DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 22:24

DI - 19 jul 18 kl. 11:03

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåtEuroparäntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln. Dollarn är generellt starkare, och har återhämtat sig till nära 1:16-nivån mot euron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, pressasnedåt
DI - 09 jun 17 kl. 11:10

Räntor och valutor: Pundet pressas

Brittiska pundet är under press efter ett överraskande resultat i det brittiska parlamentsvalet där premiärminister Theresa Mays förhoppningar om en utökad majoritet grusades. Långa Europaräntor pekar överlag nedåt, medan euron har tappat mot dollarn..

DI - 30 apr 18 kl. 12:15

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays ministerbyte

Dollarn vände uppåt mot andra större valutor i förmiddagens handel på måndagen, efter att ha försvagats efter svensk stängning på fredagen. Internationella statspappersräntor noterade mestadels begränsade rörelser, med den amerikanska tioårsräntan fortsatt något under 3 procent (2,96 procent)..

DI - 23 feb 16 kl. 16:48

Räntor och valutor: Pundet pressas

Den senaste veckans börsrally tog en paus på tisdagen, med nedgångar i Asien som sedan fortsatte i Europa. Europaräntorna steg trots det ett par punkter. På valutamarknaden tyngdes pundet fortsatt av oron för en Brexit..

DI - 09 jun 17 kl. 07:42

Räntor och valutor: Pundet pressas av valet

Pundet har parkerat 1,5 procent svagare mot dollarn sedan vallokalsundersökningar och därefter även rösträkningen visat att det konservativa partiet Tories oväntat tappar sin tidigare egna majoritet i det brittiska parlamentets underhus. Valet blev därmed ett nederlag för premiärminister Theresa May som utlyste valet för att stärka sin parlamentsmajoritet inför brexitförhandlingarna..

DI - 09 aug 16 kl. 10:57

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor handlas oförändrat till något lägre i förmiddagens handel på tisdagen än vid måndagens svenska stängning. Euron handlas samtidigt något högre mot dollarn efter en oregelbunden utveckling på morgonen..

DI - 20 jun 17 kl. 11:52

Räntor och valutor: Pundet pressas ned

Europaräntorna handlas överlag lite lägre på tisdagen, med extra nedåttryck i brittiska räntor efter duvaktiga BOE-signaler. Europabörserna är upp medan dollarn bibehåller måndagens förstärkning..

DI - 13 nov 17 kl. 10:38

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor vänder ned i förmiddagens handel på måndagen efter att ha stigit något efter svensk stängning på fredagen. Euron handlas samtidigt oregelbundet mot dollarn, som i sin tur försvagas mot japanska yen efter en förstärkning i den tidiga Asienhandeln..

DI - 11 jun 14 kl. 11:47

Räntor & valutor: Pundet lyfter på jobbdata

Svenska marknadsräntor drar uppåt i långa änden i linje med utländska motsvarigheter på onsdagen. På valutamarknaden ger brittisk jobbdata stöd åt pundet..

DI - 20 aug 14 kl. 12:00

Räntor & valutor: Pundet starkare

Det brittiska pundet återtar lite av den senaste tidens försvagningar och brittiska statspappersräntor stiger efter att protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte visade att två av ledamöterna i policykommittén ville höja styrräntan. Detta tyder på att en första räntehöjning kan ligga närmare i tid än vad marknaden räknat med..

DI - 02 jul 14 kl. 13:41

Räntor & Valutor: Pundet starkare

De svenska räntorna var nästan oförändrade vid lunchtid medan räntorna i den europeiska periferin letat sig något högre. På valutamarknaden fortsatte pundet att stärkas mot de större valutorna..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 15 minuter sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 15 minuter sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 30 minuter sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 30 minuter sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..

DI - 30 minuter sedan

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Europeiskt stresstest rena mardrömmen för svenska banker

Svenska banker möter extremt tuffa förutsättningar i det europeiska stresstest som ska publiceras i november. I testet har Sverige den värsta utvecklingen i hela EU avseende flera parametrar..

DI - 1 timme sedan

Takbolaget ökar takten

4 frågor till Eddie Wingren, medgrundare och vd för Designtak i Småland som i år är Gasellföretag för första gången..

DI - 1 timme sedan

Här är årets Gaseller i Jönköpings län

Totalt har 34 företag kvalat in som Gasellföretag i Västernorrland – här är hela listan..

DI - 1 timme sedan

Började mitt i krisen – nu når byggaren Gaselltoppen

VETLANDA. Bygget av bostäder och kommersiella lokaler har fått Magnus Sjölycks företag Byggbolaget i Vetlanda att växa med Gasellfart. I år är bolaget dessutom vinnare i Jönköpings län.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.