Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 21 March, 02:19

Dagensanalys.se - 17 jul 18 kl. 18:51

Netflix tappar men vad är alternativet?Rubriker över hela världen dissar Netflix och lyfter fram tappet på börsen. Man talar om flera miljarder som bolaget förlorat i börsvärde. Men finns det ett annat konsumentvänligare alternativ? Siffror från andra kvartalet visar att Netflix fått in 5,2 miljoner nya prenumeranter. Vilket är en miljon sämre än vad som förväntades av marknaden – så nu tappar bolaget på börsen.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Netflix, HBO, Youtube Tv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netflix, tapparmen vad är , alternativet
Dagensanalys.se - 16 feb 18 kl. 09:01

Pågrund av Netflix tappar tv-bolagen miljarder i annonsintäkter

Trots att Netflix inte säljer annonser och trots att de inte har linjärt tittande så tar Netflix allt mer av annonspengarna från traditionell tv. Analysföretaget nScreenMedia estimerar att Netflix tar bort mellan 24 miljarder till 48 miljarder kronor från tv-företagens annonsbudget genom att tittarna väljer bort det linjära utbudet mot Netflix self-service program. Enligt analysföretaget Colin Dixon tappar tv-kanalerna ungefär trettiofem 30-sekunders reklamfilmer per dag, i USA.

Opinionen.se - 03 maj 13 kl. 12:20

Hårt slag mot Netflix - tappar 1.800 titlar

Warner Bros har sagt upp avtalet med Netflix för att istället satsa på en egen streamingtjänst. Det skriver sajten Mashable..

IDG - 25 aug 14 kl. 11:10

Netflix tappar farten

Streamingtjänsten Netflix har slutat växa i Sverige. Istället är det konkurrenten HBO Nordic som snabbt tar marknadsandelar..

Computer Sweden - 25 aug 14 kl. 11:10

Netflix tappar farten


Streamingtjänsten Netflix har slutat växa i Sverige. Istället är det konkurrenten HBO Nordic som snabbt tar marknadsandelar.

.

DI - 17 jul 18 kl. 15:12

New York-börser: Netflix tappar i förhandeln – väntas dra med sig streamingbolag

Terminerna för de ledande New York-börserna indikerade en öppning med en lätt nedgång under tisdagen. USA:s kongress har tillkallat centralbankens ordförande för att diskutera penningpolitik. Bland övriga nyheter syntes ny vd på Goldman Sachs.

Affärsvärlden - 09 aug 17 kl. 16:21

New York: Disney och Netflix tappar

New York-börserna pekade nedåt på onsdagen där tisdagens uppgifter om Nordkoreas avancemang inom kärnvapen ännu tyngde marknader..

Dagensanalys.se - 05 feb 16 kl. 21:11

Orvesto Konsument – Vi blir allt mer mobila och Netflix ökar

Nu är den tredje och sista ORVESTO Konsument-mätningen för 2015 lanserad. Undersökningen innehåller insikter om konsumenter och deras medievanor och beteenden. Mobilanvändandet fortsätter att växa, svensken blir alltmer mobil
Enligt ORVESTO® Konsument 2015:3 läser totalt 47 % av det svenska folket en morgontidning en genomsnittlig dag, och i snitt lägger dessa 27 minuter per dag på sitt läsande.

Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 15:52

TV tappar, sociala medier ökar och Netflix välkomnas av svensken

Här är resultaten från Orvesto 2017:1 som genomförs av Sifo. Mobilen fortsätter att öka och är idag är den största mediekanalen med en daglig räckvidd på 71 %, i målgruppen 16-80 år. En kraftig ökning sedan 2015 då internet via mobilen låg på 64 %.

Dagensanalys.se - 20 apr 18 kl. 11:12

Netflix kostar de svenska tv-husen en halv miljard kronor i förlorade reklamintäkter

De svenska TV-husen tappar en halv miljard kronor per år på grund av att allt fler ser på Netflix istället. Om vi svenskar tittade på TV-husens sändningar istället för Netflix skulle dessa kunna dra in 500 miljoner kronor mer om året i reklamintäkter. Under 2017 la vi 11 procent av vår tittartid på Netflix enligt SVTs Publikrapport.

