DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 22:18

Liknande nyheter

Taggar: New, York-börsen, Vänderuppåt efter , Fed-beskedom , räntan
DI - 16 sep 15 kl. 16:15

New York-börsen: Avvaktande inför Fed-besked

Börserna i New York inledde onsdagens session kring nollan efter gårdagens mindre rally som enligt flera marknadsaktörer var lite svårförklarigt..

Dagens PS - 20 dec 18 kl. 07:42

Fed-besked sänkte Wall Street

New York-börsen inledde i positivt territorium men surnade till efter Federal Reserves penningpolitiska besked som kom under pågående handel. Marknaden hade hoppats på mjukare signaler från centralbanken. Fed höjde som väntat styrräntan och signalerade nu för endast två höjningar under 2019, i stället för tidigare tre.

Affärsvärlden - 15 dec 16 kl. 07:09

New York: Börsen sjönk på hökaktigt Fed-besked

Fed höjde som väntat räntan men flaggade för fler höjningar än tidigare, vilket fick USA-börserna att stänga onsdagen i rött. Räntekänsliga sektorer pressades..

DI - 30 jan 19 kl. 22:00

Starkt avslut på Wall Street efter Fed-besked – Apple bland vinnarna

Feds besked att styrräntan oförändrad välkomnades på New York-börsen där tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde på plus 2,2 procent, medan breda S&P 500 avslutade upp 1,6 procent. Apple lyfte närmare 7 procent på stark rapport..

Affärsvärlden - 21 sep 17 kl. 07:22

Fed-besked gav tillfällig nedgång på Wall Street

New York-börsen reagerade negativt på att Federal Reserve höll fast vid sin linje att höja räntan en gång till före årsskiftet, men återhämtade sig snabbt och stängde utan några större förändringar jämfört med tisdagens stängning..

PrivataAffärer - 01 aug 13 kl. 08:24

New York-börsen föll efter Fed-besked

De ledande amerikanska aktieindexen handlades länge i positivt territorium på onsdagen, men föll tillbaka under kvällen efter centralbanken Federal Reserves räntebesked....

DI - 28 jan 15 kl. 18:03

New York-börsen: Svajigt efter rapporter och inför Fed-besked

Utvecklingen på de amerikanska börserna var oregelbunden på onsdagen. På bolagsfronten avancerade Apple efter tisdagskvällens kvartalsrapport och på makrofronten inväntade investerare kvällens räntebesked från Federal Reserve..

DI - 28 okt 15 kl. 21:23

New York-börsen: Slagig handel efter Fed-besked

Wall Street stängde onsdagens handel på plus i en slagig handel, efter ett räntebesked som tolkades som hökaktigt..

Affärsvärlden - 20 jun 13 kl. 08:55

Därför öppnar börsen nedåt

Stockholmsbörsen väntas öppna lägre på torsdagen. Besked från Fed-chefen Ben Bernanke pressade New York-börsen på onsdagskvällen och under torsdagen har nedgångarna i Asien tilltagit efter sämre än väntad Kina-PMI..

DI - 30 apr 14 kl. 15:05

USA-börsen: Tech-skräck inför öppning

Kurserna på New York-börserna väntas inleda onsdagen med små rörelser nedåt. Den amerikanska makrokalendern är välfylld med flera statistikpunkter, samtidigt som kvällens Fed-besked är huvudnumret. På bolagsfronten riktas fokus mot tekniksektorn efter svaga rapport från Twitter och Ebay sent i går..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Ygeman sågar KD:s kärnkraftsförslag: ”Finns inte intresse på marknaden”

Att sparka Svenska kraftnäts generaldirektör var nödvändigt. Fyra olika utredningar ska nu utreda krisen och säkerhetsbristerna i Sveriges elsystem. Det säger nya energiministern Anders Ygeman som gör tummen ned för KD:s kärnkraftsförslag..

DI - 15 minuter sedan

Fed-protokollet satte myror i huvudet på Wall Streets investerare

Räntan på den amerikanska tio-åringen steg en aning men föll sedan tillbaka, och börserna på Wall Street steg, sjönk och steg igen när marknaden kämpade med att tolka Fed-protokollet från januarimötet. .

DI - 45 minuter sedan

Förtroendet för Bonnesen kört i botten

Det säkraste sättet att inte hitta några spår av misstänkt penningtvätt är att inte leta. Risken är då bara att någon annan gör jobbet åt dig – och att du åker på en dubbelsmäll. Uppdrag gransknings rapportering fick Swedbankaktien att rasa som vore det finanskrisen för tio år sedan.

DI - 1 timme sedan

Samsung presenterar ny telefon – vikbara Galaxy Fold

Samsung offentliggjorde på onsdagen en ny vikbar enhet, som kan användas både som telefon och som surfplatta. .

DI - 1 timme sedan

Trump skramlar med tullhot mot europeiska bilar igen

USA kommer att införa tullar på importerade bilar fån EU om de två parterna inte når ett nytt avtal. .

DI - 1 timme sedan

LO varnar för skatter som hotar ge franskt stök

Om regeringen driver igenom de stora aviserade skattelättnaderna för ”rika” kommer LO att kräva kompensation för sina medlemmar genom högre löneökningar i nästa års avtalsrörelse.  Det säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, som varnar för Frankrike-liknande protester om miljöskatterna höjs med 15 miljarder. .

DI - 1 timme sedan

Oljepriserna på årshögsta – Nigeria villiga att dra ner produktionen

Efter en tveksam inledning på dagen steg spotpriserna på råolja till nya årshögsta-nivåer på onsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Ingen brexit-lösning när May och Juncker möttes

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Storbritanniens premiärminister Theresa May diskuterade reservlösningen i brexit-avtalet på onsdagskvällen. Men de lyckade sinte nå en lösning..

DI - 1 timme sedan

Farlig eufori efter rapportkalabaliken - varslar om läskigt 2019

Börsjättarna har bjudit på ett historiskt starkt och spektakulärt rapportfyrverkeri.  Men under ytan blev det våldsamma kursreaktioner åt båda håll. Och starten på året varslar om en läskig fortsättning på 2019..

DI - 1 timme sedan

USA-räntorna stiger något efter att Federal Reserve släppt protokoll

Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen stiger en aning efter att Federal Reserve släppt protokollet från sitt januarimöte på onsdagskvällen, svensk tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.