen Rupert Murdoch säljer merparten av filmjätten 21st Century Fox till Disney, skriver nyhetsbyrån AP..

Dagens Media - 14 dec 17 kl. 15:07

Disney köper 21st Century Fox

Disney tar nästa steg mot att konkurrera mot streamingjättarna..

BT - 14 dec 17 kl. 14:27

Disney slår på stort - filmjätten köper 21st Century Fox

Hårt pressad av strömningstjänster som Amazon och Netflix slår filmbjässen Disney till med storsläggan och köper huvuddelen av konkurrenten 21st Century Fox..

Affärsvärlden - 14 dec 17 kl. 14:17

Miljardaffären klar: Walt Disney köper Fox

Medieaffären är klar: Walt Disney köper 21st Century Fox för 52,4 miljarder dollar i aktier..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

WARC har studerat den perfekta mediemixen

Globala marknadsföringsförbundet WARC har studerat den perfekta mediemixen och kommit fram till att desto större budget desto mer tv. I sin databas har WARC 840 olike case studies, mellan åren 2009 och 2017, som de studerat för att ta reda på hur mycket som allokeras till vad. Några intressanta fakta är: Framgångsrika varumärken spenderar i snitt 69 procent av sin budget på en kombination av tv och digitalt.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Så här gör de narr av reklambranschen

I parodin ”Meet Grant” får vi träffa en man i sina bästa år som lever i ett kaos präglat av sitt jobb inom reklambranschen. .

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Första året med ny varumärkeslag

Ett år har gått sedan den nya varumärkeslagen började gälla i EU och det är nu möjligt att registrera rörelsevarumärken i Europa. 20 procent av de ansökningar som kommit in under året kommer från Sverige, enligt ny statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram på årsdagen. – Generellt är det många användare som vill vänta och se utvecklingen för de ansökningar som kommit in hittills innan de söker, men siffrorna tyder på att svenska företag i förhållande till övriga länder visar en nyfikenhet och vilja att prova nytt, säger Magnus Ahlgren, juristchef på design- och varumärkesavdelningen på PRV, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Flest nyregistrerade spelkonton hos utländska spelbolag

Till nyår måste alla spelbolag som vill verka i Sverige ha licens för det. Men redan idag är det många svenskar som har spelkonton hos de ännu utlandsreglerade bolagen. Mediavision kan i sin senaste analys slå fast att nära 60 procent av alla 18–74-åringar har ett personligt konto hos åtminstone en spelsajt – i Sverige eller utomlands.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Om du kopierar innehåll och använder clickbait blir du straffad av Facebook

Facebook har börjat straffa publicister som ägnar sin tid att kopiera och återpublicera innehåller från andra källor. Facebook har i en exklusiv intervju berättat för Techcrunch att de rankar ned innehåll från publicister som saknar auktoritet tillsammans med click-rubriker eller landningssidor som är fyllda av annonser. Ups, med de kriterierna ryker en hel del publicister, utan att nämna namn (ni vet vilka ni är).

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Snapchat har blivit en nyhetskanal för yngre

I en rykande färsk studie som genomförts med den yngre generationen i USA visar det sig att 89 procent får sina nyheter från sociala medier. Högst upp på pallen står Facebook som nyhetskälla följt av appen Snapchat, som ökar snabbt. Snapchat har till och med lyckats med konststycket att glida förbi Youtube, Insta och Twitter som kanal vilket återigen visar på styrkan appen har i de yngre målgrupperna.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Bilder från SOTI SYNC i Dublin

Alla kunde inte vara där så vi tog bilder som berättar och beskriver konferensen. Häng på till Dublin och konferensen SOTI SYNC som omfamnar mobila lösningar för moderna företag.
SOTI SYNC 2018
Mässhallen.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

SOTI visar framtiden inom mobil teknologi

Mobila enheter tar större och större plats på marknaden och hjälper företag att öka sin effektivitet och rörlighet vilket leder till att de kan lägga ner mer tid på arbetsuppgifter som för företaget framåt. Något som inte är så välkänt för privatpersoner är hur dessa mobila enheter hanteras och hålls säkra hos företag och organisationer. Carl Rodrigues CEO och President för storföretaget SOTI, började sitt företag i en källare, driven att skapa ett företag så han kunde spendera dagarna med att göra någonting han verkligen gillade.

Dagensanalys.se - Igår: 15:30

Rebel & Bird hjälper Yoga Girl att samla kraften

Yoga-stjärnan Rachel Brathen, även känd som Yoga Girl, har miljoner följare på Instagram. Nu har hennes community fått en ny gemensam digital plattform där de kan samlas på sina egna villkor. Det var Rebel & Bird som fick i uppdrag att skapa en flexibel och skalbar plattform som Rachel Brathen och hennes olika Yoga Girl-varumärken kunde samlas på.

Dagensanalys.se - Igår: 12:49

IKEA Indien tyckte det var en bra idé att ha en läskig lampa

När IKEA i Indien gör reklam är den minst sagt annorlunda. Den här gången ger de liv till en lampa som lever till om natten. Tjing för att inte ha den här lampan i mitt sovrum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.