Expressen > Nyheter

Tuesday, 11 December, 09:42

Expressen - 17 jul 18 kl. 06:55

Nya bränder har blossat upp: ”Extrema förhållanden”Under natten mot tisdagen har flera nya bränder blossat upp runtom i Sverige.Samtidigt varnar väderinstitutet SMHI för ny extremhetta – och temperaturer upp emot 33-34 grader.– Det är extrema förhållanden, det är sämre nu än när det brann i Västmanland 2014, säger Torbjörn Wannqvist, räddningsledare i Hälsingland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, SMHI, Västmanland, Torbjörn Wannqvist, Hälsingland

Dela artikeln

8163 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränderhar , blossatupp , Extrema, förhållanden
DN - 21 mar 17 kl. 09:39

Extrema klimatförhållanden har fortsatt in i 2017

Förra året var det varmaste hittills. Enligt världsmeteorologiorganisationen WMO har extrema väder- och klimatförhållanden följt med in i 2017..

IDG - 19 mar 13 kl. 16:32

Extrem utrustning för extrema förhållanden


Allt arbete sker inte bekvämt tillbakalutad i en fåtölj på ett behagligt kontor. Här är några produkter som klarar av betydligt tuffare förhållanden..

BT - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

Torrt. Mycket torrt. Här och var extremt torrt.

ÖstersundsPosten - 24 jul 14 kl. 15:44

Skogsbränder i torkans spår

– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

DalaDemokraten - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

"Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).".

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Skogsbränder i torkans spår

Mitt i högsommaren skiftar SMHI:s brandriskkartor i rena höstfärgerna; ljusgult, gult, rött. En maning till försiktighet i skog och mark.– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl.

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 12:06

Apple-chefen: Extrema utmaningar globalt

Direkt efter att ha rapporterat den största kvartalsvinsten i bolagets historia riktade Apples vd Tim Cook blicken mot världsekonomin. "Vi ser extrema förhållanden nästan var vi än tittar", sa han enligt Bloomberg..

DN - 17 jul 12 kl. 17:06

Extrema förhållanden kan fälla Tiger

Som favorit jagar Tiger Woods första majorsegern på fyra år. Men han måste bemästra det engelska busvädret. Och en extrem bana.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jul 14 kl. 16:44

Bengtsson: "Det var extrema förhållanden"

Det var oerhört varmt under matchen mellan Ölme och Åmål i lördags. Så varmt att Ölmes lagkapten Marcus Bengtsson tappade 3,4 kilo..

DalaDemokraten - 26 sep 14 kl. 06:59

Organisk odling under extrema förhållanden

Det ska genast sägas att det inte är någon barnlek att odla jorden här mellan bergen på en höjd av 3 000 meter över havet. Det är till och med så att Indier som av någon anledning stationerats här ger upp på grund av det hårda klimatet. Vintrar med 30 graders kyla och somrar med lika många grader på plussidan..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Swish ligger nere för alla användare

Betaltjänsten Swish ligger nere för alla användare.Ännu finns ingen prognos om när appen kan vara i gång igen.– Vi håller på och felsöker just nu, säger Per Ekwall, presskontakt på Swish..

Expressen - 1 timme sedan

Amazonas regnskog kan värma din lägenhet i vinter

Det brasilianska företaget som levererar tonvis med träflis för att värma upp stockholmarnas lägenheter under vintern är miljöcertifierat. Samtidigt anklagas det för markstöld och illegal avverkning. – Våra leverantörer ska kunna visa att deras verksamhet inte är i konflikt med våra miljömål, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef på Stockholm exergi till Aftonbladet.

Expressen - 1 timme sedan

Greps för stöld – sen blev bilden en snackis

Polisens bild av Alyssa Zebrasky, som är misstänkt för stöld, har fått stor spridning. Anledningen är de ovanliga tatueringar som den 27-åriga kvinnan från Ohio har i ansiktet, skriver Daily Mail. .

Expressen - 1 timme sedan

Ingen tar ansvar för att dina pengar är borta

Det handlar om vanliga människors surt förvärvade pengar som fortfarande är borta.Fortfarande har ingen tagit på sig skulden för hur det kunde ske.Det är också en skandal.

Expressen - 1 timme sedan

Stora tågproblem i Skåne under morgonen

Det har varit stora problem i den skånska tågtrafiken under tisdagsmorgonen. Ett signalfel mellan Kävlinge och Lund ställer till det. "Vissa tåg kan komma att ställas in", skriver Trafikverket på sin hemsida.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen sätter stopp för vakter i Brunnsparken

Polisen har tackat nej till kommunens önskan om att ordningsvakter ska tas in för att öka tryggheten kring Brunnsparken i Göteborg.– När vi har undersökt de här platserna så avviker de inte från andra platser, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg, till P4 Göteborg. .

Expressen - 1 timme sedan

Väg 11 stängd i båda riktningar efter olycka

En bil har singelkrockat på väg 11.Polis, ambulans och räddningstjänst finns på plats.Vägen är stängd i båda riktningar – enligt prognos minst en timme till..

Expressen - 1 timme sedan

Arthursson: ”Inte det vi ser framför oss”

Socialdemokraterna har inte stängt dörren till Centerpartiet i regeringsförhandlingarna.Men ett framtida samarbete avvisas av Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson.- Det är inte det som vi ser framför oss, säger han..

Expressen - 2 timmar sedan

Milanos vertikala skogar renar smutsig stadsluft

Milanos torn med vertikal skog är en arkitektonisk sensation. Nu planerar staden för att bli än mer grön – genom att plantera 3 miljoner träd fram till 2030. Förhoppningen är att träden ska suga åt sig av den koldioxidtyngda smogen som belägrar staden.

Expressen - 2 timmar sedan

Adrian, 64, öppnade julklapp – efter 47 år

Det tog närmare 50 år för Adrian Pearce att öppna julklappen som han fick av flickvännen som dumpade honom julen 1971.Men nu är det gjort.Ex-paret återförenades och öppnade paketet tillsammans – och blev generade över innehållet, rapporterar kanadensiska CTV News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.