Expressen > Kultur

Tuesday, 11 December, 09:42

Expressen - 19 jul 18 kl. 05:00

Konsten skyddar henne mot katastrofenKonstnären Lenke Rothman förlorade åtta av tio familjemedlemmar i Auschwitz. Magnus Florin ser en utställning full av föremål som ger skydd mot det fruktansvärda..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lenke Rothman, Auschwitz, Florin

Dela artikeln

269 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsten, skyddarhenne mot , katastrofen
Sydsvenskan - 17 okt 14 kl. 05:30

Konsten efter katastrofen

Japansk samtidskonst, Galleri Ping-Pong och Galleri 21, Malmö, t o m 2/11.
Carolina Söderholm ser en spännande utställning med japansk samtidskonst i spåren av Fukushima..

Västerbottens Folkblad - 05 aug 14 kl. 08:41

Konsten som skyddar i sorgen

Till sist landar jag mitt i konsten efter en sommar som inte blev som jag hade tänkt. Jag ser ett måleri som är bekant men också prövande och utmanande – känner mig plötsligt hemma, som om bilderna var tolkningar av alla motstridiga och omtumlande sinnesstämningar som jag har levt med den senaste tiden. Sture Meijers […].

Supermiljöbloggen - 19 maj 15 kl. 08:52

Sri Lanka skyddar all sin mangroveskog

Som första nation i världen kommer Sri Lanka att skydda all sin mangroveskog. Under de senaste 100 åren har landet förlorat 76 procent av mangroven, men nu kommer det förändras. De närmsta fem åren satsar landet 3,4 miljoner dollar på alternativa jobb, mikrolån och återplanteringsprojekt.

YA - 18 mar 14 kl. 06:30

Om konsten att äta sig frisk

Foto: Anette Sjöstrand
En citron, ett knippe persilja, en kiwi och ett paket blåbär. Nyttigheterna lavas sida vid sida i varuvagnen när Barbro Nörgaard förbereder ännu en middag i hälsans tecken. Hon är hjärnan bakom matdagen på Hälsohuset nästa lördag och är över- tygad om att man kan äta sig frisk.

BT - 25 apr 14 kl. 11:05

Konsten att överleva kriser

Som utrikeskorrespondent måste man ibland åka till farliga platser. Därför blir vi utrustade med skyddsväst, hjälm, gasmask och annan säkerhetsutrustning. Varje månad dödas i genomsnitt tio journalister världen runt.

Kristianstadsbladet - 18 sep 17 kl. 11:17

Carolin Dahlman: Vänsterflum skyddar inte Sverige mot Putin

Satsa pengarna på konsten i stället för försvaret, menar vissa. Men vem blir trygg för att konstnärer får mer i bidrag? Ska skulpturer och tavlor hålla Ryssland borta?.

Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 15:41

Katastrofen kostar miljarder

Katastrofen efter fredagens skalv kan enligt flera ekonomer medföra kostnader på upp till 200 miljarder dollar för Japan. Även svenska företag påverkas av katastrofen, däribland Volvo AB.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Gud bevare oss för matriarkatet

Jean-Claude Arnault dömdes i hovrätten mot sitt nekande, efter att kvinnan bedömts som trovärdig.Marianne Stidsen, lektor vid Köpenhamns universitet, är kritisk till tongångarna i grannlandet – och fruktar för de svenska männens framtid..

Expressen - 15 timmar sedan

Sara Danius tar i för allt vad tygen håller

Sara Danius klänning är the talk of the town.Gunilla Brodrej hyllar hennes klädval på Nobelfesten..

Expressen - 18 timmar sedan

Hon skriver fram livet genom ett galet flimmer

Poeten Iman Mohammed tar sig an flickor, mödrar, växter och kroppar.Sara Abdollahi ser henne göra något alldeles egenartat..

Expressen - 22 timmar sedan

Muminkopior i all oändlighet

Förlaget ger ut en Tove Jansson som är anpassad för de mindre barnen.Annina Rabe noterar att Mumintrollen har fallit offer för karaokekulturen..

Expressen - Igår: 06:00

"Har ni fest eller?" – nu går en epok i graven

En ny bok visar hur Svenska Akademien på 1900-talet moderniserades från irrelevans till stjärnglans.Jens Liljestrand skriver på Nobeldagen om en epok i De Adertons historia som nu definitivt når sitt slut..

Expressen - Igår: 06:00

Roligt och lärorikt om kapitalismen

Backa teater gör en pedagogisk föreställning om ekonomi.Hanna Johansson tycker att det funkar bra..

Expressen - Igår: 16:00

Klent motstånd när Timothy Snyders bok blir pjäs

Den amerikanska historikern Timothy Snyders bok "Om tyranni" har blivit teater.Hanna Johansson funderar på om hon reagerar "rätt"..

Expressen - Igår: 12:00

Låt de yngsta barnen slippa skärmarna i skolan

Regeringens extrema digitaliseringsplan drabbar våra skolbarn.Gunilla Brodrej reagerar på ett beslut som snart blir verklighet..

Expressen - I förrgår: 06:00

Hur är det att vara Katerina Janouch?

Katerina Janouch, en gång framgångsrik sexrådgivare och barnboksförfattare, är numera mest uppmärksammad för sitt samröre med högerextrema rörelser.Jens Liljestrand söker i en bilderbok efter den charmiga och hjärtevärmande röst som blev en del av hatets megafoner..

Expressen - I förrgår: 19:06

Ett samtal kräver att vi vågar blotta oss

Småbarnsförälderns alienation hamnar ofta i fokus, senast hos Madelaine Levy i SvD.Helena Granström påminner om att vårt samhälle tycks konstruerat för ensamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.