DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 05:16

DI - 17 jul 18 kl. 18:17

New York-börsen: Vänder uppåt efter Fed-besked om räntanAmerikanska börser inledde tisdagen i svag riktning nedåt men vände upp efter att Federal Reserves ordförande Jerome Powells hållit sitt tal inför kongressen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, Fed, Federal Reserves, Jerome Powells

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: New, York-börsen, Vänderuppåt efter , Fed-beskedom , räntan
DI - 16 sep 15 kl. 16:15

New York-börsen: Avvaktande inför Fed-besked

Börserna i New York inledde onsdagens session kring nollan efter gårdagens mindre rally som enligt flera marknadsaktörer var lite svårförklarigt..

Affärsvärlden - 15 dec 16 kl. 07:09

New York: Börsen sjönk på hökaktigt Fed-besked

Fed höjde som väntat räntan men flaggade för fler höjningar än tidigare, vilket fick USA-börserna att stänga onsdagen i rött. Räntekänsliga sektorer pressades..

Affärsvärlden - 21 sep 17 kl. 07:22

Fed-besked gav tillfällig nedgång på Wall Street

New York-börsen reagerade negativt på att Federal Reserve höll fast vid sin linje att höja räntan en gång till före årsskiftet, men återhämtade sig snabbt och stängde utan några större förändringar jämfört med tisdagens stängning..

PrivataAffärer - 01 aug 13 kl. 08:24

New York-börsen föll efter Fed-besked

De ledande amerikanska aktieindexen handlades länge i positivt territorium på onsdagen, men föll tillbaka under kvällen efter centralbanken Federal Reserves räntebesked....

DI - 28 jan 15 kl. 18:03

New York-börsen: Svajigt efter rapporter och inför Fed-besked

Utvecklingen på de amerikanska börserna var oregelbunden på onsdagen. På bolagsfronten avancerade Apple efter tisdagskvällens kvartalsrapport och på makrofronten inväntade investerare kvällens räntebesked från Federal Reserve..

DI - 28 okt 15 kl. 21:23

New York-börsen: Slagig handel efter Fed-besked

Wall Street stängde onsdagens handel på plus i en slagig handel, efter ett räntebesked som tolkades som hökaktigt..

Affärsvärlden - 20 jun 13 kl. 08:55

Därför öppnar börsen nedåt

Stockholmsbörsen väntas öppna lägre på torsdagen. Besked från Fed-chefen Ben Bernanke pressade New York-börsen på onsdagskvällen och under torsdagen har nedgångarna i Asien tilltagit efter sämre än väntad Kina-PMI..

DI - 30 apr 14 kl. 15:05

USA-börsen: Tech-skräck inför öppning

Kurserna på New York-börserna väntas inleda onsdagen med små rörelser nedåt. Den amerikanska makrokalendern är välfylld med flera statistikpunkter, samtidigt som kvällens Fed-besked är huvudnumret. På bolagsfronten riktas fokus mot tekniksektorn efter svaga rapport från Twitter och Ebay sent i går..

DI - 15 mar 17 kl. 22:04

New York: Fed-besked lyfte börsen

USA-börserna utökade sin uppgång på onsdagen efter att den amerikanska centralbanken Federal Reserve som väntat höjt sin styrränta med 0,25 procentenheter till intervallet 0,75-1,00 procent..

Expressen - 08 mar 18 kl. 19:16

Klart: Trump inför tull på stål och aluminium

På torsdagskvällen, 21.30 svensk tid, kom Donald Trumps besked om tullar på stål och på aluminium.Förra veckan lovade ju presidenten att USA ska införa tullavgifter på 25 och 10 procent när det gäller stål respektive aluminium.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Chefsekonomen: Svårt att pricka rätt fast ränta

Intresset för att binda sina bolån ökar. Det finns enstaka tillfällen då det har lönat sig de senaste åren. Men då ska du ha träffat exakt rätt tidpunkt, och förhandlat med rätt bank.

DI - 6 timmar sedan

Starbreezes rekonstruktör ser "god potential"

Som en del i rekonstruktionsprocessen för gamingbolaget Starbreeze har rekonstruktör Lars Söderqvist skickat bolagens borgenärer en så kallad cirkulärskrivelse som nu också har lagts upp på Starbreeze hemsida..

DI - 7 timmar sedan

Aktierna Wallenbergarna köper styckvis – i kronprinsessans namn

Flera märkliga transaktioner om en aktie styck har enligt ägardata under hösten genomförts i ett antal större svenska börsbolag i Kronprinsessan Victorias stiftelses namn. Stiftelsen förvaltas av Wallenbergarnas stiftelseförvaltare – som förnekar "enpetarna"..

DI - 7 timmar sedan

USA-börser: Wall Street vände till plus efter kraftig återhämtning

Det var stora rörelser på New York-börserna under måndagen. Dow Jones-indexet återhämtade en nedgång på drygt 2 procent och stängde på plus. Bäst gick dock Nasdaq med stöd av uppgångar bland flera FAANG-bolag..

DI - 8 timmar sedan

Sverige halkar efter: Här är världens bästa land på ekonomi

Di utser världens bästa länder som kombinerar ett näringslivsvänligt klimat med låg korruption. Nya Zeeland, Danmark och Singapore är bäst i alla test. Sverige mår bra, men tillståndet försämras.

DI - 8 timmar sedan

Oljepriset rekylerade ner efter fredagens uppgångar

Oljepriserna sjönk tillbaka rejält på måndagen efter den fredagsuppgång som kom i samband med att oljekartellen Opec och vissa andra producentländer beslutade om produktionsminskningar på 1,2 miljoner fat per dag..

DI - 8 timmar sedan

SHB: Räkna med högre boräntor närmaste året

Handelsbanken räknar med att boräntorna börjar röra sig långsamt uppåt under loppet av det närmaste året. Det framgår av bankens senaste Boränteindikator..

DI - 8 timmar sedan

Macron lovar höjda minimilöner

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar höja minimilönerna med 100 euro i månaden (motsvarande drygt 1.000 kronor). Beskedet kommer i ett direktsänt tv-tal.

DI - 8 timmar sedan

Över 10.000 får gå när Hans Vestberg sparar

Den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications uppgav på måndagen att omkring 10.400 anställda kommer att lämna fram till mitten av 2019. Det är en del av företagets program där anställda erbjudits ett frivilligt avgångspaket..

DI - 8 timmar sedan

EQT har ökat till 15 procent av aktierna i Karo Pharma

EQT VIII, som har lagt bud på specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, hade ökat innehavet till 15 procent av Karo Pharmas aktiekapital per den 5 december..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.