Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 January, 14:31

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 09:45

Warren Buffett skänker 3,4 miljarder dollarFinansmannen Warren Buffett skänker miljarder till välgörenhet i år i form av aktier i det egna konglomeratet Berkshire Hathaway. Det rapporterar CNN Money. Förra året gick aktierna till Bill & Melinda Gates Foundation, samt fyra andra stiftelser med koppling till Buffett-familjen. Om man räknar in donationen som utannonserades under gårdagen har Warren Buffett nu gett ut 31 miljarder dollar till dessa grupper. År 2006 tillkännagav Buffett planer på att successivt donera alla sina aktier i Berkshire till välgörenhet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Buffett, Warren Buffett, Berkshire Hathaway, CNN Money, Bill, Gates Foundation, Berkshire, Giving Pledge, Melinda Gates

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Warren, Buffett, skänker, 3,4, miljarder, dollar
Affärsvärlden - 09 jul 13 kl. 13:41

Warren Buffett skänker bort 18 miljarder kronor

Warren Buffett skänker bort närmare 18 miljoner kronor till fem välgörenhetsorganisationer..

DI - 17 jul 18 kl. 21:59

Buffett ger miljarder till Gates – igen

Warren Buffett skänker ytterligare 3,4 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, till välgörenhet. Mottagare är bland andra Bill och Melinda Gates fond. .

Affärsvärlden - 04 mar 13 kl. 12:54

Buffett: Vi tänker slå investeringsrekord

I sitt årliga investerarbrev skriver Warren Buffett att han är besviken över de uteblivna företagsaffärerna under 2012. Nu lovar han bättring och säger att hans Berkshire Hathaway tänker slå investeringsrekord i år..

SvD - 09 jul 13 kl. 15:59

Buffett skänker bort 18 miljarder

Förmögen fick mest av finansgurun..

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 11:09

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.

Affärsvärlden - 16 maj 13 kl. 15:10

S&P sänker Buffetts investmentbolag

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's sänker kreditbetyget för Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway..

DN - 26 apr 14 kl. 00:07

Pentagon: Ryssland kränker ukrainskt luftrum

Ryska flygplan har befunnit sig i ukrainskt luftrum vid flera tillfällen under det senaste dygnet. Det uppger Pentagons talesperson Colonel Steve Warren på fredagen för Reuters..

DI - 08 maj 17 kl. 11:37

Barclays sänker riktkursen för Buffetts imperium

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway får en sänkt riktkurs av Barclays..

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:21

Hernhag: Ett härligt bolag men en ”sjukt dyr” aktie

Köp Marcus böcker här: Just nu kan du köpa Marcus bok "Att lyckas med aktier" samt boken "Bli rik och fri med aktier" i vår butik.   SE Hörlinge: Mr Marcus! Jag har kompletterat min portfölj med Tomra och Marine Harvest(som byter namn på julafton) Hur ser du på dem båda?

DI - 18 apr 16 kl. 19:53

Sverige har åldersnoja

När jag nu är tillbaka i USA slås jag av åldersfixeringen i Sverige. Vi svenskar tenderar att glamorisera yngre och underskatta äldre. Att vi har många yngre i ledande befattningar tror jag är en viktig förklaring till att vi så snabbt förstår ny teknik och nya trender.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenska fondfavoriten står starkt när det blåser

En fond som handplockar olika slags tillgångar från hela världen kan ge bred riskspridning för den som vill stå beredd inför ett par turbulenta börsår – utan att avgiften behöver dra iväg. Nästan hälften av alla pengar som svenska investerare sköt in i fonder förra året gick till mixfonder, med olika profiler. Många av mixfonderna håller sig till svenska aktier och räntepapper.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Facebook utvecklar meme-app för unga

Facebook håller på att utveckla en meme-app för ungdomar efter att tidigare satsningar med Watch, Lasso och IGTV inte gett resultat. Det skriver Techcrunch. Källor till tekniksajten sade att den sociala medie-jätten jobbar med LOL, en samlingsplats för roliga videos och GIF-liknande animationer.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Spotify satsar på hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. Historiskt har Spotify fokuserat på att endast leverera appar och då i andra företags hårdvara däribland Apple, Google och Amazon.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Här är ministrarna i Sveriges nya regering

Regeringen ska genomföra en ny stor skattereform som syftar till att främja jobb och konkurrenskraft, utjämna klyftor och öka jämlikheten. Det säger nygamle statsminister Stefan Löfven (S) i samband med måndagens regeringsförklaring i riksdagen. Bland annat ska de sista resterna av pensionärsskatten slopas samtidigt som värnskatten och extraskatten vid generationsskiften tas bort.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Volvo Cars tänker dubbla SUV-försäljning

Biltillverkaren Volvo Cars siktar på att dubbla årsförsäljningen av SUV:en XC40 till 150.000 fordon under 2019. Det uppger Europachefen Lex Kerssemakers för Autocar.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Då visar LG upp sin vikbara telefon

Det surras redan om vad olika aktörer t’nker visa upp i samband med den stora telekommässan i Barcelona i februari. LG kommer enligt källor till Korea Herald visa upp en vikbar smartphone. Telefonen kommer att visas upp för bolagets VIP-kunder inom business-to-business.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Tesla får grönt ljus för Europaleveranser

Elbilsuppstickaren Tesla har fått grönt ljus för att sälja sin senaste modell Model 3 i Europa. Det uppger den nederländska fordonsmyndigheten, enligt Bloomberg News. Leveranser kan inledas i februari.

Dagens PS - 6 timmar sedan

VD:n får sparken: ”Olika syn på ledarskap”

Utbildningsbolaget Engelska Skolan meddelar att vd Anette Brodin Rampe lämnar sin befattning som vd med omedelbar effekt i dag den 21 januari. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Vi har olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi och därför är det inte möjligt för mig att fortsätta som vd”, säger Annette Brodin Rampe, som nu tvingas lämna sin stol på dagen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Åklagare: Nätverk manipulerar börskurser

”De kan göra sig 1 miljon kronor på en dag”, säger en kammaråklagare. Dagens Industri berättar i måndagens utgåva om ett nätverk av daytraders som Ekobrottsmyndigheten misstänker ägnar sig åt omfattande fusk på börsens tunga listor. Enligt kammaråklagare Jan Leopoldson, som tidningen talat med, kan daytrader-nätverket dra in 1 miljon kronor om dagen på de olagliga börsaffärerna.

Dagens PS - 8 timmar sedan

21 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS uppdaterar dig varje vardagsmorgon med vad som händer på affärsfronten.  Börs
Rapporter
08:00 Sandvik, Taurus Energy, Transiro Stämmor
10:00 Dist IT (extra), 11:00 Note (extra), 13:00 Tangiamo Touch (extra), 17:00 Enrad (extra) Investerarmöte
10:00 Sandvik telefonkonferens
Asarina Pharma investerarmöte Aktiekvällen Stockholm
Bioarctic investerarmöte Aktiekvällen Stockholm
DB Pharma investerarmöte Aktiekvällen Stockholm
Nanexa investerarmöte Aktiekvällen Stockholm
Vicore Pharma investerarmöte Aktiekvällen Stockholm Börshandel
New York-börsen helgstängd Utländska övriga händelser
Textilwirtschaft veckoförsäljning Makro
03:00 Kina industriproduktion
03:00 Kina investeringar
0

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.