PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 10 December, 12:11

PrivataAffärer - 17 jul 18 kl. 07:39

HiQ sänkte rörelseresultatetOmsättningen hamnade på 476 miljoner kronor (454). Rörelseresultatet uppgick till 43,1 miljoner kronor (48) och rörelsemarginalen blev 9,1 procent (10,6). Kvartalets nettoresultat var 33,0 miljoner kronor (36,7) och per aktie uppgick resultatet till 0:59 kronor (0:67).  .
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HiQ, sänkte, rörelseresultatet

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Carnegie: H&M-aktiens återhämtning högst överdriven

Enligt Carnegie handlas H&M med en premie till sina branschkollegor som antyder att bolagets jämförbara butiksförsäljning ska vända till plus samtidigt som marginalen förbättras med minst 4 procentenheter, ett scenario som investmentbanken ser som högst osannolikt. Carnegie pekar på att H&M stigit med 30 procent sedan mitten av augusti och menar att den senaste tidens omvärdering av aktien är högst överdriven. ”Vi medger att förbättrad försäljning, en viss resultatåterhämtning, täckta korta positioner och insiderköp kan fortsätta att ge stöd i det korta perspektivet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Mörk börspremiär för solenergibolaget

Bolaget sysslar med termisk solkraft med termisk energilagring som möjliggör elproduktion dygnet runt. I samband med emissionen fick bolaget 2 200 nya aktieägare och ett kapitaltillskott på cirka 242 miljoner kr. – Vi är väldigt glada över det intresse som visats för Azelio i samband med nyemissionen, både från institutionella investerare, allmänheten och från befintliga aktieägare.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Berenberg ser 100 procentig uppsida i Dometic

Berenberg upprepar därför rekommendationen köp till riktkursen 118 kronor. Juan Varges poängterade i sitt anförande att bolaget, trots exponeringen mot cykliska industrier, endast minskat den organiska tillväxten vid ett tillfälle sedan 1983. Detta beror på den globala positioneringen och exponering mot eftermarknaden som är till viss del kontracyklisk.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Deutsche Bank: Astra Zeneca favorit i sektorn

Astra Zeneca har vänt till tillväxt och väntas växa snabbast bland de större läkemedelsbolagen menar banken. Bolagets läkemedelsportfölj har lägre risk än tidigare och bedöms bidra med hög ensiffrig försäljningstillväxt. Påverkan från generika väntas avta och marginalförbättringen väntas bli betydande 2019.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är måndagens färska aktieanalyser

HSBC höjer sin rekommendation för ABB till köp från behåll. Riktkursen sänks till 25 från 26 schweizerfranc vilket motsvarar cirka 228 kr. Deutsche Bank höjer Sobi till köp från tidigare behåll.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Allt svalare förväntningar på bopriserna

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, sjönk till 10 i december jämfört med 13 i november. Av de tillfrågade tror 41 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 44 procent förra månaden, medan 31 procent tror på fallande priser, jämfört med 31 procent föregående månad. Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar 9 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 8 procent förra månaden.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Starbreeze styrelse inte beslutsför efter avhopp

Därmed har Starbreeze inte någon beslutsför styrelse till dess att bolagsstämman valt nya ledamöter framgår det av pressmeddelandet. Ulrika Hagdahl har varit styrelsemedlem sedan 2017 och Åsa Wirén valdes in i styrelsen genom nyval till 2018.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Neurovive tar in 124 miljoner

Teckningskursen sätts till 1:35 kronor. Teckningsperioden löper under perioden 23 januari till 6 februari 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Tre heta köptips

  Scandic Hotels anser tidningen att man bör köpa trots osäkra konjunkturutsikter. Att hotellmarknaden växer och att det är en hög rabatt i aktien samt insiderköp lockar. För Sintercast ger Börsveckan ett köpråd.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

ÅF köper finska Pöyry

Fyra större aktieägare i Pöyry har förbundit sig att i en riktad nyemission bli aktieägare i det sammanslagna ingenjörs- och konsultbolaget. Budet ligger på 10,20 euro kontant per aktie, en premie om 46 procent jämfört med fredagens stängning, och värderar Pöyry till 611 miljoner euro. Styrelsen för Pöyry har enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna i Pöyry att acceptera budet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.