DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 01:55

DI - 18 jul 18 kl. 19:57

Tusentals jobb på spel – ny besvikelse hotar SHBTusentals jobb står på spel när Handelsbanken vill sänka kostnaderna genom att digitalisera och effektivisera bankens kontor. Men effektiviseringsprogrammet riskerar att bli ett misslyckande eftersom banken inte tvingar överflödig personal att sluta. "Vi ska inte säga upp någon", säger vd Anders Bouvin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SHB, Handelsbanken, Anders Bouvin

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals jobb, spelny , besvikelse, hotar, SHB
Corren - 04 jul 12 kl. 15:23

Attraktiva jobb i utlandet hotar svensk välfärd

Nästan åtta av tio välutbildade svenskar kan tänka sig att flytta från Sverige för att arbeta..

Sydöstran - 01 feb 17 kl. 06:00

"Enkla" jobb i Kalmar hotar tvätteri i Karlskrona

Om Kalmar gör allvar av sina planer på ett eget, kommunalt tvätteri kommer detta att få avsevärda konsekvenser för HS Service & Support i Karlskrona – som sedan länge tvättar åt 800 omsorgskunder i Kalmar; i runda tal hundra ton kläder årligen..

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 08:59

Di: Jobbslakt hotar storbanken – vd nekar

“Tusentals jobb står på spel” på svenska storbanken, enligt initierade källor. Onsdagens rapport från Handelsbanken, SHB, blev en besvikelse då kostnaderna fortsätter att skena i högre takt än intäkterna. För att råda bot på den allt större kostnadskostymen – ett välkänt problem i branschen enligt en artikel i Di:s torsdagsutgåva – ska banken nu digitaliseras, där framförallt administrativt arbete ska överföras från bankpersonal till datorer.

Dagens PS - 27 jun 17 kl. 10:39

Rapport: Flygskatten hotar 25.000 jobb

Stockholms handelskammare står bakom den nya utredningen, som presenteras i dag, tisdag, och som refererades av Dagens Nyheter redan på måndagen. De flygplatser som riskerar att skrotas ligger enligt Stockholms handelskammare i Jönköping, Växjö, Karlstad, Kristianstad, Trollhättan-Vänersborg, Örnsköldsvik och Kramfors-Sollefteå. Regeringen har med stöd av Vänsterpartiet aviserat att flygskatten ska läggas i höstbudgeten.

YLE - 03 sep 13 kl. 15:19

Chock, besvikelse, men inte helt otippat

Unga blivande it-tradenomer vid yrkeshögskolan Novia i Raseborg funderar om deras framtid påverkas av att Microsoft köper Nokia. Vad de unga själva bär i fickan påverkas inte av försäljningen.
Spela upp klipp på Arenan
Andreas Hindrén, Wilhelm Javén och Pernilla Fyrqvist studerar för andra året till it-tradenom.

SvD - 12 jul 16 kl. 18:00

”Kemikalieskatt hotar både jobb och miljö”

Regeringens förslag till kemikalieskatt är en stor besvikelse. Den innebär en inlåsning av existerande teknologi och bromsar nya alternativ. Det skriver Paxymer AB:s vd Amit Paul..

ÖstersundsPosten - 22 aug 17 kl. 06:05

Norska lag hotar dra sig ur Storsjöcupen – nu ska fotbollsplaner rustas upp

Flera norska fotbollsklubbar har uttryckt besvikelse över hur dåliga gräsplanerna var i årets upplaga av Storsjöcupen. Nu kräver Pär Löfstrand (L) att problemen åtgärdas.
– Det är 60 miljoner kronor som står på spel, säger han..

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 06:50

EU-skatter skapar inte fler jobb

Alldeles för få människor här i Kronoberg, i Sverige och i Europa har en vanlig dag ett jobb att gå till. Till det är orsakerna många och de allra flesta nationella. Sverige har under lång tid haft en skola med för låga resultat, för dålig koppling mellan utbildning och arbetsmarknad och för höga skatter på jobb och jobbskapare.

SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 08:46

Vi tar ansvar för miljö och jobb

Svar till Nils Fransson

Nej, vi vill inte beskatta allt
vi tar ansvar för miljö och jobb

Miljöpartiet vill beskatta allt som rör sig, skriver Nils Fransson i Smålandsposten den 3 september.
Som vanligt berättar han inte vad Folkpartiet vill och det är nog klokt.

Men, Nils Fransson, du har fel.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

Du sköna nya (spel)värld

Christofer Emgård skriver spelmanus.
Det är 2008 och Christofer Emgård befinner sig mitt i en svensk medieblitz. Tidningarna ringer.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Här går det snabbast att bli av med bostadsrätten

Skillnaderna i försäljningstid för bostadsrätter skiljer stort både mellan olika kommuner och mellan olika delar av storstäderna. Di har tagit fram data som visar var det går allra snabbast att få bostaden såld – och var du bör räkna med att det kan dröja månader..

DI - 3 timmar sedan

EU har nytt förslag till britterna om gränsen

EU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..

DI - 3 timmar sedan

Matchning gav riktiga hamburgerjobb

Krisen bland Arbetsförmedlingens underleverantörer är dåliga nyheter för hamburgerkedjan Max, som har haft stor hjälp av företagen i jakten på personal. .

DI - 3 timmar sedan

Varselvåg i jobbfixarbranschen

Flera företag som hjälper till med att få folk i jobb och som har Arbetsförmedlingen som sin viktigaste kund säger upp och varslar en stor del av sina anställda. Men branschkritik mot att regeringens resursslukande satsning på extratjänster ligger bakom tillbakavisas av både arbetsmarknadsministern och Arbetsförmedlingen. .

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Lättnadsrally på bred front

Ledande amerikanska index steg i rekyl på tisdagen, då investerare bedömer att tullstriden mellan USA och Kina är mindre skadlig än befarat..

DI - 4 timmar sedan

DNB sänker fyra fastighetsbolag

DNB Markets sänker fyra fastighetsbolag på tisdagen. Tre av aktierna får säljrekommendationer, enligt Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Så hög blir stormnotan för USA

Orkanen Florences vindar orsakade mellan 15 och 41 miljarder kronor i försäkrade förluster längsmed den amerikanska sydostkusten, enligt Verisk Analytics. Det skriver Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Apple har betalat sin gigantiska skatteskuld till Irland

Irlands regering har inkasserat nästan 150 miljarder kronor i omtvistade skatteskulder och ränta från teknikbjässen Apple, skriver The Guardian..

DI - 5 timmar sedan

Omskakat Kopparbergs lockar

Kopparbergs har varit en kanonplacering, men aktien har fått stryk då brexit skickade ned pundkursen i källaren. Men även om det finns orosmoln hittar Di argument för att köpa aktien..

DI - 5 timmar sedan

Törstiga asiater ska få fart på stabila ölaktier

Bryggeribranschens jättar gnetar i motvind i Europa och blickar mot Asien där tillväxten finns. Ölaktier lockar med stabilitet och god direktavkastning, men värderingarna är i vissa fall något överförfriskade. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.