PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 19:57

PrivataAffärer - 19 jul 18 kl. 11:48

Analytikern: Köp byggbolaget efter den dåliga rapportenDet skriver ABG Sundal Collier i den analys där rekommendationen för NCC dras upp till köp (behåll) med upprepar riktkurs om 160 kr. ”Vi räknar med att den nya vd:n kommer med omstruktureringskostnader/nedskrivningar i det tredje kvartalet”, skriver mäklarhuset. Om NCC:s åtgärder får förväntad inverkan finns det en rejäl uppsida, anser ABG som tycker att aktien handlas till låga vinstmultiplar mot förväntningarna för 2019. NCC föll 10 procent på onsdagen i spåren av rapporten för det andra kvartalet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABG Sundal Collier, NCC, ABG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, Köp, byggbolagetefter den , dåliga, rapporten

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analytikernas fokus inför torsdagens rapporter

Rapportdagen inleds klockan 0700 med Tele2. En halvtimme senare är det dags för Com Hem och Ericsson följt av Duni klockan 0745. Klockan 0800 rapporterar Byggmax, Fabege, Nederman och Proact följt av Avanza klockan 0815.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analytiker: Volvo redovisar toppsiffror tredje kvartalet

De gynnsamma marknadsförhållandena har dock eldat på debatten om när toppen i cykeln nås, vilket sätter extra fokus på orderingångssiffrorna och framåtblickande kommentarer. Det är den sammantagna bilden som framträder ur en rad analyser, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Pareto lyfter fram att den kraftiga tillväxten på den nordamerikanska lastbilsmarknaden bäddar för att analyshusets tidigare bedömning att toppen i Volvos ordertillväxt i Nordamerika skulle nås i mitten av 2018.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Därför är Investor bättre än Sverigefonder

Läs även: Investor höjde substansvärdet På onsdagsmorgonen kom Investors delårsrapport för det tredje kvartalet och som vanligt är det inte någon särskilt dramatisk läsning. De kärninvesteringar som bolaget har på börsen är i stort sett oförändrade liksom de onoterade innehaven som finns samlade i Patrica Industries. Det viktiga är att den långsiktiga utvecklingen håller i sig – och det h

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Ikeasfären satsar stort i H&M

  ”Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag”, uppger Interogos kommunikationschef Anders Bylund i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt. Interogo Holding har via bolaget IH Capital HC1 AB köpt drygt 10 miljoner aktier i H&M under det tredje kvartalet, enligt ägardatatjänsten Holding.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nu stänger Mitteregger succéfonden

Gladiator är en av årets bästa fonder, upp 21 procent i år. Nu har styrelsen för Max Mitteregger Kapitalförvaltning fattat beslut om att stänga fonden för nyteckning. Det sker redan den 1 december.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Får inte bli vd i Danske

Bakgrunden är att Danskes styrelse bad FSA att godkänna Jacob Aarup-Andersen som ny vd men FSA ansåg att trots att kandidaten är välkvalificerad i många områden krävs mer erfarenhet, främst inom vissa av bankens affärsområden. Styrelsen kommer nu att fortsätta sin jakt på ny vd och Jesper Nielsen kommer att fortsätta som interims-vd. ”Styrelsen befinner sig i dialog med andra potentiella kandidater och kommer nu att fortsätta rekryteringsprocessen för att finna den bästa möjliga person för jobbet”, skriver styrelsen.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Bara en av fem vill jobba till fyllda 68

Dagens femtioåringar ska enligt det nya förslaget jobba tills de fyller 68 år, men det vill färre än var tionde göra, enligt en Sifoundersökning som beställts av Swedbank. Av dagens 61-åringar eller äldre planerar bara 55 procent att arbeta tills de fyller 65 år medan de som är hälften så gamla, 30-åringarna, behöver jobba på tills de ska fylla 70 år. – Att arbeta längre är ett sätt att höja pensionen.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Förnyad bankoro efter nya uppgifter om penningtvätt

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar med anledning av Reuters uppgifter om att Ekobrottsmyndigheten mottagit dokument från Hermitage Capital Management som påstås visa att Nordea har brutit mot penningtvättslagar. ”Reutersartikeln får tillbaka oron på marknaden kring eventuella anti-penningtvättsrisker på andra ställen i den nordiska banksektorn”, utöver Danske, skriver investmentbanken. Förutom att detta tynger Nordea har även Swedbank samt SEB och DNB bedrivit verksamhet i Estland/Baltikum, noterar Morgan Stanley vidare.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Två höjda rekar bland onsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Billerud Korsnäs till köp från behåll. Riktkursen är 120 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet

Substansvärdet per aktie med marknadsvärderade onoterade innehav, ett mått som Investor introducerade ganska nyligen, var 550 kr. Investors resultat efter skatt blev 25 600 miljoner kr (5 373). Resultatet per aktie uppgick till 33,47 kr (7,03).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.