Expressen > Nyheter

Friday, 14 December, 13:00

Liknande nyheter

Taggar: Randig, tillökning, populära, djurparken
YLE - 13 apr 16 kl. 11:01

Animalia kräver slut på utflykter till djurpark på Kanarieöarna

Djurskyddsorganisationen vill att de finländska researrangörerna slutar att ordna utflykter till den populära djurparken Loro Parque på Teneriffa, där vilda djur används i publikuppvisningar. Enligt Animalia ordnar djurparken uppvisningar med späckhuggare (delfiner), och en av späckhuggarna - honan Morgan - har fångats in i naturen, och får därmed inte användas i uppvisningar. Det förbjuder uttryckligen internationella avtal.

BT - 31 jan 14 kl. 14:09

Tillökning på djurparken

13 vildhundar har fötts på Borås djurpark. Vildhundarna föddes i december, men valparna och mamman har fått vara ifred i tre veckor. Kullen består av åtta honor och fem hannar.

YLE - 17 mar 17 kl. 09:54

Högholmen hoppas på tillökning i visentflocken

Högholmen har fått ett nytt tillskott. Visentflocken utökas med en hona, en visentko, från djurparken i Bratislava. Visentkon är 2,5 år gammal och förhoppningarna är nu höga för att visentflocken ska föröka sig.

YLE - 11 maj 15 kl. 17:59

Kattbjörnar till djurparken i Etseri

Djurparken i Etseri får tillökning i slutet av juni då några kattbjörnar eller röda pandor anländer till djurparken från djurparker i Europa. På djurparken utförs just nu byggnadsarbeten inför kattbjörnarnas ankomst. Kattbjörnen (Ailurus fulgens) lever i bambuskogararna i södra Himalaya på 2 200 – 4 800 meters höjd.

Expressen - 07 jul 15 kl. 17:54

Söt-kvoten höjd efter födsel på djurparken

Det är inte bara prinsessan Madeleine och Chris O'neill som nyligen har fått en efterlängtad tillökning till familjen. Utan också Borås djurpark. De har höjt sin söt-kvot rejält efter att deras pandapar fått tre stycken välmående ungar..

BT - 25 jul 17 kl. 16:55

Sötchocken i djurparken – här är senaste nytillskottet

Svartapafamiljen i Borås djurpark har fått tillökning. Natten till i måndags födde honan Mona ännu en unge..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här föds en giraffunge – djurparken livetwittrar

CINCINNATI. Cincinnati Zoo har fått tillökning i form av en liten giraffunge. Dessutom valde man att livetwittra hela födseln under hashtaggen #GiraffeBirth.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 17:29

Stor fest när världskänt får kom till Höör

höör Det blev inte fårklippning. Men däremot ett riktigt klipp när Fåret Shaunlandet på Skånes djurpark öppnade under fredagen. Därmed har norska Lund Gruppen som driver djurparken sjösatt sin största satsning.

BT - 10 jan 15 kl. 12:35

Djurparken växer ? privat mark köps in

Borås djurpark köper in en privatägd fastighet i anslutning till djurparken. Det är ett steg på vägen mot att utöka djurparkens område med 40 procent. I somras ansökte Borås djurpark om att få disponera mer mark.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 10:00

Fåret Shaun – ett lyft för djurparken

Höör Fåret Shaun-landet på Skånes djurpark har ­blivit en succé.
– Det har gått jätte­bra – bara under juli har nästan 40 000 kört fåret Shauns traktor, säger djurparkschefen Kasper Schumacher till Skånska Dagbladet.Det var den 18 juni som världens första Fåret Shaun-land invigdes på Skånes djurpark.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Grannarnas jul saboteras: ”En julhatare här på landet"

Någon har bestulit grannarna i Eggby på delar av julen.I förra veckan släcktes årets julbelysning ned – inte ens den gemensamma granen fick lysa som väntat. – Jag tror att vi har en egen liten julhatare här på landet, säger Marthina Stäpel, boende i området..

Expressen - 45 minuter sedan

Flygskatten kan behållas – trots den nya budgeten

Flygskatten slopas från den 1 juli nästa år, enligt den nyantagna budgeten.Men helt säkert är det inte – rent tekniskt har en ny regering möjlighet att ändra beslutet..

Expressen - 1 timme sedan

Vittnade om Arnault – får ”belöning” av Akademien

Förra hösten vittnade författaren Elise Karlsson mot kulturprofilen Jean-Claude Arnault i DN:s avslöjande.Nu har hon tilldelats 60 000 kronor från Svenska Akademien – pengar hon ser som ett försök att kväva konflikten.– Det är olämpligt att de erbjuder mig den här så kallade belöningen, säger Elise Karlsson till Expressen..

Expressen - 1 timme sedan

Amina, 53, erbjuder hemlösa gratis fotvård i jul

För andra året i dag öppnar fotterapeuten Amina Ståhl upp sin fotvårdsklinik för hemlösa.Det är hennes sätt att ge tillbaka till samhället och skänka värme och omtanke till jul.– Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Valmyndigheten redo för extraval: ”Haft ett möte”

Risken för ett extraval i vår har ökat. På fredagen samrådde talmannen med Valmyndigheten som nu kan få det stressigt.– Vi har precis haft ett möte på talmannens initiativ i riksdagen och övergripande diskuterat extraval, säger Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist..

Expressen - 2 timmar sedan

”Uppenbart varför Björklund röstade nej”

Centerpartiets missnöje efter förhandlingarna med S gjorde att L röstade nej i voteringen om Stefan Löfven. Samtidigt vill Lööf framställa C som mest benäget att öppna dörrar för nya samarbeten, analyserar Expressens politiske kommentator K-G Bergström.– Lööf hade ett väldigt behov av att korrigera historieberättelsen som nu framställer henne som den stora nejsägaren..

Expressen - 2 timmar sedan

TV: Lööf om varför hon röstade nej

 .

Expressen - 2 timmar sedan

Ikeas nya satsning: egenodlad sallad

Möbeljätten Ikea börjar odla sallad i containrar utanför varuhusen.Två varuhus är utvalda på prov för försöksverksamheten.– Som en del av Ikea:s strävan att hitta nya, innovativa och mer hållbara lösningar för matproduktion testar vi den här cirkulära odlingsmodellen för sallad, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef, Ikea Sverige i ett pressmeddelade..

Expressen - 3 timmar sedan

Varning: Här är de farligaste vägarna i jultrafiken

Julens stora reshelg står för dörren och många befinner sig på vägarna under några intensiva dagar. Här får du råd om vilka vägar du ska välja, vilka som är extra farliga – och hur du kan underlätta resan.– Var medveten om att du inte kommer vara ensam på de här vägarna och ta hänsyn till det, råder Trafikverkets presschef Bengt Olsson..

Expressen - 2 timmar sedan

Stort pådrag efter explosion på skola

Ett stort räddningspådrag har samlats vid en skola i Torslanda efter larm explosion.Enligt SOS Alarm rör det sig om ett kemiexperiment som gått snett.– Det ska ha varit någon form av natriumexplosion, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare på SOS Alarm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.