Dagens Media > Ekonomi

Monday, 20 August, 20:26

Liknande nyheter

Taggar: fredagkan , TV4, säljastill , Telia
DI - 18 jun 18 kl. 08:38

Avbruten affär med TV4 kan kosta Telia 1 miljard

Teleoperatören Telia kan komma att tvingas kompensera Bonnier om det visar sig att det inte blir någon affär. Det rapporterar SvD och hänvisar till obekräftade uppgifter. .

Expressen - 24 jun 18 kl. 19:11

Sälj Telia – så kan Telia köpa TV4

Staten ska inte ha tv-oligopol. Därför bör Telia säljas, helt och hållet, och därefter kan Telia köpa TV4 i den affär som har industriell logik..

Expressen - 27 jun 18 kl. 06:00

Stoppa TV4-affären och sälj statens stora andel i Telia

Staten ska inte ha tv-oligopol. Delstatliga Telia bör inte få köpa TV4. I stället bör Telia säljas helt och hållet.

Expressen - 12 jun 18 kl. 01:07

Uppgifter: Telia vägrar ge upp – vill köpa TV4

Telia vill fortfarande köpa TV4 – trots regeringens protester.Enligt uppgifter till SvD kommer Telia Company inte bry sig om eventuella invändningar från regeringen när det gäller köpet av TV4.– I Telia är det styrelsen som bestämmer, säger bolagets kommunikationsdirektör Peter Borsos till tidningen..

Dagensanalys.se - 20 jul 18 kl. 07:54

Affären är klar – Telia köper Bonnier Broadcasting

Telia har förvärvat Bonnier Broadcasting, med varumärkena TV4, C More och finländska MTV. Bonnier Broadcastings omsättning var förra året 7497 miljoner kronor med ett resultat om 423 miljoner (EBITA). Telia Company bildar ett nytt affärsområde, där både Telias befintliga tv-verksamheter och verksamheterna inom Bonnier Broadcasting ingår.

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 14:55

Svenska staten köper TV4

Svenska staten har nu köpt TV4. Detta genom att TeliaSonera köpt TV4:s ägarbolag Bonnier Broadcasting. Därmed styr staten över i princip all seriösare television i Sverige, i den mån någon fortfarande tittar på tablåteve.

PrivataAffärer - 12 jun 18 kl. 10:53

”Regeringen blandar sig inte i om Telia köper TV4”

”Ägarsamordningen, som innebär att styrelsen ska samordna sin syn med ägaren inför särskilt viktiga avgöranden, är inte praktisk möjlig att tillämpa för börsnoterade bolag som Telia Company och är heller inte förenlig med de informationsgivningsregler som gäller för börsnoterade bolag”, skriver Anna Magnusson, chef för näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande, i ett mejl till TT. I slutet av maj bekräftade Telia uppgifter i Resumé om att samtal förs med Bonnier rörande ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting, som bland annat omfattar TV4 och Cmore. Resumés källor uppgav då att prislappen ligger på 10-12 miljarder kr.

SVT - 20 jul 18 kl. 09:55

Tidigare TV4-vd:n Jan Scherman: ”Bonnier är ute efter att lösa sina finansiella problem”

Jan Scherman, journalist och tidigare vd på TV4 säger till SVT:s Morgonstudion att jätteaffären där Bonnier säljer bland annat TV4 till Telia är logisk för Telia och defensiv för Bonnier. Han hoppas även att den nya potentiella ägaren förstår att nyttja TV4:s journalistiska kompetens..

Kristianstadsbladet - 25 maj 18 kl. 10:59

Telia på väg att köpa TV4

Telia är på väg att köpa Bonniers tv-verksamhet så som TV4 och C More, rapporterar Resumé. Enligt tidningens källor är parterna i slutförhandlingar och prislappen uppges vara runt 10-12 miljarder kronor. För teleoperatören Telia handlar det om att komma över mer innehåll.

Blekinge Läns tidning - 25 maj 18 kl. 10:59

Telia på väg att köpa TV4

Telia är på väg att köpa Bonniers tv-verksamhet så som TV4 och C More, rapporterar Resumé. Enligt tidningens källor är parterna i slutförhandlingar och prislappen uppges vara runt 10-12 miljarder kronor. För teleoperatören Telia handlar det om att komma över mer innehåll.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 4 timmar sedan

Netflix testar att göra reklam mellan avsnitt

Annonser för andra serier mellan avsnitt kan bli verklighet på Netflix..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Adam Kerj till Accenture Interactive

Rollen som kreativ chef för Norden hos Accenture Interactive axlas av Adam Kerj, en av Sveriges mest välmeriterade kreatörer..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Ytterligare medieföretag granskas av DO efter #metoo

Diskrimineringsombudsmannens (DO) granskning av företag inom inom media, kultur och juridik fortsätter. Nu blir bland annat tidningen Sydöstran och Mediehuset i Umeå föremål för tillsynen..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Anna Grönlund Krantz blir ny vd på Hallvarsson & Halvarsson

Anna Grönlund Krantz lämnar Skandia och tillträder som ny vd för Hallvarsson & Halvarsson. Samtidigt tar Johan Ramsten klivet upp som vice vd för H&H Group..

Dagens Media - 7 timmar sedan

De stod för årets mest lyssnade sommarprat

Anders Berglund, Bianca Ingrosso och Sara Danius toppar årets listorna över de mest populära programmen i årets Sommar i P1..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Arla påminner om att "bara mjölk smakar mjölk"

Tillsammans med nya byråpartnern Åkestam Holst lanserar Arla Mjölk nu sitt nya reklamkoncept. Kärnan i idén handlar om att lyfta fram den unika mjölksmaken..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Gullers Grupp köper Humbly

Gullers Grupp genomför sitt tredje byråförvärv i år. Genom köpet av den strategiska designbyrån Humbly stärker Gullers Grupp sitt digitala erbjudande och etablerar sig i Umeå..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Blockets vd byts ut

Jan Prokopec, vd för Blocket, byts ut men än är ingen permanent vd utsedd..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Aller Media kapar 90 tjänster

Nu är förhandlingarna om Aller medias stora omorganisation klara. 90 tjänster sägs upp, av dem är 45 redaktionella..

Dagens Media - 12 timmar sedan

Marika Långström till TV4

TT:s nyhetschef, Marika Långström, rekryteras till TV4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.