DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 03:17

DI - 19 jul 18 kl. 21:02

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg riskKombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jönsson, Legg Mason

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agnetha, Jönsson, Utdelningmed , låg, risk
DI - 19 maj 18 kl. 11:43

Agnetha Jönsson: Aktien som är en grundbult i portföljen

Låg förvaltningskostnad och koncentrerad aktieportfölj gör Industrivärden till ett alternativ till indexfonder.  Hopp om minskad rabatt och belåning kan ge extra avkastning. .

DI - 24 maj 18 kl. 07:54

Agnetha Jönsson: Tre köpvärda vårdaktier

Vårdaktierna har det tufft. Politisk risk och förlorade kontrakt har bidragit till senaste årets trista kursutveckling.  Nu är tre aktier i sektorn värda en chans.

DI - 28 maj 18 kl. 08:07

Agnetha Jönsson: Gör dig redo för häftiga kursrörelser

Börsen har utvecklats hyggligt och volatiliteten har minskat. Men i veckan kommer statistik som brukar få stor marknadspåverkan. .

DI - 31 maj 18 kl. 08:09

Agnetha Jönsson: Dags att minska aktierisken

Oron i Italien påverkar räntorna och minskar placerarnas riskvilja. Det kan vara dags att vikta ned andelen aktier inför en orolig sommar..

DI - 04 jun 18 kl. 18:59

Agnetha Jönsson: Fånga upp klädaktien efter mardrömsåret

Klädhandlarna på börsen har haft ett kursmässigt mardrömsår. Efter en halvering sedan årsskiftet kan det vara en god idé att ta rygg på finansmannen Mats Qviberg och ge en av klädaktierna en chans. .

DI - 07 jun 18 kl. 05:07

Agnetha Jönsson: Håll dig borta när Kaupthing gör comeback

Arion Bank, byggd på resterna av kollapsade Kaupthing, noteras nästa vecka. Kursintervallet är stort och utsikterna svårbedömda. Teckna inte.

DI - 10 jun 18 kl. 13:44

Agnetha Jönsson: Aktien är på tok för billig – köp blankarnas favorit

Förtroenderabatt och attraktiv värdering gör aktien köpvärd.  Ett trendbrott för kursutvecklingen kan också ge extra skjuts om blankarna vill stänga sina positioner samtidigt, vilket kallas för short squeeze. .

DI - 13 jun 18 kl. 15:15

Agnetha Jönsson: Jakten på tillväxt kräver sin vd

För två veckor fick Liza Nyberg lämna vd-jobbet på Collector Bank efter nio månader, och styrelseordförande Lena Apler går tillfälligt in som vd. Nu slutar finanschefen Maria Lykken Ljungdahl av privata skäl. Även hon tillträdde 1 september i fjol.

DI - 14 jun 18 kl. 09:27

Agnetha Jönsson: Här ska du köpa på dippen

Den forne utdelningsfavoriten bjuder på fin direktavkastning igen. Efter senaste rapportraset känns det helt klart lockande att köpa aktien. .

DI - 20 jun 18 kl. 16:35

Agnetha Jönsson: Därför rasar storbankerna

Aktiekurserna har fallit över 20 procent för flera av världens största systemviktiga banker. Upplåning i dollar är en orsak. För de svenska storbankerna sätter bolånen press..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

DI - 5 timmar sedan

Muellers utredning av Trump och rysk inblandning är klar

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av kontakter mellan Donald Trumps kampanjstab och den ryska regeringen är färdig..

DI - 5 timmar sedan

Stretchad värdering bakom jeansmärkets rusning

Jeansmärket Levis Strauss gjorde stor succé på New York-börsen under första handelsdagen när aktiekursen rusade med över 30 procent. .

DI - 5 timmar sedan

Expertens svarta lista: De har Sveriges sämsta fonder

Två fondbolag delar på jumboplatsen när man synar utvecklingen för aktiefonder på fem års sikt. ”Höga avgifter slår nästan alltid igenom”, säger Jonas Lindmark på Morningstar. De utpekade bolagen tycker att jämförelsen är orättvis..

DI - 5 timmar sedan

Pinterest ansöker om börsnotering

Sociala nätverket Pinterest ansöker om börsnotering på New York-börsen. .

DI - 5 timmar sedan

Trumps val till Fedguvernör: ”Mer oroad för amerikansk deflation än inflation”

Donald Trumps val till Fedguvernör, Stephen Moore, kommer inte vara ett störande moment för Jerome Powell om senaten godkänner honom. .

DI - 5 timmar sedan

Storägare motsätter sig gruvbolagets jätteaffär

Gruvjätten Newmont Mining betalar för mycket för att förvärva konkurrenten Goldcorp. Det anser storägaren Vaneck enligt Financial Times..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street går mot svag stängning på konjunkturoro

Upp som en sol, ned som en pannkaka. Efter att ha nått den högsta nivån sedan oktober förra året handlas S&P 500 ned 1,7 procent med fem minuter kvar av fredagshandeln..

DI - 6 timmar sedan

Allt du behöver veta om månaden som sänkte Swedbank

Suspekta transaktioner, ljusskygga kunder och en rad utredningar. Di har kartlagt månaden då den svenska storbanken Swedbank har skakats av en penningtvättshärva..

DI - 7 timmar sedan

Fed-guvernören Bullard ser skäl att vara försiktig med räntan

Det ekonomiska landskapet talar för att vara försiktig när det gäller räntorna. Det är en bra tid för att bara låta data komma in och göra en bedömning efter sommaren vad Fed ska göra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.