Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 March, 01:51

Nyteknik - 18 jul 18 kl. 15:02

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Europa, Italien, Storbritannien, Skottland

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill bli försti , Europamed , rymdbasSka , sätta, oss i en ledande position
Sydsvenskan - 12 jun 13 kl. 06:30

Europa vill sätta stopp för massövervakningen

Europas politiker rasar nu mot USA:s globala massövervakning.I går höll EU-parlamentet extradebatt i Strasbourg.I morgon begär EU:s dataskyddskommissionär Viviane Reading svar från USA:s justitieminister Eric Holder vid ett möte i Dublin.

DN - 22 feb 16 kl. 09:53

”Nu först kan jag berätta om Palmespåren”

Mordutredarna i Palmegruppen har inte fått information om de nya spår som Ulf Dahlsten på måndagen presenterar på DN Debatt. Den tidigare statssekreteraren har känt sig förhindrad att berätta, men är beredd att lämna uppgifter nu..

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 18:46

Hillary Clinton lyfter. Bra, för hon har störst chans att sätta stopp för Trump.

Hillary Clintons övertygande seger i South Carolina stärker henne inför den viktiga supertisdagen, då ett dussintal delstater samtidigt väljer mellan presidentkandidaterna. Clinton vann med nästan 50 procentenheter, hon fick 74 procent mot medtävlaren Bernie Sanders 26. Det ökar möjligheterna för att hon ska få ihop tillräckligt många delegater inför sommarens partikonvent.

SvD - 05 jul 16 kl. 13:21

ÖB oroad för missförstånd – vill inrätta "telefonnummer"

Spänningen i Östersjön har ökat, men Försvarsmakten saknar en kontakt på den ryska sidan för att snabbt kunna klara upp incidenter. – Missförstånd i dag kan bli oerhört dyrköpta, säger ÖB Micael Bydén till TT..

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 21:02

C-studenterna: ”Förnybara energikällor gör störst nytta som komplement till kärnkraften”

C-studenterna låg förra veckan bakom ett längre debattinlägg på Supermiljöbloggen där de tog tydlig ställning för kärnkraften. Inlägget möttes av mothugg från Gröna Studenter som anser att kärnkraften representerar en uråldrig energipolitik och från John Lindberg som menar vi måste våga satsa på framtidens teknologi. I en slutreplik bemöter nu C-studenterna de tidigare debattörernas inlägg.

YLE - 18 nov 16 kl. 15:20

Silja Europa återvänder inte till Åbo

Kryssningsfartyget Silja Europa återvänder inte till Åbo. Fartyget körde länge mellan Åbo och Stockholm och togs i bruk 1993. Från och med hösten 2014 var hon i Oceanien och återvände till Östersjön i början av året.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 12 kl. 17:07

Kan Europa komma tillbaka?

Nu ska det avgöras. USA leder med 10?6 inför kvällens avgörande singlar och är på väg att ta Ryder Cup-bucklan från Europa.

NSD - 17 aug 12 kl. 07:36

Doldisen redo att erövra Europa

För tre år sen spelade han division I-hockey med Tingsryd. Nu ska Robin Jacobsson erövra Europa - och sätta sitt namn på hockeykartan. - Mycket roligare än så här kan det inte bli, säger den fysiske backen..

Cornucopia - 26 feb 16 kl. 08:49

Konjunkturens åttaårscykler talar för fortsatt börsnedgång

Man brukar säga att konjunkturcykeln är cirka åtta år lång, och det samma gäller för börsen. Detta är ytterligare en anledning till att man ska gå ur börsen, då det 2015 var åtta år sedan börsen toppade 2017.

Varje gång det är högkonjunktur så verkar politiker och makthavare tro att konjunkturen ska vara för evigt.

Länstidningen i Jämtland - 03 aug 17 kl. 05:53

Fola planerar att slå ut ÖFK – kaptenen en av åtta amatörer: "Många underskattar oss"

I Paris slutförs en Neymar-affär som kastat fotbollsvärlden upp och ned.
Knappt 40 mil norr om den franska huvudstaden gör sig Julien Klein, personlig assistent till vardags, redo för att Fola Esch dröm i Europa ska fortsätta leva.
– Det är svårt att inte älska denna klubb.

ÖstersundsPosten - 03 aug 17 kl. 05:53

Fola planerar att slå ut ÖFK – kaptenen en av åtta amatörer: "Många underskattar oss"

I Paris slutförs en Neymar-affär som kastat fotbollsvärlden upp och ned.
Knappt 40 mil norr om den franska huvudstaden gör sig Julien Klein, personlig assistent till vardags, redo för att Fola Esch dröm i Europa ska fortsätta leva.
– Det är svårt att inte älska denna klubb.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Stor studie: digitaliseringen stjäl din koncentration

Det digitaliserade samhället tar fokus från det vi arbetar med men också från varandra. Hjärnforskaren Sissela Nutley vill sprida kunskap om hur skärmarna påverkar våra hjärnor, men också våra relationer i en tid då den upplevda ensamheten och psykiska ohälsan breder ut sig..

Nyteknik - 19 timmar sedan

El-nykomling lanserar eldrivet arbetsfordon – gör nytt försök

Svenska Inzile lanserade igår sitt eldrivna arbetsfordon som kan lasta 1 000 kilo. Men fabrik och typgodkännande saknas fortfarande..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Fyra orsaker till att du inte maxar din potential

Har du en känsla av att du egentligen skulle kunna prestera bättre på jobbet? Då har du förmodligen rätt. Få lever upp till sin fulla potential och orsakerna är flera..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Se den hyperrealistiska 3d-världen från svenska Quixel som tagit nätet med storm

Speljätten Epic tog hjälp av svenska Quixel för att visa kraften i spelmotorn Unreal Engine. Resultatet blev en bländande demo med nästintill fotorealistisk 3d-grafik..

Nyteknik - 14 timmar sedan

De inleder stor-pilot med reversibel laddning

Det första storskaliga systemet med vehicle-to-grid laddning. Nu har Renault dragit igång ett pilotprojekt i Nederländerna och Portugal..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Av 1 100 sökande har nu 18 förväntansfulla startuper valts ut till acceleratorn Ikea Bootcamp. Giab och Adlede är de enda svenska bolagen med listan över Ikeas nya framtidshopp..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Oslo först med trådlös laddstation för taxi

Nu kan Oslos eldrivna taxibilar laddas trådlöst via induktion medan förarna väntar på körningar. Stationen har byggts med hjälp av Fortum..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Majs gör billacken självläkande

Tyska forskare har upptäckt att ett topplager av majsstärkelse kan få repor att läka. Allt som krävs är att man utsätter billacken för hundra grader under en minut..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Microsoft öppnar datacenter i Gästrikland

Microsoft ska bygga datacenter för molntjänster i Gävle och Sandviken, skriver Gefle Dagblad..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Aldrig haft så lite skador på fornlämningar

Antalet skador på fornlämningar i skog och mark minskar, visar en ny undersökning av Skogsstyrelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.