DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 23:20

DI - 18 jul 18 kl. 19:57

Tusentals jobb på spel – ny besvikelse hotar SHBTusentals jobb står på spel när Handelsbanken vill sänka kostnaderna genom att digitalisera och effektivisera bankens kontor. Men effektiviseringsprogrammet riskerar att bli ett misslyckande eftersom banken inte tvingar överflödig personal att sluta. "Vi ska inte säga upp någon", säger vd Anders Bouvin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SHB, Handelsbanken, Anders Bouvin

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals jobb, spelny , besvikelse, hotar, SHB
Corren - 04 jul 12 kl. 15:23

Attraktiva jobb i utlandet hotar svensk välfärd

Nästan åtta av tio välutbildade svenskar kan tänka sig att flytta från Sverige för att arbeta..

Sydöstran - 01 feb 17 kl. 06:00

"Enkla" jobb i Kalmar hotar tvätteri i Karlskrona

Om Kalmar gör allvar av sina planer på ett eget, kommunalt tvätteri kommer detta att få avsevärda konsekvenser för HS Service & Support i Karlskrona – som sedan länge tvättar åt 800 omsorgskunder i Kalmar; i runda tal hundra ton kläder årligen..

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 08:59

Di: Jobbslakt hotar storbanken – vd nekar

“Tusentals jobb står på spel” på svenska storbanken, enligt initierade källor. Onsdagens rapport från Handelsbanken, SHB, blev en besvikelse då kostnaderna fortsätter att skena i högre takt än intäkterna. För att råda bot på den allt större kostnadskostymen – ett välkänt problem i branschen enligt en artikel i Di:s torsdagsutgåva – ska banken nu digitaliseras, där framförallt administrativt arbete ska överföras från bankpersonal till datorer.

Dagens PS - 27 jun 17 kl. 10:39

Rapport: Flygskatten hotar 25.000 jobb

Stockholms handelskammare står bakom den nya utredningen, som presenteras i dag, tisdag, och som refererades av Dagens Nyheter redan på måndagen. De flygplatser som riskerar att skrotas ligger enligt Stockholms handelskammare i Jönköping, Växjö, Karlstad, Kristianstad, Trollhättan-Vänersborg, Örnsköldsvik och Kramfors-Sollefteå. Regeringen har med stöd av Vänsterpartiet aviserat att flygskatten ska läggas i höstbudgeten.

YLE - 03 sep 13 kl. 15:19

Chock, besvikelse, men inte helt otippat

Unga blivande it-tradenomer vid yrkeshögskolan Novia i Raseborg funderar om deras framtid påverkas av att Microsoft köper Nokia. Vad de unga själva bär i fickan påverkas inte av försäljningen.
Spela upp klipp på Arenan
Andreas Hindrén, Wilhelm Javén och Pernilla Fyrqvist studerar för andra året till it-tradenom.

SvD - 12 jul 16 kl. 18:00

”Kemikalieskatt hotar både jobb och miljö”

Regeringens förslag till kemikalieskatt är en stor besvikelse. Den innebär en inlåsning av existerande teknologi och bromsar nya alternativ. Det skriver Paxymer AB:s vd Amit Paul..

ÖstersundsPosten - 22 aug 17 kl. 06:05

Norska lag hotar dra sig ur Storsjöcupen – nu ska fotbollsplaner rustas upp

Flera norska fotbollsklubbar har uttryckt besvikelse över hur dåliga gräsplanerna var i årets upplaga av Storsjöcupen. Nu kräver Pär Löfstrand (L) att problemen åtgärdas.
– Det är 60 miljoner kronor som står på spel, säger han..

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 06:50

EU-skatter skapar inte fler jobb

Alldeles för få människor här i Kronoberg, i Sverige och i Europa har en vanlig dag ett jobb att gå till. Till det är orsakerna många och de allra flesta nationella. Sverige har under lång tid haft en skola med för låga resultat, för dålig koppling mellan utbildning och arbetsmarknad och för höga skatter på jobb och jobbskapare.

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 08:46

Vi tar ansvar för miljö och jobb

Svar till Nils Fransson

Nej, vi vill inte beskatta allt
vi tar ansvar för miljö och jobb

Miljöpartiet vill beskatta allt som rör sig, skriver Nils Fransson i Smålandsposten den 3 september.
Som vanligt berättar han inte vad Folkpartiet vill och det är nog klokt.

Men, Nils Fransson, du har fel.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

Du sköna nya (spel)värld

Christofer Emgård skriver spelmanus.
Det är 2008 och Christofer Emgård befinner sig mitt i en svensk medieblitz. Tidningarna ringer.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 2 timmar sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 3 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 4 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 4 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 5 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 5 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 6 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 5 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 6 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.