Dagen > Kultur

Monday, 20 August, 20:25

Liknande nyheter

Taggar: SL gör, reklamför , buddhismi ny , kampanj
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här täcks deras antisexism-reklam över – av en kvinna i bikini

För två veckor sedan lanserades Sveriges Kvinnolobbys en ny reklamkampanj som fick stor uppmärksamhet. I Stockholms tunnelbana fick man i stället för avklädda kvinnor se organisationens reklam som uppmanade personer att under hashtagen #reklamera samla sexistisk reklam, som Sveriges Kvinnolobby tog på sig att anmäla. – Det är väldigt talande att den här reklamen kommer upp direkt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kvinnolobbyn tar strid mot sexistisk reklam i tunnelbananReklamera i tre steg

STOCKHOLM. Sveriges Kvinnolobby startar i dag en kampanj i Stockholms tunnelbana för att städa undan den sexistiska reklamen som finns där.– Vi är så himla trötta på sexistisk reklam, speciellt i det offentliga rummet.

Dagensanalys.se - 31 maj 17 kl. 13:58

Vi behöver nya proxys för vad som är bra reklam

Förra veckan bjöd Quantcast in till seminariet Eclipse, och företagets VD Konrad Feldman beskrev hur vi måste dana om hur vi mäter och avgör vilken reklam som varit effektiv. När du gör en kampanj vill du så klart veta om den är effektiv och genererar mer försäljning. Men att A/B-testa alla dina kampanjer blir ohållbart, och dessutom kommer du inte kunna rulla ut kampanjerna med full effektivitet.

Dagensanalys.se - 18 jan 18 kl. 10:33

Allt fler upplever reklam som irriterande och även förvirrande

En undersökning som Kantar Millward Brown genomfört visar att hela 69 % av de tillfrågade upplever att reklam är störande eller påträngande. Att ha kampanjer som är välintegrerade i olika kanaler kan minska irritationen, dessvärre har marknadsförare och konsumenter olika uppfattning om vad som är en välintegrerad kampanj. Kantar Millward Brown har i sin undersökning tillfrågat 14.

Dagensanalys.se - 18 jan 18 kl. 19:33

Allt fler upplever reklam som irriterande och förvirrande

En undersökning som Kantar Millward Brown genomfört visar att hela 69 % av de tillfrågade upplever att reklam är störande eller påträngande. Att ha kampanjer som är välintegrerade i olika kanaler kan minska irritationen, dessvärre har marknadsförare och konsumenter olika uppfattning om vad som är en välintegrerad kampanj. Kantar Millward Brown har i sin undersökning tillfrågat 14.

Sydsvenskan - 14 apr 11 kl. 21:25

Sydsvenskan prisad för Ipad-kampanj

Reklambyrån The Fan Club från Malmö och Sydsvenskan vann ikväll högsta pris i kategorin tidningsannonsering på reklambranschens gala Guldägget.
The Fan Club och Sydsvenskan prisas för kampanjen "Kom närmare", där Roland Nilssons, Angela Merkels och Barack Obamas ansikten blir pillade på i Ipaden.
?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gevalias nya reklam får hård kritik – "För tankarna till självmord" Inte första gången

STOCKHOLM. Det började i måndags med att Södermalmspolisen lade upp en bild på Gevalias nya reklamkampanj på Twitter, med orden: "För en polis i Stockholm ger denna kampanj andra associationer. Så många gånger..

Sydsvenskan - 30 maj 15 kl. 04:00

Reklam för det ickekommersiella

Kan man göra reklam för något som i sig själv inte är kommersiellt? Som demokratiövervakning till exempel?Mediekoncernen Mittmedia försöker.

Dagensanalys.se - 03 apr 18 kl. 14:05

Snapchat skapar tv-reklam för att nå ut till en bredare målgrupp

Snapchat är oerhörd populär bland de yngre men företaget har svårt att nå ut till de som är över 25 års åldern. Därför drar man nu igång en tv-kampanj. Se Snapchats reklamfilm här: Majoriteten av ”äldre” personer har svårt att greppa varför och hur de ska använda appen, något Snaphat hoppas ändra på.

YLE - 31 mar 15 kl. 12:39

Posten ändrar sig om svensk reklam

Posten kommer att dela ut reklambladen också på svenska. Det beslutet kommer nu efter protesterna mot reklambladen som bara innehöll finsk text. Hanna-Leena Lindblom, ansvarig för Postens reklamtjänster, säger till Iltasanomat att reklambladen kommer att förses med svensk text men att det ännu dröjer några veckor.

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 15:30

Guide mot könsdiskriminerande reklam

World Federation of Advertisers, WFA, har släppt en ny guide för annonsörer, framtagen med stöd av medlemmarna. Guiden är ett första steg för att adressera frågan kring stereotyp reklam på global nivå. – Det här är steg ett.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 3 timmar sedan

Mikael Tellbe: Profeter ska uppmuntras och prövas

Under sommaren har flera profetisk budskap cirkulerat i kristna kretsar. Teologen Mikael Tellbe redogör för hur Bibeln undervisar om profetiskt tal..

Dagen - 3 timmar sedan

Statsvetare: Det påverkar ganska få människor

Profetiska uttalanden som en del av det politiska samtalet är något som är sällsynt i Sverige, menar professor Magnus Hagevi..

Dagen - 3 timmar sedan

Ödesmättade profetior skapar debatt i valtider

Under sommaren har flera profetiska budskap förts fram om läget i Sverige. Många har reagerat på profetiorna..

Dagen - 4 timmar sedan

Busch Thor förklarade "kristna värden"

KD:s partiledare Ebba Busch Thor medverkade på måndagen i Ekots partiledarutfrågning..

Dagen - 7 timmar sedan

Kristna orsakade panik på tunnelbana

En kvinna skadades när passagerare försökte fly från en tunnelbanevagn i Valencia. Orsaken var att de misstog en grupp kristna tyskar för muslimska terrorister..

Dagen - 9 timmar sedan

Överklaganden om böneutrop avvisas

Många har överklagat beslutet att tillåta böneutrop i moskén i Växjö. Men hittills har 59 av de 64 överklaganden som kommit in avvisats av förvaltningsrätten i Malmö, rapporterar P4 Kronoberg..

Dagen - 10 timmar sedan

Jackson hyllade Aretha Franklin i gudstjänst

Församlingsmedlemmar och besökare samlades på söndagen till minnesgudstjänst i New Bethel Baptist i Detroit för kyrkans mest kända dotter, Aretha Franklin..

Dagen - 11 timmar sedan

"Soulens drottning" lämnade varken tron eller gospeln

Aretha Franklin, som dog i torsdags, hyllas nu världen över: "Få artister är så universellt accepterad i de svarta kyrkorna", säger författaren Bil Capenter..

Dagen - 11 timmar sedan

Inför valet: Politiken får plats i församlingar

Predikoserie och utfrågningar av lokala politiker i flera frikyrkor i Sverige..

Dagen - 11 timmar sedan

Egyptiska munkar åtalas för biskopsmord

Två koptiska munkar står åtalade för att ha mördat en biskop i ett kloster i den egyptiska öknen för en månad sedan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.