DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 16:51

DI - 19 jul 18 kl. 21:02

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg riskKombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jönsson, Legg Mason

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agnetha, Jönsson, Utdelningmed , låg, risk
DI - 19 maj 18 kl. 11:43

Agnetha Jönsson: Aktien som är en grundbult i portföljen

Låg förvaltningskostnad och koncentrerad aktieportfölj gör Industrivärden till ett alternativ till indexfonder.  Hopp om minskad rabatt och belåning kan ge extra avkastning. .

DI - 24 maj 18 kl. 07:54

Agnetha Jönsson: Tre köpvärda vårdaktier

Vårdaktierna har det tufft. Politisk risk och förlorade kontrakt har bidragit till senaste årets trista kursutveckling.  Nu är tre aktier i sektorn värda en chans.

DI - 28 maj 18 kl. 08:07

Agnetha Jönsson: Gör dig redo för häftiga kursrörelser

Börsen har utvecklats hyggligt och volatiliteten har minskat. Men i veckan kommer statistik som brukar få stor marknadspåverkan. .

DI - 31 maj 18 kl. 08:09

Agnetha Jönsson: Dags att minska aktierisken

Oron i Italien påverkar räntorna och minskar placerarnas riskvilja. Det kan vara dags att vikta ned andelen aktier inför en orolig sommar..

DI - 04 jun 18 kl. 18:59

Agnetha Jönsson: Fånga upp klädaktien efter mardrömsåret

Klädhandlarna på börsen har haft ett kursmässigt mardrömsår. Efter en halvering sedan årsskiftet kan det vara en god idé att ta rygg på finansmannen Mats Qviberg och ge en av klädaktierna en chans. .

DI - 07 jun 18 kl. 05:07

Agnetha Jönsson: Håll dig borta när Kaupthing gör comeback

Arion Bank, byggd på resterna av kollapsade Kaupthing, noteras nästa vecka. Kursintervallet är stort och utsikterna svårbedömda. Teckna inte.

DI - 10 jun 18 kl. 13:44

Agnetha Jönsson: Aktien är på tok för billig – köp blankarnas favorit

Förtroenderabatt och attraktiv värdering gör aktien köpvärd.  Ett trendbrott för kursutvecklingen kan också ge extra skjuts om blankarna vill stänga sina positioner samtidigt, vilket kallas för short squeeze. .

DI - 13 jun 18 kl. 15:15

Agnetha Jönsson: Jakten på tillväxt kräver sin vd

För två veckor fick Liza Nyberg lämna vd-jobbet på Collector Bank efter nio månader, och styrelseordförande Lena Apler går tillfälligt in som vd. Nu slutar finanschefen Maria Lykken Ljungdahl av privata skäl. Även hon tillträdde 1 september i fjol.

DI - 14 jun 18 kl. 09:27

Agnetha Jönsson: Här ska du köpa på dippen

Den forne utdelningsfavoriten bjuder på fin direktavkastning igen. Efter senaste rapportraset känns det helt klart lockande att köpa aktien. .

DI - 20 jun 18 kl. 16:35

Agnetha Jönsson: Därför rasar storbankerna

Aktiekurserna har fallit över 20 procent för flera av världens största systemviktiga banker. Upplåning i dollar är en orsak. För de svenska storbankerna sätter bolånen press..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

USA-börser: Tesla faller tungt

De ledande New York-börserna handlades svagt nedåt på fredagen. Investerare inväntar tydligare signaler kring uppgifterna om nya förhandlingar mellan USA och Kina. .

DI - 15 minuter sedan

Guldbolaget rasar efter dödliga bussattacken

Guldbolaget Semafos aktie tappar på fredagseftermiddagen. Detta sedan bolaget delgivit att en buss som transporterat anställda till Mana-gruvan i Burkina Faso attackerats av beväpnade personer tidigare i dag. .

DI - 30 minuter sedan

Vd:n ökar innehavet i Spotlight-bolaget

Nanologicas vd Andreas Bhagwani har efter att en nyemission avslutats ökat sin andel av kapitalet till 10,1 procent, från tidigare 9,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Ledamot miljonköper Zetadisplay

Anders Pettersson har under gårdagen, den 16 augusti, köpt 100 000 stycken aktier i Zetadisplay där han är styrelseledamot. .

DI - 45 minuter sedan

Lyft för viktiga amerikanska index

USA:s ledande indikatorer steg 0,6 procent i juli, jämfört med månaden före..

DI - 45 minuter sedan

Michigan-index: Amerikanskt konsumentförtroende sjönk

University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet sjönk till 95,3 i augusti jämfört med 97,9 i juli..

DI - 45 minuter sedan

Ny storblankare i Oriflame

Hedgefonden Bodenholm, del av Brummer Multi Strategy, har dykt upp som storblankare i Oriflame och är korta 0,52 procent av kapitalet..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Nu riskerar storbolags-vd:n en snabb sorti

Kronan tycks bryta ett historiskt mönster inför det stundande valet, konstaterar Di:s experter i veckans avsnitt av Analyspodden. För en storbolags-vd ökade dessutom risken för en snabb sorti efter en misslyckad rapport i veckan..

DI - 1 timme sedan

Grekland tar emot migranter från Tyskland

Tyskland och Grekland har enats om ett avtal som går ut på att Grekland tar tillbaka flyktingar och migranter som registrerats i landet och sedan tagit sig till Tyskland, rapporterar AFP med hänvisning till tyska inrikesdepartementet..

DI - 1 timme sedan

Klart: Han blir premiärminister i Slovenien

Den tidigare komikern Marjan Sarec från antietablissemangsrörelsen LMS blir ny premiärminister i Slovenien, vilket sätter punkt för flera veckors politisk osäkerhet i landet. Sarecs parti blev näst störst i valet i juni. Sarec planerar nu att bilda regering med fyra andra vänster- och mittenpartier, efter att tidigare ha uteslutit samarbete med det främlingsfientliga SDS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.