DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 06:55

DI - 19 jul 18 kl. 21:02

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg riskKombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jönsson, Legg Mason

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agnetha, Jönsson, Utdelningmed , låg, risk
DI - 19 maj 18 kl. 11:43

Agnetha Jönsson: Aktien som är en grundbult i portföljen

Låg förvaltningskostnad och koncentrerad aktieportfölj gör Industrivärden till ett alternativ till indexfonder.  Hopp om minskad rabatt och belåning kan ge extra avkastning. .

DI - 24 maj 18 kl. 07:54

Agnetha Jönsson: Tre köpvärda vårdaktier

Vårdaktierna har det tufft. Politisk risk och förlorade kontrakt har bidragit till senaste årets trista kursutveckling.  Nu är tre aktier i sektorn värda en chans.

DI - 28 maj 18 kl. 08:07

Agnetha Jönsson: Gör dig redo för häftiga kursrörelser

Börsen har utvecklats hyggligt och volatiliteten har minskat. Men i veckan kommer statistik som brukar få stor marknadspåverkan. .

DI - 31 maj 18 kl. 08:09

Agnetha Jönsson: Dags att minska aktierisken

Oron i Italien påverkar räntorna och minskar placerarnas riskvilja. Det kan vara dags att vikta ned andelen aktier inför en orolig sommar..

DI - 04 jun 18 kl. 18:59

Agnetha Jönsson: Fånga upp klädaktien efter mardrömsåret

Klädhandlarna på börsen har haft ett kursmässigt mardrömsår. Efter en halvering sedan årsskiftet kan det vara en god idé att ta rygg på finansmannen Mats Qviberg och ge en av klädaktierna en chans. .

DI - 07 jun 18 kl. 05:07

Agnetha Jönsson: Håll dig borta när Kaupthing gör comeback

Arion Bank, byggd på resterna av kollapsade Kaupthing, noteras nästa vecka. Kursintervallet är stort och utsikterna svårbedömda. Teckna inte.

DI - 10 jun 18 kl. 13:44

Agnetha Jönsson: Aktien är på tok för billig – köp blankarnas favorit

Förtroenderabatt och attraktiv värdering gör aktien köpvärd.  Ett trendbrott för kursutvecklingen kan också ge extra skjuts om blankarna vill stänga sina positioner samtidigt, vilket kallas för short squeeze. .

DI - 13 jun 18 kl. 15:15

Agnetha Jönsson: Jakten på tillväxt kräver sin vd

För två veckor fick Liza Nyberg lämna vd-jobbet på Collector Bank efter nio månader, och styrelseordförande Lena Apler går tillfälligt in som vd. Nu slutar finanschefen Maria Lykken Ljungdahl av privata skäl. Även hon tillträdde 1 september i fjol.

DI - 14 jun 18 kl. 09:27

Agnetha Jönsson: Här ska du köpa på dippen

Den forne utdelningsfavoriten bjuder på fin direktavkastning igen. Efter senaste rapportraset känns det helt klart lockande att köpa aktien. .

DI - 20 jun 18 kl. 16:35

Agnetha Jönsson: Därför rasar storbankerna

Aktiekurserna har fallit över 20 procent för flera av världens största systemviktiga banker. Upplåning i dollar är en orsak. För de svenska storbankerna sätter bolånen press..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor & valutor: Amerikanska räntor försiktigt upp

Aktiemarknaderna visar optimism men rörelserna på räntemarknaderna är mer begränsade, med en liten uppgång i USA-räntorna. Yenen tappar i spåren av ökad riskaptit, medan dollarn stärkts även mot euron. .

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Kina halkar efter uppgång i Asien

Skaffa dig morgonkoll med Di. Asienbörserna stiger efter uppgång i New York men kinesiska aktier halkar efter..

DI - 15 minuter sedan

USA vill förhandla med Storbritannien efter brexit

Trump-administrationen har meddelat kongressen att de vill påbörja formella handelssamtal med Storbritannien så snart som de är redo efter brexit. Det skriver Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Proffsen på Ericssons sida inför rapporten

Det är ett Ericsson med vind i seglen som möter marknaden när kvartalet presenteras på torsdag. Börskursen är upp, och analytikerna tror på vd Börje Ekholm på ett helt annat sätt än tidigare..

DI - 1 timme sedan

USA omförhandlar fler handelsavtal

USA kommer att inleda förhandlingar om avtal med Storbritannien, EU och Japan i landets ansträngningar att omforma den globala handeln..

DI - 1 timme sedan

Trump sätter ytterligare press – kalla Fed sitt "största hot"

Donald Trump ser Federal Reserve som sitt "största hot" för närvarande, då de med räntehöjningarna äventyrar ekonomins uppgång. .

DI - 1 timme sedan

Trump nominerar ny ambassadör i Sverige

USA:s president Donald Trump kommer att nominera Ken Howery som ny ambassadör i Sverige, skriver Vita huset i ett uttalande..

DI - 1 timme sedan

Mäklarna: Minska amorteringskravet

Sänkt skatt och minskade amorteringskrav. Så låter mäklarnas önskemål inför den nya mandatperioden, enligt en ny undersökning från Hemnet. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer onsdag 17 oktober

Castellum och Investor är onsdagens tyngsta svenska rapporter, medan aluminiumbolaget Alcoa släpper rapport efter New York-börsens stängning och därmed som vanligt drar igång industrirapportsäsongen "over there"..

DI - 8 timmar sedan

Ny forskning: Bättre att födas rik än smart

Vad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.