DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 15:38

DI - 19 jul 18 kl. 20:05

Hundratals miljoner brinner upp i skogenSkog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sven-Erik Hammar, LRF Skog

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundratalsmiljoner , brinnerupp i , skogen
Barometern - 22 nov 18 kl. 10:33

Grannar var livrädda: ”Ringde och skrek, att det brinner skogen”

Håkan Johansson, granne till ladugårdsbranden, väcktes av en rejäl smäll inatt. – Min svägerska var livrädd, ringde och skrek, att det brinner skogen. Jag tittade ut och såg höga lågor, berättar han..

NSD - 14 jun 17 kl. 18:14

Här brinner skogen i Råneå

En skogsbrand har blossat upp i skogen utanför Råneå..

Nerikes Allehanda - 13 jun 16 kl. 14:11

NA-tv: Här brinner skogen i Brickebacken

Ett 15-tal brandmän arbetade under måndagen med att släcka en brand i Brickebacken. Räddningstjänsten kallade in extra personal för att klara av släckningsarbetet..

Supermiljöbloggen - 11 mar 18 kl. 22:37

Vad ska vi med skogen till? – Del 2

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

YLE - 18 feb 17 kl. 15:35

Överraskande upptäckt i Kauhava: Färsk, blöt ved brinner bättre och sparar pengar

I Kauhava övergår man till att bränna färskt skogsbränsle i värmeverken eftersom det har visat sig vara mer effektivt än torrt bränsle. Forskare uppskattar att bränsleåtgången minskar med närmare en tredjedel då man eldar färskt bränsle. Det var av ett misstag som färskt skogsbränsle hamnade i förbränningsugnen vid det nybyggda värmeverket i Kauhava förra vintern.

Västerbottens Folkblad - 02 dec 16 kl. 09:00

Larm: Brinner i skogen

Räddningstjänsten är på väg söder om Stensele, där en person noterat en brand en bit in i skogen. Klockan 08:44 gick larmet om en brand i skogen söder om Stensele. En person har ringt in till SOS Alarm och berättat att hen ser en brand en bit in i skogen, oklart vad som brinner.

Länstidningen i Jämtland - 19 okt 17 kl. 18:30

Ny bok: Skogen brinner allt mer – Sven Olov Karlsson ger oss både samhällskritiken och hjältarna i Västmanlandsbranden

Sommaren 2014 utlöser en gnista från en skogsmaskin en brand som blir den största i Sverige på hundratals år..

Norrtelje Tidning - 19 okt 17 kl. 18:30

Ny bok: Skogen brinner allt mer – Sven Olov Karlsson ger oss både samhällskritiken och hjältarna i Västmanlandsbranden

Sommaren 2014 utlöser en gnista från en skogsmaskin en brand som blir den största i Sverige på hundratals år..

ÖstersundsPosten - 19 okt 17 kl. 18:30

Ny bok: Skogen brinner allt mer – Sven Olov Karlsson ger oss både samhällskritiken och hjältarna i Västmanlandsbranden

Sommaren 2014 utlöser en gnista från en skogsmaskin en brand som blir den största i Sverige på hundratals år..

BT - 15 jan 15 kl. 12:58

Nota på hundratals miljoner efter Egon

Långt ifrån i Gudruns eller i Pers klass. Men uppemot dubbelt så illa som den stora skogsbranden i Västmanland. Stormen Egon bedöms ha fällt skog för hundratals miljoner kronor, spritt över hela Götaland.

DalaDemokraten - 05 sep 14 kl. 06:56

Skrotbil och buskar brinner i skogen

En skrotbil brinner vid Korsnäsberget i Sunnansjö. Bilen är övergiven men det har tagit eld i buskar i skogen också. Larmet kom nu på morgonen klockan 06.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

ChromoGenics offentliggör prospekt avseende företrädesemission

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, JAPAN, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG..

DI - 5 minuter sedan

Eurogrupp tar upp beredskap för avtalslös brexit

EU-kommissionen ska på måndagseftermiddagen informera euroländernas finansministrar om förberedelser för alla brexitscenarier, särskilt no deal..

DI - 15 minuter sedan

Erik Åsbrink åker ut

Efter 19 år som ordförande för tjänstepensionsjätten Alecta åker Erik Åsbrink ut. Alectas överstyrelse vill nu byta ut den 71-årige tidigare s-politikern..

DI - 45 minuter sedan

Citi: Rimligt anta att USA och Kina når bättre avtal än väntat

Ett positivt genombrott i handelssamtalen mellan Kina och USA är en sannolik eller rimlig utveckling 2019, skriver Citi i en makroprognos för Asien..

DI - 1 timme sedan

Isabella Lövin tar över som miljö- och klimatminister

När Stefan Löfven i dag strax före lunch presenterade den nya regeringen utsågs Isabella Lövin (MP) till chef för miljödepartementet. .

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Klippläge inför rapportfloden

Stockholmsbörsen tuffar på uppåt, men den långsiktiga bilden är svagare. Investtechs analytiker pekar ut tre heta aktier för den som vill göra snabba affärer. Men det gäller att slå till nu – före rapporterna..

DI - 1 timme sedan

Ibrahim Baylan: "Sverige för litet för stora konflikter"

Den nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) vill se en nystart på relationen sedan vinstfrågan skrotats med fyrpartiuppgörelsen. ”Sverige är för litet för konflikter”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

IMF: Global BNP-prognos sänks igen – varnar för ökad handelsoro

Den globala ekonomin fortsätter att expandera men tillväxttakten har dämpats ytterligare och riskerna mot utsikterna väger över mot nedsidan. .

DI - 1 timme sedan

Demokraternas Kamala Harris kandiderar till presidentvalet 2020

Demokraternas senator Kamala Harris i Kalifornien kandiderar till utnämningen som presidentkandidat i valet 2020. Det meddelade hon på måndagen. .

DI - 2 timmar sedan

Bolund avvaktar med besked om skatteförändringar på bomarknaden

Finansmarknadsminister Per Bolund kommer att som ny ansvarig för bostadsfrågorna i regeringen ”sätta igång med full fart” att utreda de förändringar på bostadsmarknaden som man enats om i 73-punktsprogrammet. En annan fråga han kommer att driva är ett mer hållbart byggande. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.