Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 August, 19:34

Expressen - 18 jul 18 kl. 17:17

Italienska piloten: Vi är här tills allt är släcktSkogsbränderna rasar i Jämtland, Gävleborg och på flera andra platser i Sverige.Hoppet sätts nu till de italienska piloterna Giorgio Zupo och Marco Di Lorenzo. – Vi hoppas kunna åka hem igen så snart som möjligt, men det innebär att allt ska vara släckt, säger flygkapten Giorgio Zupo..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jämtland, Sverige, Giorgio Zupo, Marco Di Lorenzo

Dela artikeln

16394 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienska, pilotenVi är här , tillsallt är , släckt
Kristianstadsbladet - 26 apr 14 kl. 07:00

Socialen tillsätter bedrägeriutredare

Socialen har upptäckt flera fall av misstänkta bidragsbedrägerier den senaste månaden, vilket lett till polisanmälan och återkrav på runt en miljon kronor. Nu ska två bedrägeriutredare tillsättas.
– Det är bedrövligt att folk inte kan hålla sig inom lagens ramar, säger arbete- och välfärdsnämndens ordförande Radovan Javurek (FP).

SmålandsPosten - 26 mar 14 kl. 06:22

Vattentornet är nedsläckt i helgen

På lördag är det Earth Hour, världens största miljömanifestation. Det kommer att synas i Alvesta. Alvestas högsta landmärke, Vattentornet, släcks ned redan på fredag och förblir nedsläckt tills på måndag.

Barometern - 26 aug 14 kl. 18:40

Vapenvila tills vidare i Gaza

Vapenvila i Gaza har trätt i kraft. Israel bekräftar att man har accepterat ett egyptiskt förslag om vapenvila tills vidare. Humanitär hjälp och byggnadsmaterial ska tillåtas in i Gaza.

YLE - 26 maj 16 kl. 10:05

Revisionsverket om läckt Finaviarapport: Vi nämner inte Berner

Statens revisionsverk förnekar att man skulle kritisera trafikminister Anne Berner (C) personligen i en rapport om Finavias och trafik- och kommunikationsministeriets agerande. Rapporten, som tills vidare är hemlig, handlar om härvan kring Finavias derivathandel under åren 2009-2011. Revisionsverket vill veta om allt gick rätt till när ministeriet skulle utreda härvan.

YLE - 18 aug 16 kl. 02:26

Medelmåttig semifinalinsats av Neziri – ”tar inte länge tills jag är bäst”

Nooralotta Neziri löpte långsammare i semifinal än i försöken på 100 meter häck – men tvivlar inte på sig själv trots det. Jag vet att det inte tar länge tills jag är bäst, säger Neziri till Yle efter loppet. Neziri löpte 12,88 i försöken men bara på 13,04 i semifinal.

Sydsvenskan - 03 jan 16 kl. 14:15

Italienska mammors död utreds

På sju dagar har fem italienska kvinnor dött i samband med förlossningen. Nu har landets hälsominister beslutat att inleda utredningar kring fyra av fallen, för att ta reda på vad som kan ha legat bakom.Att dödsfallen inträffat under jul- och nyårshelgerna har väckt frågan om sjukhusen haft tillräcklig bemanning.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 16 kl. 14:15

Italienska mammors död utreds

På sju dagar har fem italienska kvinnor dött i samband med förlossningen. Nu har landets hälsominister beslutat att inleda utredningar kring fyra av fallen, för att ta reda på vad som kan ha legat bakom.Att dödsfallen inträffat under jul- och nyårshelgerna har väckt frågan om sjukhusen haft tillräcklig bemanning.

GöteborgsPosten - 25 jul 18 kl. 08:36

Italienska plan vattenbombade i Färgelanda

En terrängbrand i Färgelanda bröt under tisdagseftermiddagen ut. Tack vare vattenbombningar från italienska flygplan är branden nu under kontroll men är ännu inte släckt..

