Expressen > Kultur

Thursday, 18 October, 17:35

Liknande nyheter

Taggar: Konsten, skyddarhenne mot , katastrofen
Sydsvenskan - 17 okt 14 kl. 05:30

Konsten efter katastrofen

Japansk samtidskonst, Galleri Ping-Pong och Galleri 21, Malmö, t o m 2/11.
Carolina Söderholm ser en spännande utställning med japansk samtidskonst i spåren av Fukushima..

Västerbottens Folkblad - 05 aug 14 kl. 08:41

Konsten som skyddar i sorgen

Till sist landar jag mitt i konsten efter en sommar som inte blev som jag hade tänkt. Jag ser ett måleri som är bekant men också prövande och utmanande – känner mig plötsligt hemma, som om bilderna var tolkningar av alla motstridiga och omtumlande sinnesstämningar som jag har levt med den senaste tiden. Sture Meijers […].

Supermiljöbloggen - 19 maj 15 kl. 08:52

Sri Lanka skyddar all sin mangroveskog

Som första nation i världen kommer Sri Lanka att skydda all sin mangroveskog. Under de senaste 100 åren har landet förlorat 76 procent av mangroven, men nu kommer det förändras. De närmsta fem åren satsar landet 3,4 miljoner dollar på alternativa jobb, mikrolån och återplanteringsprojekt.

YA - 18 mar 14 kl. 06:30

Om konsten att äta sig frisk

Foto: Anette Sjöstrand
En citron, ett knippe persilja, en kiwi och ett paket blåbär. Nyttigheterna lavas sida vid sida i varuvagnen när Barbro Nörgaard förbereder ännu en middag i hälsans tecken. Hon är hjärnan bakom matdagen på Hälsohuset nästa lördag och är över- tygad om att man kan äta sig frisk.

BT - 25 apr 14 kl. 11:05

Konsten att överleva kriser

Som utrikeskorrespondent måste man ibland åka till farliga platser. Därför blir vi utrustade med skyddsväst, hjälm, gasmask och annan säkerhetsutrustning. Varje månad dödas i genomsnitt tio journalister världen runt.

Kristianstadsbladet - 18 sep 17 kl. 11:17

Carolin Dahlman: Vänsterflum skyddar inte Sverige mot Putin

Satsa pengarna på konsten i stället för försvaret, menar vissa. Men vem blir trygg för att konstnärer får mer i bidrag? Ska skulpturer och tavlor hålla Ryssland borta?.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 15:41

Katastrofen kostar miljarder

Katastrofen efter fredagens skalv kan enligt flera ekonomer medföra kostnader på upp till 200 miljarder dollar för Japan. Även svenska företag påverkas av katastrofen, däribland Volvo AB.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

"Jag var ibland rädd att bilen skulle sprängas"

I år är det 20 år sedan konstutställningen "Ecce homo" öppnades. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin berättar i Kultur-Expressen om kärleken och ilskan som de bibliska bilderna har väckt.– Jag var otroligt naiv, säger hon..

Expressen - 5 timmar sedan

Jag vägrar bli reducerad till ett köttstycke

Ständigt dessa avkrävanden av känslor i relation till kroppar och män.Gunilla Brodrej svarar Annina Rabe och Åsa Beckman..

Expressen - 11 timmar sedan

Hans maskulinitet är av ett särskilt slag

Carl-Johan Malmberg skriver om ett sätt att vara i världen och böckerna som snart inte finns.Hanna Nordenhök läser en trösterik biografi med befriande närvaro i konsten. .

Expressen - Igår: 14:14

Åldrandet är också en del i den kvinnliga erfarenhen

En tv-serie, en bok och en krönika i DN har väckt uppmärksamhet kring klimakteriet – men är det något att tjata om?Annina Rabe svarar Gunilla Brodrej i debatten om kvinnokroppen som diskussionsyta..

Expressen - Igår: 06:00

När världen stod i brand stod vi utanför

Hur tyskvänliga var vi egentligen? Henrik Berggren djupdyker i krigsåren 1939 och 1940. Ulrika Knutson läser en spretig men intressant Sverigeskildring..

Expressen - I förrgår: 16:59

Tre långa år sedan Kinas kidnappning

På onsdag är det tre år sedan Gui Minhai frihetsberövades av Kina. Karin Olsson påminner om den frihetliga förläggartraditionen i Sverige..

Expressen - I förrgår: 06:00

Därför göder internet högerextremismen

Hat och polarisering på nätet ses allt mer som ett samhällsproblem, där nätjättarna ytterst har makten.Isobel Hadley-Kamptz läser en ny bok som bara bitvis lyckas förklara varför vår tids största demokratihot finns i Silicon Valley..

Expressen - I förrgår: 20:00

Språken jag helst velat lära mig har varit döda

Språk är för mig mer intimt än sex, skriver författaren Malte Persson.I en essä som rör sig från Tensta till Berlin och Lviv undersöker han språkets betydelse för människan och nationen..

Expressen - 15 okt 18 kl. 16:00

Ingen livsomständighet vaccinerar mot heroin

Sigrid Rausings "Malström" handlar om broderns och den nu döda svägerskans missbruk. Martina Montelius läser en bok som hade mått bra av en modigare författare..

Expressen - 15 okt 18 kl. 07:30

Den Sannah skaparglädjen i Barnkanalen

Sannah Salameh skapar med barnen i Barnkanalen.Hanna Höglund ser programledarproffset ta revansch..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.