SVT > Inrikes

Monday, 21 January, 15:08

SVT - 19 jul 18 kl. 20:50

Miljoner skogsplantor kasseras – förluster för skogsindustrinDen extremt torra sommaren innebär problem för skogsbruket. Miljoner nya gran- och tallplantor som skulle planterats får nu kastas. Risken för skogsbränder gör att man inte kan sätta ut de unga plantorna i skogen. Plantodlarna har inte varit med om något liknande de senaste 25 åren..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljoner skogsplantor, kasseras, förlusterför , skogsindustrin
Cornucopia - 06 nov 17 kl. 15:16

Över 8% i årlig avkastning på solcellsanläggning

Solcellsanläggningar blir lönsammare och lönsammare för den som väljer att investera i detta. Justerat för skatteffekter får man redan idag över 8% i avkastning första året och ca 11% efter 25 år trots effektminskning över tiden, tack vare stigande elpriser.
Avkastning och produktion från en 4 800 W solcellsanläggning i femtio år.

DI - 20 mar 18 kl. 10:02

IIOX tar affär med aktör inom livsmedelsindustrin

IIOX har i dagarna tagit hem en affär med en aktör inom livsmedelsindustrin. Affären innebär att IIOX levererar en molnlösning som hanterar och övervakar produktion av livsmedel. IIOX mjukvara gör det möjligt att i realtid övervaka tillverkningsprocessen och hitta eventuella avvikelser ,vilket ger hög kvalitet och mindre förluster då färre produkter behöver kasseras.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Ygeman tillbaka som minister – valet får kritik av oppositionen

”Anmärkningsvärt och olämpligt”. Så kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson beslutet att låta Anders Ygeman (S) göra comeback som minister. Även KD-ledaren Ebba Busch Thor är kritisk till Löfvens val..

SVT - 1 timme sedan

Här är Löfvens (S) nya ministrar

Statsminister Stefan Löfven (S) har nu presenterat sin nya regering och vem som ska göra vad i den. Anders Ygeman (S) återvänder som minister. Här kan du lära känna de nya ministrarna:.

SVT - 3 timmar sedan

Alla Löfven-regeringens ministrar – hela listan

Sex nya ministrar, sex ministrar som slutar och fyra som får byta plats. Här är hela listan på Löfven-regeringens ministrar..

SVT - 3 timmar sedan

Löfven slår fast: Fri hyressättning vid nybyggnation

Hyresmarknaden ska reformeras genom fri hyressättning vid nybyggnation och lägenheternas kvalitet och läge ska få betyda mer när hyran ska sättas. Det slog statsminister Stefan Löfven (S) fast vid regeringsförklaringen. Därmed hotar konfrontation med Vänsterpartiet som har lovat att väcka en misstroendeförklaring om regeringen inför marknadshyror..

SVT - 4 timmar sedan

Stefan Löfven presenterar sin nya regering

Drygt fyra månader efter valet får Sverige en regering på plats. Stefan Löfven (S) ska presentera sin regeringsförklaring och väntas i samma veva byta ut ett antal ministrar. SVT direktsänder med start 10.

SVT - 5 timmar sedan

Trenden: Återanvända klänningar på röda mattan

Trenden med återanvändandet av kläder syntes på årets modefest, Ellegalan, som hölls i helgen. Till exempel hade gäster som Sara Danius, Annie Lööf och Elsa Billgren klänningar som de setts bära vid andra högtidliga tillfällen..

SVT - 6 timmar sedan

Sipri om hemliga Nordkoreamötet i Sverige: ”Hoppas mötet bidrar till fred och säkerhet”

Mycket lite uppgifter läcker ut från mötet mellan USA och Nordkorea som pågår i Sverige sedan i helgen., men Sipri som deltar bekräftar att det är ett förberedande möte inför det kommande toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. – Sipri hoppas att mötet leder till ökad fred och säkerhet på Koreahalvön, säger kommunikationschefen Stephanie Blenckner till SVT Nyheter..

SVT - 5 timmar sedan

Karolinska Institutet ska kontrolltesta AI-system

Hur bra är befintliga AI-verktyg på att hitta bröstcancer? Det ska ett forskarteam på Karolinska Institutet undersöka under våren. Förhoppningen är att testen ska visa om utvecklingen kommit så långt att datorer är lika bra som röntgenläkare..

SVT - 6 timmar sedan

Fortsatta förhör med terrormisstänkta

Rättegången mot de tre män som misstänks för att ha förberett terrordåd i Sverige går nu in på sin fjärde dag. I dag fortsätter förhören med de tre misstänkta själva. Dessutom väntas åklagaren presentera ny bevisning som ska styrka att en av de misstänkta männen haft kännedom om bombtillverkning..

SVT - 13 timmar sedan

Brist på el hotar delar av Sverige: ”Har kommit väldigt snabbt”

Växande städer, elektrifiering i samhället och nya industrier har gjort att delar av landet nu riskerar elbrist. Det menar den ansvariga myndigheten Svenska kraftnät, som sagt nej till att öka nätkapaciteten på flera håll. – För tre år sen hade vi inte det här problemet, säger Niclas Damsgaard, marknadsstrateg Svenska Kraftnät..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.