Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 18 August, 18:13

Cornucopia - 19 jul 18 kl. 15:15

Morgan Johansson: Regeringen vill dra ner svensk försvarsförmåga ytterligareI samband med en pressträff idag meddelande justitieminister Morgan Johansson (s) att regeringen vill se på möjligheten att dra ner ytterligare på svensk försvarsförmåga.En av Försvarsmaktens helikopter 16 Blackhawk.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Johansson, Morgan Johansson, Försvarsmaktens, Blackhawk, Sverige, Försvarsmakten, Försvarsmakt, Västmanland, Reinfeldt, Göran Persson, Försvaret

Dela artikeln

1019 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Johansson, Regeringenvill , dra, nersvensk , försvarsförmåga, ytterligare
Regeringen - 09 apr 15 kl. 16:28

Morgan Johansson tar emot Bolåneutredningens betänkande

Torsdag den 9 april överlämnar hovrättsrådet Jonas Högström Bolåneutredningens betänkande, Stärkt konsumentskydd på bolånemarknaden, till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Efter överlämnandet hålls en pressträff i Rosenbad klockan 10.30 där utredaren och justitie- och migrationsministern medverkar.

Regeringen - 22 apr 15 kl. 08:27

Pressträff med justitieminister Morgan Johansson

Onsdagen den 22 april kl.11.00 bjuder justitieminister Morgan Johansson in till pressträff tillsammans med vice ordförande i riksdagens civilutskott, Johan Löfstrand (S).

Regeringen - 01 feb 16 kl. 16:21

Morgan Johansson möter danska utlännings- , integrations- och bostadsministern Inger Støjberg i Köpenhamn

Tisdagen den 2 februari träffar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson den danska utlännings-, integrations- och bostadsminister Inger Støjberg för att bland annat diskutera den rådande flyktingsituationen. Morgan Johansson ska även besöka Kastrup för att se arbetet med id-kontrollerna..

Regeringen - 26 jun 17 kl. 09:37

Morgan Johansson och Isabella Lövin tillgängliga för kommentarer – regeringen föreslår skärpta regler för vapenexporten

I dag kl. 10.30 är justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin tillgängliga för kommentarer med anledning av att regeringen på torsdag överlämnar en remiss till Lagrådet med en rad skärpningar i exportkontrollen av krigsmateriel..

Regeringen - 27 jun 17 kl. 15:36

Morgan Johansson besöker Europarådet

I morgon den 28 juni besöker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Europarådets parlamentariska församling (PACE) i Strasbourg. I samband med att parlamentet sammanträder kommer Morgan Johansson att hålla ett anförande om migrationsfrågor..

Regeringen - 30 jun 17 kl. 12:38

Morgan Johansson talade i Europarådets parlament i Strasbourg

Den 28 juni besökte justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Europarådets parlamentariska församling (PACE) i Strasbourg. I samband med att parlamentet sammanträdde höll Morgan Johansson ett anförande om migrationsfrågor..

Regeringen - 09 nov 17 kl. 13:01

Morgan Johansson besöker MSB Revinge

Måndag den 13 november besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson MSB Revinge, där bland annat Sveriges framtida räddningstjänstpersonal utbildas. Under besöket kommer Morgan Johansson att delta i en övning tillsammans med studenter..

Regeringen - 01 feb 18 kl. 17:09

Morgan Johansson besöker Lomma och Landskrona

I morgon fredag den 2 februari besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Lomma och Landskrona. I samband med besöket träffar han bland annat polisen och trygghetsvärdar för att diskutera trygghetsfrågor. På morgonen håller Morgan Johansson också ett anförande vid Välfärdskonferensen i Lund..

Regeringen - 10 apr 18 kl. 11:17

Morgan Johansson besöker Luleå och Haparanda

Onsdagen och torsdagen den 11–12 april besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Luleå och Haparanda. Morgan Johansson kommer att hålla ett anförande på Trygghetskonferensen i Luleå. Han besöker också Kustbevakningen i Luleå och polisen i Haparanda..

Regeringen - 19 apr 18 kl. 11:00

Morgan Johansson till Örebro

På fredag deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på Brottsförebyggande rådets konferens Råd för framtiden i Örebro. Under dagen besöker Morgan Johansson också polisen i Vivalla..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Att ta ut en vinst

"Högst värden på kontot när vederbörande dör vinner!"Att ta en vinst är en konst som många glömmer bort. Och då menar jag inte att sälja med vinst och inte sitta girigt kvar med hopp om större vinster, utan om att flytta ut vinster från marknaden och omsätta dem i något verkligt, som inte är siffror på en skärm.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Med Miljöpartiet i regeringen bröts minskningarna av CO2 och kopplades åter till tillväxten

Sedan Miljöpartiets statsbudgetar började gälla 2016 (2015 var en alliansbudget) har de svenska CO2-utsläppen återigen börjat öka och kan hårdare kopplas till tillväxten. Under alliansens budgetar 2007 - 2015 var kopplingen tillväxt och CO2-utsläpp bruten alla år utom 2010, och vi lyckades både minska CO2-utsläpp och ha en växande svensk ekonomi.
Förändring CO2-utsläpp och BNP, samt budgetblock kodat som rött respektive blått.

Cornucopia - 23 timmar sedan

En timme kvar på auktion 3/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 3/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #6 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 14:55

Fredagsmys: Foto på den mytologiska Postnordenhörningen

Dags för lite fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att lyckas fotografera den mytologiska PostNordenhörningen, vilket jag klarade av härom veckan?Där bakom syrénbusken skymtar PostNordenhörningen fram, underarten Logistics.

Cornucopia - Igår: 10:33

Prepping: Din bil som nödströmsgenerator

Med en växelriktare kan din fossilbil faktiskt fungera som en slags enkel nödströmsgenerator, med avsevärt lägre ljudvolym än ett riktigt reservkraftverk, men kanske inte lika effektiv. Fast i ett krisläge är det ändå en fungerande lösning givet förberedelser.
En 850 W fyrkantsvågväxelriktare och två 300 W sinusväxelriktare.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 2/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 2/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #5 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 17:28

Någon slags semester närmaste dagarna

De närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad. Jag ska promenera i lite backar tillsammans med min sambo Lena Padukova med sällskap i några dagar, utrustad med ryggsäck.

Cornucopia - I förrgår: 15:55

Höstsol nu som pocket

Slutligen finns nu min senaste roman Höstsol som pocket. Du hittar den hos alla välsorterade bokhandlare, inklusive Akademibokhandeln och Pocketshop, samt hos Adlibris för 54:- SEK och Bokus för 55:- SEK.
Höstsol på pocket.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

Tesla Model S mötte BMW 640 GT

En kort inflikning angående tidigare inlägg om att Tesla Model S säljer mest i prissegmentet och sedan. Dagen efter inlägget parkerade jag av en slump bredvid en BMW 640 Gran Turismo hemma i byn.
Model S och en BMW 640 Gran Turismo 

Ibland faller slumpen ut lite väl passande.

Cornucopia - I förrgår: 09:12

Gästinlägg: Samhällskontraktet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Mr G och berör gårdagens fråga om vad det svenska samhällskontraktet består i, och således när man vet att det är brutet. Det var väl få som kunde konkretisera vad samhällskontraktet består av eller borde bestå av, utan mest en massa flum, så svaren uteblir. Läsaren Mr G har funderingar:

Kunde inte låta bli att fundera på bloggens fråga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.