Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 20:24

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 09:45

Warren Buffett skänker 3,4 miljarder dollarFinansmannen Warren Buffett skänker miljarder till välgörenhet i år i form av aktier i det egna konglomeratet Berkshire Hathaway. Det rapporterar CNN Money. Förra året gick aktierna till Bill & Melinda Gates Foundation, samt fyra andra stiftelser med koppling till Buffett-familjen. Om man räknar in donationen som utannonserades under gårdagen har Warren Buffett nu gett ut 31 miljarder dollar till dessa grupper. År 2006 tillkännagav Buffett planer på att successivt donera alla sina aktier i Berkshire till välgörenhet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Buffett, Warren Buffett, Berkshire Hathaway, CNN Money, Bill, Gates Foundation, Berkshire, Giving Pledge, Melinda Gates

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Warren, Buffett, skänker, 3,4, miljarder, dollar
Affärsvärlden - 09 jul 13 kl. 13:41

Warren Buffett skänker bort 18 miljarder kronor

Warren Buffett skänker bort närmare 18 miljoner kronor till fem välgörenhetsorganisationer..

DI - 17 jul 18 kl. 21:59

Buffett ger miljarder till Gates – igen

Warren Buffett skänker ytterligare 3,4 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, till välgörenhet. Mottagare är bland andra Bill och Melinda Gates fond. .

Affärsvärlden - 04 mar 13 kl. 12:54

Buffett: Vi tänker slå investeringsrekord

I sitt årliga investerarbrev skriver Warren Buffett att han är besviken över de uteblivna företagsaffärerna under 2012. Nu lovar han bättring och säger att hans Berkshire Hathaway tänker slå investeringsrekord i år..

SvD - 09 jul 13 kl. 15:59

Buffett skänker bort 18 miljarder

Förmögen fick mest av finansgurun..

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 11:09

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.

Affärsvärlden - 16 maj 13 kl. 15:10

S&P sänker Buffetts investmentbolag

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's sänker kreditbetyget för Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway..

DN - 26 apr 14 kl. 00:07

Pentagon: Ryssland kränker ukrainskt luftrum

Ryska flygplan har befunnit sig i ukrainskt luftrum vid flera tillfällen under det senaste dygnet. Det uppger Pentagons talesperson Colonel Steve Warren på fredagen för Reuters..

DI - 08 maj 17 kl. 11:37

Barclays sänker riktkursen för Buffetts imperium

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway får en sänkt riktkurs av Barclays..

DI - 18 apr 16 kl. 19:53

Sverige har åldersnoja

När jag nu är tillbaka i USA slås jag av åldersfixeringen i Sverige. Vi svenskar tenderar att glamorisera yngre och underskatta äldre. Att vi har många yngre i ledande befattningar tror jag är en viktig förklaring till att vi så snabbt förstår ny teknik och nya trender.

Dagens PS - 12 dec 16 kl. 09:57

Techtoppar för 1,5 biljoner investerar i monsterfond

Microsoft-grundaren Bill Gates olika välgörenhetsinitiativ är något Dagens PS skrivit om flera gånger tidigare. Bland annat när han och miljardärkollegan Warren Buffett för några år sedan grundade ”The Giving Pledge” i vilken några av världens rikaste lovat skänka bort hälften av förmögenheterna. Något som så sent som i somras kostade superinvesteraren topplatsen i Forbes pengaliga eftersom han skänkt pengar till Bill och hustrun Melindas fond.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ministern rosenrasande på Moderatledaren

Totalsågar Ulf Kristersson efter utspel i Financial Times. Han är ”inte mogen” statsministerrollen. I en intervju med FT jämför Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Sverige i dag med hur det såg ut under krisåren i början på 1990-talet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

VW återkallar 700.000 bilar

Volkswagen återkallar 700.000 bilar av modellerna Tiguan och Touran på grund av risken för kortslutning i panoramaglaset i taket. Det skriver sajten kfz-betrieb.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ny rapport: ”Flaskhalsarna gör sig påminda”

Det hävdar Stockholms Handelskammare och slår fast att Stockholms konjunkturtopp är passerad. Andreas Hatzigeorgiou är chefsekonom på Stockholms Handelskammare och enligt honom beror den svagare tillväxten i Stockholm i hög grad på stor arbetskrafts- och bostadsbrist. Det säger han till EFN och efterlyser samtidigt fler reformer.

Dagens PS - 7 timmar sedan

PS-podden: Valspecial!

Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

PS-pdden: Valspecial!

  Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Antalet nybyggda lägenheter minskar

Husbyggandet sjönk under första halvåret, enligt ny statistik från SCB. Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 30.950 lägenheter under första halvåret 2018, vilket innebär en minskning med cirka 10 procent jämfört med samma period 2017 då 34.

Dagens PS - 16 aug 18 kl. 16:50

Ryssar svaga för amerikanska teknikaktier

Ryssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning, rapporterar Bloomberg News. TCS Group har nu blivit Rysslands femte största mäklare för aktiva kunder på bara ett par månader genom att erbjuda främst utländska aktier. De mest populära investeringarna innefattar Apple, Amazon, Alphabet och Facebook.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Superraketen – aktien är upp 625 procent

Ruvar du på det här börspappret är det bara att gratulera. Viking Supply Ships på Stockholmsbörsens small cap-lista är den stora börsvinnaren i sommar, visar en sammanställning av Dagens Industri över de aktier som gått starkast under perioden. Aktien har rusat med fantastiska 625,2 procent, och mest stack kursen i väg under andra veckan i augusti på nyheten om att rederiet sålt tre isbrytare i Kanada för cirka 2,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 9 timmar sedan

5 vanliga myter om lågprisabonnemang

Många har ett vaksamt öga när de presenteras för något som verkar vara för bra för att vara sant.
Men det behöver inte alls vara så – ibland kan ett erbjudande faktiskt vara precis så bra som det låter.
Här är fem vanliga myter om lågprisabonnemang och hur det ligger till egentligen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Apple plockar bort 25.000 appar i Kina

Apple har rensat 25.000 appar från sin App Store i Kina, motsvarande 1,4 procent av det totala apputbudet i landet. Det skriver Wall Street Journal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.