Expressen > Nyheter

Saturday, 18 August, 06:48

Expressen - 17 jul 18 kl. 06:55

Nya bränder har blossat upp: ”Extrema förhållanden”Under natten mot tisdagen har flera nya bränder blossat upp runtom i Sverige.Samtidigt varnar väderinstitutet SMHI för ny extremhetta – och temperaturer upp emot 33-34 grader.– Det är extrema förhållanden, det är sämre nu än när det brann i Västmanland 2014, säger Torbjörn Wannqvist, räddningsledare i Hälsingland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, SMHI, Västmanland, Torbjörn Wannqvist, Hälsingland

Dela artikeln

8162 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränderhar , blossatupp , Extrema, förhållanden
DN - 21 mar 17 kl. 09:39

Extrema klimatförhållanden har fortsatt in i 2017

Förra året var det varmaste hittills. Enligt världsmeteorologiorganisationen WMO har extrema väder- och klimatförhållanden följt med in i 2017..

IDG - 19 mar 13 kl. 16:32

Extrem utrustning för extrema förhållanden


Allt arbete sker inte bekvämt tillbakalutad i en fåtölj på ett behagligt kontor. Här är några produkter som klarar av betydligt tuffare förhållanden..

BT - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

Torrt. Mycket torrt. Här och var extremt torrt.

ÖstersundsPosten - 24 jul 14 kl. 15:44

Skogsbränder i torkans spår

– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

DalaDemokraten - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

"Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).".

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Skogsbränder i torkans spår

Mitt i högsommaren skiftar SMHI:s brandriskkartor i rena höstfärgerna; ljusgult, gult, rött. En maning till försiktighet i skog och mark.– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl.

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 12:06

Apple-chefen: Extrema utmaningar globalt

Direkt efter att ha rapporterat den största kvartalsvinsten i bolagets historia riktade Apples vd Tim Cook blicken mot världsekonomin. "Vi ser extrema förhållanden nästan var vi än tittar", sa han enligt Bloomberg..

DN - 17 jul 12 kl. 17:06

Extrema förhållanden kan fälla Tiger

Som favorit jagar Tiger Woods första majorsegern på fyra år. Men han måste bemästra det engelska busvädret. Och en extrem bana.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jul 14 kl. 16:44

Bengtsson: "Det var extrema förhållanden"

Det var oerhört varmt under matchen mellan Ölme och Åmål i lördags. Så varmt att Ölmes lagkapten Marcus Bengtsson tappade 3,4 kilo..

DalaDemokraten - 26 sep 14 kl. 06:59

Organisk odling under extrema förhållanden

Det ska genast sägas att det inte är någon barnlek att odla jorden här mellan bergen på en höjd av 3 000 meter över havet. Det är till och med så att Indier som av någon anledning stationerats här ger upp på grund av det hårda klimatet. Vintrar med 30 graders kyla och somrar med lika många grader på plussidan..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

M fortsätter ned - KD ökar i Svensk väljaropinion

Stödet för Moderaterna har nu sjunkit till samma nivå som hösten 2017.Samtidigt har fler väljare fått upp ögonen för KD och MP.Detta enligt Svensk väljaropinion som redovisas av Sveriges Radio/Ekot..

Expressen - 30 minuter sedan

Svenska vildsvin tar sig över norska gränsen

Svenska vildsvin tar sig över gränsen till Norge i massor, rapporterar Sveriges Radios Ekot.Enligt en rapport nyligen kan det norska vildsvinsbeståndet växa från dagens cirka 1 000 djur till 40 000 om ett decennium..

Expressen - 1 timme sedan

Homosexuella i Danmark kan tillåtas att ge blod

En lagändring ska göra det möjligt för män som har sex med andra män att ge blod i Danmark, skriver danska Politiken. Regeringen vill nu införa en karantän på fyra månader för de i fasta förhållanden. .

Expressen - 2 timmar sedan

50-tal evakuerade efter misstänkt färjebrand

En misstänkt brand utbröt på färjan Eid i Lysefjorden i Norge efter ett motorfel under fredagskvällen, skriver norska VG. 49 passagerare och fem besättningar fick evakueras. .

Expressen - 3 timmar sedan

Fyra bränder under samma natt – personer har setts fly

Fyra bränder inom loppet av en timme.I Östergötland eldhärjades både två bilar, ett fristående soprum och en taxibil under natten mot lördag. – Det är fullständigt omöjligt att sätta något samband i det här, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Expressen - 4 timmar sedan

Stort jordskalv i Costa Rica

En stor jordbävning slog till mot södra delen av Costa Rica, nära gränsen mot Panama under natten mot lördag. Skalvet uppmättes till 6,0 på richterskalan, skriver Miami Herald.  .

Expressen - 7 timmar sedan

Två bilar brinner – polis söker med helikopter

Två bilar brinner i Majorna i Göteborg.– Vi har vittnen som sett personer krossa rutor och slängt in brinnande föremål, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen söker nu i området efter de misstänkta gärningsmännen..

Expressen - 7 timmar sedan

Man gripen för ofredande inför Steve Angellos konsert

Polisen har gripit en man som misstänks för två fall av sexuella ofredanden.Händelserna ska ha skett i publikhavet som bildats inför Steve Angellos konsert, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 7 timmar sedan

M-toppens angrepp mot Löfven: Duckar för dueller

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer rasar mot Stefan Löfven, S.Han anklagar statsministern för att ducka för dueller med sin politiske motståndare: M-ledaren Ulf Kristersson.– Ett demokratiskt haveri, säger Strömmer till Aftonbladet..

Expressen - 7 timmar sedan

Bil började brinna – elden spred sig till villa

En kraftig brand rasar i en villa i Vimmerby natten till lördagen – och räddningstjänsten låter huset brinna ned.– Branden spred sig från en bil till huset, vi låter det brinna ned till grunden, säger Ola Ståhlgren på Räddningstjänsten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.