DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 16:38

DI - 19 jul 18 kl. 16:59

ABB:s vd: Bra beslut behålla Power GridsKraft- och automationsbolaget ABB rapport för det andra kvartalet fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien lyfte med 4 procent.  Under torsdagens telefonkonferens sa vd:n Ulrich Speisshofer även att det var ett bra beslut att behålla kraftdivisionen Power Grids inom ABB. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Power Grids, Stockholmsbörsen, Ulrich Speisshofer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABB:svd , Bra, beslut, behålla, Power, Grids
PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 07:29

Flera källor: ABB knoppar av Power Grids

ABB har enligt uppgifterna anlitat Credit Suisse och Dyal, en mindre rådgivningsfirma grundad av den före detta Goldman Sachs-medarbetaren Gordon Dyal, gällande en försäljning eller en avknoppning av divisionen. ABB har jobbat med dessa två rådgivare tidigare, men takten i deras arbete gällande Power Grids har nu skruvats upp, skriver Bloomberg. Styrelsen i ABB kommer troligen före årsskiftet ta ett beslut om huruvida en transaktion ska genomföras eller inte.

Dagens PS - 04 okt 16 kl. 10:26

Gardells syrliga svar på ABB:s besked

Aktivistfonden Cevian med Christer Gardell i spetsen har som Dagens PS tidigare berättat propagerat för en uppstyckning av ABB. Divisionen Power Grids borde knoppas av för att öka lönsamheten i konglomeratet, enligt Gardell. Men nu meddelar ABB att det inte blir någon avknoppning med Power Grids.

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 09:02

Cevian om ABB:s beslut: Beklagligt

ABB:s beslut att behålla Power Grids är "beklagligt". Det menar aktivistfonden Cevian enligt ett skriftligt uttalande på tisdagsmorgonen, någon timme efter att ABB meddelat att kraftdivisionen kommer att behållas i koncernen med motiveringen att det ger störst aktieägarvärde..

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 07:57

Investor: "Vi står fullt ut bakom ABB"

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen: "Vi står fullt ut bakom ABB:s styrelse och ledning, och anser att dagens beslut är det rätta för företaget och dess aktieägare", säger han..

SvD - 04 okt 16 kl. 08:09

Investors vd: ”ABB:s beslut är det det rätta”

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen..

DI - 04 okt 16 kl. 07:57

Storägaren Investor står bakom ABB:s beslut

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen..

DI - 04 okt 16 kl. 08:38

Cevian: ABB:s beslut "beklagligt"

ABB:s beslut att behålla Power Grids är "beklagligt"..

YLE - 02 dec 14 kl. 04:58

ABB satsar på energisnålt i Vasa

Vi befinner oss i aulan vid en av fabrikshallarna. I en glasmonter står en av ABB:s tidiga modeller, nästan 100 år gammal. Med en knapptryckning går motorn i gång.

E24 - 04 okt 16 kl. 08:30

ABB:s vd: Haft bra dialog med Cevian och Investor

ABB:s vd har talat med både Investor och Cevian under morgonen om dagens besked, som bland annat innefattar att behålla Power Grids-divisionen inom ABB, och dialogen har förts i en positiv anda. Det sade ABB:s vd Ulrich Spiesshofer vid en presskonferens för nyhetsbyråer på tisdagen..

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 07:01

ABB behåller Power Grids

ABB kommer att behålla kraftdivisionen Power Grids. Det framgår av ett pressmeddelande inför tisdagens kapitalmarknadsdag..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Mord på Khashoggi noggrant överlagt enligt Turkiet

Den saudiska journalisten föll över för ett ytterst väl planerat och iscensatt mord, och sanningen om det inträffade kommer så småningom att krypa fram. Det säger Turkiets regerande AK-parti på måndagen – dagen innan Erdogan lovat gå ut med resultatet av sin egen utredning av fallet..

DI - 2 minuter sedan

Italienska spöket dyker snart upp igen

Italienska räntor föll tillbaka på måndagen efter mjukare tongångar från regeringen och, något paradoxalt, ett sänkt kreditbetyg. Men det italienska spöket kommer att skrämma marknaderna igen..

DI - 5 minuter sedan

Europaräntorna följde med börserna nedåt – euron tappade

Europaräntorna inledde måndagen med små rörelser, men på eftermiddagen vände räntorna överlag nedåt samtidigt som börserna surnade till och euron försvagades ytterligare. Italien stod i fokus..

DI - 15 minuter sedan

Logistiknätverk mobiliserar i Europa

Förändringens vindar blåser inom logistiksektorn, vilket är en av anledningarna till att nätverket CSCMP ser ett behov av att nu stärka sin närvaro i Europa. ”Det finns många frågor men få svar”, säger Tobias Jonasson på CSCMP..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker indikerar fortsatt tillväxt för Millicom i tredje kvartalet

Tele- och kabeloperatören Millicoms förbättrade underliggande tillväxt väntas ha fortsatt under det tredje kvartalet. Både bolaget och analytiker har emellertid flaggat för att det kanske inte kan bli lika stark tillväxttakt som under det andra kvartalet. .

DI - 15 minuter sedan

Netflix tar nytt jättelån på 18 miljarder – aktien faller i New York

Strömningstjänsten Netflix planerar ett tredje jättelån inom loppet av ett år. Två miljarder dollar, motsvarande cirka 18 miljarder kronor, ska nu dras in på ett obligationslån, för att finansiera nya satsningar och uppköp av innehåll för att hantera den allt hårdare konkurrensen..

DI - 30 minuter sedan

Theresa May: 95 procent av brexitavtalet är klart

Storbritanniens premiärminister Theresa May sa på måndagen att brexitavtalet är klart till 95 procent. De sista 5 procenten förblir dock svårlösta..

DI - 45 minuter sedan

Svenskstyrda danska försäkringsjätten höjer vinstprognos, aktien rusar

Den danska försäkringsjätten Topdanmark, som liksom Nordea huvudsakligen ägs av finska Sampo och har en svensk försäkringsräv som ordförande, höjer resultatprognosen. Aktien stiger kraftigt på beskedet och har kursrekordet inom räckhåll..

DI - 45 minuter sedan

Tobin Properties ansöker om avnotering från Nasdaq First Premier

Bostadsutvecklaren Tobin Properties ansöker om avnotering från Nasdaq First North Premier och ansöker om ny listning på Nasdaq First North..

DI - 1 timme sedan

Svenska banker stod för mindre del "gränsöverskridande transaktioner" än Danske Bank

Estlands centralbank har i spåren av alla frågor kring enskilda bankers internationella transaktioner beslutat att offentliggöra viss information kring de respektive bankernas transaktionsvolymer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.