Expressen > Kultur

Wednesday, 20 February, 22:16

Expressen - 19 jul 18 kl. 05:00

Konsten skyddar henne mot katastrofenKonstnären Lenke Rothman förlorade åtta av tio familjemedlemmar i Auschwitz. Magnus Florin ser en utställning full av föremål som ger skydd mot det fruktansvärda..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lenke Rothman, Auschwitz, Florin

Dela artikeln

269 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsten, skyddarhenne mot , katastrofen
Sydsvenskan - 17 okt 14 kl. 05:30

Konsten efter katastrofen

Japansk samtidskonst, Galleri Ping-Pong och Galleri 21, Malmö, t o m 2/11.
Carolina Söderholm ser en spännande utställning med japansk samtidskonst i spåren av Fukushima..

Västerbottens Folkblad - 05 aug 14 kl. 08:41

Konsten som skyddar i sorgen

Till sist landar jag mitt i konsten efter en sommar som inte blev som jag hade tänkt. Jag ser ett måleri som är bekant men också prövande och utmanande – känner mig plötsligt hemma, som om bilderna var tolkningar av alla motstridiga och omtumlande sinnesstämningar som jag har levt med den senaste tiden. Sture Meijers […].

Supermiljöbloggen - 19 maj 15 kl. 08:52

Sri Lanka skyddar all sin mangroveskog

Som första nation i världen kommer Sri Lanka att skydda all sin mangroveskog. Under de senaste 100 åren har landet förlorat 76 procent av mangroven, men nu kommer det förändras. De närmsta fem åren satsar landet 3,4 miljoner dollar på alternativa jobb, mikrolån och återplanteringsprojekt.

YA - 18 mar 14 kl. 06:30

Om konsten att äta sig frisk

Foto: Anette Sjöstrand
En citron, ett knippe persilja, en kiwi och ett paket blåbär. Nyttigheterna lavas sida vid sida i varuvagnen när Barbro Nörgaard förbereder ännu en middag i hälsans tecken. Hon är hjärnan bakom matdagen på Hälsohuset nästa lördag och är över- tygad om att man kan äta sig frisk.

BT - 25 apr 14 kl. 11:05

Konsten att överleva kriser

Som utrikeskorrespondent måste man ibland åka till farliga platser. Därför blir vi utrustade med skyddsväst, hjälm, gasmask och annan säkerhetsutrustning. Varje månad dödas i genomsnitt tio journalister världen runt.

Kristianstadsbladet - 18 sep 17 kl. 11:17

Carolin Dahlman: Vänsterflum skyddar inte Sverige mot Putin

Satsa pengarna på konsten i stället för försvaret, menar vissa. Men vem blir trygg för att konstnärer får mer i bidrag? Ska skulpturer och tavlor hålla Ryssland borta?.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 15:41

Katastrofen kostar miljarder

Katastrofen efter fredagens skalv kan enligt flera ekonomer medföra kostnader på upp till 200 miljarder dollar för Japan. Även svenska företag påverkas av katastrofen, däribland Volvo AB.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Filip Hammar: ”Fuck you alla kulturmänniskor”

I måndags fick Fredrik Wikingsson och Filip Hammar Expressens satirpris ”Ankan” på Nalen i Stockholm.Komikerduon kom till Kultur-Expressen för att ventilera efter prisutdelningen och diskutera begreppet satir..

Expressen - 11 timmar sedan

Vittnesbörd om sexism och rasism i uppriktig pjäs

Riksteaterns nya pjäs bygger på vittnesmål från Instagram.Hanna Nordenhök ser en pjäs bryter mot institutionsteatrarnas blaserade professionalism..

Expressen - 15 timmar sedan

Därför kollapsade deras allians till en steril hybrid

Liberalism och konservatism kan inte förenas utan att man begår alltför stort våld på deras grundsatser.Erik Angner, professor i praktisk filosofi, menar att alliansens sammanbrott ger skäl till självkritik hos de konservativa, men inte hos liberaler..

Expressen - Igår: 16:00

Tårar för alla oss som haft en fattig mormor

När en mormor går in i sin egen glömska och dör kan ett helt språk födas.Daniel Sjölin blir berörd och uppfordrande av Kalle Hedström Gustafssons debut..

Expressen - Igår: 06:30

Hela livet ryms i en kassakö

I ”Våra liv” vänder Marie-Hélène Lafon blicken mot Paris.Per Wirtén saknar de övergivna i Le Pens landsbygd..

Expressen - I förrgår: 22:04

Camilla Kvartofts oro över föräldraledigheten från SVT

Camilla Kvartoft är programledare för SVT:s storprogram Agenda och Veckans Brott.Men från röda mattan på Expressens kulturfest berättar hon om sin gamla oro för karriären.– Som programledare är man ganska utbytbar, och då är det nervöst att bli föräldraledig..

Expressen - I förrgår: 21:54

Här är alla pristagare på Expressens kulturfest 2018

Fem svenska kulturpersonligheter prisades för sina insatser på Expressens kulturfest 2019. Här är alla vinnarna. .

Expressen - I förrgår: 20:44

”Vi är män, vi tar plats och vi ser ut som vi har kul”

Sedan starten 2000 har duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson roat, provocerat, skapat och förnyat.Gunilla Brodrej möter vinnarna av Expressens satirpris Ankan 2018..

Expressen - I förrgår: 20:38

”Vi svarta måste få se oss själva, i alla våra nyanser”

Josette Bushell-Mingo är teaterledaren från östra London som startade National Black theatre of Sweden.Valerie Kyeyune Backström möter vinnaren av Expressens teaterpris En bit av Georgs hatt 2018..

Expressen - I förrgår: 20:26

”Jag blev fostrad av de stenhårda kritikerna”

Kerstin Gezelius är filmkritikern som med sin kunnighet och omsorg om språket går genom bruset.Karin Olsson möter vinnaren av Expressens Björn Nilsson-pris för god kulturkritik 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.