BT - 07 aug 14 kl. 08:53

Jättebranden till stora delar släckt

Efter flera dramatiska dagar i Västmanlands skogar har släckningsarbetet nått en vändpunkt. Den största branden som drabbat Sverige i modern tid är inringad och bombas av helikoptrar och specialplan.Det senaste dygnet har det funnits en ljusning i kampen mot branden.

Trelleborgs Allehanda - 07 aug 14 kl. 08:53

Jättebranden till stora delar släckt

Foto: TT
Efter flera dramatiska dagar i Västmanlands skogar har släckningsarbetet nått en vändpunkt.
Den största branden som drabbat Sverige i modern tid är inringad och bombas av helikoptrar och specialplan. Det senaste dygnet har det funnits en ljusning i kampen mot branden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Person hittad i vattnet – "väldigt allvarligt"

En person som hittades i vattnet i Motala har förts till sjukhus.– Det är väldigt allvarligt med den här personen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik..

Expressen - 1 timme sedan

Fågelexperten: ”Kan ha kört in i en flock tranor”

Ett Jas Gripen-plan kraschade i Ronneby under tisdagen efter en kollision med en flock fåglar på hög höjd.Det är ännu inte bekräftat vad det var för typ av fågel.– Min gissning är att det är antingen grågäss eller tranor, säger Mats Olsson, ordförande Blekinges Ornitologiska Förening..

Expressen - 1 timme sedan

Nazister åtalas för grov hets – filmen ligger kvar

Nazisterna Julius Blomberg, 29, och Linus Edberg Vosthenko, 24 har åtalats för grov hets mot folkgrupp.De misstänks ha satt upp en banderoll med hakkors och en hyllning av Hitler. En film från händelsen spreds sedan på internet.

Expressen - 2 timmar sedan

Tre till sjukhus efter tvåbilskrock vid rödljus

Två bilar kolliderade med varandra i Angered i Göteborg under tisdagseftermiddagen.Tre personer har hittills fått föras till sjukhus med oklara skador, men ambulans finns fortfarande kvar på platsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Eriks sjöjungfru hånas – hon är "för mullig"

Konstnären Erik Valter hade inte kunnat föreställa sig att hans skulptur av en sjöjungfru skulle bli så kontroversiell som den blev.Anledningen?Den är lite rundare än många andra skulpturer.

Expressen - 2 timmar sedan

Daphnes hår totalförstördes – dagar innan bröllopet

Något gammalt, något nytt, något lånat – något blått.Så lyder det gamla bröllopsordspråket.Men för Daphne Martin från Kanada hade det blåa, i det här fallet, kunnat totalförstöra hennes stora dag – när hon en vecka innan satte upp håret med en bläckpenna, skriver Allure..

Expressen - 2 timmar sedan

Årets stora kulturmingel när Bonniers bjuder till sensommarfest

Sveriges kulturelit har sin stora fest på tisdagen.Författare, förläggare och kulturjournalister minglar på Albert Bonniers Förlags sensommarfest på Djurgården i Stockholm..

Expressen - 3 timmar sedan

Toppolitiker utsatt för sprängattentat

En toppolitiker i Skåne blev natten till tisdag utsatt för ett sprängdåd i sin bostad.Tidigare har ytterligare en politiker och andra boende i området utsatts för liknande dåd.– Människor får sin trygghet rubbad, säger toppolitikern..

Expressen - 3 timmar sedan

Hultqvists medarbetare har kopplingar till försvarsindustrin

Innan Marinette Nyh Radebo började jobba för försvarsminister Peter Hultqvist (S) arbetade hon med vapenlobbyism. Det arbetet har fortgått också under hennes tid i regeringskansliet, avslöjar DN.  Hennes pr- och lobbyverksamhet har drivits vidare av hennes son och man.

Expressen - 3 timmar sedan

Bensintjuvarnas slog till med helt nytt knep

Uppfinningsrika tjuvar slog i helgen till mot en bensinmack i norra Jämtland, rapporterar Sveriges Radio P4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.