Nyteknik > Teknik

Monday, 21 January, 19:05

Nyteknik - 19 jul 18 kl. 11:06

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJSåväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
SJ

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väderoch , dåligt, underhåll, pekasut som , förseningsorsakerav SJ
YA - 24 aug 13 kl. 04:00

Under skalet på Skåne

Foto: Johanna Wallin
Det flerkärniga Skåne är ett ofta använt uttryck på regionnivå.
Men när byråkrater och politiker vill visa sig riktigt på styva linan använder de begreppet ?polycentrisk region?.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 06:24

Störningar i tågtrafiken

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du härLOKALT
Vill ha mötesplats på Norra Fäladen
Fyra ideella föreningar vill starta en ny öppen mötesplats för de boende på Norra Fäladen. Pengar för en stor satsning har sökts från Statens kulturråd som lämnar besked i november. – Här ska alla kunna mötas för att utveckla sina intressen, samtidigt som vi erbjuder ett professionellt kulturutbud, säger Mattias Persson, föreståndare för Hemgården som är en av de fyra föreningarna.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 04:00

Tilliten brister inom EU

ERWP.fif(0)EU:s fram­tid dis­ku­teras mer nu än på länge. Hu­vud­or­saken är na­tur­ligt­vis brexit, att Stor­bri­tan­ni­en just in­lett pro­cessen för att lämna EU.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Skånskan - 04 sep 16 kl. 01:00

För­hand­lingar som re­sul­tat av bomb­dåd

Mi­li­tär­juntan i Thai­land ville först, ef­ter fler­talet bomb­dåd på tu­rist­orter för ett par vec­kor se­dan, inte er­känna att det san­no­likt var se­pa­ra­tisterna i söd­ra delen av landet som låg bak­om bomberna.
Jun­tan ville läg­ga skulden på ”röd­skjor­torna”, den störtade pre­mi­är­mi­nis­tern Yingluck Shi­na­wat­ras sup­por­trar.
Men när nå­gra namn­givna per­soner från söd­ra Thai­land nu pekas ut och ska ar­re­steras kan knappast mil­jö­ren läng­re för­neka att det var se­pa­ra­tisterna som låg bak­om.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons råsop på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons hämnd på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 14:00

Inte för skat­te­me­del

Opinion Det är gläd­jan­de att det höjs allt fler röster mot att fi­nan­siera fö­re­ningar och an­dra sam­man­slut­ningar som verkar för an­ti­de­mo­kra­tiska vär­der­ingar med skat­te­be­ta­la­rnas pengar. Ty­värr finns det en del sam­fund i Sve­ri­ge som fö­re­språkar för­tryck av kvin­nor, ho­mo­sex­u­ella el­ler re­li­gi­öst olik­tän­kan­de. Det finns ock­så de som upp­muntrar till våld i olika former.

YLE - 11 apr 17 kl. 19:12

Opportunito får riva magasinet i Norra hamnen i Ekenäs och bygga nytt

Opportunito med Tom Nylund som frontfigur får riva hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs, beslöt stadsstyrelsen i måndags (10.4). Samtidigt säger landskapsmuseet på nytt att magasinet inte får rivas, utan påpekar att staden måste beakta att det finns företag som vill renovera.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 04:00

Kurs­änd­ring av S

ERWP.fif(0)”Trygg­het i en ny tid” är te­mat för So­ci­al­de­mo­kraternas par­ti­kon­gress i ap­ril. Un­der den ru­briken kan det mesta tas med, och det är vad par­ti­sty­rel­sen gjort i det do­ku­ment som pre­sen­terades på fre­dagen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Google får böta en halv miljard kronor

I sin första användning av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) slår Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen Google i huvudet med 50 miljoner euro, drygt 512 miljoner kronor, i böter..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Spana in den blodröda supermånförmörkelsen

Under måndagsmorgonen kunde en blodröd supermåne beskådas över himlen. Och det var verkligen en speciell händelse - nästa gång det blir en lika lång och spektakulär total månförmörkelse står almanackan på 2029..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Då lanseras Ikeas och Sonos smarta högtalare

”Symfonisk” – det ska bli namnet på en serie uppkopplade högtalare som Ikea och Sonas utvecklar tillsammans. Nu vet vi att högtalarna ska lanseras i sommar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kina: Forskaren bakom Crispr-bebisar agerade själv

Forskaren som ska ha använt gensaxen Crispr på två tvillingflickor har agerat på eget bevåg, uppger kinesisk statsmedia. Nu väntar en polisutredning, som kan leda till ett hårt straff..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvaret

Försvarskoncernen Saab har landat ett kontrakt med brittiska försvarsministeriet gällande service och underhåll av det landbaserade radarsystemet Giraffe AMB..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Googles lagring av platsdata granskas efter kritik

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Whatsapp begränsas för att stoppa falska nyheter

I ett försök att stoppa spridningen av ”falska nyheter och rykten” inför Facebook begränsningar för den populära chattappen Whatsapp..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Anders Ygeman gör comeback – tar över som energiminister

I den nya regeringen möbleras det om mellan ministerposterna. Ibrahim Baylan (S) tar över som näringsminister, medan Anders Ygeman (S) får ansvar för energi och digitalisering..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Fri fart på autobahn kan förbjudas

Bilisternas förlovade land kan vara på väg att förbjuda fri fart på autobahn. Detta om den tyska regeringen följer de rekommendationer som deras klimatkommitté har lagt fram..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Experten: Därför är det svårt att komma ikapp Tesla

Kommer Tesla kunna behålla sin ledning bland elbilstillverkarna? Catherine Wood, vd för Ark Invest, tror att det blir svårt för andra tillverkare att komma ikapp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.