Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 22:16

Expressen - 17 jul 18 kl. 06:55

Nya bränder har blossat upp: ”Extrema förhållanden”Under natten mot tisdagen har flera nya bränder blossat upp runtom i Sverige.Samtidigt varnar väderinstitutet SMHI för ny extremhetta – och temperaturer upp emot 33-34 grader.– Det är extrema förhållanden, det är sämre nu än när det brann i Västmanland 2014, säger Torbjörn Wannqvist, räddningsledare i Hälsingland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, SMHI, Västmanland, Torbjörn Wannqvist, Hälsingland

Dela artikeln

8163 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränderhar , blossatupp , Extrema, förhållanden
DN - 21 mar 17 kl. 09:39

Extrema klimatförhållanden har fortsatt in i 2017

Förra året var det varmaste hittills. Enligt världsmeteorologiorganisationen WMO har extrema väder- och klimatförhållanden följt med in i 2017..

IDG - 19 mar 13 kl. 16:32

Extrem utrustning för extrema förhållanden


Allt arbete sker inte bekvämt tillbakalutad i en fåtölj på ett behagligt kontor. Här är några produkter som klarar av betydligt tuffare förhållanden..

BT - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

Torrt. Mycket torrt. Här och var extremt torrt.

ÖstersundsPosten - 24 jul 14 kl. 15:44

Skogsbränder i torkans spår

– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

DalaDemokraten - 24 jul 14 kl. 19:06

Skogsbränder i torkans spår

"Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).".

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Skogsbränder i torkans spår

Mitt i högsommaren skiftar SMHI:s brandriskkartor i rena höstfärgerna; ljusgult, gult, rött. En maning till försiktighet i skog och mark.– Det är stora regionala variationer och där det är hög risk har det blivit extrema förhållanden, säger brandingenjör Leif Sandahl.

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 12:06

Apple-chefen: Extrema utmaningar globalt

Direkt efter att ha rapporterat den största kvartalsvinsten i bolagets historia riktade Apples vd Tim Cook blicken mot världsekonomin. "Vi ser extrema förhållanden nästan var vi än tittar", sa han enligt Bloomberg..

DN - 17 jul 12 kl. 17:06

Extrema förhållanden kan fälla Tiger

Som favorit jagar Tiger Woods första majorsegern på fyra år. Men han måste bemästra det engelska busvädret. Och en extrem bana.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jul 14 kl. 16:44

Bengtsson: "Det var extrema förhållanden"

Det var oerhört varmt under matchen mellan Ölme och Åmål i lördags. Så varmt att Ölmes lagkapten Marcus Bengtsson tappade 3,4 kilo..

DalaDemokraten - 26 sep 14 kl. 06:59

Organisk odling under extrema förhållanden

Det ska genast sägas att det inte är någon barnlek att odla jorden här mellan bergen på en höjd av 3 000 meter över havet. Det är till och med så att Indier som av någon anledning stationerats här ger upp på grund av det hårda klimatet. Vintrar med 30 graders kyla och somrar med lika många grader på plussidan..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Sjöstedts plan – för att pressa Stefan Löfven

Jonas Sjöstedt har slipat på sin plan för att sätta press på Stefan Löfven.Det menar Vänsterpartiets ledare själv i en intervju i SVT-programmet ”Mats möter” – där han säger sig vara redo att spela ett högt spel för att stoppa både marknadshyror och förändringar i arbetsskyddet. – Jag tror att Socialdemokraternas väljare kommer att jubla när vi stoppar marknadshyrorna..

Expressen - 15 minuter sedan

En skandal i ordets exakta betydelse

Ett tiotal anställda på Arlanda flygplats tillhör kriminella nätverk.Det avslöjar i dag Kvällspostens reporter Federico Moreno.En skandal i ordets exakta betydelse..

Expressen - 30 minuter sedan

Hemligstämplad polisrapport: ”Kriminella jobbar på flygplats”

Det finns ”anmärkningsvärt många kopplingar mellan flygplatsanställd personal och kriminella nätverk”, enligt en polisrapport.Underrättelserapporten ger en oroväckande bild av situationen på Arlanda, en flygplats som klassas som skyddsobjekt och som årligen tar emot 25 miljoner passagerare.Personal har ”kriminellt leverne” och kopplas till mc-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper..

Expressen - 45 minuter sedan

Restaurangchef på toppkrog åtalad för våldtäkt

En restaurangchef på en lyxkrog i Stockholm har åtalats för att ha våldtagit en ung kvinna efter att ha avslutat sitt arbetspass, enligt Aftonbladet. – Hon mår mycket dåligt av det som har hänt, säger kvinnans målsägandebiträde Clea Sangborn till tidningen. .

Expressen - 45 minuter sedan

Unga bedragare säljer falska majblommor

Se upp om du erbjuds att köpa majblommor i dagarna.I Malmö misstänks ungdomar sälja blomman som var aktuell för två år sedan, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Allt fler anmäler patientskador i vården – ökat med 30 procent

Antalet patienter som anmäler att de skadats i sjuk- eller tandvården har ökat med hela 30 procent de senaste sex åren. Vanligast är vårdrelaterade infektioner inom slutenvården – som lider av en eskalerande brist på vårdplatser..

Expressen - 1 timme sedan

Äldre man till sjukhus efter brand

En man i 70-årsåldern har förts till sjukhus efter kraftig rökutveckling i en bostad i Nässjö kommun.Skadeläget är okänt..

Expressen - 1 timme sedan

Rysslandsutredning mot Trump avslutas snart

USA:s nya justitieminister, William Barr, väntas under nästa vecka förklara utredningen om Rysslands påverkan i presidentvalet 2016 avslutad. Det är dock oklart hur stor del av utredningen som kommer bli offentlig. .

Expressen - 1 timme sedan

Svenske IS-terroristens hälsning: ”Dör hellre”

IS-terroristernas fruar och barn tillåts lämna den syriska byn Baghuz, där den sista spillran av terrorsekten omringats. Men de stridande har bara getts två alternativ av den USA-ledda koalitionen: Kapitulera eller dö. IS-göteborgaren Michael Skråmo väljer det senare.

Expressen - 1 timme sedan

Kundilska mot Swedbank efter avslöjandet: ”Nu räcker det”

Nu rasar Swedbanks kunder på Facebook efter avslöjandet om den misstänka penningtvätten på 40 miljarder via bankens kontor i Baltikum.Regina Birkehorn är en av dem, och hon vill byta bank så snart det går.– Det känns ju så märkligt som kund att de inte skulle ha koll på detta, säger hon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.