DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 16:54

DI - 16 jul 18 kl. 20:48

Sektorn som flyger med e-handelnEn av de stora vinnarna på att e-handeln explosionsartat ökat är transportindustrin. För budfirman Best Transport har omsättningen från nätbutikernas hemleveranser nästan femdubblats på tre år. Prognos visar dock att taket är långt från nått. ”För några år sedan var hemleveranser något extremt exklusivt”, säger vd:n Niklas Knight. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Best Transport, Niklas Knight

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sektornsom , flygermed , e-handeln
YLE - 05 aug 13 kl. 15:21

Specialaffärerna lider då handeln krymper

Under årets första månader minskade företagen i handelsbranschen med 13 procent. Orsaken är bland annat att konsumtionen bland privatpersoner sjunkit. Det är specialaffärerna som drabbas hårdast då det går sämre för handelsbranschen.

HBL - 20 apr 13 kl. 05:30

Handeln dyker?

Permitteringsnyheterna är vardagsmat, men att varuhuskedjan Stockmann i samband med en resultatvarning meddelar att man avser att permittera hela den finländska personalen, 5?000 anställda, i tolv dagar är ett allvarligt tecken på att den ekonomiska nedgången drabbar en sektor som hittills har klarat sig ganska helskinnad.Stockmann har inte permitterat personalen sedan oljekrisen på 1970-talet, företaget klarade till och med djupdykningen i början av 1990-talet utan den här sortens ingrepp.

VA - 22 aug 11 kl. 09:05

Handeln väntas inleda i rött

22 augusti Terminerna för de ledande europeiska börsindexen indikerar en handel i negativt territorium när veckans handel inleds på måndagsförmiddagen. En knapp halvtimma före öppning var terminerna för DAX, FTSE, CAC och Euro Stoxx ned mellan 0,8 och 1,3 procent. "För att lugna den återkommande rädslan för statsskuldskrisen i Europa behöver investerare få signaler att nuvarande åtstramningsplaner börjar fungera", skrev Andreas Huerkamp, aktiestrateg på Commerzbank i Frankfurt, i ett marknadsbrev, rapporterar Bloomberg News.

Affärsvärlden - 23 sep 13 kl. 17:08

Sektorn som tynger Wall Street

De amerikanska börserna sjönk i den inledande handeln på måndagen, efter tre veckor av uppgångar för S&P 500..

YLE - 12 jul 16 kl. 14:43

Finländarna anser att bistånd kan förebygga flyktingkriser

Majoriteten av finländarna anser fortfarande att Finlands utvecklingssamarbete är viktigt. 84 procent säger att bistånd är mycket eller ganska viktigt, visar Taloustutkimus undersökning som Utrikesministeriet låtit göra. Det är en liten minskning från fjolåret då hela 87 procent svarade på samma sätt.

YLE - 06 jan 16 kl. 14:01

Finska affärer kan gynna u-länderna

Finland skär kraftigt i sitt bistånd nästa år. Det medför svårigheter för medborgarorganisationer och många projekt får avslutas. Däremot skjuter staten till medel för att uppmuntra till handel i utvecklingsländerna.

Cornucopia - 21 feb 17 kl. 13:48

En yrkesförfattare försörjer sjutton personer

En yrkesmässig författare, som kan leva på sin bokförsäljning, kan sägas försörja åtminstone drygt sjutton personer på sin bokförsäljning, förutom sig själv.
Siffrorna varierar, men det säg att mellan 50 och 100 svenska författare kan leva helt på sin bokförsäljning. Jag är en av dem.

VA - 23 sep 11 kl. 07:00

Småbolag är hett

23 september Förstora Riskbolag? Tvärtom är t ex bemanningsbolag som Dedicare intressanta. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix   Som vanligt i tider av oro flyr investerare risk med stora fall på börsen som följd.

VA - 08 jul 11 kl. 07:40

Positivt inför fredagen

8 juli New York-börserna steg på torsdagen. Sysselsättningssiffror och försäljningsstatistik för detaljhandeln som var bättre än väntat gav handeln stöd. Vid stängning var Dow Jones upp 0,7 procent till noteringen 12.

VA - 04 aug 11 kl. 08:09

Nytt hopp vände börserna

4 augusti Börserna vände upp i den avslutande handeln i New York på onsdagen. Investerarna lade försiktigheten åt sidan och täckte positioner på stärkt hopp om att Federal Reserve kan komma att överväga en ny omgång av obligationsköp för att driva på tillväxten. Vid stängning var Dow Jones upp 0,3 procent till noteringen 11.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Räntor och valutor: Liran tappar igen

Räntorna följde överlag börserna ned under avslutningen av veckan, samtidigt som den turkiska liran åter var under press.  Europaräntorna sjönk generellt 2-3 punkter, förutom italienska räntor som steg 3-5 punkter. USA-räntorna var svagt ned, med den tioåriga statsobligationen på 2,85 procent.

DI - 10 minuter sedan

USA-börser: Tesla faller tungt

De ledande New York-börserna handlades svagt nedåt på fredagen. Investerare inväntar tydligare signaler kring uppgifterna om nya förhandlingar mellan USA och Kina. .

DI - 15 minuter sedan

Guldbolaget rasar efter dödliga bussattacken

Guldbolaget Semafos aktie tappar på fredagseftermiddagen. Detta sedan bolaget delgivit att en buss som transporterat anställda till Mana-gruvan i Burkina Faso attackerats av beväpnade personer tidigare i dag. .

DI - 30 minuter sedan

Vd:n ökar innehavet i Spotlight-bolaget

Nanologicas vd Andreas Bhagwani har efter att en nyemission avslutats ökat sin andel av kapitalet till 10,1 procent, från tidigare 9,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Ledamot miljonköper Zetadisplay

Anders Pettersson har under gårdagen, den 16 augusti, köpt 100 000 stycken aktier i Zetadisplay där han är styrelseledamot. .

DI - 45 minuter sedan

Lyft för viktiga amerikanska index

USA:s ledande indikatorer steg 0,6 procent i juli, jämfört med månaden före..

DI - 45 minuter sedan

Michigan-index: Amerikanskt konsumentförtroende sjönk

University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet sjönk till 95,3 i augusti jämfört med 97,9 i juli..

DI - 1 timme sedan

Ny storblankare i Oriflame

Hedgefonden Bodenholm, del av Brummer Multi Strategy, har dykt upp som storblankare i Oriflame och är korta 0,52 procent av kapitalet..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Nu riskerar storbolags-vd:n en snabb sorti

Kronan tycks bryta ett historiskt mönster inför det stundande valet, konstaterar Di:s experter i veckans avsnitt av Analyspodden. För en storbolags-vd ökade dessutom risken för en snabb sorti efter en misslyckad rapport i veckan..

DI - 1 timme sedan

Grekland tar emot migranter från Tyskland

Tyskland och Grekland har enats om ett avtal som går ut på att Grekland tar tillbaka flyktingar och migranter som registrerats i landet och sedan tagit sig till Tyskland, rapporterar AFP med hänvisning till tyska inrikesdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.