Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 October, 23:08

Nyteknik - 18 jul 18 kl. 15:02

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europa, Italien, Storbritannien, Skottland

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill bli försti , Europamed , rymdbasSka , sätta, oss i en ledande position
Sydsvenskan - 12 jun 13 kl. 06:30

Europa vill sätta stopp för massövervakningen

Europas politiker rasar nu mot USA:s globala massövervakning.I går höll EU-parlamentet extradebatt i Strasbourg.I morgon begär EU:s dataskyddskommissionär Viviane Reading svar från USA:s justitieminister Eric Holder vid ett möte i Dublin.

DN - 22 feb 16 kl. 09:53

”Nu först kan jag berätta om Palmespåren”

Mordutredarna i Palmegruppen har inte fått information om de nya spår som Ulf Dahlsten på måndagen presenterar på DN Debatt. Den tidigare statssekreteraren har känt sig förhindrad att berätta, men är beredd att lämna uppgifter nu..

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 18:46

Hillary Clinton lyfter. Bra, för hon har störst chans att sätta stopp för Trump.

Hillary Clintons övertygande seger i South Carolina stärker henne inför den viktiga supertisdagen, då ett dussintal delstater samtidigt väljer mellan presidentkandidaterna. Clinton vann med nästan 50 procentenheter, hon fick 74 procent mot medtävlaren Bernie Sanders 26. Det ökar möjligheterna för att hon ska få ihop tillräckligt många delegater inför sommarens partikonvent.

SvD - 05 jul 16 kl. 13:21

ÖB oroad för missförstånd – vill inrätta "telefonnummer"

Spänningen i Östersjön har ökat, men Försvarsmakten saknar en kontakt på den ryska sidan för att snabbt kunna klara upp incidenter. – Missförstånd i dag kan bli oerhört dyrköpta, säger ÖB Micael Bydén till TT..

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 21:02

C-studenterna: ”Förnybara energikällor gör störst nytta som komplement till kärnkraften”

C-studenterna låg förra veckan bakom ett längre debattinlägg på Supermiljöbloggen där de tog tydlig ställning för kärnkraften. Inlägget möttes av mothugg från Gröna Studenter som anser att kärnkraften representerar en uråldrig energipolitik och från John Lindberg som menar vi måste våga satsa på framtidens teknologi. I en slutreplik bemöter nu C-studenterna de tidigare debattörernas inlägg.

YLE - 18 nov 16 kl. 15:20

Silja Europa återvänder inte till Åbo

Kryssningsfartyget Silja Europa återvänder inte till Åbo. Fartyget körde länge mellan Åbo och Stockholm och togs i bruk 1993. Från och med hösten 2014 var hon i Oceanien och återvände till Östersjön i början av året.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 12 kl. 17:07

Kan Europa komma tillbaka?

Nu ska det avgöras. USA leder med 10?6 inför kvällens avgörande singlar och är på väg att ta Ryder Cup-bucklan från Europa.

NSD - 17 aug 12 kl. 07:36

Doldisen redo att erövra Europa

För tre år sen spelade han division I-hockey med Tingsryd. Nu ska Robin Jacobsson erövra Europa - och sätta sitt namn på hockeykartan. - Mycket roligare än så här kan det inte bli, säger den fysiske backen..

Cornucopia - 26 feb 16 kl. 08:49

Konjunkturens åttaårscykler talar för fortsatt börsnedgång

Man brukar säga att konjunkturcykeln är cirka åtta år lång, och det samma gäller för börsen. Detta är ytterligare en anledning till att man ska gå ur börsen, då det 2015 var åtta år sedan börsen toppade 2017.

Varje gång det är högkonjunktur så verkar politiker och makthavare tro att konjunkturen ska vara för evigt.

Länstidningen i Jämtland - 03 aug 17 kl. 05:53

Fola planerar att slå ut ÖFK – kaptenen en av åtta amatörer: "Många underskattar oss"

I Paris slutförs en Neymar-affär som kastat fotbollsvärlden upp och ned.
Knappt 40 mil norr om den franska huvudstaden gör sig Julien Klein, personlig assistent till vardags, redo för att Fola Esch dröm i Europa ska fortsätta leva.
– Det är svårt att inte älska denna klubb.

ÖstersundsPosten - 03 aug 17 kl. 05:53

Fola planerar att slå ut ÖFK – kaptenen en av åtta amatörer: "Många underskattar oss"

I Paris slutförs en Neymar-affär som kastat fotbollsvärlden upp och ned.
Knappt 40 mil norr om den franska huvudstaden gör sig Julien Klein, personlig assistent till vardags, redo för att Fola Esch dröm i Europa ska fortsätta leva.
– Det är svårt att inte älska denna klubb.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Digitalisering efter företagens unika behov

Om svenska industriföretag ska vara ledande framöver behöver man utnyttja digitaliseringens möjligheter efter förutsättningarna. Siemens erbjuder skalbara digitala lösningar för att effektivisera kundernas processer..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Tesla köper mark i Kina till ny megafabrik

Den amerikanska biltillverkaren har tecknat ett avtal om att köpa 860 000 kvadratmeter mark i Shanghai. Den ska användas för Teslas första megafabrik utanför USA..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Har du haft problem att nå premiumartiklar via nyhetsbreven?

En del av Ny Tekniks läsare har under en tid inte kunnat nå premiumartiklar från nyhetsbreven. Gör så här för att lösa problemet!.

Nyteknik - 9 timmar sedan

”Huawei Mate 20 är marknadens kraftfullaste telefon – vad ska det vara bra för?”

Huawei har släppt en serie nya lovande telefoner och vässar prestandan med ett nytt kraftfullt chip för mobiltelefoner. Men varför har mobiltillverkarna hakat upp sig på hårdvaran, undrar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Paypal-grundare kan bli Sverigeambassadör

Den 42-årige finansmannen och Paypal-grundaren Ken Howery kan bli USA:s nya ambassadör i Sverige, meddelar Vita huset..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Rolls-Royce och Intel utvecklar framtidens självkörande skepp

Rolls-Royce ska göra autonoma fartyg till verklighet. Men för att klara av att hantera all den data som genereras av de autonoma systemen har Rolls-Royce inlett ett samarbete med Intel..

Nyteknik - 11 timmar sedan

”Inte de skärpta reglerna för gasbilar som är problemet”

REPLIK. Nya skärpta regler för besiktning av gasbilar är bra men informationen har varit för dålig och fordonsägarna har kommit i kläm, skriver Ben Bock och Maria Malmkvist, Energigas Sverige..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Musikspelaren Winamp gör comeback 2019

Den klassiska musikspelaren som slog igenom under sent 90-tal och var ett populärt val för nedladdade mp3-filer ska bli till mobilapp och få en uppdaterad desktop-version..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Teslas nya dator ökar prestandan i bilarna med 2000 procent

Bättre autopilot och på sikt helt självkörande bilar. Det ska bli verklighet tack vare en ny kraftfull datorenhet som Tesla designat helt själva..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Effektivare produktutveckling med nya SOLIDWORKS 2019

Den nya versionen av SOLIDWORKS ger betydligt högre grafikprestanda samt stöd för bland annat avancerade geometrier och fotorealism i ritningar och konstruktioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.