Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 18 August, 18:14

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 10:08

IBM kräver Groupon på 1,5 miljarder kronorDet amerikanska teknikbolaget IBM kräver 167 miljoner dollar från Groupon i sin stämningsansökan som är kopplad till patentintrång. Det rapporterar Reuters. Groupon uppges ha gjort intrång på patent som licensieras till Amazon, Facebook och Alphabet för mellan 20 till 50 miljoner dollar per företag. En advokat för IBM uppger att dessa storaktörer har valt att betala för patenten genom en licens, medan Groupon använt dessa utan att betala något. IBM stämde Chicago-baserade Groupon redan 2016, med anklagelsen att man gjort intrång på fyra patent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
IBM, Groupon, Reuters, Amazon, Alphabet, Chicago, Prodigy

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IBM, kräver, Groupon, 1,5, miljarderkronor
Affärsvärlden - 03 mar 16 kl. 12:08

IBM stämmer Groupon

IBM har skickat in en stämning mot Groupon för patentintrång..

IDG - 21 dec 16 kl. 06:00

De "elaka ryktena" stämde – IBM tar över drift från Evry


Förra måndagen fanns det ingen sanning i att IBM skulle ta över Evrys regionala drift. En vecka senare informerades personalen om att just detta kommer att ske..

Computer Sweden - 21 dec 16 kl. 06:00

De "elaka ryktena" stämde – IBM tar över drift från Evry


Förra måndagen fanns det ingen sanning i att IBM skulle ta över Evrys regionala drift. En vecka senare informerades personalen om att just detta kommer att ske..

Affärsvärlden - 10 maj 16 kl. 12:25

Groupon kontrar med egen stämning mot IBM

Groupon har valt att skicka in en stämningsansökan mot IBM på grunder att bolaget på ett otillåtet sätt ska ha använt sig av Groupons teknik i några av dess egna mjukvaruprodukter. Det skriver Fortune..

Cornucopia - 21 okt 16 kl. 07:45

IBM: Mac billigare än Windows-PC

IBM har börjat låta sina anställda beställa Mac-datorer från Apple till sina arbetsplatser och har utvärderat det hela baserat på över 90 000 inköpta datorer. Bolaget konstaterar nu att PC-datorer är tre gånger så dyra för företaget sett till totalkostnaden. Debatten om Windows-PC vs Mac är därmed över.

SmålandsPosten - 01 sep 14 kl. 06:14

IBM slår igen kontoret i Älmhult

IBM slår igen sitt kontor i Älmhult och flyttar till Helsingborg.
Älmhult förlorar elva arbetstillfällen. Alla anställda flyttar med.

Dagensanalys.se - 11 sep 17 kl. 11:01

IBM storsatsar för att realisera AI med MIT

Tre förkortningar som säger allt – IBM, MIT och AI. Okej, kanske inte klart som korvspad men efter att du läst den här artikeln kommer du att ha koll, och det är det värt. Företaget International Business Machines Corporation (som förkortas IBM) var en gång i tiden kända över hela världen för sina gråa och rätt-så-tråkiga datorer.

Dagensanalys.se - 23 nov 16 kl. 14:06

IBM ska hjälpa världen in i IoT-framtiden

IoT – Internet Of Things – är den framtidsvision som förespråkas av många tech-innovatörer, inte minst det anrika IBM. Nu lanserar man IBM Watson IoT Consulting Solutions, som ska vara en konsultbyrå som ska hjälpa företag världen över att gå över till ”IoT-rymden”. Man ska prioritera kunder inom elektroniksektorn, industriprodukter, biltillverkningar, försäkringar, detaljhandel, telekommunikation, transport- och byggsektorn.

HBL - 16 jul 14 kl. 08:34

Apple och IBM inleder samarbete

Teknologijätten Apple och IBM inleder ett samarbete som ska erbjuda företagskunder skräddarsydda tjänster för Iphone och Ipad.Företagen har hittills varit konkurrenter. I bolagens pressmeddelande uppger man att målet är att öka Apples andel på affärsvärldens mobilmarknad.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 00:23

IBM får klartecken för Kina-affär


Amerikanska myndigheter har godkänt att kinesiska datajätten Lenovo får ta över IBM:s serververksamhet, en affär värd 2,3 miljarder dollar, cirka 15 miljarder kronor.Affären har enligt IBM godkänts av kommittén för utländska investeringar i USA (CFIUS), som granskar uppköp som skulle kunna ha inverkan på den nationella säkerheten. Godkännandet kommer trots att ledamöter i CFIUS uttryckt oro för att kinesiska spioner skulle kunna få tillgång till servrar som används i Pentagons nätverk.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - Igår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - Igår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - Igår: 11:45

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - Igår: 09:49

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - Igår: 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - Igår: 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - Igår: 10:02

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 09:01

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - Igår: 08:47

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.