DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 20:25

DI - 19 jul 18 kl. 11:03

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåtEuroparäntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln. Dollarn är generellt starkare, och har återhämtat sig till nära 1:16-nivån mot euron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, pressasnedåt
DI - 09 jun 17 kl. 11:10

Räntor och valutor: Pundet pressas

Brittiska pundet är under press efter ett överraskande resultat i det brittiska parlamentsvalet där premiärminister Theresa Mays förhoppningar om en utökad majoritet grusades. Långa Europaräntor pekar överlag nedåt, medan euron har tappat mot dollarn..

DI - 30 apr 18 kl. 12:15

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays ministerbyte

Dollarn vände uppåt mot andra större valutor i förmiddagens handel på måndagen, efter att ha försvagats efter svensk stängning på fredagen. Internationella statspappersräntor noterade mestadels begränsade rörelser, med den amerikanska tioårsräntan fortsatt något under 3 procent (2,96 procent)..

DI - 23 feb 16 kl. 16:48

Räntor och valutor: Pundet pressas

Den senaste veckans börsrally tog en paus på tisdagen, med nedgångar i Asien som sedan fortsatte i Europa. Europaräntorna steg trots det ett par punkter. På valutamarknaden tyngdes pundet fortsatt av oron för en Brexit..

DI - 09 jun 17 kl. 07:42

Räntor och valutor: Pundet pressas av valet

Pundet har parkerat 1,5 procent svagare mot dollarn sedan vallokalsundersökningar och därefter även rösträkningen visat att det konservativa partiet Tories oväntat tappar sin tidigare egna majoritet i det brittiska parlamentets underhus. Valet blev därmed ett nederlag för premiärminister Theresa May som utlyste valet för att stärka sin parlamentsmajoritet inför brexitförhandlingarna..

DI - 09 aug 16 kl. 10:57

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor handlas oförändrat till något lägre i förmiddagens handel på tisdagen än vid måndagens svenska stängning. Euron handlas samtidigt något högre mot dollarn efter en oregelbunden utveckling på morgonen..

DI - 20 jun 17 kl. 11:52

Räntor och valutor: Pundet pressas ned

Europaräntorna handlas överlag lite lägre på tisdagen, med extra nedåttryck i brittiska räntor efter duvaktiga BOE-signaler. Europabörserna är upp medan dollarn bibehåller måndagens förstärkning..

DI - 13 nov 17 kl. 10:38

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor vänder ned i förmiddagens handel på måndagen efter att ha stigit något efter svensk stängning på fredagen. Euron handlas samtidigt oregelbundet mot dollarn, som i sin tur försvagas mot japanska yen efter en förstärkning i den tidiga Asienhandeln..

DI - 11 jun 14 kl. 11:47

Räntor & valutor: Pundet lyfter på jobbdata

Svenska marknadsräntor drar uppåt i långa änden i linje med utländska motsvarigheter på onsdagen. På valutamarknaden ger brittisk jobbdata stöd åt pundet..

DI - 20 aug 14 kl. 12:00

Räntor & valutor: Pundet starkare

Det brittiska pundet återtar lite av den senaste tidens försvagningar och brittiska statspappersräntor stiger efter att protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte visade att två av ledamöterna i policykommittén ville höja styrräntan. Detta tyder på att en första räntehöjning kan ligga närmare i tid än vad marknaden räknat med..

DI - 02 jul 14 kl. 13:41

Räntor & Valutor: Pundet starkare

De svenska räntorna var nästan oförändrade vid lunchtid medan räntorna i den europeiska periferin letat sig något högre. På valutamarknaden fortsatte pundet att stärkas mot de större valutorna..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Efter striden i Svenskt Näringsliv - nu landar Maria Rankka nytt toppjobb

Hon föll på målsnöret i rekryteringen av ny vd för Svenskt Näringsliv. Nu landar hon istället jobbet som Sverige-vd på pr-byrån Brunswick.  ”Det var inget självklart val att gå till den här branschen.

DI - 45 minuter sedan

Devinix får förnyat förtroende hos Newsec

Devinix och Newsec har förnyat det strategiska samarbetsavtal som omfattar drift och förvaltning av Newsecs IT-miljö. Avtalet, som innebär ett förnyat förtroende för Devinix som redan haft motsvarande uppdrag i tre års tid, träder i kraft nu i juli 2018 och sträcker sig fram till och med 2021.  .

DI - 45 minuter sedan

Nordisk ungdom låtsas vara moderater

Högerextrema Nordisk ungdom utger sig i en kampanj för att vara moderater. Händelsen har polisanmälts av partiet..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Ett starkt SD hjälper Löfven

Om Moderaterna blir mindre än SD och alliansen mindre än de rödgröna är M:s chanser att bilda regering mycket små. En röst på Sverigedemokraterna är därför en röst på att Stefan Löfven stannar kvar vid makten, skriver tidigare försvarsminister Mikael Odenberg (M) ..

DI - 1 timme sedan

Lotta Engzell-Larsson: Grekland behöver en företagsrevolution

LEDARE. Natten till måndag upphörde EU:s och IMF:s stödprogram till Grekland..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Ansvarslöst tal om nya kapitalskatter

LEDARE. Statsminister Stefan Löfven talade i helgen i en TT-intervju om nya skatter på höga kapitalinkomster: Detta kan bli ”ett bra tillskott” till välfärden..

DI - 1 timme sedan

Åhléns testar kontantfritt på varuhusen

Åhléns har slutat med kontanter på tre av sina varuhus. Testet har pågått i två månader på varuhusen i Väla utanför Helsingborg, i Gävle och i Sickla köpkvarter i Nacka öster om Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Så blir din ekonomi efter årsskiftet

Prisbasbeloppet höjs med en tusenlapp efter årsskiftet. Effekten blir bland annat höjda pensioner och bidrag samt sänkta skatter. För höginkomsttagare kan skatten sänkas med uppemot 500 kronor i månaden..

DI - 1 timme sedan

Catena Medias nye vd miljonköper aktier

Catena Medias nyblivna vd Per Hellberg köpte i fredags 10.000 aktier i bolaget till en kurs om cirka 109:76 kronor, innebärande en samlad köpeskilling på närmare 1,1 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Räntegurun varnar för jättesmäll

Blankningspositionerna i amerikanska statsobligationer slår alla rekord. För spekulativa ränteinvesterare hotar en riktig stjärnsmäll. Det varnar Jeffrey Gundlach, räntenestor på Wall Street, enligt Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.