DI > Ekonomi

Sunday, 16 December, 20:25

Liknande nyheter

Taggar: Agnetha, Jönsson, Utdelningmed , låg, risk
DI - 19 maj 18 kl. 11:43

Agnetha Jönsson: Aktien som är en grundbult i portföljen

Låg förvaltningskostnad och koncentrerad aktieportfölj gör Industrivärden till ett alternativ till indexfonder.  Hopp om minskad rabatt och belåning kan ge extra avkastning. .

DI - 24 maj 18 kl. 07:54

Agnetha Jönsson: Tre köpvärda vårdaktier

Vårdaktierna har det tufft. Politisk risk och förlorade kontrakt har bidragit till senaste årets trista kursutveckling.  Nu är tre aktier i sektorn värda en chans.

DI - 28 maj 18 kl. 08:07

Agnetha Jönsson: Gör dig redo för häftiga kursrörelser

Börsen har utvecklats hyggligt och volatiliteten har minskat. Men i veckan kommer statistik som brukar få stor marknadspåverkan. .

DI - 31 maj 18 kl. 08:09

Agnetha Jönsson: Dags att minska aktierisken

Oron i Italien påverkar räntorna och minskar placerarnas riskvilja. Det kan vara dags att vikta ned andelen aktier inför en orolig sommar..

DI - 04 jun 18 kl. 18:59

Agnetha Jönsson: Fånga upp klädaktien efter mardrömsåret

Klädhandlarna på börsen har haft ett kursmässigt mardrömsår. Efter en halvering sedan årsskiftet kan det vara en god idé att ta rygg på finansmannen Mats Qviberg och ge en av klädaktierna en chans. .

DI - 07 jun 18 kl. 05:07

Agnetha Jönsson: Håll dig borta när Kaupthing gör comeback

Arion Bank, byggd på resterna av kollapsade Kaupthing, noteras nästa vecka. Kursintervallet är stort och utsikterna svårbedömda. Teckna inte.

DI - 10 jun 18 kl. 13:44

Agnetha Jönsson: Aktien är på tok för billig – köp blankarnas favorit

Förtroenderabatt och attraktiv värdering gör aktien köpvärd.  Ett trendbrott för kursutvecklingen kan också ge extra skjuts om blankarna vill stänga sina positioner samtidigt, vilket kallas för short squeeze. .

DI - 13 jun 18 kl. 15:15

Agnetha Jönsson: Jakten på tillväxt kräver sin vd

För två veckor fick Liza Nyberg lämna vd-jobbet på Collector Bank efter nio månader, och styrelseordförande Lena Apler går tillfälligt in som vd. Nu slutar finanschefen Maria Lykken Ljungdahl av privata skäl. Även hon tillträdde 1 september i fjol.

DI - 14 jun 18 kl. 09:27

Agnetha Jönsson: Här ska du köpa på dippen

Den forne utdelningsfavoriten bjuder på fin direktavkastning igen. Efter senaste rapportraset känns det helt klart lockande att köpa aktien. .

DI - 20 jun 18 kl. 16:35

Agnetha Jönsson: Därför rasar storbankerna

Aktiekurserna har fallit över 20 procent för flera av världens största systemviktiga banker. Upplåning i dollar är en orsak. För de svenska storbankerna sätter bolånen press..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 15 minuter sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..

DI - 1 timme sedan

Businesshypnotisören får svenska företag att falla i trans

Hypnos har alltid förknippats med magi och mystik. Men i skuggan av snurrande spiraler och gungande fickur har hypnos utvecklats till en behandlingsmetod för att lindra fobier, röksug och få människor att prestera bättre. .

DI - 2 timmar sedan

Kastade ut sedlar från tak — greps av polisen

Människorna i ett arbetarområde i Hongkong gick i spinn i lördags när sedlar plötsligt regnade ner över dem. Nu har den unge entreprenör som låg bakom tilltaget gripits sedan han kört tillbaka till området i sin Lamborghini..

DI - 3 timmar sedan

Höjdarna har ingen spåkula

Stora aktieinnehav hos insynspersoner är ett plus, men det ska inte vara det enda skälet till att man köper en aktie. Däremot är insynsförsäljningar en tyngre signal än insynsköp – börstopparna gillar nämligen inte att förlora pengar..

DI - 3 timmar sedan

Stekhet insiderhandel tecken på fortsatt börsoro

Insynspersoner har under hösten tankat aktier till nya rekordnivåer, visar statistik från Insiderfonder.  Handeln kan skvallra om vart börsen är på väg, men att blint ta rygg på bolagstopparna kan vara en farlig idé, varnar experten..

DI - 3 timmar sedan

Vd-skifte i Fabege

Fastighetsbolaget Fabeges vd Christer Hermelin lämnar bolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Lista: Här är aktierna som toppfonderna älskar

Börsen är ned rejält i år, men bland de mindre bolagen finns det gott om kursraketer. Di listar aktierna som de bäst presterande småbolagsfonderna gillar – och ett bolag sticker ut. Åtta av de tio bästa fonderna äger aktien, som hittills i år rusat 45 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.