Realtid > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 04:48

Realtid - 19 jul 18 kl. 11:58

Företagssegmentet driver tillväxten i CollectorFöretagssegmentet är totalt sett mer lönsamt än retail-segmentet hos Collector. Men den digitala banken ska nu satsa på att knyta privatkunderna närmare till sig..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Collector

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagssegmentet, driver, tillväxteni , Collector
YA - 14 jan 13 kl. 06:25

Den missförstådda tillväxten

Vi sitter fast i tron på tillväxten. Den ekonomiska tillväxten plundrar planeten på tillgångar. Så tillväxten måste stoppas.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:25

Den missförstådda tillväxten

Vi sitter fast i tron på tillväxten. Den ekonomiska tillväxten plundrar planeten på tillgångar. Så tillväxten måste stoppas.

Cornucopia - 26 jun 14 kl. 15:44

Miljöpartiet och tillväxten

"- Du representerar ett parti som vill ha en ekonomi utan tillväxt.
- Nej.
- Jo.

YLE - 30 aug 17 kl. 19:31

Orpo: Ekonomiska tillväxten tilltar - skuldsättningen ska minskas

Finansminister Petteri Orpo (Saml) beskriver de ekonomiska utsikterna, som står som bas för budgetförhandlingarna, med att tillväxten verkar förstärkas snarare än jämnas ut. Finansministeriet offentliggör sin nyaste prognos, som stått som grund för förhandlingarna, om några veckor. - Kanske jag kan säga så mycket att den ekonomiska tillväxten varit kraftig och att utsikten är i samma riktning.

HBL - 27 nov 14 kl. 07:16

Billig olja stärker tillväxten

De arbetslösa i Finland är fler än för ett år sedan och ekonomiska prognoser talar om svag ekonomisk tillväxt i Finland och EU nästa år. Men Torgeir Høien, portföljförvaltare på fondbolaget Skagen, spår att tillväxten 2015 blir bättre än väntat.Det är det sjunkande oljepriset som får Torgeir Høien att tro på ett lyft för hela eurozonen nästa år.

Cornucopia - 18 aug 18 kl. 11:12

Med Miljöpartiet i regeringen bröts minskningarna av CO2 och kopplades åter till tillväxten

Sedan Miljöpartiets statsbudgetar började gälla 2016 (2015 var en alliansbudget) har de svenska CO2-utsläppen återigen börjat öka och kan hårdare kopplas till tillväxten. Under alliansens budgetar 2007 - 2015 var kopplingen tillväxt och CO2-utsläpp bruten alla år utom 2010, och vi lyckades både minska CO2-utsläpp och ha en växande svensk ekonomi.
Förändring CO2-utsläpp och BNP, samt budgetblock kodat som rött respektive blått.

HBL - 06 jul 14 kl. 14:34

IMF: Tillväxten stärks, men mindre än önskat

Tillväxten i världsekonomin stärks under slutet av året och tilltar nästa år, spår Internationella valutafondens chef Christine Lagarde. Bristen på investeringar gör ändå att tillväxten kan bli mindre än önskat. Centralbankena har redan ökat sina stimulansåtgärder till det yttersta.

BT - 28 nov 14 kl. 14:26

Hushållen håller uppe tillväxten

Det är de svenska hushållens vilja att spendera pengar som är motorn i svensk ekonomi just nu, i brist på draghjälp från exporten. Men det räcker inte för att ge en tillväxt på mer än drygt två procent. Och skärpta amorteringskrav och skattehöjningar kan dämpa konsumenternas köplust nästa år.

Cornucopia - 30 maj 16 kl. 17:08

Sämsta BNP-tillväxten sedan 2014

Första kvartalet bjöd på den sämsta BNP-tillväxten sedan 2014. Därmed har vi ytterligare en bekräftelse på att högkonjunkturens topp har passerat och att man alltså bör ligga utanför börsen i väntan på att lågkonjunkturen, recessionen eller krisen bjuder in till nya investeringar.
BNP-tillväxt per kvartal 2014:1 till 2016:1Första kvartalet 2016 kom in på 0.

HBL - 06 jul 12 kl. 11:15

Bnp-tillväxten bromsar in

Tillväxten av bruttonationalprodukten nästan stagnerade i april.Totalproduktionens tillväxt minskade enligt Statistikcentralen till 0,2 procent i april. Produktionen ökade 1,0 procent i mars.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

Stenvalvet rekryterar chefsjurist från systembolaget

Fastighetsbolaget Stenvalvet rekryterar Thomas Åsberg som bolagets chefsjurist..

Realtid - 13 timmar sedan

Acando Norge förvärvar Inventas

Acando Norge fortsätter förvärven på den norska marknaden och har nu förvärvat samtliga aktier i design- och produktutvecklingsbolaget Inventas AS..

Realtid - 13 timmar sedan

Banker värderar Uber till över 1.000 miljarder kronor

Banker på Wall Street har värderat nättaxitjänsten Uber till uppåt 120 miljarder dollar, inför en eventuell börsnotering i New York..

Realtid - 13 timmar sedan

Infranode drar sig ur budstriden om Skånska Energi

I början av september lade Infranode ett bud på aktierna i Skånska Energi. Infranodes första bud låg på 70 kronor per aktie och höjdes senare till 75 kronor, efter att en budstrid om det skånska energibolaget brutit ut mellan tre konkurrerande budgivare. Nu drar sig Infranode ur budstriden, efter att storägaren Kraftringen budat över både Infranode och Acsnacs Energi..

Realtid - 15 timmar sedan

Intrum för samtal med fler italienska banker

Intrums vd ser Italien som en intressant marknad. Det svenska kredithanteringsföretaget har inlett positiva diskussioner med andra italienska banker utöver Intesa Sanpaolo som Intrum gjort en affär med tidigare i år..

Realtid - 17 timmar sedan

Varbergs Sparbanks vd lämnar med omedelbar verkan

Styrelsen i Varbergs Sparbank och vd:n Per Richardsson är oense om banken skall utvecklas framöver, vilket resulterar i att Per Richardsson lämnar banken..

Realtid - 18 timmar sedan

Ambea köper Aleris nordiska verksamhet

Omsorgsbolaget Ambea stärker sitt grepp i Norden genom att förvärva Aleris omsorgsverksamhet i Sverige, Norge och Danmark. .

Realtid - 19 timmar sedan

Bluestep Banks vd lämnar

Bluestep Banks vd Öyvind Thomassen har beslutat sig för att lämna bolaget.  .

Realtid - 20 timmar sedan

NCC vinstvarnar inför kapitalmarknadsdagen

Byggbolaget NCC vinstvarnar, kapitalförvaltaren Söderberg & Partners kan få en ny storägare i riskkapitalbranschen och så tvingas Telia blockera fildelningssajter efter ett beslut i patent- och marknadsdomstolen. Det är några av punkterna i Realtids nyhetssvep..

Realtid - 21 timmar sedan

Fed spelar första fiolen i ödessymfonin

Den amerikanska centralbanken spelar första fiolen i symfonin som får värderingarna av de senaste årens vältrimmade tillväxtraketer på börsen att nyktra till. Men den stora frågan bakom börsoron handlar om hur den reala ekonomin reagerar på den påbörjade normaliseringen av penningpolitiken, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en marknadskommentar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.