PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 18 October, 13:47

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 07:39

HiQ sänkte rörelseresultatetOmsättningen hamnade på 476 miljoner kronor (454). Rörelseresultatet uppgick till 43,1 miljoner kronor (48) och rörelsemarginalen blev 9,1 procent (10,6). Kvartalets nettoresultat var 33,0 miljoner kronor (36,7) och per aktie uppgick resultatet till 0:59 kronor (0:67).  .
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HiQ, sänkte, rörelseresultatet

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Ericsson går mot högkonjunktur

Privata Affärer skrev om Ericsson för drygt en månad sedan när bolaget hade tagit hem en jätteorder på 30 miljarder i USA. Rubriken var då att ”Ericsson var på banan igen” och detta följer nu bolaget upp med en delårsrapport som vida överstiger de flesta analytikers förhoppningar. När den egentliga vändningen kom för Ericsson kan man naturligtvis diskutera, men att bolaget har gjort en klassisk turn-around är nu alldeles tydligt.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Sämre för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 5.683 miljoner kronor. Analytiker hade räknat med en nettoomsättning på 5.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Politiken kan påverka marknaderna – men inte på det sätt de flesta tror

Ladda ner en komplett aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Carnegie: Kursfall ger köpläge i isländska banken

Det framgår av en analys där riktkursen samtidigt justeras ned från 7,8 till 7,3 svenska kronor. Riktkurssänkningen kommer i spåren av den vinstvarning som Arion Bank meddelade i början av oktober med anledning av problem kopplade till kreditfaciliteter till ett kundföretag. ”Det tredje kvartalets resultat kommer att bli svagt”, skriver Carnegie som dock inte anser att vinstvarningen innebär någon förändring av bolagets möjligheter på lång sikt.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Gardell: Sättningen på börsen är överdriven

Vid sättningar kommer automatiskt rätt mycket aktier ut till försäljning när exempelvis hedgefonder tar bort riskexponering och garantiprodukter skyfflar ut aktier på marknaden. I ett läge när köparna samtidigt är försiktiga blir det nästan alltid ett för stort tryck nedåt, resonerar Christer Gardell. Enligt finansmannen oroas marknaden för närvarande av bland annat geopolitik.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SEB misstänks för delaktighet i brottsligt skatteupplägg

Banken förnekar att man finansierat den typen av upplägg. Affären inleddes i april 2010, då SEB:s tyska kontor inledde aktiehandel med två mäklare i Dubai. Upplägget handlade om korttidshandel i 20 av Tysklands största bolag.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är torsdagens aktieanalyser

HSBC har tittat närmare på de nordiska flygbolagen och sänker riktkursen för SAS till 24 kr från 26 kr. Rekommendationen köp upprepas. Även för Finnair upprepas köp fastän riktkursen dras ned till 7,50 euro från 10,60 euro.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Avanza slog förväntningarna

Enligt Bloomberg News analytikersammanställning var 124 respektive 257 miljoner kronor förväntat. Bland enskilda intäktsrader ökade kurtagenettot till 111 miljoner kronor (106) medan fondprovisionerna steg till 81 miljoner kronor (62). Kvartalets nettoresultat summerade till 106 miljoner kronor (89) vilket per aktie motsvarar 3:54 kronor (2:97).

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Com Hem missade förväntningarna

Ett genomsnitt av sju analytikerestimat, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett underliggande ebitda-resultat på 786 miljoner kronor. Nettoomsättningen hamnade på 1.777 miljoner kronor, vilket kan ställas mot snittestimatet på 1.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.