Dagensanalys.se - 29 mar 18 kl. 11:13

BBC erkänner att det är tufft med Netflix som konkurrent

Det kommer att bli tufft i framtiden för BBC (British Broadcast Corporation), allt fler tv-tittare söker sig till amerikanska stremingföretag såsom Netflix och Amazon. Den brittiska motsvarigheten till SVT har nyligen släppt en rapport om hur de ska arbeta under året för att behålla tittare. Sir David Clementi, styrelseordförande för BBC berättar: ”The media industry has continued to change at a remarkable pace.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

5-minuters klipp som visar spelplattformen Stadia från Google

Om du missade Googles presentation av nya spelplattformen Stadia finns det nu en komprimerad version som bara är 5 minuter lång. Värt att se. Klicka bara på play-knappen ovan för att se klippet.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

LinkedIn lanserar tvilling-användare och mer

Om du annonserar flitigt på LinkedIn har du tre nya funktioner att glädjas åt. Tvilling-användare, intresse-målgrupper och målgruppsmallar. Den första och kanske den häftigaste är tvilling-användare.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Nu kan du använda Quip med Salesforce

Efter att Salesforce köpte Quip för nära 7 miljarder kronor tog det hela 3 år innan funktionaliteten integrerades. Men nu är det fixat och klart. Du kan alltså använda Quip helt integrerat med Salesforce.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

AB-tester gjorde succé för sängspecialisten Sova

Sängspecialisten Sova valde att optimera sin senaste online-kampanj genom att först testköra 30 olika bannervarianter. Resultatet visade att enbart små designjusteringar i färger och texter kan mångdubbla sannolikheten att få fler klick. För genomföra sina AB-tester valde Sova plattformen Emerse Labs.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Strossle väljer Closer för sin försäljning

Strossle, har tecknat avtal med Closer för att stärka försäljningen på lokal nivå i södra Sverige. Strossle, ett tech-bolag som hjälper sina uppdragsgivare att nå ut med content marketing genom bolagets publicistnätverk har en aggressiv expansionsplan där södra Sverige är en region som ska bidra till att nå försäljningsmålen. Ökad närvaro i södra Sverige är anledningen till att Strossle nu tecknar avtal med Closer.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

”Nätreklamen är ett nödvändigt ont”

”Hur kan jag slippa reklamen på internet?” Den här frågan får jag ofta, både när jag är ute och föreläser och via läsarmejl, skriver Martin Appel som är konsumentredaktör för PC För Alla. Det är lätt att förstå varför.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Nu har du chansen att lära dig hur man mäter rörlig bild

MMS arrangerar sin Akademi och den är guld värd för dig som vill förstå hur man mäter rörlig bild i Sverige. Här är informationen från MMS Är du ny i branschen eller vill du fräscha upp din kunskap om hur tittarsiffrorna för TV och onlinevideo tas fram? Då är du välkommen till MMS Akademi den 3:e april.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Ny standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata

Ooyala har inlett ett samarbete med DPP, ett internationellt nätverk för medie- och nyhetsmedie-branschen, för att utveckla en internationell standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata. Initiativet som heter Metadata Exchange for News är utformat för att hjälpa till att skapa standarder för hur nyhetsinnehåll indexeras i alla steg – från planering och nyhetssamling till produktion, distribution, visning och arkivering. I en allt snabbare miljö ställs höga krav på att media-hantering och innehållsleverans med metadata är både snabb, exakt och relevant i varje steg i processen, säger Bea Alonso, marknadsföringschef på Ooyala.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Så här bygger du din sociala mediestrategi 2019

En social mediestrategi är en sammanfattning av allt du planerar och hoppas uppnå i sociala medier. Den guidar dig framåt så att du enkelt kan se om du lyckats eller inte. Allt du publicerar – varje inlägg, like och kommentar – ska ha ett syfte.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Nu är det klart – Disney har förvärvat 21st Century Fox

Disney har nu officiellt förvärvat mediekoncernen 21st Century Fox. Det har länge varit klart att Disney ska köpa bolaget, men igår bekräftades att uppköpet var genomfört. Prislappen hamnade på 71 miljarder dollar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.