Expressen > Nyheter

Thursday, 18 October, 13:09

Expressen - 17 jul 18 kl. 06:55

Nya bränder har blossat upp: ”Extrema förhållanden”Under natten mot tisdagen har flera nya bränder blossat upp runtom i Sverige.Samtidigt varnar väderinstitutet SMHI för ny extremhetta – och temperaturer upp emot 33-34 grader.– Det är extrema förhållanden, det är sämre nu än när det brann i Västmanland 2014, säger Torbjörn Wannqvist, räddningsledare i Hälsingland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, SMHI, Västmanland, Torbjörn Wannqvist, Hälsingland

Dela artikeln

8162 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränderhar , blossatupp , Extrema, förhållanden
DN - 21 mar 17 kl. 09:39

Extrema klimatförhållanden har fortsatt in i 2017

Förra året var det varmaste hittills. Enligt världsmeteorologiorganisationen WMO har extrema väder- och klimatförhållanden följt med in i 2017..

IDG - 19 mar 13 kl. 16:32

Extrem utrustning för extrema förhållanden


Allt arbete sker inte bekvämt tillbakalutad i en fåtölj på ett behagligt kontor. Här är några produkter som klarar av betydligt tuffare förhållanden..

BT - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

Torrt. Mycket torrt. Här och var extremt torrt.

ÖstersundsPosten - 24 jul 14 kl. 15:44

Skogsbränder i torkans spår

– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

DalaDemokraten - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

"Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).".

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Skogsbränder i torkans spår

Mitt i högsommaren skiftar SMHI:s brandriskkartor i rena höstfärgerna; ljusgult, gult, rött. En maning till försiktighet i skog och mark.– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl.

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 12:06

Apple-chefen: Extrema utmaningar globalt

Direkt efter att ha rapporterat den största kvartalsvinsten i bolagets historia riktade Apples vd Tim Cook blicken mot världsekonomin. "Vi ser extrema förhållanden nästan var vi än tittar", sa han enligt Bloomberg..

DN - 17 jul 12 kl. 17:06

Extrema förhållanden kan fälla Tiger

Som favorit jagar Tiger Woods första majorsegern på fyra år. Men han måste bemästra det engelska busvädret. Och en extrem bana.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jul 14 kl. 16:44

Bengtsson: "Det var extrema förhållanden"

Det var oerhört varmt under matchen mellan Ölme och Åmål i lördags. Så varmt att Ölmes lagkapten Marcus Bengtsson tappade 3,4 kilo..

DalaDemokraten - 26 sep 14 kl. 06:59

Organisk odling under extrema förhållanden

Det ska genast sägas att det inte är någon barnlek att odla jorden här mellan bergen på en höjd av 3 000 meter över havet. Det är till och med så att Indier som av någon anledning stationerats här ger upp på grund av det hårda klimatet. Vintrar med 30 graders kyla och somrar med lika många grader på plussidan..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Misstankarna stärks mot företagare efter Tess död

Misstankarna har stärkts mot den företagare i 50-årsåldern som är häktad efter att försvunna Tess, 44, hittats död.Företagaren är sedan tidigare häktad på den lägre misstankegraden men under torsdagen hålls en ny häktningsförhandling..

Expressen - 45 minuter sedan

Åkessons ord till Busch Thor: ”Var tog den hyfsen vägen?”

SD-ledaren Jimmie Åkesson välkomnar Ebba Busch Thors besked efter intervjun i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”. – Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra.Samtidigt ifrågasätter han: – När hon säger att hennes möte med Stefan Löfven nyligen handlade om ”hyfs”, var tog den hyfsen vägen när jag bjöd in henne och Ulf Kristersson till samtal precis efter valet?.

Expressen - 1 timme sedan

Misstankarna stärks – eleven "psykiskt pressad" i cellen

En gymnasieelev sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit en lärare i skolans lokaler.Nu har misstankarna mot honom stärkts – och åklagaren Jessica Andersson väntar sig snart lämna in ett åtal.– Vi är i utredningens slutskede nu, säger hon.

Expressen - 45 minuter sedan

Plast kan döda var fjärde havssköldpadda

Deras magar är fulla av godispapper, plastpåsar och trasiga ballonger.Nu visar ny forskning att kringflytande plast i haven är ännu farligare än man tidigare trott för havssköldpaddor.– Vårt arbete visar att en sköldpadda löper 22 procents risk att dö om den äter en enda plastbit, säger Chris Wilcox, forskare vid Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, till Brisbane Times..

Expressen - 1 timme sedan

Fikru Marus stora lycka – efter frigivningen

Han satt i etiopiskt fängelse i fem år.Nu berättar svenska läkaren Fikru Maru om tiden bakom galler och sin nya vardag i frihet.– Om man inte blivit frihetsberövad är det svårt att uppskatta vad frihet betyder, säger han i "Malou efter tio" på TV4.

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt grovt våldsbrott i bostad utanför Trelleborg

Polisen arbetar just nu i en fastighet i Klagstorp med anledning av ett misstänkt grovt våldsbrott, uppger ledningscentralen i Malmö i ett pressmeddelande.En person är gripen..

Expressen - 1 timme sedan

Skadegörelse och krossade fönster på skola

Lerbergaskolan i Helsingborg utsattes under natten för skadegörelse. Flera rutor krossades och nu har vandalismen polisanmälts. .

Expressen - 2 timmar sedan

Två män begärts häktade för våldtäkt på två unga flickor

Två män, 21 och 27 år, har begärts häktade efter misstänkt våldtäkt på två tonårs flickor.Våldtäkten ska ha skett efter att flickorna rymt från ett ungdomshem.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna misstänks ha lejt torped för att döda maken

En tränad pistolskytt smög in i hemmet och sköt hennes man.Kvinnan larmade själv ambulans för att undsätta sin blödande make.Men i själva verket var det hon som lejde torpeden.

Expressen - 2 timmar sedan

Så förbereder de sig på Brexit utan avtal

De kallas ”Brexit preppers” och förbereder sig är precis vad de gör.De är britterna som bunkrar upp inför kaoset de fruktar bryter ut den 29 mars nästa år.Det är då Storbritannien riskerar lämna EU utan något avtal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.