DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 15:13

DI - 19 jul 18 kl. 16:59

ABB:s vd: Bra beslut behålla Power GridsKraft- och automationsbolaget ABB rapport för det andra kvartalet fick ett varmt mottagande på Stockholmsbörsen och aktien lyfte med 4 procent.  Under torsdagens telefonkonferens sa vd:n Ulrich Speisshofer även att det var ett bra beslut att behålla kraftdivisionen Power Grids inom ABB. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Power Grids, Stockholmsbörsen, Ulrich Speisshofer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABB:svd , Bra, beslut, behålla, Power, Grids
Dagens PS - 04 okt 16 kl. 10:26

Gardells syrliga svar på ABB:s besked

Aktivistfonden Cevian med Christer Gardell i spetsen har som Dagens PS tidigare berättat propagerat för en uppstyckning av ABB. Divisionen Power Grids borde knoppas av för att öka lönsamheten i konglomeratet, enligt Gardell. Men nu meddelar ABB att det inte blir någon avknoppning med Power Grids.

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 09:02

Cevian om ABB:s beslut: Beklagligt

ABB:s beslut att behålla Power Grids är "beklagligt". Det menar aktivistfonden Cevian enligt ett skriftligt uttalande på tisdagsmorgonen, någon timme efter att ABB meddelat att kraftdivisionen kommer att behållas i koncernen med motiveringen att det ger störst aktieägarvärde..

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 07:57

Investor: "Vi står fullt ut bakom ABB"

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen: "Vi står fullt ut bakom ABB:s styrelse och ledning, och anser att dagens beslut är det rätta för företaget och dess aktieägare", säger han..

SvD - 04 okt 16 kl. 08:09

Investors vd: ”ABB:s beslut är det det rätta”

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen. Det säger Johan Forssell, vd vid ABB:s största ägare Investor, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagsmorgonen..

DI - 04 okt 16 kl. 07:57

Storägaren Investor står bakom ABB:s beslut

Investor står bakom ABB:s beslut att behålla Power Grids, och investmentbolagets vd vill inte ta ställning till huruvida Cevian är välkomna i styrelsen..

DI - 04 okt 16 kl. 08:38

Cevian: ABB:s beslut "beklagligt"

ABB:s beslut att behålla Power Grids är "beklagligt"..

YLE - 02 dec 14 kl. 04:58

ABB satsar på energisnålt i Vasa

Vi befinner oss i aulan vid en av fabrikshallarna. I en glasmonter står en av ABB:s tidiga modeller, nästan 100 år gammal. Med en knapptryckning går motorn i gång.

E24 - 04 okt 16 kl. 08:30

ABB:s vd: Haft bra dialog med Cevian och Investor

ABB:s vd har talat med både Investor och Cevian under morgonen om dagens besked, som bland annat innefattar att behålla Power Grids-divisionen inom ABB, och dialogen har förts i en positiv anda. Det sade ABB:s vd Ulrich Spiesshofer vid en presskonferens för nyhetsbyråer på tisdagen..

Affärsvärlden - 04 okt 16 kl. 07:01

ABB behåller Power Grids

ABB kommer att behålla kraftdivisionen Power Grids. Det framgår av ett pressmeddelande inför tisdagens kapitalmarknadsdag..

PrivataAffärer - 04 okt 16 kl. 07:00

ABB behåller kraftdivisionen

ABB kommer att behålla kraftdivisionen Power Grids. Det framgår av ett pressmeddelande inför tisdagens kapitalmarknadsdag....

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Något fattas i Moderaterna

Det borde gå bra för Moderaterna. Minst sju skäl talar för att valet 2018 borde göra partiet stort igen..

DI - 45 minuter sedan

L vill ha fler spetsutbildningar i grund- och gymnasieskolan

Liberalerna vill satsa på fler spetsutbildningar i grund- och gymnasieskolan. Spetsutbildningarna ska permanentas, bli dubbelt så många och kunna ge meritpoäng för högskolestudier, anser partiet..

DI - 1 timme sedan

Kristersson om SD-inviten: "Keep on dreaming"

”Keep on dreaming”, säger M-partiledaren Ulf Kristersson om SD:s förhoppning om ett konservativt block bestående av M, KD och SD. Men något besked i regeringsfrågan ger partiledaren inte. Statsvetaren Olof Ruin ser som mest sannolikt en enpartiregering bestående av Moderaterna..

DI - 1 timme sedan

Elon Musks svar: Kommer inte att ändra sitt sätt att jobba

Teslas grundare och vd Elon Musk kommer inte att ändra sitt sätt att arbeta. Det twittrar han som ett svar på ett öppet brev från Ubers styrelseledamot Arianna Huffington som uppmanat honom att ändra sig..

DI - 2 timmar sedan

Ulf Petersson: Dags att fimpa kursraketen – aktien ska ned

Bolaget tillhör börsens stora vinnare senaste året. Det har gjort värderingen ansträngd samtidigt som försäljningsökningen i största affärsområdet förväntas dämpas framöver. Därmed är det hög tid att ta hem vinsten..

DI - 2 timmar sedan

Swish strular för Nordeakunder

Betaltjänsten Swish ligger nere för Nordeas bankkunder, uppger företaget på sin hemsida. Problemet gäller även vid försök att swisha till Nordeakunder..

DI - 3 timmar sedan

Hälsotrenden ger sockerberg – priset rasar

Konsumenterna vill ha mindre socker, ändå fortsätter produktionen av socker att öka. Det har fått priset att falla med 30 procent hittills i år. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 3 timmar sedan

Var tredje kommun kan tvingas höja skatten

Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. ”Alternativt nöja sig med mindre”, säger Magnus Södergren på Uddevalla kommun..

DI - 3 timmar sedan

Löfven vill höja skatt för de allra rikaste

De "allra, allra rikaste" kan bidra mer, anser statsminister Stefan Löfven (S) och går till val på att ta ut mer skatt av dem framöver. Löfven är inställd på att sitta kvar. Vill de borgerliga försöka ta över får de förlita sig på SD-stöd, Socialdemokraterna tänker inte släppa fram dem..

DI - 4 timmar sedan

Kinesiska jätten söker partners – vill expandera i Indien

Kinesiska e-handelsundret Alibaba för samtal med ett antal stora indiska bolag. Samtal skall föras med konglomerat som RIL, Tatas och Future Retail, rapporterar Economic Times och hänvisar till källor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.