DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 14:40

DI - 19 jul 18 kl. 11:03

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåtEuroparäntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln. Dollarn är generellt starkare, och har återhämtat sig till nära 1:16-nivån mot euron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Pundet, pressasnedåt
DI - 15 jan 19 kl. 16:33

Räntor & valutor: Pundet ligger stabilt inför kvällens ödebesked

Brittiska räntor sjönk på tisdagen liksom flertalet övriga europeiska räntor, medan pundet var relativt stabilt inför kvällens omröstning i parlamentet om premiärminister Theresa Mays brexitavtal. Euron tappade en förstärkning mot dollarn under natten, men tog under eftermiddagen tillbaka en del..

DI - 09 jun 17 kl. 11:10

Räntor och valutor: Pundet pressas

Brittiska pundet är under press efter ett överraskande resultat i det brittiska parlamentsvalet där premiärminister Theresa Mays förhoppningar om en utökad majoritet grusades. Långa Europaräntor pekar överlag nedåt, medan euron har tappat mot dollarn..

DI - 30 apr 18 kl. 12:15

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays ministerbyte

Dollarn vände uppåt mot andra större valutor i förmiddagens handel på måndagen, efter att ha försvagats efter svensk stängning på fredagen. Internationella statspappersräntor noterade mestadels begränsade rörelser, med den amerikanska tioårsräntan fortsatt något under 3 procent (2,96 procent)..

DI - 23 feb 16 kl. 16:48

Räntor och valutor: Pundet pressas

Den senaste veckans börsrally tog en paus på tisdagen, med nedgångar i Asien som sedan fortsatte i Europa. Europaräntorna steg trots det ett par punkter. På valutamarknaden tyngdes pundet fortsatt av oron för en Brexit..

DI - 09 jun 17 kl. 07:42

Räntor och valutor: Pundet pressas av valet

Pundet har parkerat 1,5 procent svagare mot dollarn sedan vallokalsundersökningar och därefter även rösträkningen visat att det konservativa partiet Tories oväntat tappar sin tidigare egna majoritet i det brittiska parlamentets underhus. Valet blev därmed ett nederlag för premiärminister Theresa May som utlyste valet för att stärka sin parlamentsmajoritet inför brexitförhandlingarna..

DI - 09 aug 16 kl. 10:57

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor handlas oförändrat till något lägre i förmiddagens handel på tisdagen än vid måndagens svenska stängning. Euron handlas samtidigt något högre mot dollarn efter en oregelbunden utveckling på morgonen..

DI - 20 jun 17 kl. 11:52

Räntor och valutor: Pundet pressas ned

Europaräntorna handlas överlag lite lägre på tisdagen, med extra nedåttryck i brittiska räntor efter duvaktiga BOE-signaler. Europabörserna är upp medan dollarn bibehåller måndagens förstärkning..

DI - 13 nov 17 kl. 10:38

Räntor och valutor: Pundet pressas

Europeiska statspappersräntor vänder ned i förmiddagens handel på måndagen efter att ha stigit något efter svensk stängning på fredagen. Euron handlas samtidigt oregelbundet mot dollarn, som i sin tur försvagas mot japanska yen efter en förstärkning i den tidiga Asienhandeln..

DI - 11 jun 14 kl. 11:47

Räntor & valutor: Pundet lyfter på jobbdata

Svenska marknadsräntor drar uppåt i långa änden i linje med utländska motsvarigheter på onsdagen. På valutamarknaden ger brittisk jobbdata stöd åt pundet..

DI - 20 aug 14 kl. 12:00

Räntor & valutor: Pundet starkare

Det brittiska pundet återtar lite av den senaste tidens försvagningar och brittiska statspappersräntor stiger efter att protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte visade att två av ledamöterna i policykommittén ville höja styrräntan. Detta tyder på att en första räntehöjning kan ligga närmare i tid än vad marknaden räknat med..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Teknisk analys: Klippläge inför rapportfloden

Stockholmsbörsen tuffar på uppåt, men den långsiktiga bilden är svagare. Investtechs analytiker pekar ut tre heta aktier för den som vill göra snabba affärer. Men det gäller att slå till nu – före rapporterna..

DI - 30 minuter sedan

Ibrahim Baylan: "Sverige för litet för stora konflikter"

Den nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) vill se en nystart på relationen sedan vinstfrågan skrotats med fyrpartiuppgörelsen. ”Sverige är för litet för konflikter”, säger han. .

DI - 30 minuter sedan

IMF: Global BNP-prognos sänks igen – varnar för ökad handelsoro

Den globala ekonomin fortsätter att expandera men tillväxttakten har dämpats ytterligare och riskerna mot utsikterna väger över mot nedsidan. .

DI - 45 minuter sedan

Demokraternas Kamala Harris kandiderar till presidentvalet 2020

Demokraternas senator Kamala Harris i Kalifornien kandiderar till utnämningen som presidentkandidat i valet 2020. Det meddelade hon på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Bolund avvaktar med besked om skatteförändringar på bomarknaden

Finansmarknadsminister Per Bolund kommer att som ny ansvarig för bostadsfrågorna i regeringen ”sätta igång med full fart” att utreda de förändringar på bostadsmarknaden som man enats om i 73-punktsprogrammet. En annan fråga han kommer att driva är ett mer hållbart byggande. .

DI - 1 timme sedan

Sandviks vd: Vi behöver förbättra oss på gruvområdet

Verkstadsföretaget Sandvik behöver genomföra mer förbättringar inom gruvområdet. Det uppgav vd Björn Rosengren vid rapportpresentationens frågestund..

DI - 1 timme sedan

Campingjätte blir stor så in i Norden efter sammanslagning

Norgebaserade riskkapitalbolaget Norvestor köper upp svenska campingkedjan First Camp och slår samman den med Nordic Camping & Resort, som man redan äger till 92,3 procent. Det hopslagna campingbolaget blir rekordstort i Norden..

DI - 1 timme sedan

ICA reserverar 110 miljoner för strukturkostnader

Dagligvarujätten ICA Group reserverar 110 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2018 för strukturkostnader i samband med en tidigare kommunicerad organisationsförändring för ICA Sverige. .

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Londonbörsens ägare överväger att lägga bud på Oslobörsen

London Stock Exchange group, som äger Londonbörsen, har anlitat en icke namngiven investmentbank i London för att räkna på ett bud på Oslobörsen, rapporterar Evening Standard..

DI - 1 timme sedan

Löfven presenterar sina ministrar

Stefan Löfven genomför en rejäl ommöblering av regeringen, med sex nya statsråd och en rad andra får nya portföljer. Ny näringsminister är Ibrahim Baylan medan Mikael Damberg får blir inrikesminister. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.